EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.09.21. 20:54:34

Kis figyelmeztetés mert jófej vagyok:

Faust,Veb,Remy 1-re van a hetes banántól, mivel ebben a topikban sem lehet offolni, meg semmitmondó hszeket írni ugye bár (ez nem jelenti,h 100%ban csak innen töröltünk az említettektől)...bár ezt a topik indulásánál közöltük mindenkivel. És még csak vissza sem olvastam sok oldalt...

Innentől legyetek szívesek mellőzni, az ilyen topikemelő hozzászólásokat mint a "nicsak kibeszél", "ehhez is arc kell", és társai. Csak,h világos legyen mit értek pl off alatt.

Persze gondolom 1 hetet mindenki kibír, meg attól még nem áll le a klub, de gondoltam jelzem még1x, hogy itt is takarítunk ha kell.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Faust
Madridista

2012.09.21. 19:56:04

Ehhez is arc kell.
Nicsak ki beszél. :mrgreen:
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.21. 19:42:43

bence-barca írta: Viccet félretéve: ha a Sweeney Toddban átugrottad a """""kornyikálós""""" részeket, akkor konkrétan nem is láttad a filmet. Nem szidlak le, mert mindenkinek maga döntése mit szeret, de azért legalább ne kornyikálásnak nevezd azt :D
Hát azért Alan Rickman csak ne énekeljen már, én se harmónikázok :mrgreen: Amúgy a végigtekerés az nem úgy történt, hogy egyből eltekertem, hanem az első párat végignéztem, de utána rohadtul irritált, a végén viszont túlzásba vittem, így vissza kellett nézzek pár jelenetet :oops: :lol:

Ó, Faust, pedig az is tervben volt. VOLT.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.21. 19:41:02

Közben körvonalazódik az ajánlásom is a következő körre, 2 film van amelyek közül választani fogok.
Annyit elárulok, nem fognak benne dalolászni.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.21. 19:37:03

visca el barca írta:
soadroli írta:....
mit sírsz Te is itt? :D

amugy a sweeney toddban tök jók voltak a dalos betétek, volt tartalmuk, ellenben a kabaréval, ahol kiállt a színpadra pirosarcú és énekelgetett
Ha musical, akkor High School Musical 8)

Viccet félretéve: ha a Sweeney Toddban átugrottad a """""kornyikálós""""" részeket, akkor konkrétan nem is láttad a filmet. Nem szidlak le, mert mindenkinek maga döntése mit szeret, de azért legalább ne kornyikálásnak nevezd azt :D

A pirosarcú meg nekem nagyot alakított és sztem azért itt is vtak értékesebb dalok.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.21. 19:32:21

soadroli írta:Kabaré
Mikor lesz már jó film a klubban? Mikor ajánlhatok megint? :lol:
Először is, utálom a műfajt, pedig nem sokat láttam, de pl. a Sweeney Todd-nál is végigtekertem a kornyikálós részeket, gyors vége lett.
Itt nem tekertem, de ehhez idegrendszer kellett ám, ami nekem nagyon erős. (nem) De legalább lettek volna jó dalok, de nem, retek volt mind :)
2 tanulságot szűrtem le: soha nem nézek többé musicalt, és még utána se.
3/10 sorry :(
mit sírsz Te is itt? :D

amugy a sweeney toddban tök jók voltak a dalos betétek, volt tartalmuk, ellenben a kabaréval, ahol kiállt a színpadra pirosarcú és énekelgetett
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.21. 19:28:57

soadroli írta: 3/10 sorry :(
Ehhez is arc kell. :lol: :mrgreen:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Faust
Madridista

2012.09.21. 19:27:15

Ha a Drome unalmas 4 pont, a Meztelen ebéd kb... megfogalmazhatatlanul unalmas, és -3 pont lenne. :mrgreen:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.21. 19:24:34

Meg kell nézzek pár Croni filmet, és majd hozzászokok. A Veszélyes vágy és az Erőszakos múlt már egy ideje be van tervezve.
Inkább szerintem a Meztelen ebédet meg az eXistenZ-t nézd meg.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.21. 19:20:47

Videodrome
Nem szoktam sokat írni, de itt még annyi se lesz sajnos. Egyszerűen nem tudok mit írni róla.béna vagy roli, egy balfarok
Cronenbergtől csak a Eastern Promisest, és a Legyet láttam, azt imádtam kiskoromban.
Hát ez sajnos nem jött be, dög unalom volt, pedig elég rövid a film. A sok képzelgés meg már iszonyatosan idegesített. James Woods jól játszott, ennyi a pozitívum :cry:
4/10
Meg kell nézzek pár Croni filmet, és majd hozzászokok. A Veszélyes vágy és az Erőszakos múlt már egy ideje be van tervezve.

Kabaré
Mikor lesz már jó film a klubban? Mikor ajánlhatok megint? :lol:
Először is, utálom a műfajt, pedig nem sokat láttam, de pl. a Sweeney Todd-nál is végigtekertem a kornyikálós részeket, gyors vége lett.
Itt nem tekertem, de ehhez idegrendszer kellett ám, ami nekem nagyon erős. (nem) De legalább lettek volna jó dalok, de nem, retek volt mind :)
2 tanulságot szűrtem le: soha nem nézek többé musicalt, és még utána se.
3/10 sorry :(
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.19. 20:04:59

Édentől keletre

Féltem tőle, hogy megint egy szenvedős két óra elé nézek, de végül is nem így lett. Ezt jobban élveztem, mint a Harold-ot, illetve maguk a szereplők se nyírtak ki 10 perc után.
A történet egyszerű, de szerintem jól felépített, végig egyenletes tempóban halad a film, bár nem bántam volna, ha mondjuk egy negyed órácskával megcsapják.
Bírtam a Dean által alakított lázongó, forrófejű gyerek karakterét.
Viszont a másik testvért szerintem eléggé elhanyagolták ami azt illeti, elég keveset van a másikhoz képest szerepeltetve. Nem tudom, hogy a könyvben is így van-e, de ez engem kicsit zavart.
Összességében, tehát nem rossz film, de nem fogom újranézni mostanában.

6.5/10
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.18. 20:16:59

Harold és Maude

Hosszabban nem írnék a filmről, nem is nagyon tudnék.
Számomra alulmúlta a Conversation susogását is.
Irritáltak a karakterek, idegesített a történet. Untam is.
Pozitívumot nem tudok, talán a hossza ami hál istennek elég rövid volt.

3/10
Kép
REMY
Madridista

2012.09.17. 21:37:57

Ilyen kezdésre nem számítottam :D nagyon örülök, hogy ennyire tetszett. :wink:

amúgy nálam is 8,5 pont :D
messideco
Presidente del Barça

2012.09.17. 21:31:38

Édentől keletre

Hát nem is tudom.

A regényt nagyon szerettem volna elolvasni, de így a film sajnos megelőzte :)

Eleinte tévesztettem az ikreket, Calt és Aaront.

Bírtam, hogy Cal karaktere sem teljesen rossz, bár eleinte annak nézett ki.

Ha jól megfigyelem, Cal üzletét az apja elég baloldali felfogással elutasítja, ideológiai harcot látok ebben. Aaron pacifista, Cal meg egy kiszámíthatatlan gyerek, de mindkét srácban éreztem saját magamban is valamit.

Sok helyen az Élet szép c. filmre emlékeztetett, de nem tudom miért.
Nagyon jó film, de sajnos valami + hiányzott, hogy a kedvencek közé emelkedjen.

Regényben is elolvasom, az tuti :D

Remek ajánlás, Zoli, örülök, hogy megnézhettem.

Jöhetnek Haroldék is lassan 8)

Értékelés:
8,5/10
Kép
"And my heart will leave you never."
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.17. 19:21:36

Nincs min meglepődni, ha jó film, akkor nem szoktam fukarkodni a pontokkal. :)
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.17. 17:13:22

kanty írta:Harold és Maude

7/10.
Talán csalnak szemeim vagy tényleg ilyen jó értékelést kaptam kantytól :shock: :mrgreen:
Nos eddig az a alapján a 4 értékelés alapján megosztó vt. Kurdt igen jó értékelést adott ill. kantytól is meglepő, ismerve a saját pontozási szokásait :D

VEB, amúgy te nem írtad be a táblázatba a pontjaidat a filmre :)
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.17. 16:55:36

Harold és Maude

Szerethető, kedves, vicces film. Jó volt nézni, a poénok bejöttek, a zenék jók voltak. Nem untam, nem is volt hosszú.
Egyetlen dolog van, amivel nem tudtam megbarátkozni. Bud Cort szerintem túl kölyökképű volt. Első ránézésre azt mondtam volna, hogy 14-15 éves. Nem mutatta, hogy olyan korban van, amikor az emberek megnősülnek, katonának állnak.
Sokkal többet nem igazán tudok jelenleg írni. Remek ajánlás.
7/10.

Most majd jöhet az Édentől Keletre. Kíváncsi vagyok. A regény elég hosszú, tulajdonképpen két részre is lehet osztani. Gondolom, hogy a film inkább a két testvér életét mutatja majd be. Pedig az első rész is jó, vannak nagyon jó karakterek ott is.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.16. 17:34:10

kanty írta:Ezt a nyafogást nem igazán értem. Max. két óra egy film, nem olyan nagy cucc megnézni, aztán ha nem tetszett oda lehet pörkölni a pontozásnál.
persze, nem nagy cucc megnézni, ha az lenne, nem lennék klub tag, és nem én lennék szinte az egyetlen itt is meg odáát is aki elsőnek néz meg mindent és még soha nem volt semmi elmaradása :D

csak mostanaban nehezemre esik olyat nézni amiről már az első percben tudom h NEKEM [auto_cenzúra] és abszolut nem fog érdekelni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.16. 17:02:15

DE két óra az életedből, aztán elfelejted, utálhatod, amit csak akarsz, nem olyan nagy ügy.

Másik meg, hogy régi film és, akkor már hátrányban van. Csak a saját életedet keseríted meg az ilyenekkel. Régi film és? Semmi. Attól még lehet jó.

Amúgy nekem tökmindegy. Francois-t sem támadni akarom, csak szerintem nem ilyen nagy cucc az egész.
:wink:
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.16. 17:02:15

kanty írta:Ezt a nyafogást nem igazán értem. Max. két óra egy film, nem olyan nagy cucc megnézni, aztán ha nem tetszett oda lehet pörkölni a pontozásnál.
Azért, ha egy filmnél 5 percenként azt nézed, hogy mennyi van még az elég nagy szenvedés tud lenni.
És ha még pluszba mondjuk 2 óra vagy annál több, na az már kész kínzás tud lenni.
Az meg csak hab a tortán ugye, hogy az embernek néha vannak holtpontjai ami a filmeket illeti. Ez nálam speciel úgy jelenik meg, hogy pár napig, vagy 1-2 hétig csak TF szintű filmeket tudok megnézni, mert mélyebb tartalmú filmekhez egyszerűen nincs kedvem. Na, már most ha ilyenkor jön egy 160 perces vesztern a 60-as évekből az tud ám fájni. :D
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.16. 16:43:55

Azért annyiban VEB védelmére kelek, h az a max 2 óra nagyon sok tud lenni... Ha egy film nem tetszik, akkor lehet 1ó lehet 2ó, szenvedsz rajta. Nekem a 13 vt ilyen, rendesen megküzdöttem vele, hiába vt kb másfél óra csak. Az nem vigasztal senkit, h majd jól lehúzhatja. Inkább előbb túl lenne rajta.
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.16. 16:38:17

Ezt a nyafogást nem igazán értem. Max. két óra egy film, nem olyan nagy cucc megnézni, aztán ha nem tetszett oda lehet pörkölni a pontozásnál.

Édentől Keletre

A könyvet kb. két hónapja olvastam, egy ismert író egyik legismertebb regénye. A filmet is megakartam nézni, de aztán kimaradt. Legalább most bepótolom.
Kíváncsi vagyok nagyon.

Ma szerintem nem tudom az elmaradásom pótolni, de az elkövetkező két napban mindkét filmet megnézem.
:)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.16. 16:18:00

bence-barca írta:Mellesleg eddig meg az vt a gond, h gyenge a színvonal. Most jönnek az érdekesebb filmek, amik nem tetszenek és az a gond :lol:
érdekesebb? kinek, hogy tetszik...

remynek agyára mentek a régi filmek :D megint idehasított eggyel, már látatlanban megmondom hogy max 7 pont lesz (de inkább 6), mert én régi filmre ennél többet még az életben nem adtam.

aztán jön majd kurdt, és ismerve filmes szokásait valami olyat fog ajánlani, ami tőlem távol áll. :D majd jön bob, erre meg már nem is gondolok. lehet belök valami filmet, ahol 90 percig semmi nem történik, csak ül egy ember egy padon és hol halkan, hol hangosabban szuszog :D

persze kellenek az ilyenek is, de nekem most ezek nagyon nem esnek jól :cry:

de azért küzdök. két klubos film között nyomok egy rambot, vagy transformerset és máris jobb a kedvem :D
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.16. 16:05:04

Valószínű azért, mert nem éreztem annyi fiktív dolgot benne, s az hogy egy hallucinációt mint lelkiállapotot "megmagyarázhatatlan" cselekményekkel mutatnak be, az természetes.
Miután maga az az állapot is megmagyarázhatatlan, s a zavartság kifejezésére tökéletes eszköz volt.
S végül is a főszereplő pszichikai dolgai nagyon jók voltak, valószínű ezért tetszett :D S húsvér sztori volt :D
S ráadásul olyan dolgot feszegetett a film, ami aktuális volt a 80as években meg 2012-ben is (s pl nem űrlények rohangáltak összevissza :D )
Kép
Kép
Kép
Faust
Madridista

2012.09.16. 16:00:10

Hát Bob, Tőled nem erre számítottam, de nagyon örülök, hogy tetszett! :)
Kép
Válasz küldése