Megérdemelt Barca siker, valóban több is lehetett volna közte. Mourinho nyilatkozta, hogy az első félidői defenzív játék nem volt betervezve, egyszerűen ti nem hagytátok játszani a Madrid-ot. Az elmúlt meccsek tanulsága alapján a Real mindig iszonyat mód megnyomja az elejét (született is pár gól belőle), ezt Tito remekül észrevette és rögtön elejét vette a dolgoknak azzal, hogy rátok nem jellemző módon azonnal 100%-on pörögve kezdtétek el a meccset megfojtva ezzel a Madridot.
A bírói ítéletek szerintem kiegyenlítették egymást:
-Sanchez esete Ramos-sal nem volt 11-es, de minimum véleményes, ha pedig nem egyértelmű, azokat általában nem is fújják be.
-Xabi Alonso esete nem ért piros lapot (sárgát igen), egyszerűen az csak egy szerencsétlen eset volt, meg hát Busquets jó nagyot is pörgött (ezalatt nem azt értem, hogy rájátszott, csak szimplán azt, hogy az eset "látványossága" miatt reklamálnak sokan kiállítást.) Pirosat a bíró szidásáért, ütésért, szándékos és ugyanakkor durva belemenésekért kell adni, ez nem tartozott közéjük.
-Albiol valóban megért a kiállításra, de a bíró valamiért nem mutatta fel neki a sárgát ő pedig úgy volt vele gondolom, hogy amíg lehet, addig csinálja ezeket az égbekiáltó marhaságait. Onnantól viszont, hogy megkapta a lapot nem volt kirívó esete.
-Arbeola akasztása 11-es volt, hazai pályán befújható lett volna, bár az élőképen ez is egy furcsa szituáció volt (lassításokban persze már látszódott).
-Pedro gólja les volt, hiszen a szabály szerint a lesállást az jelenti, ha a csatár bármelyik gólszerzésre alkalmas testrésze előrébb helyezkedik (ebben az esetben a fej). Persze ez csak szőrszálhasogatás, hiszen ilyen apró különbséget szinte lehetetlen észrevenni élőben, de attól még a szabályok értelmében ez nem volt szabályos gól.
Úgyhogy szerintem a bíráskodás megfelelő volt (illetve inkább igazságos, megfelelő bíráskodás spanyolhonban ki lett irtva), egyedül Albiol ámokfutását kellett volna hamarabb lappal honorálni.
A két csapat között valóban nagy játékbeli különbség volt, Iniesta lassan nálam Messi és Ronaldo fölé nő (sőt mezőnyjátékban már magasan felettük jár), a Madrid sokat köszönhetett a szerencsének (no de hát ez is a foci része). Viszont a Real még messze van a legjobb formájától (egy hét múlva sem lesz ott, de közelebb lesz hozzá, és ki tudja Modric mit tud majd hozzátenni a dolgokhoz), a Barca viszont már alulról súrolja azt (de persze ennél ők is lesznek jobbak). Szóval a párharc nem lefutott, a Real ugyanúgy megnyerheti a visszavágót nagyszerű játékkal, sok góllal, akárcsak a Barca.
Viszont a katalánokat nem értem, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy ilyen kerettel rendelkező csapatba befér Victor Valdes. Oké, vannak jó védései de azokat bőven ellensúlyozza ezekkel a hibákkal (ez a meccs, a 27. másodperces gól, Ramires átemelése, stb.). Én nem gondolnám, hogy ha a Barca kijelentené, hogy kapust keres, akkor a világ legjobb hálóőreiből jó pár ne dorombolna azonnal az ajtajuk előtt. Csak hát katalánok egymásnak mindent megbocsátnak. Viszont a mérkőzésnek az az 1 perce, kezdve Casillas bravúrjától a szilveszteri kabaréba beillő jelenetig szerintem elég jól illusztrálja, hogy a két kapus mit tesz hozzá a saját csapatához.
Továbbá nem értem, Pepe-vel most konkrétan mi a baj, nem is játszott a szerencsétlen?
Mindent egybevetve a párharc szoros maradt és reméljük, hogy a visszavágó egy ennél is jobb mérkőzést fog hozni (főleg Madrid részről), aztán pedig győzzön a jobb!
(Nem szeretnék vitát szítani, csak próbáltam az elfogultságomat félretéve a lehető legobjektívebbet értékelni a tegnap látottakat.

)