Olimpia 2012

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Szerinted hány arany érmet fog szerezni a magyar csapat?

0-3
21
17%
4-6
53
42%
7-9
35
28%
10 vagy több
17
13%

Szavazatok száma: 126
Initom
Entrenador del Barça

2012.08.15. 21:26:26

socio66 írta:...tehát azért tehetséggel és szakértelemmel lehet pótolni az anyagi hiányosságokat, ezt bizonyítja a mostani olimpia is.
de ez nem mehet örökké...
Abi & Tito
socio66

2012.08.15. 21:17:30

ilyen történeteket szerintem mindenki tud, aki valaha sportolt, például mi télen-nyáron nyitott uszodában vízilabdáztunk, és hát télen el tudjátok képzelni a körülményeket.
rohadt hideg víz, mezítláb járkálj a fagyott havas parton, aztán amikor nagyon hideg volt akkor olyan pára volt a víz felett, hogy az orrodig nem láttál, stb. vicces dolgok ezek.
meg úgy mellesleg omlásveszélyes lelátó, egy röhej volt az egész létesítmény.
és akkor mi voltunk a regnáló olimpiai bajnokok, a sportág legnagyobbjai, eger pedig az ország egyik vidéki fellegvára.
de gyerekként ezeken túllép az ember, nem érdekli hogy mi van körülötte, csak teszi a dolgát, itt is felnőtt egy biros peti, vagy egy háromszoros országos bajnok ificsapat, tehát azért tehetséggel és szakértelemmel lehet pótolni az anyagi hiányosságokat, ezt bizonyítja a mostani olimpia is.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.08.15. 20:50:11

Én is abszolút a Remy-vezette vonallal értek egyet.
Ugye pl a vezetésnek is kényelmesebb lehetne,ha odaadnák a pénzt ahova megérdemlik. Jönnének a sikerek,az eredmények. Ha meg nem? akkor ők moshatják kezeiket,megtettek mindent.
Ehelyett mi van? el van hanyagolva az úszás,VÍVÁS(tradicionálisan magyar sport),atlétika,egyebek...
Nyomatják a foci akadémiákat,de mikor tud majd elérni akár egy EB-szereplést a válogatott? kilátástalan a helyzet e szempontból. Ehelyett nézzük meg a vizilabdát,évek óta ott vagyunk nem csak válogatott szinten,de klubszinten is azért a legjobb 8 között,kézilabda női-férfi szakág dettó. De nincs Pesten rendes uszoda,nincs kézilabda pálya (fradinak hozzánk kell lejárni KEK-döntőzni Dabasra!).

Persze sok pénzt hoz a foci,de eredményeket nem,egyáltalán nem,és nem is fog.
Nem azt mondom,hogy el kell belőle venni az összes pénzt. nem kell,de lehetne támogatni más sikersportokat,vagy próbálni szponzorok keresésében segíteni,stb..
a tehetség adott, a körülmények nem.

Jah és szép ez a 8 arany,meg a többi remek szereplés,de nem szabad,hogy elvonja a figyelmet a bajokról,mert vannak,léteznek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
REMY
Madridista

2012.08.15. 20:28:51

Deus írta:egyetértek REMY -vel... Egyszerűen szégyen, hogy nem hajlandóak pénzt áldozni olyan sportágakba, ahol tuti siker van mindig. Kapásból tudok mondani párat: Kajak-Kenu, Úszás, Vívás és Kalapácsvetés. Ezekbe kéne beleáldozni jópár millát a magyar államnak.

Mindig csak a foci... Persze érthető, mivel sokan nézik a focit --> sok stadionjegy elkel --> bevétel. ez csak egy példa volt.
érthető persze a foci, DE ITT nálunk nem az a fő sport. Nem vagyunk jó benne. És ki kéne lépni Puskásék árnyékából, mert unalmas, hogy "anno....stb stb" az a múlt. Ez is tipikus magyar betegség... csak a múlt... nehogy újra történelmet írjunk, ááá dehogy. A múltban nem lehet élni. Fel kéne állni a padlóról.

Amúgy meg hányan is vannak egy magyar bajnokin? 1-2-3 ezer ember... lol. Az semmi.

amúgy kiegészíteném a diszkosszal is :D abban is vannak sikereink, Fazekas, Annus... oké, hogy doppingoltak, de az élmezőnyben vannak, voltak. (dopping nélkül is)
Deus
Boixos Nois

2012.08.15. 20:25:12

egyetértek REMY -vel... Egyszerűen szégyen, hogy nem hajlandóak pénzt áldozni olyan sportágakba, ahol tuti siker van mindig. Kapásból tudok mondani párat: Kajak-Kenu, Úszás, Vívás és Kalapácsvetés. Ezekbe kéne beleáldozni jópár millát a magyar államnak.

Mindig csak a foci... Persze érthető, mivel sokan nézik a focit --> sok stadionjegy elkel --> bevétel. ez csak egy példa volt.
KépKép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.08.15. 20:16:27

http://sportgeza.hu/2012/london/cikkek/ ... _bajnokka/
Nekem az egyik legemlékezetesebb londoni érem a lányoké volt.
REMY
Madridista

2012.08.15. 20:12:07

daffy írta:
REMY írta:...
sajnos ezeket a végtelenségig lehet folytatni,de vagy elfogadod hogy ez a helyzet vagy kimész külföldre,akár sportolni,akár élni
Nem értetted a lényeget. Elvárja mindenki, hogy jöjjenek az eredmények, de nem adják meg az esélyt, nem teremtik meg a jó körülményeket.

Amúgy ez itt magyarországon valami "betegség". Előbb teljesíts aztán kapsz rá pénzt... Amerikában -> kapod a pénzt, hogy teljesíteni tudj.

Példa. Régen a tudósaink mikor kapták a Nobel díjat? nem az itthon töltött évek alatt, hanem akkor amikor már külföldön voltak, mert ott megkapták a lehetőséget, hogy teljesíteni tudjanak. EZ a gond. Pénz van.... csak nem mind1, hogy hogy költi el az ország.
daffy
Madridista

2012.08.15. 20:06:38

REMY írta:...
1. minden a pénzről szól
2. a foci a legeladhatóbb,abba ölik a pénzt. rengeteg sportban jók vagyunk és csak a pénz hiányzik. ez van és ahogy kinéz,ez is lesz még jó darabig
3. volt szerencsém 1000 féle sportot űzni,sokat versenyszerűen.szinte mindenhol gond volt a pénz. atlétikaversenyeken az volt a max,hogy kaptunk sulis futócipőt és szakadt egyenpólókat. focistaként volt olyan,hogy egy első osztályú csapat jött meccselni és pénzt kértek kölcsön,hogy haza tudjanak utazni a meccs után!! küzdősportolóként már az is hatalmas szó,ha vannak pontütőpárnák edzésen és a normális ring is ritka
sajnos ezeket a végtelenségig lehet folytatni,de vagy elfogadod hogy ez a helyzet vagy kimész külföldre,akár sportolni,akár élni
REMY
Madridista

2012.08.15. 19:52:48

Hogy áll a Magyar sport/atlétika? (néhol kicsit fura lesz a megfogalmazás, mert több hozzászólásomból lett összevágva.) Többségben az atlétikáról beszélek mert azt éltem át és arról tudok személyes dolgokat is említeni.
-->

nekem a kedvencem az volt amikor a klubtársam 4x EB győztesként (5000m és 3x mezei futás)
nem kapott fizetést, mert nem volt MIBŐL adnia a klubnak.
Nem mindig volt meleg víz fürdésnél stb egyéb hátráltató tényezők.
Hihetetlen például, hogy itthon az Atlétikát nagy ívben leszarják.

Klubok között van pontverseny minden évben. A PFK nagyon jól szerepelt sokszor úgy, hogy csak FUTÓ szakága volt. Míg sok egyesületnek voltak dobói, ugrói, sprintelői és hosszútáv futói. És a PFK azt hiszem 2007-ben így lett 2.! a pontversenyben.
Na már most sok esetben a fiatal versenyzőknek nem volt lehetőségük elmenni 1-1 távolabbi versenyre mert nem volt PÉNZ!. Saját magunknak kellett fizetni azt, hogy Országos versenyre tudjunk menni!

Osztálytársam focista és Barcelonába mentek focizni pár meccsre... holott a klub egy semmi volt. De mégis erre volt pénz. De amikor egy Országos bajnok illetve Európában is versenyző futó! nem tud kimenni egy külföldi versenyre pedig csak a környező országokra gondolok akkor mégis, hogy jöjjön eredmény!!!!! HOGY?!
Embertelen körülmények között kellett edzenünk. A magyar atlétika sokkal sikeresebb lehetne, mert igen is vannak nagy tehetségek, de a körülmények nem engedik meg nekik, hogy elérjék a céljaikat.
Volt egy másik klubtársam is aki Junior VB-n futott 3000m akadályt és lett 9.! egyedüli fehérként! Abba kellett hagynia a pálya versenyzést, mert nem tudott megélni, holott napi 2x edzett és ugye nem kell mondanom, hogy nagyon sokat. Saját pénzéből el kellett indulni egy másik úton, hogy megélhessen. Tehát utcai futásokon kellett elindulnia ami általában pénzdíjas.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire szarok a körülmények itthon.
De a pénzt a fociba és fociba ja meg a fociba kell ölni....

Itt jött a kérdés, hogy miért öljenek olyan sportba ami nem olyan híres mint a foci. Tehát nem hozza vissza?

-->
ha nincs eredmény akkor hogy jöjjön vissza??
rossz körülmények -> nincs rendes eredmény

ezért kéne egy kicsit több pénzt beleölni. Amúgy meg egy ország vagyunk ahol figyelembe kéne venni azt is, hogy a világversenyeken a sportolók az ORSZÁGÉRT és az ORSZÁG színeiben küzdenek. Ezért teremtsünk már nekik olyan körülményeket amiből lehet építkezni.
Az a baj, hogy mindenhol már a pénz van előtérbe és ezáltal sok sportág elveszik és ezáltal a tehetségek is. Van más sport is a világon. (lehet, hogy a foci a leismertebb, de könyörgöm máshol MIÉRT tudnak megfelelő körülményeket adni az egyéb sportágak versenyzőinek?)

más: Hírekben hallottam/láttam, hogy mesélték a sportolók, hogy mennyire rosszak a körülményeik (nem atlétika). Volt egy vívó klub ahol a plafonról potyogott a vakolat. Súlyemelő klubról is hallottam véleményeket haveromtól. Nem tudtak edzeni, mert nem volt biztonságos... LOL?

ellenpéldának a focit tudom felhozni, mert oda az állam nagyon sok pénzt öl. Példát is írtam ugye erre. Az egész SPORTpolitikát/rendszert át kéne alakítani. És nem a pénzt előtérbe helyezni. A sport nem a pénzről szól, legalábbis nem arról kéne szólnia.
Deus
Boixos Nois

2012.08.15. 19:21:01

REMY írta:erről írtam a madridistán egy kisebb regényt. Saját tapasztalataimról ... :?
ha érdekel valakit megkereshetem.
Minket is érdekel. Ne küld el privátba, hanem copy -zd be ide :)
KépKép
TT
Capitá del Barça

2012.08.15. 19:11:32

REMY írta:
Lionel85 írta: És ami a lényeg, szinte teljes pénztelenségben. Ahogy a cikkben is áll, edzők, de szerintem még játékosok is néha ingyen dolgoznak csak azért, hogy kijuthassanak az olimpiára. Ez a megsüvegelendő!
erről írtam a madridistán egy kisebb regényt. Saját tapasztalataimról ... :?
engem érdekelne, szóval ha szabad, akkor privátban várom ;)
REMY
Madridista

2012.08.15. 19:03:34

Lionel85 írta: És ami a lényeg, szinte teljes pénztelenségben. Ahogy a cikkben is áll, edzők, de szerintem még játékosok is néha ingyen dolgoznak csak azért, hogy kijuthassanak az olimpiára. Ez a megsüvegelendő!
erről írtam a madridistán egy kisebb regényt. Saját tapasztalataimról ... :?
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.08.15. 19:00:09

Alapvető szabály és a legfontosabb: a politika és a sport nem illik össze. Sajnos a mai világban nagyon is.

Engem is meglepett a 8 arany, de lehetett volna még több, van bennem hiányérzet, de elégedett is vagyok. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akiben hasonló kettősség van az idei olimpiával kapcsolatban.

Alapvetően azért mégiscsak pozitív a kép, mert hatalmas erőfeszítéseket hoztak a sportolók (és nemcsak az aranyérmet szerzőkre gondolok, hanem mind a 158 magyarra, akik kint voltak Londonban) és nem várt sikert arattak. Főleg Pekinghez képest. Voltak szenzációs győzelmek, voltak keserű pillanatok, de az elvehetetlen a magyaroktól, hogy nem küzdöttek meg az eredményekért.

És ami a lényeg, szinte teljes pénztelenségben. Ahogy a cikkben is áll, edzők, de szerintem még játékosok is néha ingyen dolgoznak csak azért, hogy kijuthassanak az olimpiára. Ez a megsüvegelendő!
Kép
Kép
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.08.15. 18:37:49

KépKép
Mihu
Director del Fútbol

2012.08.15. 09:11:48

http://www.nemzetisport.hu/uszas/kis-ge ... lt-2164667

Az a nem mindegy.... :shock: Nem is hallottam még ilyenről, hogy magyar úszó szerződéssel menjen ki külföldre. Dubai, biztos nem havi 150ezer ft-ot fog keresni...
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.08.14. 20:43:51

A Barcelona csapata 5 olimpikonnal büszkélkedhet.

Az egyetlen aranyat Sorhaindo szerezte a francia kézilabda csapattal. A többi négy mind ezüst volt. Jernemyr és Sjöstrand Sorhiandoéktól kaptak ki a kézidöntőben, míg kosárlabdában Navarro és Sada szerzett ezüstöt az USA ellen.

Kép
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.08.14. 01:04:57

Aranyérmeseinkből Gyurta Dani, Risztov Éva és Szilágyi Áron-é volt nekem a legmeghatóbb, ezeket bármikor visszanézve borsódzik a hátam. :) Meg persze az Izland elleni kézi és az oroszok elleni vízi meccs. :D
Egyébként csak én nem tudom megnézni a videókat http://www.hirado.hu/Olimpia/Videok/201 ... mesek.aspx itt?
Rámegyek az egyikre, de nem dobja ki a vidit. :S

Rudis féle reklám nekem nagyon ütött. :D bika bika erobika :D ne no drinkoljál, ne no szmókoljál :D

16 érmünk lesz. :mrgreen:
PCsabi
aka Game90

2012.08.14. 01:04:04

Tetszetős volt ez az Olimpia, magyar szempontból szinte tökéletes, én nem is vártam ennyi érmet, London is kitett magáért, nagy grat nekik a rendezésért.

Hozzá tudnék szokni ehhez az EB - Olimpia kettőshöz minden nyáron :)

http://www.nemzetisport.hu/london_2012/ ... an-2163953
Magyarország nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel a kilencedik helyen végzett a londoni olimpia éremtábláján, és ezzel húsz év után került be újra a legeredményesebb tíz nemzet közé, míg a nem hivatalos pontversenyben a 13. helyen fejezte be az elmúlt bő két hetet. A londoni volt a magyar küldöttség 11. legeredményesebb nyári olimpiája.

Nekem amik megmaradnak:
+:
Szilágyi győzelmekor Horváth Mariann
Gyurta WR
Magyarország - Izland
Risztov Éva
Jaque Carvalho :-({|= :mrgreen:

-:
kicsit Cseh Laci
Magyarország - Svédország
kommentátorok
Rudolf Péter-féle zimankós reklám, elérték, hogy ne fizessek elő a MinDig TV-re

Matyi, jöhetnek a tippek, hogy mennyi érmünk lesz Rio-ban :twisted: :lol:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Deus
Boixos Nois

2012.08.13. 22:17:10

Nálam sorrendben:
1. Risztov Évi
2. Gyurta Dani
3. Szilágyi Áron
4. Berki Krisztián
5. Kozák Danuta
6. Pars Krisztián
7. Női kajak négyes
8. Férfi kajak kettes

Bónuszként, bedobnám az Usain Bolt aranyait :) Szigorúan csak a 8. után van.
KépKép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.13. 21:49:22

nálam abszolut risztov éva viszi a prímet. én akkor ott igen küszködtem a könnyeimmel

na meg horváth mariann fél sírógörcse.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.13. 21:47:46

bowlinggolyo írta:Így 1 nappal az olimpia után, kinek mi(k) a legszebb élménye(i) az olimpiáról?
Gyurta Dani, a kézilabda negyeddöntő, Risztov Éva és Bolt.
Mint minden olimpián itt is sok felejthetetlen dolog történt. Ott van pályakerékpározásban Hoy, aki minden idők legeredményesebb brit sportolója lett. Akkor atlétikában a férfi 1500 méteren a hercehurca. A vívó balhét sem hamar fogjuk elfelejteni. A férfi tollas döntője is remek volt, a kínai Brad Pitt hatalmas show-t varázsolt. A brazil röpis csajok .8)
Jó volt. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.08.13. 21:29:47

bowlinggolyo írta:Így 1 nappal az olimpia után, kinek mi(k) a legszebb élménye(i) az olimpiáról?
Nekem az összes aranyérem,kb egy szint.
Mindjuk Szilágyi és Gyurta kicsit előrébb van. és Berki is.
Akkor Phelps "rossz formában" is hengerelt,Bolt futásai élményszámba mentek,ahogy Mo Farah duplázása is.
A brazil röpislányok amit az egyenes kiesésben csináltak.
Kromowidjojo duplázása.
Joó Abigél hősiessége!
Natasa elérzékenyülése a dobogó legalsó fokán.
Nekem ezek kb.

Remek olimpia volt,nagyszerű magyar sportteljesítményekkel,ami bőven Peking fölé emeli Londont.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.08.13. 21:20:45

Így 1 nappal az olimpia után, kinek mi(k) a legszebb élménye(i) az olimpiáról?

Nekem az első aranyunk, de nem azért, mert ez volt az első érmünk ezen az olimpián, hanem ahogy Mariann kommentálta.
Itt visszanézhető

És még egy nagyon emlékezetes momentuma az olimpiának az a Fazekas hetes fogás és utána Lékai gólja Izland ellen. bátyámmal néztük és az egész lakótelep a mi szánkat hallotta :D
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.13. 19:45:16

rossz h 2016-ban megint europan kivul lesz az olimpia. át lehet 2 hétre kapcsolni zombi üzemmódba, éjszakai tévézéssel...

mondjuk rio "csak" -5 óra, még mindig jobb mint peking vagy anno sydney volt.. :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.08.13. 13:11:26

recrea írta:Annyit még megjegyeznék, h a magyar média kritikája az, h - pedig eléggé képben vagyok sport terén - számomra szinte ismeretlen öttusázók, birkózók, atléták voltak a játékokon.
Nem hiszem, hogy egy Marosi Ádám ismeretlen lenne, vagy egy módos Péter esetleg egy Pars Krisztán, ha csak azokra a területekre térünk ki amiket írtál, másrészt akik kikerültek megnyerték a magyar válogatót, tehát ők voltak a legjobb formában az olimpia előtt.
REMY írta:Na az első aranyérmes doppingoló aki lebukott.

fehérorosz doppingbomba, elkapták a bajnok súlylökőt

várható volt, hogy kiderül .... úgy néz ki mint valami férfi.... :roll:
Így viszont címvédés történt :grin:
Várjuk ki ennek a végét, Pekingben is elkapták a 2 fehérorosz kalapácsvetőt, mégsem kapta meg Pars az ezüst érmet, mert olyan sport diplomáciát folytattak, hogy abból csak a NOB jöhetett volna ki rosszul. Igaz most Thyhon lebukott, de az még Athénból való.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Lezárt