EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.16. 15:54:59

Na gyorsan villám értékelek 2 megnézett filmről, amit eddig nem tettem.

Videodrome
Tetszett ez a groteszk médiahelyzet bemutatás.Jók voltak a hallucináció részek is, egy idő után kicsit soknak éreztem, de nem volt vészes.Történetben megvolt az "izgalomfaktor", jó időtálló kis film volt ez.
Jó volt a "commodore" zene a filmben, s hatásosak voltak.
Értékelés:
7,5/10

Köszönöm az ajánlást

IP Man
Ezzel a filmmel viszont szenvedtem :? A zenék kiválóak voltak.A főszereplő személyiségének "tisztasága" és az erre alapozó cselekmények végül is jól be lettek mutatva.A harcművészet lélektanába is kaptunk egy kis bemutatást, ezek pozitívumok.De a "csatákban" már nagyon kezdtem unni a folyamat belassításokat, egyszerűen nem illett bele nálam a küzdés, s igazságos harc "mítoszába" a sok effektezés. Amivel még bajom volt, hogy a színészi játékkal nem tudok az ázsiai filmeknél mit kezdeni.
Számomra ugyanolyan arcok vannak (ahogy urban legend szerint meg az európaiak arca ugyanolyan a számukra :D ).
A főszereplőhöz mint írtam, jó volt ez az egynézős, lelki békében lévő arc, de a többi szereplőnek is ugyanolyan arca volt, nem láttam érzelmi változásokat (nyilván voltak, de pl a felesége egyszer elmosolyodott a végén meg sírt egyet a több jelenetben ugyanaz az arc :? ) Plusz felirattal néztem, s nem vagyok hozzászokva a kínai meg japán nyelvhez, egyszerűen a hangsúlyozás is olyan fura volt (olyan érzésem volt, mintha totál érzelemmentesen beszélnének de tényleg ez lehet csak a csincsungozásnak volt köszönhető ), s csak ismételni tudom magam nem éreztem a színjátékban azt a pluszt ami kell egy hatásos összképhez.
Megjegyezném az útonálló csávó aki megver minden Sifut csak Yipet nem az tiszta Shang Tsung a Mortalból :D

Értékelés:
6/10
Köszönöm az ajánlást itt is
Kép
Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.16. 11:20:16

visca el barca írta:
nálam kezd átmenni kész szenvedésbe az egész. mindenki valami hú de különlegeset akar ajánlani aztán egy nagy szenvedés lesz a vége.
Ez így igaz. De talán a filmklubnak pont ez is a lényege. Legalábbis én örülük annak, ha egy különleges darab érkezik, inkább mint eg átlagos movie. Ha nekem nem is feltétlenül lesz az, attól még az ajánlónak különleges darab és szeretné megismertetni több emberrel. Benne van, h nem fog tetszeni nekik, de ha már egy vkinek bejön szerintem már megérte. Tehát nem mindenkinek szenvedés feltélen végignézni egy adott művet.

Mellesleg eddig meg az vt a gond, h gyenge a színvonal. Most jönnek az érdekesebb filmek, amik nem tetszenek és az a gond :lol:
messideco
Presidente del Barça

2012.09.16. 10:36:17

Rengeteg filmet elkaszálok, félbe hagyom stb, de a filmklubos film, az szent :) Azokat végignézem ügyesen.
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.16. 10:11:42

REMY írta: jelen pillanatban én is így vagyok. Csak hát nagyon nehéz eltalálni azt a filmet, ami mindenkinek felüdülést hoz.
Itt is az elmúlt pár ajánlás olyan volt, hogy csak azért néztem meg mert kötelező volt. Túloldalon is van most egy "érdekes" film.
dettó.

nálam kezd átmenni kész szenvedésbe az egész. mindenki valami hú de különlegeset akar ajánlani aztán egy nagy szenvedés lesz a vége. lehet h paraszt vagyok, de egy-két filmet végigtekergettem már :oops:

lehet h a kövi köröket kihagyom itt is, ott is.

szenvedés olyan filmet nézi ami marhára nem érdekel. és gyanítom itt is lesz még vagy 5 ilyen...

komolyan mondom a legnagyobb öröm az lenne ha valaki beajánlaná a transformesrt...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.16. 01:09:10

Még lógok Bence ajánlásával, amit most szeretnék jelezni, hogy ma nem hiszem, hogy be tudok pótolni.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.09.16. 00:59:41

Kabaré:

Hát vegyesek az érzéseim. Négy részletben sikerült megnéznem. Az elején imádkoztam, hogy bírjam ki az első fél órát legalább. A második részletnél teljesen semleges volt, a harmadiknál voltak egészen zseniális jelenetek, a végén meg már alig vártam, hogy vége legyen. Szóval indult 3 pontról, utána 5, majd 7, a vége meg mondjuk 4.
A legjobb a filmben a narrátor csávó volt, hihetetlen bírtam :D
Lájzá viszont akármilyen jól is játszott, nagyon irritált.

Összességében legyen egy 5/10, mégegyszer maximum a jó jeleneteket nézném vissza.
REMY
Madridista

2012.09.16. 00:46:05

Faust írta: Csak mivel vége a nyári fütyiverésnek, már nincs annyi időm filmezni, így szinte csak a klubosokat nézem. Szóval már kezdek besokallni az unalmas cuccoktól. :D [/color]
jelen pillanatban én is így vagyok. Csak hát nagyon nehéz eltalálni azt a filmet, ami mindenkinek felüdülést hoz.
Itt is az elmúlt pár ajánlás olyan volt, hogy csak azért néztem meg mert kötelező volt. Túloldalon is van most egy "érdekes" film.
Kubrick szerint Kazan volt a legjobb amerikai filmrendező.
Hát azt el kell ismerni, hogy Kazan értette a dolgát. A vágy villamosa és a rakparton is hatalmas alkotások.
kurdt
Megmentő :)

2012.09.16. 00:45:59

REMY írta:Édentől keletre
Kubrick szerint Kazan volt a legjobb amerikai filmrendező. Szerintem meg Kubrick, de ezen nem veszünk össze. :D

Nagyon szeretem ezt a filmet és van kedvem megnézni még egyszer (még akár egy sajnos nem túl hosszú Dean-maraton is lehet a dologból, mert mindhárom film megvan nekem), úgyhogy éjlenéljen... :mrgreen:
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Faust
Madridista

2012.09.16. 00:41:46

Jó előjelek?
Előre látom, hogy szenvedni fogok vele, itt is, és odaát is már zsinórban a sokadik Filmklub ajánlás, ami annyira hoz lázba, mint egy zöld Real mez, Higuain felirattal a hátán.

Csak mivel vége a nyári fütyiverésnek, már nincs annyi időm filmezni, így szinte csak a klubosokat nézem. Szóval már kezdek besokallni az unalmas cuccoktól. :D
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.16. 00:14:02

Faust írta:Jajne...
Jó előjelek? :lol:

Amúgy azt néztem, még a Videodromemal is elvan maradva majdnem a társaság fele, pedig az már régebbi. Remélem lassan elkezdenek feltöltődni az üres cellák! :)
A film amúgy érdekesnek is tűnik, meg nem is.
REMY
Madridista

2012.09.16. 00:02:25

Úgy gondolom, hogy egy filmklubban, mindenképp fontos, hogy legyen 1-2 régi film is. (60-as évek előtti.) Jó az ha az ember kitudja szélesíteni a látókörét és megismerheti a régi idők filmjeit, színészeit.
Számomra a régi idők egyik legnagyobb színésze James Dean volt. Nagyon nagy hatással voltak rám a filmjei. Egyszerűen imádom őket. De legfőképpen azért, ahogy ő játszik benne.
jöjjön is az értékelés -->

Édentől keletre

JAMES DEAN egy igazi LEGENDA!!!! egyszerűen fantasztikus amit nyújt a filmjeiben.
Sajna csak 3 filmje van, de ebből 2-őt már láttam ezzel együtt és fantasztikus volt mindegyikben. Ezért a filmjéért kapott is egy Oscar jelölést.
Ez a lázadó, magányos stílus kegyetlen mód illik rá és nagyon jól eltudja játszani.
Már a Haragban a világgal című filmben nyújtott alakításáért az egyik kedvencem lett. És ezt újfent bizonyította.

A filmről. Egy "laza" kis dráma, amiben van egy jó és egy rossz fiú a családban. A családban amiben 3 személy van, mert az anya kitudja merre jár.
Az egyik fiú számára a cél a bizonyítási vágy és a féltékenység legyőzése.

A történet nem ül le, végig magas szinten mozog. Vannak benne jó forduló pontok amik kellenek a jó drámához. Egyik színészre sem lehet panasz.
Sőt szinkronosan néztem és még az is jó volt. Pedig a film nem éppen mai darab.

IMDB
Port
REMY
Madridista

2012.09.14. 18:59:22

Ezz azz vasárnap én ajánlok :twisted: nagyon kíváncsi leszek az értékelésekre.
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.14. 17:27:10

Harold and Maude
Nagyon sok pozitívumot nem tudok mondani (zene tetszett, illetve nem volt annyira unalmas, hogy felvágjam az ereimet), egyszerre nem volt komolyan vehető és vicces sem, ezek után az előadott tipikus hippi mondanivalót nem igazán tudtam értékelni. Eleve sejtettem, hogy valamilyen háborúellenes, carpe diem, 70-es évek társadalomkritikája dologra fog kifutni az egész (bár alapvetően ez sem volt valami eredeti, de sztem jó gondolatokat fogalmazott meg a film), viszont egyszerűen a komoly, filozofikus mondatok Maude szájából egyáltalán nem működtek egy olyan alkotásban, ahol a következő jelenetben Harold levágja a saját karját társalgás közben Számomra így hiteltelen volt, és nem tudott semennyire sem megérinteni.
Nehezen tudom most ezt a számok nyelvére lefordítani, mert nem volt úgy rossz, ahogy egy rossz filmre gondolunk, hanem egyszerűen számomra értékelhetetlen volt. Úgyhogy kompromisszumként kap egy 5/10-et.
Faust
Madridista

2012.09.14. 17:03:19

Ja. TehátTe öt pontod és az én háromfelem kb. egy szint. Tehát kvittek vagyunk.
Bele lehet magyarázni. :D

Én 5 ponton alul csak olyan filmet osztályozok, ami gyakorlatilag végigszenvedtem.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.14. 13:43:52

Kabaré
Kb. három részletbe néztem meg, annyira nem volt időm, de sikerült befejeznem.
Tetszett, hogy nem azt a gyökér megoldást alkalmazták, hogy random szituációkban egyszer csak elkezdenek a szereplők borzalmasan ripacskodva énekelni, hanem megtalálták ennek is a helyét a történetben. Még kifejezetten tetszett is, ahogyan ezeket a dalokat felhasználták, hogy az alapvetően nem túl szájbarágós történéseket egyértelműbbé tegyék. (Más kérdés, hogy számomra pont annyira periférikus volt az egész film musical-jellege, hogy szerintem maga a műfaji besorolás is megkérdőjelezhető, azaz nem is kellett volna szükségszerűen musicalnek lennie ennek a műnek). A dalok maguk erősen középszerűek voltak (na ugye, hogy megmondtam), persze egy-két dallam megragadt a fejemben, de az egész korabeli táncdalkultúrához méltóan egyszerűen semmilyenek voltak.
A sztori viszont hihetetlenül "first world problems" érzetű volt, mesterségesen generált és sztem nevetséges konfliktusok határozták meg. Ráadásul hozzákeverték ezt a náci szálat, de ezt is kb. olyan szinten, hogy inkább csak ki kellett volna írni a film végén, hogy "A nácik rosszak, értem?". Aztán végül valahol az utolsó percekben mindkettő értelmet nyer, de engem kifejezetten az első filmklubos Playerre emlékeztetett, abból a szempontból, hogy egy jól átadott, viszonylag egyszerű üzenetre építettek fel egy addig viszont önmagában kevéssé élvezhető filmet.
Viszont összességében tetszettek a rendezői megoldások, ahogyan képileg az egészet előadták, szóval végső soron azt mondanám, hogy egy gyakorlatilag középszerű, de jól megvalósított film.
7/10
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.14. 09:39:56

messideco írta:Nyugi, Faust, kanty elég kancsi ehhez :lol:
Ezt légyszi bővebben fejtsd ki. Köszi. :lol:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
messideco
Presidente del Barça

2012.09.14. 09:12:08

Nyugi, Faust, kanty elég kancsi ehhez :lol:
Kép
"And my heart will leave you never."
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.14. 08:07:08

Faust írta:
Nem ellened irányul kanty, a drome-os háromfél fájt (bár az nálad az átlagnak számít, szóval számodra átlagos volt, ami voltaképpen nem nagy kudarc :mrgreen: ) a Celdával beloptad magad a szívembe. 8) :lol:

5/10
Ja. TehátTe öt pontod és az én háromfelem kb. egy szint. Tehát kvittek vagyunk. :mrgreen: Chopper-re adott pontszámomat feltornászom legalább két-három ponttal és, akkor hatalmas lesz a láv. :mrgreen:

szerk:

Először tudtalak úgy idézni, hogy a kék szint ne rontsam össze...vissza. :D
Faust
Madridista

2012.09.13. 23:38:54

Kabaré

Püff. Hát nem sokat tudok róla írni. Igazság szerint ha valamivel engem TÉNYLEG ki lehet kergetni a világból, az az, amikor különböző filmekben minden ok nélkül elkezdenek énekelni, márgyerekkoromban is derékszögű derékkal, turbó üzemmódban a falnak mentem ettől az összes Disney rajzfilmben, kivéve az Oroszlánkirályt. Hát még az élőszereplős filmeknél...

...de azért annyira itt nem vitték túlzásba. De amúgy egyáltalán nem fogott meg, konkrétan írni sem tudok róla semmit, annyira hidegen hagy ez az egész. Totál sötétség. Ja, Lájzaminelli jó volt.

Pontszámmal is bajban vagyok. Legyen egy...ötös. Na de nem csillagos.

Nem ellened irányul kanty, a drome-os háromfél fájt (bár az nálad az átlagnak számít, szóval számodra átlagos volt, ami voltaképpen nem nagy kudarc :mrgreen: ) a Celdával beloptad magad a szívembe. 8) :lol:

5/10
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.13. 22:21:48

Itt vagyok :D Csak belevágtunk egy ismerőssel meló melletti kis magánbizniszbe, aztán látástól mikulásig dolgozok.De jelzem megnéztem a Videodrome és az IP man filmet is, most nincs erőm leírni mindent, de lefogok.Aztán kabaré hétvégén, meg majd az új is.

De nem kell aggódni (ha valaki erre vetemedett volna :D ) élek virulok, s pótlok :D
Kép
Kép
Kép
Faust
Madridista

2012.09.13. 21:32:44

A Yipmannel valami hatalmasat szenvedek. :lol:
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.09.13. 21:24:13

bence-barca írta: Bobbal amúgy mivan? :-k
Nem is látom a fórumon, meg elmaradásai is vannak :o
Nemrég elkéredzkedett három hétre, de szerintem az már letelt. Egyelőre türelemmel viseltetek irányába. :)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.09.13. 21:21:38

bence-barca írta:
kanty írta:Az "abban lett maradva"-t magyar tanárok körében nem reklámoznám, de nem olyan rossz ez, karakteres. :P
Mondanám, h "abba lett maradva" akart lenni, de az is csak kicsivel jobb :mrgreen:
Az "abba maradtunk" a következő szint :lol:

Ja,és szombatig jövök mindhárom filmmel. Sajnos, már nem nézhetek melóban filmet,mert nem nézik jó szemmel :evil: :lol:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.13. 21:19:10

kanty írta:Az "abban lett maradva"-t magyar tanárok körében nem reklámoznám, de nem olyan rossz ez, karakteres. :P
Mondanám, h "abba lett maradva" akart lenni, de az is csak kicsivel jobb :mrgreen:
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.13. 21:13:49

Az "abban lett maradva"-t magyar tanárok körében nem reklámoznám, de nem olyan rossz ez, karakteres. :P
Válasz küldése