Bob_Marley írta:REMY írta:
Egyszerűen a futás egy olyan érzést ad amit egyik sport sem tud. Az emberi akarat erő kiteljesedése.
Ezzel azért vitatkoznék!Alapból a legtöbb sportág legalapvetőbb dolga az emberi akaraterő, ezért sport, ezért szeretjük csinálni, nézni.Csapatsportban pedig még hozzájön az a leírhatatlan jó érzés, hogy egységként tudtok nyerni, s te emberfeletti teljesítményed teszi lehetővé a csapat győzelmét.
33-22 lett a spanyoloknak, nagyon szétestünk a második félidőben, meg az első végén

Nagy Laci előtt viszont le a kalappal, abszolút hátán vitte az egész gárdát.
a csapat sportokat ne keverjük az egyéniekkel.

Lehetsz te valahavoltviláglegjobbja, ha senkik vesznek körül és már is nem tudsz olyan sikereket elérni, míg az egyéni számokban TE magad vagy az aki sikereket érhet el. Nem ronthatja az el senki.
Azt tudom, hogy minden sportág alapja az emberi akarat erő, de a futás --> közép illetve hosszútáv futás eléggé kimagasodik.
Amilyen edzéseket kell végig tolnod napról napra, hétről hétre....
Csak a saját példámból tudok kiindulni.
Hétfő: 10-15 km lazán
Kedd: 6 km bemelegítő majd pályán mondjuk 20 körben (8km) 200 méterek olyan 29-32 mp-re. majd levezetés 2-3 km
Szerda: laza hosszú 15-20 km
Csütörtök: 10-12 km
Péntek: mondjuk legyen ugyan az mint kedd csak a 20 körben 10 nem 200-ak hanem 10 db 400 méter 72 körülire. (heti 2x volt erős edzés, fejlesztő hatású)
Szombat: hosszú folyamatos 20+ (síkon, vagy hegyen [Pécs])
Ilyen volt egy heti edzés. Ezek alapján előjön az akarat erő.
Ismétlem. A saját sportágamat tudom teljes mértékig mondani. Ezt éltem át ezt űztem.
A többi sportot nem tudtam átélni, úgyhogy arról úgy nem tudok nyilatkozni, hogy mennyire kell az akarat erő.
De pl. 100m, távolugrás, magasugrás..... ezeknél nem jön ki ennyire.