Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.28. 22:17:06

Nagyon kezdőknek 3 hónap alatt sima kajával meg fehérjével hatalmasat lehet nőni.
Hú, de rossz ilyenek olvasni most.
Nagyon kíváncsi vagyok mit mond rá a doki. (mondjuk valószínű semmit, csak ad egy beutalót :D )
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.08.28. 22:07:03

rivaldo94-barca írta:Májusban volt 29,5-es a kezem, most 30,5-es. 3 hónap alatt nőtt "kemény" 1cm-ert, bár nincs dokkmunkás alkatom ezt már írtam. Ez sok vagy kevés?
Kevés, bár ha továbbra is tudnád tartani az ütemet, akkor 30 hónap múlva már lehetne 40-es karod ami nem rossz. :lol: Nagyon kezdőknek 3 hónap alatt sima kajával meg fehérjével hatalmasat lehet nőni.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2012.08.28. 21:55:17

Májusban volt 29,5-es a kezem, most 30,5-es. 3 hónap alatt nőtt "kemény" 1cm-ert, bár nincs dokkmunkás alkatom ezt már írtam. Ez sok vagy kevés?
Kép
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.08.28. 14:18:43

neobarca írta:
daffy írta:vagy eleget eszel a tömegeléshez vagy nem. nincs sok választásod
Hát ahogy írod, valóban nincs. És mit érdemes enni ahoz, hogy inkább izom, mint háj keletkezzen? Mire figyeljek oda? Mennyit és hányszor egyek egy nap? Munkámból kifolyólag heti 3-4x tudok edzeni és inkább az esti órákban.
Szálkásan nem lehet izmot felszedni, legfeljebb egy jó kis winstrol kúrával, de azt neked még nem ajánlom. :lol: Egyél meg napi fél kiló cisrkemellet/pulykamell/halfilé/marhahús/ mellé nyomjál napi 300 gramm rizst, rengeteget zöldséget és telítetlen zsírsavakat. Kaját oszd el napi 6-7 étkezésre. De ha nagyon szálkásan akarod csinálni, akkor próbáld meg a Lean Bosst esetleg (bár én nem hiszek benne), de tudnod kell, hogy teljesen tisztán kell kajálnod, és szerintem nem fogod kibírni. Én a 8 hetes diétámat is végigremegtem :lol:
neobarca
Director del Fútbol

2012.08.28. 10:10:19

daffy írta:vagy eleget eszel a tömegeléshez vagy nem. nincs sok választásod
Hát ahogy írod, valóban nincs. És mit érdemes enni ahoz, hogy inkább izom, mint háj keletkezzen? Mire figyeljek oda? Mennyit és hányszor egyek egy nap? Munkámból kifolyólag heti 3-4x tudok edzeni és inkább az esti órákban.
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
daffy
Madridista

2012.08.28. 09:58:35

neobarca írta:
daffy írta:egyél,minden azon múlik. nincs szálkásító meg tömegnövelő edzés. vagy annyi eszel,hogy szálkásodj vagy annyit,hogy tömegelj
Igen, csak az a baj, hogy elhízni sem szeretnék. Vicces mert ha bár korábban írtam, hogy nehezen hízom, azért a hasam ez alól kivétel... :( :lol:
És nem akarok az a gyurmagyuri lenni akinek nagy kerek sörhasa van... :lol:
vagy eleget eszel a tömegeléshez vagy nem. nincs sok választásod
neobarca
Director del Fútbol

2012.08.28. 09:34:45

daffy írta:egyél,minden azon múlik. nincs szálkásító meg tömegnövelő edzés. vagy annyi eszel,hogy szálkásodj vagy annyit,hogy tömegelj
Igen, csak az a baj, hogy elhízni sem szeretnék. Vicces mert ha bár korábban írtam, hogy nehezen hízom, azért a hasam ez alól kivétel... :( :lol:
És nem akarok az a gyurmagyuri lenni akinek nagy kerek sörhasa van... :lol:

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
daffy
Madridista

2012.08.28. 09:06:54

neobarca írta:Lui!

Bár nem vagyok szakértő, szerintem szerencsés esetben csak egy erős húzódásod van. Amennyiben szakadt, úgy hónapokig elfelejtheted a kondit... Annó nekem a combomban volt részleges szakadás. 3 hónapig semmi eröltetés, utána is csak fokozatosan...

Más:

Tud nekem valaki egy kifejezetten izomtömeg növelő testedzést ajánlani?

Nem szálkásítani akarok, mert most az vagyok és viszonylag nehezen hízom... :cry: Valakinek valami tuti tipp?
egyél,minden azon múlik. nincs szálkásító meg tömegnövelő edzés. vagy annyi eszel,hogy szálkásodj vagy annyit,hogy tömegelj
neobarca
Director del Fútbol

2012.08.28. 08:54:09

Lui!

Bár nem vagyok szakértő, szerintem szerencsés esetben csak egy erős húzódásod van. Amennyiben szakadt, úgy hónapokig elfelejtheted a kondit... Annó nekem a combomban volt részleges szakadás. 3 hónapig semmi eröltetés, utána is csak fokozatosan...

Más:

Tud nekem valaki egy kifejezetten izomtömeg növelő testedzést ajánlani?

Nem szálkásítani akarok, mert most az vagyok és viszonylag nehezen hízom... :cry: Valakinek valami tuti tipp?

lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.28. 07:41:01

Lassan lemegy a nyári szezon, gondoltam elkezdek kicsit most már visszafele venni a kajából, meg súlyzós edzést is elkezdtem, ráadásul ígértek egy szoba biccest szóval nagyon királyság lett volna.

De, olyan jól sikerült, hogy a 3. edzés után pár nappal, most olyan szúró fájdalom hasít bele a bal tricepszembe, ha olyan szögben tartom, hogy beszrok.
Én szakadásra gyanakszok, úgyhogy csütörtökön doki.

Mennyi idő, ha tényleg az míg elkezdhetek edzeni?
Meg amúgy szerintetek mi a rák? Mert edzés alatt semmi, másnap semmi, majd harmadnap melóhelyen jött elő. (nem fizikai munkát végzek, épp keltem fel a székből mikor először beszúrt)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.08.28. 00:00:46

tomabence írta:
Alexander Mahone írta: 1.
hogy ha nehezen fejlödő vagy, akkor a futás bontja az izmokat, szóval nem nagyon erőltetném, max aminosavakkal, de akkor se edzés után.
daffy írta: 2.
szabad, sőt, kell!
Tessék, 2ből 2 verzió :) Éljen a demokrácia! A többiek sőt daffy és Alexander véleményére is kíváncsi lennék, érvekkel alátámasztva.
Mert, mint tudjuk, csak a hülyének mindegy. :wink:
Én teljes mértékbe a body.builder.hu illetve Drugs Bunny (attól függetlenül hogy a legnagyobb paraszt a világon) tanácsaira bízom magam. Ajánlom neked, hogy töltsd le a Sárga Kapszulát. Minden benne van röviden, és ingyenes.
daffy
Madridista

2012.08.27. 23:52:13

tomabence írta: Tessék, 2ből 2 verzió :) Éljen a demokrácia! A többiek sőt daffy és Alexander véleményére is kíváncsi lennék, érvekkel alátámasztva.
én fejlődtem futással is,a kondim javult,nem panaszkodom. de rám gyorsan jön a tömeg,szóval előnyben vagyok
Én nem tudnám egyszerre csinálni, mert bármennyire is szabályosan mellezek, gyakran annyira kikészülnek a vállaim, hogy már a melledzés rovására megy. De ha már mindenképp együtt akarod edzeni a kettőt, akkor a vállal kezdenék, mert legalább bemelegszik.
ha a vállal kezd,nem fog tudni normálisan mellezni. inkább rakja más napra
tomabence
Jugador d'estrella

2012.08.27. 23:47:33

Alexander Mahone írta: 1.
hogy ha nehezen fejlödő vagy, akkor a futás bontja az izmokat, szóval nem nagyon erőltetném, max aminosavakkal, de akkor se edzés után.
daffy írta: 2.
szabad, sőt, kell!
Tessék, 2ből 2 verzió :) Éljen a demokrácia! A többiek sőt daffy és Alexander véleményére is kíváncsi lennék, érvekkel alátámasztva.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.08.27. 23:29:32

Egyszer bb.hu-n feljött a mell-váll téma. Szerintem ez egyénfüggő. Én nem tudnám egyszerre csinálni, mert bármennyire is szabályosan mellezek, gyakran annyira kikészülnek a vállaim, hogy már a melledzés rovására megy. De ha már mindenképp együtt akarod edzeni a kettőt, akkor a vállal kezdenék, mert legalább bemelegszik.

Sulyzós edzés után futni? :shock: Szerintem (főleg kezdőknek) sulyzós edzés után nem kell csinálni semmit, csak lenyújtani és meginni a masszív turmixot. Esetleg néha aerob más időpontokba (nem futás, tempós séta), de azt tudni kell, hogy ha nehezen fejlödő vagy, akkor a futás bontja az izmokat, szóval nem nagyon erőltetném, max aminosavakkal, de akkor se edzés után.
daffy
Madridista

2012.08.27. 23:15:01

tomabence írta:
daffy írta: ha nekik jó a futás,akkor neked is :)

a nagyobb izmokra(mell,hát,láb) 4 gyakorlat,a kisebbekre 3
ha ennyi nem elég,akkor rosszul végzed a gyakorlatokat
Úgy vettem ki a szövegből, hogy ők diéta mellett direkt szálkásítási célokból végzik ezt az intervallum edzést.

Az én esetemben arról lenne csak szó, hogy tömegnövelő edzés után futnék egy 15-20 percet, azért hogy minimalizáljam a tömegnövelők ( edzés + táp.kiegek ) által felszedett zsírt. Persze, tudom hogy ez nem működik 100%-os hatékonysággal csak nem akarok 100+os zsírvágó :lol:

A kérdésem még mindig fennáll ( vagy pedig én nem értelmeztem jól ) ,hogy tömegnövelő edzés után szabad-e futni, vagy pedig ez "elrontja" az előtte elvégzett edzés "eredményét ??
szabad,sőt,kell!
tomabence
Jugador d'estrella

2012.08.27. 23:12:56

daffy írta: ha nekik jó a futás,akkor neked is :)

Úgy vettem ki a szövegből, hogy ők diéta mellett direkt szálkásítási célokból végzik ezt az intervallum edzést.

Az én esetemben arról lenne csak szó, hogy tömegnövelő edzés után futnék egy 15-20 percet, azért hogy minimalizáljam a tömegnövelők ( edzés + táp.kiegek ) által felszedett zsírt. Persze, tudom hogy ez nem működik 100%-os hatékonysággal csak nem akarok 100+os zsírvágó :lol:

A kérdésem még mindig fennáll ( vagy pedig én nem értelmeztem jól ) ,hogy tömegnövelő edzés után szabad-e futni, vagy pedig ez "elrontja" az előtte elvégzett edzés "eredményét ??
albicelesteX
A Vadász

2012.08.27. 16:00:30

Holnap az lesz...váll edzés, egy elég szép...Hagy szóljon szerdán mell bicepsz így vissza rakok mindent a helyére...
Kép
daffy
Madridista

2012.08.27. 15:56:29

albicelesteX írta: Soha nem edzettem így a vállat mindig külön edzettem.Csak most kicsit borultak az edzéseim,de a múltkor az egyik srác a terembe aki a superbody-ra készül meg tavaly is abszolút magyar bajnok volt így csinálta...ezért gondolom,hogy ha neki jó akkor nekem is..:D

http://bodysport.hu/testepites/foeldvar ... pozas-utan

Szoktam vele edzeni,haverom sokat segít...most holnap megpróbálom így,de aztán szétszedem szerintem..ma akartam hát mellé de nagyon komoly hát edzésem volt így már nem bírtam... :?
én a bodybuilderen olvastam,hogy jobb külön,meg ha belegondolsz,akkor a mellezés szétszedi a vállad,mert a nyomások nagyon lefárasztják az elejét. a hátazás meg a hátsó vállad. ezért raktam én külön napra anno,hogy a pihent vállat kapjam szét és akkor nem kellett gondolkodni,hogy most miért nem megy annyi,fáradt-e vagy mi van.
albicelesteX
A Vadász

2012.08.27. 15:44:56

daffy írta:
albicelesteX írta:holnap mell-vállt akarok edzeni...jó az úgy?még sose csináltam így együtt a kettőt.Ha jó melyikkel kezdjem?
szerintem nem,de ha megpróbálod,akkor a mellel kezd
én a vállat nem raknám sosem a mell napjára. a háthoz talán befér,de inkább ettől a kettőtől külön,mondjuk egy lábnapra a láb elé
Soha nem edzettem így a vállat mindig külön edzettem.Csak most kicsit borultak az edzéseim,de a múltkor az egyik srác a terembe aki a superbody-ra készül meg tavaly is abszolút magyar bajnok volt így csinálta...ezért gondolom,hogy ha neki jó akkor nekem is..:D

http://bodysport.hu/testepites/foeldvar ... pozas-utan

Szoktam vele edzeni,haverom sokat segít...most holnap megpróbálom így,de aztán szétszedem szerintem..ma akartam hát mellé de nagyon komoly hát edzésem volt így már nem bírtam... :?
Kép
daffy
Madridista

2012.08.27. 14:26:51

tomabence írta:Szeptembertől neki fogok izomtömeget növelni. Tudom ez jár egy kis testzsír felszedésével is, ám én ezt minimalizálni szeretném. Edzés mellett enni fogok egy kis szénhidrátot fehérjével, hogy elősegítsem a fejlődést.

Az lenne a kérdésem, hogy ha edzés ( heti 4 ) után futok egy 15-20 percet, akkor az hátráltatja az izomtömegnövelést??? Mármint, ettől lassabban szednék fel annyit izmot mintha nem futnék?? :)

Szerk.: másik kérdés : Egy izomcsoportra ( pl.: Mell ) hány gyakorlatot csináljak??? 4x8-10es sorozatokat csinálok és már mondták, hogy túl sok gyakorlatot végzek ( Mell esetében: 6 gyakorlat / 45fok, sima fekvenyomás, szűk fekve, összenyomás kézivel, tárogatás, negatív fekvenyomás / ) Hány gyakorlat az ideális a megfelelő fejlődés érdekében ( és a túledzés elkerülésének okán ) ???
ha nekik jó a futás,akkor neked is :)

tomabence
Jugador d'estrella

2012.08.27. 13:30:22

Szeptembertől neki fogok izomtömeget növelni. Tudom ez jár egy kis testzsír felszedésével is, ám én ezt minimalizálni szeretném. Edzés mellett enni fogok egy kis szénhidrátot fehérjével, hogy elősegítsem a fejlődést.

Az lenne a kérdésem, hogy ha edzés ( heti 4 ) után futok egy 15-20 percet, akkor az hátráltatja az izomtömegnövelést??? Mármint, ettől lassabban szednék fel annyit izmot mintha nem futnék?? :)

Szerk.: másik kérdés : Egy izomcsoportra ( pl.: Mell ) hány gyakorlatot csináljak??? 4x8-10es sorozatokat csinálok és már mondták, hogy túl sok gyakorlatot végzek ( Mell esetében: 6 gyakorlat / 45fok, sima fekvenyomás, szűk fekve, összenyomás kézivel, tárogatás, negatív fekvenyomás / ) Hány gyakorlat az ideális a megfelelő fejlődés érdekében ( és a túledzés elkerülésének okán ) ???
daffy
Madridista

2012.08.27. 12:25:49

albicelesteX írta:holnap mell-vállt akarok edzeni...jó az úgy?még sose csináltam így együtt a kettőt.Ha jó melyikkel kezdjem?
szerintem nem,de ha megpróbálod,akkor a mellel kezd
én a vállat nem raknám sosem a mell napjára. a háthoz talán befér,de inkább ettől a kettőtől külön,mondjuk egy lábnapra a láb elé
albicelesteX
A Vadász

2012.08.27. 11:56:46

holnap mell-vállt akarok edzeni...jó az úgy?még sose csináltam így együtt a kettőt.Ha jó melyikkel kezdjem?
Kép
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2012.08.24. 19:54:56

Na ma beraktam az edzésprogramba a lábazást is, most először csináltam, 10 percet bírtam, de úgy elfáradt a lábam mint az állat, meg úgy járok mint egy robot. Lábazni is azokon a napokon fogok, amikor edzek.
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2012.08.23. 15:12:36

Ha kortyolgatod a vizet, például minden sorozat vagy csak szerek közben akkor simán eloszlik.

KÉRDÉS: A jobb karom másfél centivel kisebb kerületü, mint a bal. Ezzel lehet valamit kezdeni - speciális gyakorlatok, valami - vagy törödjek bele és még cska mérsékelni sem lehet ?
Kép
Válasz küldése