Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azért ez messze van a "kezd átbillenni a mérleg nyelve" szitutól.barcami írta:Azért, mert képes volt a 3 hazai kupát elnyerni bő 1 éven belül.
'Újra el kell kezdeni dolgozni az eredményekért', hogy mert a 14 cím után a nulla kicsit erős visszaesés lenne.
Ez a 3 párharc, ami a levesbe megy (Chel-cl, RM-laliga, RM-sc), szóval az elemzésen túl jönnek a száraz tények.
Kintaro írta:Miért is?barcami írta:Egy valami biztos: eredményesség terén kezd átbilleni a mérleg a Real felé.
Miért is?barcami írta:Egy valami biztos: eredményesség terén kezd átbilleni a mérleg a Real felé.
Mondjuk én sem gondoltam semmi extrára, de szerintem azalatt a 10 perc alatt amit lehetett, azt megtette. Agilisen mozgott, volt 1 nagy ziccere is, illetve 1-2 nagyon szép lefordulása (2 ember között), illetve egyszer szépen betette talán Benzemának a labdát a 16-oson belülre, csak abból végül nem lett semmi. Labdát csak 1-et szórt el, ha jól emlékszem, viszont volt egy szép becsúszó szerelése (azt hiszem Xavi-tól vette el a labdát). Persze ebből messzemenő következtetést nem szabad levonni, hiszen 10 perc az 10 perc, de mindenesetre biztató kezdés, tekintve, hogy hétfőn érkezett és gyakorlatilag még csak 2 edzésen vett részt a csapattal.Lehet, hogy csak én látom így, de a lövésén kívül 1-2 passzra emlékszem, de nekem a játéka semmi extrát nem mutatott. Lehet, hogy én nem figyeltem eléggé, de nekem így tűnt.
A mondandód nagy részével egyetértek. Úgy gondolom a 2 meccs alapján nekünk kellett volna behúzni a trófeát, de ha tegnap 5-6 gólt kapunk, akkor se szólhatnánk semmit. Valdes szidásáról nem is mondok semmit. Akkor is nevetséges volt, ez a meccs után meg pláne. Azt hiszem bizonyított eleget a kétkedőknek ezen a meccsen. Az, hogy Modric jól mutatkozott-e be, azzal már nem igazán értek egyet. Lehet, hogy csak én látom így, de a lövésén kívül 1-2 passzra emlékszem, de nekem a játéka semmi extrát nem mutatott. Lehet, hogy én nem figyeltem eléggé, de nekem így tűnt.jenooo írta:...
Így van. Xavival például az a gond, hogy nem ilyen mentalitású játékos. Talán még Valdés lehetne az, de neki olyan nagy tekintélye nincs, mint Puyolnak.Boixos írta:az a gáz, h ennyire nincs senki, aki összeránthatná a brigádot, ha a karesz hiányzik a pályáról. igazán felnőhetne már vki ehhez a feladathoz, mert mégsem játszhat nyolcvanéves koráig puyol....
Nem azt mondom, hogy a felálláson kell változtatni, hanem annak összetételen és taktikáján és ez is csak a nagy csapatok, különösen a Real ellen. Egyértelműen kell Song Sergio mellé. Song mikor egyedül játszott most Busi helyén, már akkor is óriásit javultunk. Sok labdát szerzett és jól is játszotta meg azokat. Ha ők ketten kezdenének sokkal több labdát szereznénk és nem lenne a pálya közepe egy átjáróház. És ez mellé kéne a már említett csatár védekezés, hogy ők is visszahúzódnak. Így szépen össze lehet tömörülni és akkor ember legyen a talpán, aki ott átviszi. A másik meg a totális futball lenne, de azt pocsékul játsszuk és nem csak ezen a meccsen... A totális foci alapja, hogy letámadnak a csatárok, a középpályások pedig odaállnak az emberük mellé. Így nincs kinek adni és elveszti az ellenfél a labdát. A mi csatárjaink viszont nem támadnak le (nem is értem miért), a középpályások pedig nem állnak oda. Így az említett 2 védekezés fajta közül egyiket sem használjuk. Úgy meg ne lepődjünk meg azon, hogy csak az ellenfélen múlik, hogy hány gólt kapunk...Balinho írta: A formával nincs baj, csak a tartalommal amivel megtöltjük. Normál körülmények között az egész csapat védekezik, viszont mivel ennyire megpróbáltuk széthúzni a pályát a saját labda köré koncentráló játékunkat heréljük ki. Én ezt a nagyon intenzív széljátékot, amit Tito újra felfedezett azt védekezős meccseken háttérbe szorítanám. A 2 vkp szerintem nem hozna megoldást, illetve hozhatna megoldást, de hosszútávon 10 emberrel is átvettük a játék irányítását, akkor meg sok a 2 vkp. Fegyelmezett játékkal, a saját korlátainkat felismerve védekezőbb, visszahúzódottabb játékot kellett volna nyújtanunk. Tegnap az a paradox helyzet állt elő, hogy ha a saját térfelünkön veszítettünk volna labdát úgy, hogy közben rendezett a védelem két sora, akkor kisebb a baj, mintha az ellenfél térfelén történő labdajáratás után tudnak pillanatok alatt átrohanni rajtunk.
Bárkinek meg lehet köszönni ennyi erővel. Messi sem lőtte be a nagy helyzetet az odavágón, végül is annak a kontrájából lett a gól. Ha a Barca odateszi magát a tegnapi meccsen és normálisan védekezik, akkor simán nyertünk volna azután a 30 perc után, ugyanis a Real nem bírja tovább erővel ilyen letámadás mellett. Foghatjuk Pedrora is aki, egy óriási ziccert hagyott ki, foghatjuk Albára is aki nem vette le jól és ezért nem sikerült berúgnia...Alonso0190 írta:Köszönjük Valdés, hogy oda adtad a kupát a Reálnak!
Ez a legérthetetlenebb pontja a meccsnek. Nyilvánvaló volt, hogy aggresszív letámadással kezdenek. Ehhez képest mintha fejben sem lettünk volna felkészülve, többször lopták le a labdát a lábunkról úgy hogy nem is figyeltünk, illetve hiába láttuk hogy egész egyszerűen átrohannak rajtunk nem voltunk hajlandóak hátrébb húzódni, hogy legalább az esetleges labdavesztések után ne legyen majd egy komplett térfelük rohanni. Ha hátrébbról kezdünk építkezni, akkor a labdavesztések után elveszett volna a Madrid elsőszámú fegyvere a gyors, direkt támadásépítés. Titonak nagy feketepont, hogy ezt nem látta!Barcaman1993 írta:mindenki tisztában volt azzal, hogy a Real nagyon erősen fog kezdeni. Ez a játék pedig úgy ért minket, mintha először játszottunk volna ellenük
Barcaman1993 írta:A 4-3-3-as felállás a tökéletes a csapat számára Xavival és Iniestaval, ha uraljuk és irányítjuk a játékot! Tegnap ez egyáltalán nem következett be. Így a 4 védőnk mellé, volt egy Sergionk, akik 5-en védekeztek, mert a 2 említett zsugás vagy nem védekezett, vagy ha igen akkor is csak dísznek volt ott.
A formával nincs baj, csak a tartalommal amivel megtöltjük. Normál körülmények között az egész csapat védekezik, viszont mivel ennyire megpróbáltuk széthúzni a pályát a saját labda köré koncentráló játékunkat heréljük ki. Én ezt a nagyon intenzív széljátékot, amit Tito újra felfedezett azt védekezős meccseken háttérbe szorítanám. A 2 vkp szerintem nem hozna megoldást, illetve hozhatna megoldást, de hosszútávon 10 emberrel is átvettük a játék irányítását, akkor meg sok a 2 vkp. Fegyelmezett játékkal, a saját korlátainkat felismerve védekezőbb, visszahúzódottabb játékot kellett volna nyújtanunk. Tegnap az a paradox helyzet állt elő, hogy ha a saját térfelünkön veszítettünk volna labdát úgy, hogy közben rendezett a védelem két sora, akkor kisebb a baj, mintha az ellenfél térfelén történő labdajáratás után tudnak pillanatok alatt átrohanni rajtunk.Barcaman1993 írta: Eddig nyugodtan elmehettünk a gondolat mellett, de időszerűvé vált a 2 vkp egyszerre való játszatása, amit az egyik csatár levételével oldanám meg.
Szerintem a világ két legjobb csapata ez. Nem tudok különbséget tenni a javunkra. Más-más felfogásban a legjobb a két csapat, de az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy a mi labdatartós sokszor meddő játékunknak megfelelő ellenpólusa a Madrid játéka. Szerintem nem mondható ki általánosságban, hogy ha jó napot fogunk ki akkor is fix, hogy jobbak vagyunk.Barcaman1993 írta:Úgy gondolom a Barcelona a világ legerősebb csapata, de a Real szintén olyan erős, ha nem fogunk ki jó napot, akkor simán meg tudnak minket verni.
Ezzel alapvetően egyet is tudnék érteni, de a tegnapi napra ez pont nem volt elmondható. Alves a bemelegítésnél sérült meg, úgy volt, hogy Montoya a keretben sincs. Nem melegített, nem úgy készült fejben stb... Adriano pedig tapasztalt, univerzális szélsővédő, szerintem egyértelmű, hogy tegnap neki kellett kezdenie. Azt is el kell mondani, hogy Adriano pont a kritikus első fél órában játszott, Montoyára már csak feleakkora nyomás nehezedett és azért látszott, hogy neki még sokszor nagy falat egy Clasico. Igazából pont Puyol lehet az, aki egy sorsdöntő meccsen helyettesíteni tudja Alvest. Adrianoban sajnos ennyi van, lehoz ugyan meccseket teljesen vállalhatóan, de egy ilyen meccsen bennelesz a betli.Barcaman1993 írta: És arra is fény derült, ha Dani Alves kiesik, akkor Montoyának kell játszania! 10/10 Barca szurkolót, engemet is beleértve Adrianot mondanánk, de a 2 ember közt ég és föld volt a különbség.
Semmi köze a középpálya gyengélkedése Sergiohoz. Sőt ezt a meccset Toréval is simán buktuk volna. Ha 2-1-ben viszik rá lendületből, azzal nem lehet mit kezdeni. Már leírtam. A középpályás védekezés nem csak 1 emberből áll. Xavi-Iniesta duó védekezése majdnem a 0-val egyenlő, míg a csatárok rendre a Real védelme előtt mozgott ahelyett, hogy besegítettek volna a védekezésben és akkor nem rohannak át rajtunk, mint a gyors vonat. A megoldás egyszerű és kézenfekvő. A csatárok hátrébb lépnek 20-30 métert, amennyi épp szükséges és Songnak játszania kell Busi mellett.Megyi írta:A Madrid kinyújtotta a tenyerét mi meg beletettük a kupát! Egyértelmű hogy a Barca vesztette el a kupát. A védelem iszonyat gyenge ha nem játszik az öreg Puyi, mind mentálisan, mind fizikálisan nagyon kell ő oda. Középpályán meg csoda ha össze tudnak hozni egy labdaszerzést. Elhiszem hogy Busquets nagyon szépen tud húzogatni, tili-tolizni, de össze nem hasonlítható egy Yaya Touréval, hogy ő mennyit ütközött, fejelt és labdát szerzett.
- jó gondolatok, én csalódott vagyok, amúgy is pocsék időszakomat tovább mélyítik a srácok, jó lett volna győztesen lefeküdniBarcaman1993 írta:Higgadt fejjel, 1 estével a meccs után kifejteném a véleményemet, ami vélhetően nagyon hosszú lesz, de érdemes elolvasni, mert úgy gondolom nagyon tanulságos....
Ez egy edzői tanfolyamba illő meccs volt tegnap, de komolyan. A Real részéről, amit csinálni kell, a mi részünkről, amit nem. A foci alapja ugye, hogy az egyik csapat támad, akkor a másik védekezik. Na mi ezt nem voltunk hajlandóan észrevenni. Vagy én nem is tudom. Egyértelműen a Real támadott ez elején, ergo nekünk abban az időtájban védekezni kellett volna. A Pedro-Messi-Alexis 3-as végig a védősoruk elől ácsorgott, a Xavi-Iniesta duóról meg már leírtam a véleményemet védekezést illetően. Így 4-5 emberük rendre lendületből vitték a védelmünkre, ráadásul Piqué mindent csinált csak a pozícióját nem tartotta, így mindig bejátszhatták a lyukba. Ebben az esetben azt kellett volna csinálnunk, hogy mind3 csatárunk visszahúzódik a saját térfelére és ott mivel besűrűsödik meg tudjuk szerezni a labdát. Ezt csináltuk a 2. félidőben, be is jött. A Real meg ezt csinálta egész meccsen, ők meg nyertek. És akkor a Real védekezése. Azt alkalmazták, amit mi szoktunk. A csatárok agresszívan letámadtak, a középpályások pedig rögtön embert fogtak. Így hátul nem tudtunk adogatni és szépen kihozni a labdát. Csak a felívelések maradtak, de ott a csatár mindig hátrányban van, főleg ilyen fizikai különbségnél. Ha meg nem tudtak rendeződni, akkor azt történt, amit az előbb leírtam. A 3 csatárjuk a mi középpályásaink mellett védekeztek, ezért besűrűsödött az egész. Ilyen egyszerű az egész. Sima létszámfölénnyel vertek minket (és most nem a kiállításra gondoltam).mess2009 írta: de én úgy gondolom, egy jól felkészített csapat, begyakoolt megoldásokkal el tudja hárítani ezeket, de nem úgy ahogy mi csináljuk.