Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez középiskola és ezek szerint nem így van, mert mégis szívatják. De azért ebbe most azért sem tudok belemenni mélyebben, mert olyannyira nem ismerem. Mindenesetre szívatják tehát akk nem teljesen így van.sjd írta: Lehet, hogy naiv vagyok, de itthon nincsenek művészeti sulik pont az ilyen arcoknak? Ahol aztán nem szívatnák matekból, és tudna a művészetre koncentrálni sokkal komolyabban. (Pl. azt tudom, hogy zenei suli nem egy ilyen van Bp-n, ráadásul bentlakásosak, ha a távolság probléma lenne)
Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy valahogyan meg kéne szabadítani a diákokat ettől a rengeteg felesleges tantárgytól, csak ezzel felvetődik a kérdés, hogy mégis mikor döntse el a gyerek, hogy mire van szüksége? Mert az egy dolog, hogy van, aki már 12 évesen eldönti, hogy klasszika-filológus lesz, de nem egy 21-22 éves van, aki egyetemről egyetemre járkál, mert még ekkorra sem alakult ki, hogy mit szeretne csinálni. Nekem is nem egy osztálytársam volt, aki faktválasztás után változtatta meg a terveit, és már fél-1 éves lemaradást sem volt könnyű behozniuk.
Lehet, hogy naiv vagyok, de itthon nincsenek művészeti sulik pont az ilyen arcoknak? Ahol aztán nem szívatnák matekból, és tudna a művészetre koncentrálni sokkal komolyabban. (Pl. azt tudom, hogy zenei suli nem egy ilyen van Bp-n, ráadásul bentlakásosak, ha a távolság probléma lenne)bence-barca írta:Nekem van egy ismerősöm, aki nagy tehetséggel van megáldva egy művészeti ágon, de már évek óta folyamatosan buktatják meg matekból. Nos, őszintén megmondom vihetné vmire és ahhoz soha nem fog kelleni neki a mateknak az olyan része, mint pl egy alapnak tűnő, számára mégis értelmetlen gyökvonás. De mégis ez visszatartja, pedig neki aztán tényleg annyi köze lesz ehhez...
Ez tény, de azért egy humán szakon ne is legyen olyan szintű a matek oktatás, amin egy "köztes" is tud pislogni. Nekem van egy ismerősöm, aki nagy tehetséggel van megáldva egy művészeti ágon, de már évek óta folyamatosan buktatják meg matekból. Nos, őszintén megmondom vihetné vmire és ahhoz soha nem fog kelleni neki a mateknak az olyan része, mint pl egy alapnak tűnő, számára mégis értelmetlen gyökvonás. De mégis ez visszatartja, pedig neki aztán tényleg annyi köze lesz ehhez...sjd írta: Na most akkor pl. akkor a humán gimnáziumban ilyen alapon miért legyen matek, a reálban meg irodalom?
Akkor mi lesz, ha megtudod, mit terveznek a kéttannyelvű sulikkal? Attól fogsz csak igazán ledöbbenniBob_Marley írta:Olvastam, ledöbbentem, szerintem ez itt még belefér
Második részhez. Reménykedjünk abban, erre nem véletlencáfoltak rá. Hiába vagyok diák és utálok dogákat írni, megértem őket.Bob_Marley írta:...
tökéletes, köszönömGareth Tello írta:Spanyolul negyedik éve tanuló osztálytársam által lett lefordítva, úgyhogy szerintem korrekt.FtcSikiHun írta:ez gugli translate vagy ilyesmi, vagy komoly? egyébként köszi szépen
Spanyolul negyedik éve tanuló osztálytársam által lett lefordítva, úgyhogy szerintem korrekt.FtcSikiHun írta:ez gugli translate vagy ilyesmi, vagy komoly? egyébként köszi szépen
és ez gugli translate vagy ilyesmi, vagy komoly? egyébként köszi szépenGareth Tello írta:Ha még aktuális:FtcSikiHun írta:Dávid-shutter-az aláírásodban szereplő idézet ( ' aki fél a vereségtől, az győzelembe menekül') annak nem tudnád az eredeti spanyol szövegét? hogy hogy van spanyolul? köszi
Quién tiene miedo de la derrota, huye al triunfo.
Ha még aktuális:FtcSikiHun írta:Dávid-shutter-az aláírásodban szereplő idézet ( ' aki fél a vereségtől, az győzelembe menekül') annak nem tudnád az eredeti spanyol szövegét? hogy hogy van spanyolul? köszi
Kb.lui1698 írta:Ezzel kapcsolatban nekem is van egy kérdésem:
Szóval akkor, ha jól értem ahhoz, hogy rangot lépjen valaki nem kell mást tenni, mint tölteni lefele, mint a barom?
van a jobb felső sarokban egy csavarkulcs(?) jel. arra katt rá és a hnr fülön mutatjaBob_Marley írta:Na ezt jó tudni, s ezt gondolom profilban mutatja, ugye?Mérmint hogy mennyit töröltél ki?daffy írta:letöltesz egy filmet mondjuk,aztán kitörlöd a letöltőprogramból és gonoszul kacagsz a sarokba. ebből 10et szabad egy hónapban,a többit 48 órát tölteni kell vissza,vagyis nem törlöd ki a letöltőprogramból,nem törlöd le a gépről és futtatod a letölt programot is
Csak mert én általában bent hagyom, de ha be van tömörítve akkor pl kitörlöm a torrent fájlt, hogy kitömörítsem.De soha nem számoltam még hányat törlök ki.
Na ezt jó tudni, s ezt gondolom profilban mutatja, ugye?Mérmint hogy mennyit töröltél ki?daffy írta:letöltesz egy filmet mondjuk,aztán kitörlöd a letöltőprogramból és gonoszul kacagsz a sarokba. ebből 10et szabad egy hónapban,a többit 48 órát tölteni kell vissza,vagyis nem törlöd ki a letöltőprogramból,nem törlöd le a gépről és futtatod a letölt programot is
letöltesz egy filmet mondjuk,aztán kitörlöd a letöltőprogramból és gonoszul kacagsz a sarokba. ebből 10et szabad egy hónapban,a többit 48 órát tölteni kell vissza,vagyis nem törlöd ki a letöltőprogramból,nem törlöd le a gépről és futtatod a letölt programot isBob_Marley írta:segítség kéne topikban írta daffy, hogy hit& run meg hit & roll dolgok ncore-al kapcsolatban
Ez mit jelent amúgy ez a 2 kifejezés?
az USA-ban meg azt gondolják, hogy Európa egy ország és Párizs a fővárosa. És akkor mi van?messideco írta:Igazad van, Dani, de azért sok nyugati ország balkniként tekint a magyarokra, sőt egészen Csehországig Balkánnak tekintik az egészet
Ez mondjuk nem véletlen, talán maguk a készítők is lenyilatkozták, hogy a lázadó, nemzeti Koppány és az idegen érdekeket kiszolgáló uralkodó harca egy elég egyértelmű politikai üzenetet hordozott abban az időszakban (asszem 1984). Mondjuk így nem mondanám, hogy pozitív oldalra állítja, de mindenesetre akkoriban a Koppány szövegeként megírt retorika már önmagában is rendszerellenes volt. Azonban szerintem a fentiekhez a történelemnek (mármint az 1000 évvel ezelőttinek) vajmi kevés köze van.messideco írta:Maga Eperjes Károly mondta egyik előadásán, hogy az István, a király c. rockopera, egy az egyben Koppányt állítja a pozitív oldalra
Éppen elcsíptem.lui1698 írta:2. vh leginkább (pl. most szemezek egy Himmler életével foglalkozó könyvvel). Illetve főleg 20. századi történelem.
(rájöttem ugyan is, hogy egyrészt rám fér az olvasás, másrészt pedig a sulis ismeretem borzalmasan megkoptak, és amúgy is a töri mindig érdekelt.)