Na gyorsan villám értékelek 2 megnézett filmről, amit eddig nem tettem.
Videodrome
Tetszett ez a groteszk médiahelyzet bemutatás.Jók voltak a hallucináció részek is, egy idő után kicsit soknak éreztem, de nem volt vészes.Történetben megvolt az "izgalomfaktor", jó időtálló kis film volt ez.
Jó volt a "commodore" zene a filmben, s hatásosak voltak.
Értékelés:
7,5/10
Köszönöm az ajánlást
IP Man
Ezzel a filmmel viszont szenvedtem

A zenék kiválóak voltak.A főszereplő személyiségének "tisztasága" és az erre alapozó cselekmények végül is jól be lettek mutatva.A harcművészet lélektanába is kaptunk egy kis bemutatást, ezek pozitívumok.De a "csatákban" már nagyon kezdtem unni a folyamat belassításokat, egyszerűen nem illett bele nálam a küzdés, s igazságos harc "mítoszába" a sok effektezés. Amivel még bajom volt, hogy a színészi játékkal nem tudok az ázsiai filmeknél mit kezdeni.
Számomra ugyanolyan arcok vannak (ahogy urban legend szerint meg az európaiak arca ugyanolyan a számukra

).
A főszereplőhöz mint írtam, jó volt ez az egynézős, lelki békében lévő arc, de a többi szereplőnek is ugyanolyan arca volt, nem láttam érzelmi változásokat (nyilván voltak, de pl a felesége egyszer elmosolyodott a végén meg sírt egyet a több jelenetben ugyanaz az arc

) Plusz felirattal néztem, s nem vagyok hozzászokva a kínai meg japán nyelvhez, egyszerűen a hangsúlyozás is olyan fura volt (olyan érzésem volt, mintha totál érzelemmentesen beszélnének de tényleg ez lehet csak a csincsungozásnak volt köszönhető ), s csak ismételni tudom magam nem éreztem a színjátékban azt a pluszt ami kell egy hatásos összképhez.
Megjegyezném az útonálló csávó aki megver minden Sifut csak Yipet nem az tiszta Shang Tsung a Mortalból
Értékelés:
6/10
Köszönöm az ajánlást itt is