Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyrészt most akkor nyert-e valamelyik és ha igen akkor melyik, másrészt mi értelme van mindkét ligát fullra ugyan azzal a csapattal végignyomni?Slither írta:Ne legyen ujradraft, mindenki azzal nyomja, amilye van!Xanthor írta:De, át lehet állítani folyamatos pontozásra. Nekem jó, ha az egyik olyan. Viszont újradraft legyen ott?Cumbee írta:Erre is reagáltam már többször, leírom még1*, hátha nem leszarjátok, csak elkerülte a figyelmeteket.Nincs itt NFL-ben folyamatos pontozásos liga? NBA-ben a H2H mellett van olyan is, gondolom itt is kell lennie. Draftoljunk újra és legyen az egyikből egy olyan és meg van oldva. Mindkét helyen tudunk játszani, de mégsem ugyan azon a módon és ugyan azzal a csapattal.
Ne legyen ujradraft, mindenki azzal nyomja, amilye van!Xanthor írta:De, át lehet állítani folyamatos pontozásra. Nekem jó, ha az egyik olyan. Viszont újradraft legyen ott?Cumbee írta:Erre is reagáltam már többször, leírom még1*, hátha nem leszarjátok, csak elkerülte a figyelmeteket.Nincs itt NFL-ben folyamatos pontozásos liga? NBA-ben a H2H mellett van olyan is, gondolom itt is kell lennie. Draftoljunk újra és legyen az egyikből egy olyan és meg van oldva. Mindkét helyen tudunk játszani, de mégsem ugyan azon a módon és ugyan azzal a csapattal.
De, át lehet állítani folyamatos pontozásra. Nekem jó, ha az egyik olyan. Viszont újradraft legyen ott?Cumbee írta:Erre is reagáltam már többször, leírom még1*, hátha nem leszarjátok, csak elkerülte a figyelmeteket.Nincs itt NFL-ben folyamatos pontozásos liga? NBA-ben a H2H mellett van olyan is, gondolom itt is kell lennie. Draftoljunk újra és legyen az egyikből egy olyan és meg van oldva. Mindkét helyen tudunk játszani, de mégsem ugyan azon a módon és ugyan azzal a csapattal.
Hogy lenne inkorrekt az állásfogalásom, ha direkt hangsúlyoztam, hogy ebben már nem foglalnék állást?Bob_Marley írta:Ebben igazad van, vegyük külön, s az adott esetben egy padoztatás még talán nem is akkora bűn, bár én azt is ellenzem, viszont amit itt írtál az meg totál inkorrekt.Csak az a baj az egésszel, hogy 1; ki dönti el mi a bűn? 2; ha már volt mit tudsz tenni??MichaaBee írta: Aztán hogy playoff seedekkel való ügyeskedés kinél milyen megítélés alá esik, az már más tészta. Alapvetően azt akartam megvilágítani, hogy egy szimpla padoztatás még nem bűn, és akár okos húzás is lehet. Egyéb esetekben, mint amilyenre szerintem Te gondolsz, már nem foglalnék inkább állást, mert elég kényes. De javaslom, hogy ezt a két fajta dolgot vegyük külön.
Mondok én is egy példát, számomra valaki szimpatikusabb direkt nem játszatom a játékosaimat hogy kikapjak, tudsz ellene valamit tenni?Nem Inkorrekt??Igen, Befolyásolja a liga sorrendjét bőven, s ugyanolyan cselekedet mint bármilyen nem padoztatás, csak maximum erősebb, de károsítás a többiekkel szemben, innentől kezdve lopásnál is van fokozat, de a bolti lopás is lopás, meg ha lenyúlsz 400 milliót az is lopás.
Egy játékos valódi értékét pontosan ilyen dolgok is befolyásolják. Tudás nem egyenlő érték, ez szerintem minden sportágban nyilvánvaló. Cseréknél nem érdekel az egyenlő TUDÁS, ennyi erővel egy 3 hónapig sérült James többet ér egy egészséges Jenningsnél... A valódi tudás mint olyan az állandó, ennyi erővel csak pontosan megegyező tehetségű játkosokat cserélhetnénk... Ez nyilván irreális. Az ÉRTÉK pedig azt jelenti, hogy mennyire ÉRTÉKES számomra, s ha azért értékesebb, mert playoff alatt több meccset játszik, akkor az a csere úgy egyenlő. Vagy ha azért ér többet egy gyengébb játékos, mert nem sérült, az ugyanolyan.Bob_Marley írta:Nyilván mindenki ugyanannyit játszikA kulcsot leírtad esetlegesen erősebbet, gyengébbre cserélsz mert többet vagy kevesebbet játszik, ennek mi a köze egy játékos valódi értékéhez????Ezt megint valahol inkorrektnek érzem, hogy nem a játékos valódi tudása a döntő.
Magyarázd már el, hogy mi jogosulatlan abban, hogy ha valaki úgy teszi össze a csapatot, hogy a playoff alatt több meccse legyen?Bob_Marley írta:Valamire rávilágítottál amire viszont nem gondoltamA csere ötletem annak szólt, hogy adott heti csatában csakis a hétfőn este megadott keretek játszanak (+FA lehet azt most nem lényeges) mert így pl nem fordulhat elő olyan, hogy cserélek és kapok egy olyan játékost aki mondjuk szerdán hozzám jön de több meccset fog még játszani mint aki odaadtam érte.Fenn állhat a meccsek számából adódó jogosulatlan előnyszerzés.
Viszont arra nem gondoltam, hogy lehet átjön hétfőn de akkor is több meccset játszik, viszont úgy gondolom ez elenyésző szám, meg az egész hét mivel új lappal indul így talán ez jobban elnézhető, viszont a másik variációval megint lehet olyat sakkozni amit inkorrektnek érzek.Tegyük fel szoros az állás (s tavaly pl 15ös kategóriában volt akár 7-7 is nem egyszer 8-7 szintén) bőven befolyásoló lehet akár egy csere után megszerzett + vagy adott esetben - 1 meccs.És megint ugyanazt tudom írni, nem a csapat/játékosok erőssége miatt vesztesz nyersz, hanem mert többet vagy kevesebbet játszott???Ez nem korrekt.
Nyilván a legkiegyensúlyozottabb eloszlást a fantasy alap beállítás adja. De nem feltétlenül kell követni. Ha ettől eltér, akkor más a stratégia és ahhoz kell alkalmazkodni. Ez pedig valahol kihívás is. Mivel ez fantasy, nem kell a valóságban is 100%-ig megegyeznie a játékosok fontosságának.Bob_Marley írta:Ezért javasoltam az FG%/FT%/3PTM/PTS/REB/AST/ST/BLK/TO variációt, mivel így a hátsók ugyanúgy "1 pontot érnek" (mint a valóságban) egy dobás meg 2őt ha hármas akkor 3at (mint a valóságban)
Így remélem érthetőbb miért voltak ezek a törekvéseim.
Nem hiába alap fantasy beállítás
Úgy tudom Cumbee NFL-re szavazott.fcbarca0827 írta: szerk.:
Én: NFL
Eazzy: NFL
Xanthor: NFL (amúgy ő tartózkodott, de egyértelműen maradna)
Slither: Yahoo
Game: Yahoo
Bob: Yahoo
Made: NFL
kamaj: Yahoo
Cumbee: ?
Tocy: ?
Az utolsó két emberünk írjon egy határozott választ aztán minden el van döntve.![]()
(Kivéve, ha 5-5 lesz.)
Én anno a szavazásnál rányomtam még a legelején az NFL.com-ra, de nekem aztán tök mind1, hogy melyik, a Yahoo anno szimpatikusabb volt, de nekem az NFL.com is jó, a lényeg, hogy ezt már el kellett volna dönteni a waiver idő letelte előtt és akkor most nem lennék megint én kakiban mások teszetoszasága miatt. 1 hete írogatom mindenhol, hogy döntsünk. Egyébként én arra szavazok, hogy haladjunk, szal oda rakjátok az én szavazatom, amivel elkerüljük az egált.Xanthor írta:A waiver lista amúgy ugyan az volt, mint alapból, mert sorrendben az eredeti draft sorrendben vittem be az embereket, meg amúgy is lehet állítani.Bob_Marley írta:Én kitartok a yahoo mellett, ráadásul így hogy a waiver lista megkeveredett így plusz adalék, hogy az eredeti verziós yahoo és a hozzátartozó waiver lista lenne a korrekt.
Töröljük a lezajlott dolgokat Spiller fcbarca0827-é és akkor új lappal lehet kezdeni.
Na de akkor Cumbee és Tocy tényleg szavazzon gyorsan és akkor már tovább tudunk lépni.
Erre is reagáltam már többször, leírom még1*, hátha nem leszarjátok, csak elkerülte a figyelmeteket.Xanthor írta:Csak ha mindkét ligát meghagyjuk félek, hogy megint előjön ez a "én az 'xy' ligát tartom elsőszámúnak".Slither írta:Nekem most már mindegy hogy hol játszunk, sőt talán az még jobb ha mindkét ligát meghagyjuk, legalább lehet kísérletezgetni az egyikkel.![]()
Kísérletezgetni meg mit kell?
A waiver lista amúgy ugyan az volt, mint alapból, mert sorrendben az eredeti draft sorrendben vittem be az embereket, meg amúgy is lehet állítani.Bob_Marley írta:Én kitartok a yahoo mellett, ráadásul így hogy a waiver lista megkeveredett így plusz adalék, hogy az eredeti verziós yahoo és a hozzátartozó waiver lista lenne a korrekt.
Töröljük a lezajlott dolgokat Spiller fcbarca0827-é és akkor új lappal lehet kezdeni.
Csak ha mindkét ligát meghagyjuk félek, hogy megint előjön ez a "én az 'xy' ligát tartom elsőszámúnak".Slither írta:Nekem most már mindegy hogy hol játszunk, sőt talán az még jobb ha mindkét ligát meghagyjuk, legalább lehet kísérletezgetni az egyikkel.![]()
Én meg elfogadtam.Slither írta:@fcbarca0827: olvastam az üzenetedet, és az egyik counter-ajánlatod alapján elküldtem az új cserét.
NFL.comon ott a szavazás, 8 szavazó után 4-en a maradásra, 3-an a yahoora szavaztak, 1 meg tartózkodott.Xanthor írta:Törölném én az nfl.com-os ligát, csak nem akarom, hogy felháborodás legyen. Kéne mindenki szavazata és a vesztes ligát törölni, mert máshogy ez lesz végig szerintem...
Ez jogos hogy létszám függő is, s ezt Slither is írta ezzel egyetértek.MichaaBee írta:
Benchből tényleg sok az 5, s elég 3, a többi az szerintem tökéletes, ahogy van.
Olvastam a példádatMichaaBee írta:
Olvastad a példát, amit felhoztam?Szerintem a játék arra megy ki, hogy az adott héten igyekezzen mindenki a lehető legtöbbet kihozni a csapatából, magyarán a lehető legnagyobb különbséggel nyerni. Fennállhat olyan lehetőség, hogy ha padoztatok, akkor nagyobb különbséggel nyerek? Igen. Akkor mi a gond a padoztatással?
Azt hiszem ca. 8 éve vagyok fantasyn, soha semmi kivetnivalót nem talált senki abban, hogy egy százalékos mutatón alapuló kategóriában szerzett előny védelmében valaki padoztasson egy gyenge formában lévő játékost. Tehát ilyen formában abszolút elfogadható a padoztatás, sőt, a stratégia szerves része.
Ebben igazad van, vegyük külön, s az adott esetben egy padoztatás még talán nem is akkora bűn, bár én azt is ellenzem, viszont amit itt írtál az meg totál inkorrekt.Csak az a baj az egésszel, hogy 1; ki dönti el mi a bűn? 2; ha már volt mit tudsz tenni??MichaaBee írta: Aztán hogy playoff seedekkel való ügyeskedés kinél milyen megítélés alá esik, az már más tészta. Alapvetően azt akartam megvilágítani, hogy egy szimpla padoztatás még nem bűn, és akár okos húzás is lehet. Egyéb esetekben, mint amilyenre szerintem Te gondolsz, már nem foglalnék inkább állást, mert elég kényes. De javaslom, hogy ezt a két fajta dolgot vegyük külön.
Nyilván mindenki ugyanannyit játszikMichaaBee írta:
Ezt az érvet pedig abszolút nem látom át. Minden csapatnak ugyanannyi mecse van.Tavaly sűrített menetrend volt, ezért a vége felé igyekeztek többen is úgy alakítani a rostert, hogy minél több meccs legyen egy héten. Egyrészt abszolút nem értem mi a baj ezzel az eljárással, hogy erősebb játékosról mondok le olyanért, aki gyengébb, de több meccset játszik. Ha van egy trade és azt mindkét fél elfogadja, s nincs szó szándékos csapatrombolásról, akkor az úgy van jól.
Ami meg a többi hetet illeti, egyszerűen nem látom azt, hogy hogy tud valaki hosszútávú előnyt kovácsolni magának. Minden csapat ugyanannyi meccset játszik az egész szezonban, akkor mit számít az, hogy az adott héten ezt a játékost elcserélem? Jövőhéten jön vissza, vagy hogy gondoltad?Ahogy mondtuk többen is, ez a több meccs van egy héten dolog csak a playoffnál fontos, egyébként pedig a szezon során teljesen kiegyenlítődik. Továbbra sem látom a különbséget egy 65 és egy 66 meccses player között.
![]()
Ez tisztaMichaaBee írta: Ezzel egyetértek, szerintem heti 4 vagy 5 csere elegendő. 3 az kevés, de 7 az tényleg sok, nem kell minden nap forgatni a keretet. Szerintem 5-be mindenki bele tudna törődni.
Abszolút nem elüldözésről van szó, most még egyszer leírtam a dolgokat, én Cumbee szavaival élve több tükröt használok, s számomra a pontozás mint írtam is miért óriási veszélyforrás, meg a csapatfelállítás, meg a többi dolog (de azok kevésbé prioritás) nem térek ki újra és újra.S mivel a többség ezt nem így gondolja, én nem futok olyan hajó után ami nem vesz fel.Slither írta: Nem akarom elüldözni Bobot, csak megírtam, hogy ha nem hajlandó olyan beállításokkal játszani, mint amilyet a többség szeretne, akkor nem muszáj. Sztem nyugodtan köthetne kompromisszumokat, de ha abszolút nem akar alkalmazkodni, és fontosabb neki az hogy az õ beállitásaival nyomjuk, mint hogy maradjon a ligában játszani, akkor nincs mit tenni...
Nem akarom elüldözni Bobot, csak megírtam, hogy ha nem hajlandó olyan beállításokkal játszani, mint amilyet a többség szeretne, akkor nem muszáj. Sztem nyugodtan köthetne kompromisszumokat, de ha abszolút nem akar alkalmazkodni, és fontosabb neki az hogy az õ beállitásaival nyomjuk, mint hogy maradjon a ligában játszani, akkor nincs mit tenni...Game90 írta: NBA Fantasy: látom yahoo-n folytattátok a beszélgetést, igazából nem akarok beleszólni ebbe a Bob - Cumbee - Slither féle románcba, szerintem Bob meggyőzhetetlen, de addig ne jussunk már el, hogy akkor kilépés meg ilyenek...
Tavaly 16-an toltuk a fantasy-t 12 fős rosterekkel, ha idén leszünk 20-an, akkor megfontolnám, hogy legyen csak 10 fős a csapat.Tocy írta:Ha tényleg olyan sokan leszünk, akkor 12 játékos bőven elég...FA-ről úgyis lehet behúzni embereket végig. De ahogy gondoljátok.
Csak hogy pontosítsak, a 3. helyigkanty írta:Vagy Game is szép dolgokat csinált, Ő is elég messze jutott.
Azért ne legyél már ekkora egoista, hogy miattad megy el a kedvemkamaj írta:de nem érdekel, ahogy azt se, hogy kezd elmenni a kedved ettől, mert én le mertem írni, mit gondolok.
Nézném én, de nem érkezett meghívó, és nem látom a ligát, mint ahogy le is írtamEazzy írta:Srácok ne csináljátok már ezt basszus...totál mások a pontok jelezném nfl.com-on...én meg ott nézem, mert 7-en szavaztunk, és ott az nyert, hogy maradjunk nfl.com-on, és vagy ezerszer beszéltünk róla ott, itt is megkérdezem, erre beírjátok, hogy most akkor mi yahoon nézzük...
Döntsük már el, mert így semmi értelme az egésznek.
Tudom, egy részét onnan másoltam ki.(Azaz a league votes-ot és a heti 5 move-ot nem figyeltem,de most már látom) Azért szedtem így össze, hogy aki nem akarja böngészgetni a beállításokat az is átlássa a dolgokat és tudja jelezni a véleményét.Slither írta:Pont így vannak most a beállítások.Cumbee írta:Hosszú szöveg...
Ott az a lényeg hogy év végén X játékost megtarthat az ember a keretéből a következő idénybe. Ilyenkor egy játékosok értéke nem csak az adott évre kell tekinteni, hanem hosszabb távon is kell gondolkozni. Ha vkinek nem jön össze a lépés az adott idényben, akkor taktikázhat úgy hogy a következőre gyúr, stb. (Jobban hasonlít így a játék az NBA-re).neobarca írta: Szerk: Slither! A keeper ligának mi a lényege? Kérlek írd le nekem pár szóban...
Mindenkinek kiment a meghivó, aki tavaly bent volt a ligában (szóval neked is), de itt van a link ha nem találod a levelet:Ordog írta: Slither, folytatnám szárnyalásom az NBA ligába... Simában, nem pedig a keeperben. Küldj légyszi meghívót ha kell, ha pedig nem akkor magyarázd el hogyan tudnék belépni:) Köszi előre
Pont így vannak most a beállítások.Cumbee írta:Hosszú szöveg...
Én is nyomom a Yahoon az NFL-t, majd 2-en jól el leszünk ott.kamaj írta: NFL: Én már az első perctől nem értettem a riodalmat, szerintem barátian meg lehetett volna azt tenni, hogy nem cserélgetünk, de még mielőtt biztos lett volna minden jött az nfl-es oldal. Nekem az nem tetszik, igaz tiszta csicsa, de én már rászoktam a Yahoo-ra. Állítgatom ott is a csapatomat, de nekem akkor is a Yahoo lesz az első, de mivel mindenki ment oda, így én is mentem. Számomra az lesz az érdekes, nem az nfl-es, de fel nem hagyok a csapatokkal sehol se. Kár ezért a mizériáért, nem kellett volna a másik liga, de utólag okos vagyok.
Küldtem már meghívást az email címre, amit megadtál, mindenesetre most elküldtem még egyszer. Amúgy ott még többel vezetsz, mert az nfl.com-on nem jár sima 40+ yardos playért pont, és abból volt pár nekem, a yahoo pedig a return yardokat nem számolja, pedig kéne, és abból volt neked párTocy írta:Én is yahoo-n nézem, nfl.comon nem látom a ligát...
Eazzy innen, és fura mód, ezt az én hozzászólásomra írtad. És ki mondta, hogy örülök majd ennek vagy annak. Nem értem cinikusságodat, én normális hangnemben írtam meg, amit. Továbbra sem látok válaszokat a kérdésemre, de nem érdekel, ahogy azt se, hogy kezd elmenni a kedved ettől, mert én le mertem írni, mit gondolok. Egy szóval se mondtam, hogy elhagyom másik ligát, szimplán arra voltam kíváncsi, ki foglalkozik még azzal. Bocsánat, hogy ezt le mertem írni.Eazzy írta: Ésszel fel nem fogom, hogy mi olyan nehéz abban, hogy megbeszéljük, hogy hol szeretne a többség lenni, és ott vagyunk. Mindenki. Nem az, hogy jah engem az nem érdekel...