Fantasy sport játékok

Játékok, Hattrick, Fantasy sportok
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.09.11. 00:31:43

Továbbra sem értem, hogy mi abban a jó, hogy te egy olyan ligát akarsz elsőnek tekinteni, amelyikben lehet, hogy senki más nem fog semmit csinálni érted...na mind1, akkor ahogy akarjátok, ott nyomja mindenki ahol akarja, aztán majd nagyon örülhetünk a győzteseknek...
kamaj
Capitá del Barça

2012.09.11. 00:15:08

Eazzy, elolvastad amit írtam? Mert azt írtam, hogy én mindkettőben nyomom az egészet, de számomra a Yahoo az első. Ebbe mi a frász a baj? Nyavalyogjon az aki akar, én ezt leírtam, mert érdekelt ki hogy áll ehhez kész. Elmondtam mit gondolok, de ezért most kiakadni istenem... Olvasd is el amit írok, kérlek! Peace!
Blaugrana ha többet akarsz tudni a Barca múltjáról.
Fear of the Bear!!! MEMPHIS!!!!
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.09.11. 00:03:47

kamaj írta:NFL: Én már az első perctől nem értettem a riodalmat, szerintem barátian meg lehetett volna azt tenni, hogy nem cserélgetünk, de még mielőtt biztos lett volna minden jött az nfl-es oldal. Nekem az nem tetszik, igaz tiszta csicsa, de én már rászoktam a Yahoo-ra. Állítgatom ott is a csapatomat, de nekem akkor is a Yahoo lesz az első, de mivel mindenki ment oda, így én is mentem. Számomra az lesz az érdekes, nem az nfl-es, de fel nem hagyok a csapatokkal sehol se. Kár ezért a mizériáért, nem kellett volna a másik liga, de utólag okos vagyok :D.
De srácok...most komolyan. Ne csináljunk már ilyet, hogy én itt nyomom, én meg amott...az milyen liga már? Komolyan neked kamaj jó az, hogy mindenki kakil rá mondjuk a yahoora, te meg azt veszed elsőnek, és örülsz egy győzelemnek pl, amikor az ellenfélnek már régen semmi köze az egészhez?

Ésszel fel nem fogom, hogy mi olyan nehéz abban, hogy megbeszéljük, hogy hol szeretne a többség lenni, és ott vagyunk. Mindenki. Nem az, hogy jah engem az nem érdekel...

Kezdem már unni ezt, hogy mindenki csak nyavajog, hogy jajj ez nekem itt túl sok, jajj én ehhez szoktam, úristen itt zöld a háttér, amott meg lila...bazzeg. Döntsünk már egyértelműen és toljuk, mert totál elmegy a kedvem az egésztől.
Ordog
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2012.09.10. 23:54:47

Na mi a páálya fiataloook???:)

Slither, folytatnám szárnyalásom az NBA ligába... Simában, nem pedig a keeperben. Küldj légyszi meghívót ha kell, ha pedig nem akkor magyarázd el hogyan tudnék belépni:) Köszi előre
kamaj
Capitá del Barça

2012.09.10. 23:24:09

Cumbee írta: ÉÉÉÉÉééés még valami eszembe jutott (írás közben jön az ihlet:D:D) Szerintem lehetne alsó házi rájátszás, annyival kiegészítve, hogy ha valaki nem szeretné lejátszani esetleg az szóljon előtte és ne legyen olyan, hogy valaki már leszarja és poénból kitesz mindenkit FA-re. (Bár a 2 napos waiver miatt úgy is időben közbe tud majd avatkozni az admin).
És lebuktál :D Egy nappal ezelőtt már leírtam, hogy milyen jó lenne az alsóházi PO, de ezekszerint nem vettétek észre. Ejnye :D
Amúgy mindenben egyetértek Veled, már megint.

NFL: Én már az első perctől nem értettem a riodalmat, szerintem barátian meg lehetett volna azt tenni, hogy nem cserélgetünk, de még mielőtt biztos lett volna minden jött az nfl-es oldal. Nekem az nem tetszik, igaz tiszta csicsa, de én már rászoktam a Yahoo-ra. Állítgatom ott is a csapatomat, de nekem akkor is a Yahoo lesz az első, de mivel mindenki ment oda, így én is mentem. Számomra az lesz az érdekes, nem az nfl-es, de fel nem hagyok a csapatokkal sehol se. Kár ezért a mizériáért, nem kellett volna a másik liga, de utólag okos vagyok :D.
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.09.10. 22:41:43

Eazzy írta:Srácok ne csináljátok már ezt basszus...totál mások a pontok jelezném nfl.com-on...én meg ott nézem, mert 7-en szavaztunk, és ott az nyert, hogy maradjunk nfl.com-on, és vagy ezerszer beszéltünk róla ott, itt is megkérdezem, erre beírjátok, hogy most akkor mi yahoon nézzük...

Döntsük már el, mert így semmi értelme az egésznek.
Tényleg nem ártana eldönteni, mert én is azt hittem, hogy NFL és a Yahoo-val már full nem foglalkoztam. Nem is ugyan azok a játékosaim vannak már pl és csapatot sem állítottam.
MessiFan írta:Na csatlakoztam én is a ligához. Nem szólok bele abba hogy mi hogy legyen, ti úgy is tudjátok mi a frankó, én csak játszok és hagyom hogy meggyőzzön Slither hogy jó az a csere amit ajánl :)
Sosemjó!!!!! :wink:
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.09.10. 22:33:54

MichaBee-nek én odabökök egy +1-et, nagyjából egyet értünk azokban amiket írtál. Megpróbálom összeszedni a szabályokat ebben a hsz-ben amiket jónak vélek és amikről az eddigi hsz-ek alapján úgy látom, hogy lenne támogatottságuk.
Előtte még annyit elmondok, hogy úgy látom, hogy Bob kivételével az ide kommentelőkkel nagyjából egyetértünk abban, hogy a tavalyi liga jó volt. Én 3 problémára emlékszem, amire megoldást kell találnunk:
1.: Pontozás: Kicsit elcsúsztunk a pontok felé (Mondjuk ez alapból így van fantasy-ban, de mind1) idén a mostani beállításokkal úgy érzem ezt maximálisan korrigáltuk, sőt! 3 pont kategória kikerült, így maradt 6 pont és 6 misc. Ez alapból is 50-50, ráadásul a 3db %-os stat csak ritkán kedvez a shootereknek.
2.: Trade-ek elfogadása: Emlékeim szerint alapból ez tavaly sem Slither dolga volt, csak volt egy hosszabb időszak, amikor gebasz volt a rendszerrel és nem mentek át automatán a cserék, akkor csinálta ő. Szezon elején és végén ez ment magától. Ha működik az amit MichaBee mondott, akkor meg lesz oldva a gondunk és nem lesz ezzel gáz.
3.: Nem játszatott játékosok: Na ez gond, amit MichaBee mondott, az totál jogos, a másik eset nálam a határon van, de tavaly eléggé kiverte a biztosítékot, szal arra ki kéne találni valamit.

Ha van még valami amit kihagytam akkor szóljatok, én erre a 3-ra emlékszem, ebből pedig szerintem már csak 1-el kell érdemben foglalkoznunk.

Szabályok:

Csapat: Azl alap szerintem simán jó, van elég C teszteltem, a BENCH számát pedig akkor állítjuk be, ha már végleges lesz a létszám. Thehát: PG, SG, G, SF, PF, F, C, C, Util, Util és ?db Bench. Ahogy láttam, nagyrészt ti is ezt írtátok.

Pontozás: Maradhatna a mostani beállítás ami azt jelenti, hogy Field Goals Made (FGM), Field Goal Percentage (FG%), Free Throws Made (FTM), Free Throw Percentage (FT%), 3-point Shots Made (3PTM), 3-point Percentage (3PT%), Points Scored (PTS), Total Rebounds (REB), Assists (AST), Steals (ST), Blocked Shots (BLK), Turnovers (TO)

FA lista: Heti 5 csere, 2 napos waiver és csak a FA-re kirakások után(Erről eddig nem beszéltünk, ez csak az én véleményem, meccsek után nem kellene, mert 2 meccs között kevesebb idő lesz azért így is, mint NFL-ben.)

Csere: Korlátlan cserelehetőség, 2 napos átfutási idővel, a MichaBee által ajánlott League votes rendszerben, így aki akar tiltakozik, aki nem nem, nem kell Slither-t nyaggatni a vétóval.

Kb szerintem ennyi, a többi dolog az nem nagyon kérdéses. Nekem még egy olyan ötletem van, hogy egy héttel hamarabb legyen a liga döntője az alapszakasz végéhez képest és akkor nincsenek olyan problémák, hogy a csapatok fele már pihentet a rájátszásra és azon megy el valakinek a döntője, mert a játékosainak a fele DNP-CD.
ÉÉÉÉÉééés még valami eszembe jutott (írás közben jön az ihlet:D:D) Szerintem lehetne alsó házi rájátszás, annyival kiegészítve, hogy ha valaki nem szeretné lejátszani esetleg az szóljon előtte és ne legyen olyan, hogy valaki már leszarja és poénból kitesz mindenkit FA-re. (Bár a 2 napos waiver miatt úgy is időben közbe tud majd avatkozni az admin)

Na kb ennyi, igyekeztem mindent összegyűjteni, lehet véleményezni a dolgokat.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.09.10. 22:29:19

Na csatlakoztam én is a ligához. Nem szólok bele abba hogy mi hogy legyen, ti úgy is tudjátok mi a frankó, én csak játszok és hagyom hogy meggyőzzön Slither hogy jó az a csere amit ajánl :)
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.09.10. 22:14:49

Srácok ne csináljátok már ezt basszus...totál mások a pontok jelezném nfl.com-on...én meg ott nézem, mert 7-en szavaztunk, és ott az nyert, hogy maradjunk nfl.com-on, és vagy ezerszer beszéltünk róla ott, itt is megkérdezem, erre beírjátok, hogy most akkor mi yahoon nézzük...

Döntsük már el, mert így semmi értelme az egésznek.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.09.10. 20:08:00

Bob_Marley írta:Felállás a másik kritikus dolog, mert jelenleg azt nézem
PG, SG, G, SF, PF, F, C, C, Util, Util és 5 bench, hova?????
Azzal egyet értek a 2 center talán sok is, de hogy az 5 pados is az tuti.
Benchből tényleg sok az 5, s elég 3, a többi az szerintem tökéletes, ahogy van.
Bob_Marley írta:Azzal totál nem értek egyet, hogy valakit direkt padoztassunk, ÓRIÁSI ÖSSZEJÁTSZÁST lehet megoldani!!!!!!Baráti liga????Igen, előfordulhat???Igen, meg kell akadályozni????Igen
Olvastad a példát, amit felhoztam? :) Szerintem a játék arra megy ki, hogy az adott héten igyekezzen mindenki a lehető legtöbbet kihozni a csapatából, magyarán a lehető legnagyobb különbséggel nyerni. Fennállhat olyan lehetőség, hogy ha padoztatok, akkor nagyobb különbséggel nyerek? Igen. Akkor mi a gond a padoztatással? :wink: Azt hiszem ca. 8 éve vagyok fantasyn, soha semmi kivetnivalót nem talált senki abban, hogy egy százalékos mutatón alapuló kategóriában szerzett előny védelmében valaki padoztasson egy gyenge formában lévő játékost. Tehát ilyen formában abszolút elfogadható a padoztatás, sőt, a stratégia szerves része.

Aztán hogy playoff seedekkel való ügyeskedés kinél milyen megítélés alá esik, az már más tészta. Alapvetően azt akartam megvilágítani, hogy egy szimpla padoztatás még nem bűn, és akár okos húzás is lehet. Egyéb esetekben, mint amilyenre szerintem Te gondolsz, már nem foglalnék inkább állást, mert elég kényes. De javaslom, hogy ezt a két fajta dolgot vegyük külön.
Bob_Marley írta:A meccsek számával, meg stb dologgal kapcsolatban mindent amit írtam, arra irányul, hogy a pályán dőljenek el a dolgok.Ne olyanokon hogy ki hány meccset játszik, esetleg cseréléssel elért plusz embert.
Ezt az érvet pedig abszolút nem látom át. Minden csapatnak ugyanannyi mecse van. :) Tavaly sűrített menetrend volt, ezért a vége felé igyekeztek többen is úgy alakítani a rostert, hogy minél több meccs legyen egy héten. Egyrészt abszolút nem értem mi a baj ezzel az eljárással, hogy erősebb játékosról mondok le olyanért, aki gyengébb, de több meccset játszik. Ha van egy trade és azt mindkét fél elfogadja, s nincs szó szándékos csapatrombolásról, akkor az úgy van jól.

Ami meg a többi hetet illeti, egyszerűen nem látom azt, hogy hogy tud valaki hosszútávú előnyt kovácsolni magának. Minden csapat ugyanannyi meccset játszik az egész szezonban, akkor mit számít az, hogy az adott héten ezt a játékost elcserélem? Jövőhéten jön vissza, vagy hogy gondoltad? :D Ahogy mondtuk többen is, ez a több meccs van egy héten dolog csak a playoffnál fontos, egyébként pedig a szezon során teljesen kiegyenlítődik. Továbbra sem látom a különbséget egy 65 és egy 66 meccses player között. :wink: [/quote]
FA lista meg nyilván heti dologra vonatkozik, 7 az nagyon sok, javaslatom 3-4/hét
Ezzel egyetértek, szerintem heti 4 vagy 5 csere elegendő. 3 az kevés, de 7 az tényleg sok, nem kell minden nap forgatni a keretet. Szerintem 5-be mindenki bele tudna törődni.
Bob_Marley írta:Cserénél meg 2 indok van!!!!
1;Mindenki úgy számol és tudja hétfőn megy át a csere, így pl nem alakul ki olyan dolog, hogy Slither nincs gép előtt, nem tudja átrakni, vagy éppen hogy előbb átrakja, mert ugye tavaly erre is volt példa..... Így meg van idő bőven vétózni lehet valakik megegyeznek kedden, de akkor is várni kell következő hét Hétfőig, na bumm (ráadásul tavaly azt hiszem én voltam a legaktívabb, így még berzengedhetnék is, hogy nem akarok vár5ni...De akarok, mert így 100%!!!!!!!ig biztonsággal semmilyen gond nem lehet új hét, új cserék, ennyi! )
2;Ezerszer könnyebb Slithernek is, átláthatóbb az egész, ileltve a legfontosabb legkorrektebb.Totálisan egyenlő feltételeket biztosítva.
Egyetértek a trade-szabályozásai törekvéseiddel, de felesleges ennyire bonyolítani, mint írod. A leghumánosabb eljárás az lenne, amit tavaly februárban írtam is, hogy ha league votes beállítás lenne és nem commissioner decides. :wink: League votes esetén Slithernek ugyanannyi köze van a cseréhez, mint bárki másnak, a lefutási idő pedig minden esetben fix, ergo nincs senkinek sem előnye abból, hogy Slither épp mikor van vagy nincs gépnél. Ezzel párhuzamosan a liga minden tagjának megvan a joga a trade ellen szavazni, nem kell hozzá Slitherrel megtárgyalnia. Summa summarum a trade ügyet meg lehet egy egyszerű settinggel oldani úgy, hogy az mindenki számára igazságos legyen. :)

Megint hosszúra nyúlt, Bob elsősorban a Te véleményedre vagyok kíváncsi, hogy mennyire tudtalak megyőzni az igazamról :D , illetve ha valaki helyesel/ellenez valamit, akkor is adjon neki hangot.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Tocy
Director del Fútbol

2012.09.10. 19:43:44

Én is yahoo-n nézem, nfl.comon nem látom a ligát...
kamaj
Capitá del Barça

2012.09.10. 19:42:32

Ennyit ér a predictor :D
Nem hittem volna, hogy győzhetek, még a jósolásnál is Game-re voksoltam a hét előtt, és a legnagyobb, hogy Petersont a padon hagytam, mivel nem nagyon fog játszani. Nem jött be, 20 pont ment el, de még így is jól állok. Na ezt nem hittem volna. De akkor most mindenki az NFL.com-on nyomatja, mert én inkább Yahoo-n, hisz ott kezdtünk, de nekem 8, hol legyünk, csak a tisztánlátás végett.
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.09.10. 19:35:14

Wow, a top1 Xanthor-t úgy néz ki, sikerül legyőznöm :D Nálam még a Ravens D van vissza, nála pedig Rivers...van majdnem 22 pont előnyöm...meg kellene lennie :D Pedig Michael Bush a padon...16 pontért :D Nála meg Ridley 21-ért :D
PCsabi
aka Game90

2012.09.10. 19:07:24

NFL Fantasy: Debrecen Jets-é idáig a 2. legtöbb pont, szóval nincs miről beszélni, miközben 6 játékos ellen igen jól állnék, de hát ez van :) Brees-től valami ilyesmit vártam, de kár azért a 2 INT-ért, RB - WR kicsit csalódás, Matt Bryant és Vernon Davis okés.

PL Fantasy: ez az 59 pont hátrány nagyon sok 3 forduló után :? Sajnos nagyon rossz játékosokra dobálgatom a csk szalagot, főleg ez a lemaradásom oka. Most már kb. kialakultak a dolgok, a válogatott meccsek után ki is használom a wild card-ot, aztán végetek lesz :mrgreen:

NBA Fantasy: de sokat tudtok írni :P Szerintem:
1. tavaly asszem 16-an voltunk és 12 fős volt a roster, ha megint jönnek a régi arcok és beszállnak még páran, pl. Tocy és megleszünk 20-an, akkor érdemesebb lenne 10 fős roster-t csinálni, ilyen Pittman-féléket nem akarok behúzni a csapatomba.
2. annyiban egyetértek Bob-bal, hogy valahogy kiegyenlítettebbnek kéne lennie a dolgoknak, például a tavalyi év elején volt egy olyan időszak, amikor fantasy szempontból Noah = JJ Hickson, ami azért a valóságban nem így van, vagy Al Harrington és Nick Young rohadt sokat ért, mert dobtak 10 téglát meccsenként.
3. viszont főleg Cumbee-val értek egyet, a tavalyi rendszer majdnem tökéletes volt, csak kicsit kéne rajta finomítani, FG és FT statok kellenek, valahogy a 3 pontosokkal kéne okoskodni...
4. Waiver lista támogatva, FA-ról meg szabadon lehessen csemegézni mondjuk hetente 5 alkalommal.
5. Perc, AST/TO, fault kategóriákat ellenzem, sok értelme nem lenne.
6. Keeper ligában benne vagyok, de még nem regisztrálok (de azért stipi stopi egy hely), kb. tisztában vagyok a dolgokkal, de azért valaki magyarázza már el, hogy a fontosabb dolgok mellett miről is van szó.
Bob_Marley írta:Figyelni kell jövőre, hogy lazább a program így nem fognak a csapatok heti 4-5 meccset játszani, ehhez kapcsolódóan megnézem majd a menetrendet, s vállalom, hogy megcsinálom, adott héten melyik csapat hány meccset játszik, hogy ebből se legyen probléma, s ezzel se lehessen manipulálni, mert ugye tavaly is ebből volt gond, hogy játékos azért volt értékesebb, mert nem a pályán volt jobb, hanem egyszerűen több meccset játszott a csapata....Na ez fontos, hogy tudjuk mely csapatok hogy lesznek elosztva.

Fontos még a rookiek szerepe, erről is majd csinálok valami kis táblázatot, kik számítanak majd biztos kezdőnek, mit várhatunk tőlük.
Szerintem azzal, hogy a héten ki mennyi meccset játszik, szezon közben nem igazán foglalkoztunk (nekem eszembe sem jutott), valamikor nyersz, valamikor vesztesz ezzel, ez igazából csak a szezon végén jött elő, akkor előfordult, hogy valaki 3-4, valaki meg 7 meccset is játszott, de ez a lazább menetrend miatt szerintem nem fog bezavarni idén.

Nem vagyok tudásirigy, de aki jobban figyelemmel követi az NBA-t, annak legyen már egy minimális előnye, aki meg nincs tisztában annyira a dolgokkal, csak rá tud szánni max. 1 órát, hogy melyik rookie-kat érdemes behúzni. Mert ha kigyűjtöd nekik a dolgokat, akkor elveszik az a kis előnyöm is, hogy tudom, hogy például a 6. helyezett Lillard-ot érdemesebb választani, mint a 2. Kidd-Gilchrist-et :D

Nem lehet mindenki egyenlő, a korrekt feltételek meg már a draftnál megdőlnek...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
fcbarca0827
Director del Fútbol

2012.09.10. 10:45:50

Eazzy írta:Na akkor itt egyszerűbb lesz. Szóval akkor most hol toljuk az NFL-t?
Ezt még most sem döntöttük el? Az NFL.com-os szavazásnál eléggé vezet, hogy maradjunk ott. :D Bár az is igaz, még csak 7-en szavaztunk. :P

Slither! Green-Ellist nem adom, főleg, hogy még nem is játszott és kíváncsi vagyok mit tud. (Mondjuk őt pont ismerem és tudom, hogy bitangos játékos. :lol: ) A WR-jeim baromi gyengén muzsikáltak, úgyhogy az ajánlott játékos még jól is jönne, de inkább FA-ról csemegézek, ahol így 1 forduló után, nagyon jó kis játékosok vannak.

Amúgy egy hasonló szösszenetet ott is megírtam a Trade ajánlathoz, de végül (nálam legalábbis) nem mutatta, így inkább töröltem.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.09.10. 01:50:09

Na akkor itt egyszerűbb lesz. Szóval akkor most hol toljuk az NFL-t?

Egyébként grat Slither! A playaid rendesen kitettek magukért, kicsit lestem, hogy mindenki TD TD hátán :D Sajnos már így elúszott a hét. Sebaj, jövőhéten újra próbálom.
lijacska
Jugador del Barça

2012.09.09. 23:26:36

Slither írta:NBA fantasy:

Itt a keeper liga is:
http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/5432
(itt csak 16 férő helyet hagytam)

A jelszó mindkettőben: eurobarca
Kérdés: ide is kell kérni meghívót, mert én nem találtam sehol, hogy hol tudnék bejelentkezni.
Ha szükséges, akkor küldj nekem is egyet.Kösz

szerk: sikerült, csak jobban oda kellett volna figyeljek.
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.09.09. 22:12:25

Slither írta:Tavaly is 2 C volt a keretben, akkor még arra panaszkodtak páran, hogy kevés... :roll: (olyan sok PF/C játékos van, hogy simán meg tudjuk tölteni a 2 C pozíciót)
A BN játékosok számát majd annak megfelelően lesz beállítva, hogy mennyien leszünk végül a ligában (de elnézve azt, hogy fél nap alatt már 11-en vagyunk, valszeg meg fog telni a liga 8) ).

Pontozást kicsit visszaállítottam, esetleg még egy O-Reb jöhet, ha kicsit növelni akarjuk a magasak értékét.

Keeper liga: teljesen új liga, új drafttal, ami idéntől kezdve vinnénk tovább. Oda csak olyan jelentkezzen, aki rendesen játszik, és tudja, hogy még legalább 1 év múlva is játszani akar/fog.
Én 6 keeper játékosra gondoltam (kezdő + 6th man), erről majd akkor beszéljünk, ha lesz már elég játékos a ligában.
Csináltam egy mock-ot, mert már nem nagyon emlékeztem, hogy hogy állunk C-kel. Asszem, bátran kijelenthetem, hogy van bőven.:D Ha mindig a legjobb elérhető embert húztam volna, akkor olyan 6 C jutott volna nekem. Mondjuk lehet csak a draft helyemnek köszönhető, mert pont úgy jött ki, hogy az első 3 körben 2 C-t is húztam, de a lényeg, hogy itt yahoo-n vannak.
A keeper ligát nagyon várom, jó lenne, ha egy erős mezőny jönne össze és tényleg olyanok jelentkeznének, akik eléggé komolyan gondolják.
szerk.: A pontozás szerintem így tökéletes, több misc szvsz nem kell, ha jobban belegondolunk, ez már így inkább misc liga, mivel a %-ok függetlenek attól, hogy ki hány pontot dob, így a sokat dobálók max 3 kategóriát fognak, de egy átlagos középtávolis játékos kb csak 1-et.
neobarca
Director del Fútbol

2012.09.09. 22:10:30

Slither írta:NBA fantasy:

Megnyitottam újra a ligát, lehet jelentkezni:
http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/5413
(Max 20 férő hely van, jöhetnek az új arcok is)

Itt a keeper liga is:
http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/5432
(itt csak 16 férő helyet hagytam)

A jelszó mindkettőben: eurobarca

Pontkategóriákat, keretet, waivert, FA és trade limiteket is állítottam most.
Csináltam szavazást is a beállításokról, majd az alapján finomíthatjuk a dolgokat. (a szavazásnál lehet kommentelni).

Személy szerint nem szeretnék a mostaninál szigorúbb beállításokat, mert a sok megkötés nagyon megfogná a lehetséges mozgásteret.

A pontozásnál csinálhatjuk az NFL alapján is, és a heti küzdelmek nem kategória alapon mennének, illetve a súlyozhatjuk is a kategóriákat.
Köszönöm szépen a meghívást!
Regisztráltam, és már nagyon várom! :wink:

Szerk: Slither! A keeper ligának mi a lényege? Kérlek írd le nekem pár szóban...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neobarca 2012.09.09. 22:12:50-kor.
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2012.09.09. 21:22:06

Tavaly is 2 C volt a keretben, akkor még arra panaszkodtak páran, hogy kevés... :roll: (olyan sok PF/C játékos van, hogy simán meg tudjuk tölteni a 2 C pozíciót)
A BN játékosok számát majd annak megfelelően lesz beállítva, hogy mennyien leszünk végül a ligában (de elnézve azt, hogy fél nap alatt már 11-en vagyunk, valszeg meg fog telni a liga 8) ).

Pontozást kicsit visszaállítottam, esetleg még egy O-Reb jöhet, ha kicsit növelni akarjuk a magasak értékét.

Keeper liga: teljesen új liga, új drafttal, ami idéntől kezdve vinnénk tovább. Oda csak olyan jelentkezzen, aki rendesen játszik, és tudja, hogy még legalább 1 év múlva is játszani akar/fog.
Én 6 keeper játékosra gondoltam (kezdő + 6th man), erről majd akkor beszéljünk, ha lesz már elég játékos a ligában.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.09. 15:13:33

Elolvastam a hszket, michaebee és Cumbee hosszúit is, abszolút nem értek egyet veletek.
Mármint sok mindenben nem értek egyet.

Pontozást nem csak arra kell gondolni, hogy pontok felé 6/5 hanem arra is, adott kategóriában nagy valószínűséggel melyik játékos a jobb, gondolok itt arra, hátvéd vagy csatár.

Felállás a másik kritikus dolog, mert jelenleg azt nézem
PG, SG, G, SF, PF, F, C, C, Util, Util és 5 bench, hova?????
Azzal egyet értek a 2 center talán sok is, de hogy az 5 pados is az tuti.
NBA-ben 12 embert lehet nevezni a meccsre, itt is ezt kellene.

De majd még átolvasom amiket javasoltatok, s beidézem és hosszasan leírom, de már mondjuk valamelyest megtettem.

Azzal totál nem értek egyet, hogy valakit direkt padoztassunk, ÓRIÁSI ÖSSZEJÁTSZÁST lehet megoldani!!!!!!Baráti liga????Igen, előfordulhat???Igen, meg kell akadályozni????Igen

A meccsek számával, meg stb dologgal kapcsolatban mindent amit írtam, arra irányul, hogy a pályán dőljenek el a dolgok.Ne olyanokon hogy ki hány meccset játszik, esetleg cseréléssel elért plusz embert.

Cumbee totálisan máshogy lát5juk a dolgokat, de nem először :D Nem nagyon értem a te logikádat, részemről a korrekt, egyenlő esélyekkel induljon mindenki, illetve a játék során se alakuljon ki esetlegesen manipulációs kiskapu, amivel nem a játékosod szerez előnyt, hanem te befolyásolod a játékosokat.Mintha fociban lefizeted a bírót!

FA lista meg nyilván heti dologra vonatkozik, 7 az nagyon sok, javaslatom 3-4/hét

Cserénél meg 2 indok van!!!!
1;Mindenki úgy számol és tudja hétfőn megy át a csere, így pl nem alakul ki olyan dolog, hogy Slither nincs gép előtt, nem tudja átrakni, vagy éppen hogy előbb átrakja, mert ugye tavaly erre is volt példa..... Így meg van idő bőven vétózni lehet valakik megegyeznek kedden, de akkor is várni kell következő hét Hétfőig, na bumm (ráadásul tavaly azt hiszem én voltam a legaktívabb, így még berzengedhetnék is, hogy nem akarok vár5ni...De akarok, mert így 100%!!!!!!!ig biztonsággal semmilyen gond nem lehet új hét, új cserék, ennyi! )
2;Ezerszer könnyebb Slithernek is, átláthatóbb az egész, ileltve a legfontosabb legkorrektebb.Totálisan egyenlő feltételeket biztosítva.

Csak kiírtam egy csomó dolgot, de Cumbee gondolataival a legtöbbel totál nem értek egyet.Az nálam nem stratégia, hogy egy játékos többet ér, mert fossa a triplát, vagy mert többet játszik, az stratégia, hogy pl hogy osztod szét a csapatod, az stratégia az FA listához hogy nyúlsz, az stratégia hogy egyenlően szétszórod a csapatod, hogy jó legyél és sorolhatnám.

PONTOZÁS KRITIKUS DOLOG, ott kell a legfinomabban eljárni, s elgondolkodni, szerintem az alap fantasy beállítás a legoptimálisabb, plusz dolgokat még betehetünk, de át kell gondolni mit erősít gyengít, PF pl leginkább a magas embereket nyirbálja, AST/TO is.
Kép
Kép
Kép
Xzibit25
Jugador d'estrella

2012.09.09. 13:32:12

Én is regeltem nba ligába
Nekem ez lesz az első de nagyon érdekel ez a fantasy dolog :D benne vagyok a LaLigásban is
Ja a csapatom: Szebi Team
socio66

2012.09.09. 13:22:48

Cumbee írta:nagyon jó... Volt tavaly egy full jó ligánk, 1-2 apró változtatással kb tökéletes lehetett volna, erre most az egészet át akarjátok variálni és teleszemetelni ilyen [auto_cenzúra] megkötésekkel?
ugyanezt gondolom én is, amikor olvasgatom itt a javaslatok garmadáját. :)
ez a tavalyi liga tökéletesen jó volt, én azt szeretném idén is folytatni, persze apróbb finomítások beleférnek, aki játszik több ligában, jártasabb a fantasy-ban, az biztosan látja, hogy mivel lehetne még jobbá tenni a ligát.
de nagy változások, főleg megkötések nem kellenek, a cserélgetések, meg az fa-piacról való halászgatás a két legérdekesebb dolog volt tavaly, én abszolút nem támogatok semmilyen szabályozást ezekkel kapcsolatban.
ne csesszük el légyszi.
kamaj
Capitá del Barça

2012.09.09. 12:33:53

Tényleg sok volt tavaly a pont kategória, ezt megértem, ha visszább akarnátok fogni. Akármennyire szeretnétek az úgynevezett kisebb kategóriákat felemelni, nem lehet, de én mindig is szívesebben mentem ezekre a statokra, pont azért, mert más nem nagyon figyelt rá :D. Hogy mennyire jött be az más tészta :D.
Cumbee-val egyetértek, azt korlátozzuk nyugodtan, hogy hetente max mennyi mozgás legyen, lehet felőlem is kevesebb, de hogy az egész szezonba mennyit, azt nem kellene. Tényleg legyen már mozgástér, mert szeretek én is a zavarosba halászni. Ha van waiver lista, akkor meg, ha túl sokat akarnék behúzni, más úgyis elhalássza előlem. Ez ellen tiltakozok, hogy egy szezonba csak X mennyiségszer lehessen. Az se tetszik, hogy 2 C poziciós legyen a liga, mert nincs annyi értelmes C. Ezt tavaly is vita volt, most sem értem, hogy pár C-n kívül kit akarnátok oda berakni. Rengeteg csapat igazi C nélkül áll fel, vagy ha van is 1 C-ük, kettő már nincs. Cumbee javaslata e téren sokkal korrektebb lenne. Na így hirtelen ennyi, de én nem értek ehhez annyira, de a tavalyiban azért olyan sok hiba nem volt, mert én élveztem annak ellenére, hogy nem jutottam be a legjobbak közé. Ja annyit még, hogy legyen már alsóházi PO is, ha lehet :D
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.09.09. 11:42:15

Cumbee, egyetértek Veled abban, hogy nem jó a túl sok megkötés, de azért van pár dolog, ami tavaly irreális volt. :) A waiver idő pl. szerintem alap dolog, illetve azt muszáj belátni, hogy tavaly irreálisan sok volt 3 FG, 3 FT és 3 3PT kategória. :wink:

Szóval kellenek finomítások, de valóban nem annyira, mint Bob szeretné (bocs Bob :D ).

szerk.: FA cserék maximalizálását én is hetekre értettem. Szezonra szerintem nincs túl sok értelme.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MichaaBee 2012.09.09. 12:57:02-kor.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Válasz küldése