Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Rinku
Director del Fútbol

2012.09.26. 13:05:53

Ha valaki tud az Elveszett jelentéshez hasonló filmet, légyszi írjon néhányat! Nagyon tetszett, pont egy ilyen jellegű filmre vágytam már egy ideje. Nem tudom már, hogy ki ajánlotta, de nagyon köszi utólag is, így látatlanban is!
Football, bloody hell. /SAF/
REMY
Madridista

2012.09.25. 17:22:30

sjd írta:Kritikám a Fékezhetetlenről

REMY, most olvasom a tiedet, kb. mindenben egyet értünk, csak úgy néz ki ez kicsit másként csapódott le mindkettőnknél :D
:D én is most olvastam a tiédet :D Jó írás, ráadásul egyetértek a dolgokkal, de nálam azért dobott 1-2 kisebb extra hatást a film. Ezért +1 hozzád képest.
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.25. 16:56:21

Kritikám a Fékezhetetlenről

REMY, most olvasom a tiedet, kb. mindenben egyet értünk, csak úgy néz ki ez kicsit másként csapódott le mindkettőnknél :D
REMY
Madridista

2012.09.24. 14:48:17

A hét mesterlövész

Számomra a western műfaj egy hiánypótló részleg. Rendkívül sok klasszikus minőségi film készült, amit még be kéne majd pótolni az idők során. Mégpedig azért, mert amiket eddig láttam, azoknak a többsége nagyon tetszett. Pl. A jó, a rossz és a csúf, Börtönvonat Yumába, Nincs bocsánat.
Ez a műfaj egy már a filmtörténelem kezdetén is feltűnt, egy olyan klasszikus mozival, mint a Nagy vonatrablás (1903). Egészen a 60-as évekig egy meghatározó műfaj volt a filmvilágban. Rengeteg neves színész tűnt fel akkoriban --> John Wayne, Clint Eastwood, Charles Bronson, Steve McQueen stb.
A 70-es évektől kezdve megcsappant az érdeklődés a western filmek iránt és csak elszórtak készültek közönség csalogató alkotások. A legjobb "újkori" western film szerintem magasan a Nincs bocsánat című film, Clint Eastwood főszereplésével.

Egy kis történelmi áttekintés után térjünk rá a filmre is. 1960-ban John Sturges megrendezte az 1954-es Akira Kurosawa által megalkotott 7 szamuráj című filmjének a remake verzióját. Sajnos még az eredetihez nem volt szerencsém, ezáltal a történet teljesen ismeretlen volt számomra, és nem volt viszonyítási alap. A film megtekintése után kétes érzéseim támadtak, mert maga a story tetszett. Mégpedig az, hogy Calvera (Eli Wallach azaz a Csúf) és bandája évek óta fosztogat egy szegény falut. Kifosztják őket, majd lelépnek. És ezt újra és újra eljátsszák, mindaddig amíg a nép megelégeli a folytonos kizsákmányolást. A nép az öreg bölcstől kér tanácsokat, melyek után fegyvereket és segítő embereket toboroznak. A cél a falu megmentése...

Viszont a jó story ellenére, maga a film nem fogott meg. Nem éreztem azt az átütő erőt, ami miatt padlót fogtam volna. Kevésnek éreztem és unalmasnak. Pedig szinte minden adott volt, hogy megkapjam azt amit szerettem volna. A táj fantasztikus volt, az akkori kor stílusa és ruházata számomra tökéletes. (Egyszerűen imádom a western stílust.) A színészek szintén nagyon jók voltak. Charles Bronson, Steve McQueen, Yul Brynner, Eli Wallach, Robert Vaughn stb. Mindegyikük játéka tetszett, és a karakterük is kiváló volt.

De, ami a legjobban zavart az egész film alatt, hogy nem hallottam egyetlen egy dallamot sem, ami megfogott volna. A zene nagyon gyenge volt a filmben, pedig egy jó westernhez szerintem létszükséglet egy fantasztikus zene. Teljesen más hangulata lett volna az egész műnek.
Így összességében egy kisebb csalódás volt számomra a film. Minden mesterlövész után kap egy pontot a film, tehát 7/10, de ezt nagyon jó szívvel.
REMY
Madridista

2012.09.23. 12:17:59

Bíbor folyók

Mathieu Kassovitz munkássága nem volt ismeretlen számomra, mivel láttam már több filmet is tőle. A Gyűlölet, Gothika, és a Babylon A.D. című filmeket. Az utóbbit kivéve egész elfogadható alkotásoknak mondanám a filmjeit. A Gyűlölet hangulatilag, míg a Gothika teljes egészében megfogott. Ezekből kifolyólag úgy gondolom, hogy jó úton halad a rendezői karrierjében.
A francia filmekről annyit, hogy amiket eddig láttam, azoknak egy sajátos hangulatuk volt és ezt leginkább a képi világ és a színészi játékban bontakozott ki. Ennél a filmnél is már 4-5 perc után észrevehetőek ezek a jelenségek.
Nekem személy szerint a 90-es évek elejétől készült francia filmek kifejezetten tetszenek, és biztos vagyok benne, hogy ebben közrejátszik a rendkívül jó színészi társaság, akiket láthatunk a filmvásznon.

A film rendkívül magas szinten kezdődik és már a kezdő képsorokkal megvettek engem. Kellően bizarr látvány fogadott, amihez egy nagyon jó dallamot választottak aláfestő zenének. Ezzel a film iránti érdeklődésem még jobban megnőtt.
Ezek után maga a story is nagyon jól ki lett találva. Távol a hegyeknél Kerkérian (Vincent Cassel) egy sírrongálás ügyében nyomoz. Vele egy időben Niémans felügyelő (Jean Reno) viszont egy gyilkosság ügyén dolgozik. Ők ketten nem ismerik egymás, ezért nem is sejtik, hogy a két eset összefügg. A nyomozás során egymásra találnak és együttes erővel próbálják megtalálni, hogy ki követte el ezeket a bűnöket...

Személy szerint nagyon szeretem az ilyen stílusú filmeket és ez is nagyon sokáig tetszett, de a film közepe felé nagyon kiszámítható lett és ez egy kicsit negatívum volt a számomra. Szerencsére egy kisebb csavarral azért kitudták húzni a slamasztikából az alkotást. Viszont maradtak benne hiányérzetek és a film után feltettem a kérdést magamnak, hogy mi lett volna ha... ?!

Ami nagyon tetszett az egész filmben, az a szereposztás. Jean Renot a legjobb francia színésznek tartom. Nagyon sok féle filmben játszott már és sosem csalódtam benne. A személyisége a filmekben mindig el van találva és ezt a tekintetével még jobban áttudja adni. Mellette akinek a játéka mindig felüdülés az Vincent Cassel. Szerintem hatalmas figura.

Ezek után, ha összegezni akarom a filmet, akkor azt mondom rá, hogy egy jó film lett, DE...
Viszont nem bántam meg, hogy megnéztem, mivel hiány pótlásnak tartom, mert nagyon sokan ajánlották már. Úgyhogy film letudva és legyen 7/10
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.23. 12:03:24

REMY írta: Valaki olvasta az eredeti regényt? A Hobbitnak mi lesz a fő cselekmény szála?? Gondolom itt nem sétálnak 9 órán keresztül egy gyűrűvel :lol:

A törpök vissza akarják szerezni régi kincseiket amit egy sárkány őriz egy hegyben, ebbe a küldetésbe veszi be Gandalf Bilbót.
Most azért egy mondatban tényleg nagyon besűrítettem és lehet így nem is csigázza fel az embert, de azért nyilvánvalóan itt is az odaúton is van elég sok kaland, nem csak a baktatás a sárkányhoz. Például, hogy hogyan kerül hozzá az Egy Gyűrű...

Hogy mennyi idősek lesznek a filmek jó kérdés :-k
Ugye alapból 2 részben vt megtervezve, de nyáron kitolták 3 részeshez. Azért ezt kíváncsi vagyok, h cisnálták meg, mert addigra már befejeződött a 2 film forgatása és a 2. film alcíme átkerült a 3. részéhez. SZóval gondolom megvágták annyira az első film végét és a 3. film kezedetét, h közbe egy 2. rész is legyen. De erről jó lenne több infót tudni, h csinálták meg... :-k
REMY
Madridista

2012.09.23. 11:40:41

lui1698 írta:
REMY írta:Valaki olvasta az eredeti regényt? A Hobbitnak mi lesz a fő cselekmény szála?? Gondolom itt nem sétálnak 9 órán keresztül egy gyűrűvel :lol:
Mivel előzményfilm, gondolom itt kovácsolják és nem 9 óráig hanem 12-ig. :lol:

Amúgy én annyit tudok, hogy annyira nem "brutális", mint a LotR, illetve, hogy Tolkien ezt tartotta a fő művének.
azt tudom, hogy korábban játszódik mint a Gyűrűk Ura. És azért nem brutális, mert ezt eredetileg a gyerekeinek írta. Már nagyon várom a filmet. Ha megközelíti a Gyűrűk Ura trilógiát, akkor érdemes volt rá várni.

Nagyon remélem, hogy ez is minőségi alkotás lesz. Trailer alapján bármi lehetséges.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.23. 11:34:37

REMY írta:Valaki olvasta az eredeti regényt? A Hobbitnak mi lesz a fő cselekmény szála?? Gondolom itt nem sétálnak 9 órán keresztül egy gyűrűvel :lol:
Mivel előzményfilm, gondolom itt kovácsolják és nem 9 óráig hanem 12-ig. :lol:

Amúgy én annyit tudok, hogy annyira nem "brutális", mint a LotR, illetve, hogy Tolkien ezt tartotta a fő művének.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2012.09.23. 11:31:58

lui1698 írta: Valami kegyetlen gyönyörű. Mindjárt sírok. :lol:
Ezek a filmek is 3 és fél órásak lesznek?

Mert akkor ez nem jelent mást, mint egy 24 órás Tolkien maratont a jövőben valamikor... 8)
Valaki olvasta az eredeti regényt? A Hobbitnak mi lesz a fő cselekmény szála?? Gondolom itt nem sétálnak 9 órán keresztül egy gyűrűvel :lol:
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.23. 11:23:24

bence-barca írta:http://www.sg.hu/cikkek/92196/otfele_uj ... kronnal_is

Héten jött ki új előzetes a Hobbithoz. Vagy 5 új, ahogy tetszik, ugyanis 5 féle befejezést raktak hozzá az "alap" trailerhez!
Valami kegyetlen gyönyörű. Mindjárt sírok. :lol:
Ezek a filmek is 3 és fél órásak lesznek?

Mert akkor ez nem jelent mást, mint egy 24 órás Tolkien maratont a jövőben valamikor... 8)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
miihii
KHAL

2012.09.22. 22:21:05

Hófehér és a vadász

Gyönyörű tájakon játszódott a film, igen jó munkát végeztek a CGI-vel is... és kb ennyi a pozitívuma. A színészi játékot meghatározta "Egytekintetű" Stewart kiasasszony és "Marconanézésű" Thor :lol: Steven Seagal-i magasságokban verdesnek általában :D
Baromi unalmasra sikerült, aminek az élményén sokat segített a két órás hossz is :oops:

Szal nem volt jó, de legalább szépek voltak a színek (by Kash :mrgreen: ).
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.22. 20:32:36

bence-barca írta:De úgy vtam vele, lehet kevesebb embernek fog tetszeni, de akiknek meg tetszeni fog, nagyobb élményt ad majd, mint pl a C.R.A.Z.Y.
Nem tudom, igaz, hogy a krézi közel sem tökéletes film, de nekem bőven többet adott, mint a másik film, és szerintem mélyebb dolgokról is van szó benne. Igaz, ízlések....
Egyébként 7.5-8 körül van a film nálam.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.22. 20:23:37

lui1698 írta: Igen, úgy értettem, jó ajánlás lett volna, mindenképp jobb, mint a Harold.
Nos.. nyilván az átlagolásban jobb pontokat kaptam volna.
De úgy vtam vele, lehet kevesebb embernek fog tetszeni, de akiknek meg tetszeni fog, nagyobb élményt ad majd, mint pl a C.R.A.Z.Y.
(átvitt értelemben inkább minőség, mint mennyiség, ha nem is lesz az a többségnek)
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.22. 20:08:50

bence-barca írta:Remélem úgy értetted a "nem kellett volna"-t, h elvetted tőlem a FKos ajánálásomat. Ha nem így, akk sry, először (lehet másodszorra sem) nem esett le, h gondoltad :oops:
Igen, úgy értettem, jó ajánlás lett volna, mindenképp jobb, mint a Harold.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.22. 16:33:38

lui1698 írta:
bence-barca írta:Tervben vt nálam, h ezt dobjam be filmklubba! :)
Hiszed vagy sem, azrét néztem meg, mert úgy gondoltam, hogy ha bejön majd bedobom, de mivel közben másik filmre esett a választásom, úgy gondoltam, hogy megosztom a jót a néppel.
Nem kellett volna... :oops: :lol:
Nem fognak rá emlékzeni, még bedobhatom a következő körben :mrgreen:
Amúgy van még egy film, amit kitaláltam, h kövi körben ajánlva lesz, remélem azt nem lövöd le :mrgreen:
Akkor bajban vagyok... :lol:

Remélem úgy értetted a "nem kellett volna"-t, h elvetted tőlem a FKos ajánálásomat. Ha nem így, akk sry, először (lehet másodszorra sem) nem esett le, h gondoltad :oops:
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.22. 16:27:28

bence-barca írta:Tervben vt nálam, h ezt dobjam be filmklubba! :)
Hiszed vagy sem, azrét néztem meg, mert úgy gondoltam, hogy ha bejön majd bedobom, de mivel közben másik filmre esett a választásom, úgy gondoltam, hogy megosztom a jót a néppel.
Nem kellett volna... :oops: :lol:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.22. 16:27:12

REMY írta:[

Nézném a tiedét, de olyat szenvedek vele, hogy hihetetlen :D 5x kezdtem el és 30 percnél járok. Irritáló.

sry :D amúgy hol találsz ilyen filmet??? és nálad hány pont???
Nos, akkor küldetés teljesítve. A lényeg az vt, h szenvedésre bírjak egy madridistát 8) :lol:

Amúgy egy sorozat párbeszédében találtam rá és egyből felkeltette az érdeklődésemet. Nálam 8as kategóriájú film. :)

Mellesleg csak másfél óra, azért azt ha nehezen is, de kilehet bírni. 5 részletben megnézni 30 percet azért túlzás már :D
REMY
Madridista

2012.09.22. 16:20:32

bence-barca írta:
Remy a pangás azért van, mert egyeseknek első a filmklubbos ajánlás és így nem jut idő más filmre. Próbálnak nem késni, mint te az enyémmel :mrgreen:

Na de komolyan. Ha már ennyi filmet nézel, miért nem sűríted bele a filmklubosat? :-k
Nézném a tiedét, de olyat szenvedek vele, hogy hihetetlen :D 5x kezdtem el és 30 percnél járok. Irritáló.

sry :D amúgy hol találsz ilyen filmet??? és nálad hány pont???
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.22. 16:18:50

lui1698 írta:
Illetve még tegnap megnéztem a C.R.A.Z.Y.-t. Nagyon jó kis kanadai dráma, egy identitását kereső srácról és családjáról. Megtekintésre ajánlott.
Tervben vt nálam, h ezt dobjam be filmklubba! :)

Remy a pangás azért van, mert egyeseknek első a filmklubbos ajánlás és így nem jut idő más filmre. Próbálnak nem késni, mint te az enyémmel :mrgreen:

Na de komolyan. Ha már ennyi filmet nézel, miért nem sűríted bele a filmklubosat? :-k
miihii
KHAL

2012.09.22. 15:38:12

Csodálatos pókember

Hát nem is tudom...
Nem túl sokra számoltam tőle, egy viszonylag egyszerű látványfilmre. Ezt nagyjából meg is kaptam, de valamiért nem fogott meg túlságosan, mondhatni untam. Ez az óriásgyíkos dolog sem jött be, meg úgy egyáltalán az egész, ráadásul hosszú is lett.
Egy erősen közepes film, nem több.

Resident Evil-Damnation

Közvetlenül a legújabb moziverzió mellett kidobtak egy animációs egész esést is, amiről előzetesen nem tudtam, de megláttam és gyorsan meg is kukkantottam.
És ez borzasztóan tetszett. Olyan, mintha játszanánk, a képi világa a játékra emlékeztet, meg ahogy itt-ott talál dolgokat a főhős. A sztori is tetszett, bár az elején csak kamilláztam a főcím alatt, h most ez mi? De aztán elkezdődött a dolog és nagyon izgalmas lett. Pár helyen meg is ugrottam bevallom :P És ez csak még jobbá tette a fimet, mert ritka az ilyen. Fanoknak ajánlós mindenképpen!

TDKR

Végre letudtam ezt is és annyira nem ütött be. Nem is a magas várakozások miatt, mert nem eleve hanyatt dobott állapotban kezdtem bele. De nem is tudom igazán miért, de közel sem jött át annyira, mint a TDK. Bane-ben sem találtam meg azt a pluszt és a sztori ugyan jó volt, de mindent összevetve kevésnek éreztem. Illetve vmi hiányérzetem volt végig közben. Rossznak egyáltalán nem mondanám, de nem nyűgözött le annyira, mint a hírverés után kellett volna talán. Meg fogom még nézni, az tuti, de annyira nem lelkesen, mint a Sötét lovagot. A trilógia részeinek sorrendje nálam:
Sötét lovag
(naaaagy szünet)
TDKR
Kezdődik!

Azért érdekes volt végigkövetni ezt a Nolan-es értelmezést, nagy pacsi neki érte. Szép volt, jó volt, de ennyi volt. (Bár még Robinból lehet vmi...)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.22. 15:27:48

lui1698 írta: ... Sebhelyesarcú (1932), The public enemy (1931) és az Angels with Dirty Faces (1938). 8)
Ezekről kérlek majd írj pár sort, főleg az első érdekel. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.22. 15:08:16

REMY írta:Mi ez a pangás? :lol:
Nincs itt semmiféle pangás. :D
Én épp Halálos fegyver maratont tartok. Kegyetlen.

Aztán pedig óckúl gengszterfilm-maraton következik majd, olyan filmekkel, mint a Sebhelyesarcú (1932), The public enemy (1931) és az Angels with Dirty Faces (1938). 8)

Illetve még tegnap megnéztem a C.R.A.Z.Y.-t. Nagyon jó kis kanadai dráma, egy identitását kereső srácról és családjáról. Megtekintésre ajánlott.
Kép
REMY
Madridista

2012.09.22. 14:46:06

Mi ez a pangás? :lol:

Pókember (1977)

1977-et írunk. A képregény filmek még gyerekcipőben jártak. A legtöbb ilyen alkotás nagyon gagyi és gyerekes volt. Sokkal inkább egy poénos filmről van szó, amit egyáltalán nem szabad komolyan venni. (Már amennyire egy képregény adoptációs filmet komolyan lehet)
De azért manapság a filmipar megpróbálja elhitetni az emberekkel, hogy az adott film realisztikus és valósághű. Pl. Sötét Lovag trilógia, de a trailer alapján a Man of Steel is ilyen lesz.

Pókember számomra mindig is a legjobb Marvel hős volt. Anno nagyon oda voltam a Sam Raimi féle filmekért, főként az első két részért. A 3.-ról felesleges beszélni, mert semmit nem ér. Viszont az idei Marc Webb által rendezett Csodálatos Pókember szerintem nagyon magasra tette a mércét a Pók filmeknél. Hatalmas meglepetés volt számomra.
És a Pókember iránti érdeklődésem miatt, úgy gondoltam a kezdeteket is meg kéne tekinteni, azt, hogy honnan indult az egész story fejlődése a filmvásznon. (Ezt anno a Batman filmeknél megtettem. Egészen 1943-tól kezdve). Ha jól tudom ez volt a legelső egész estés Pók film. Viszont ezt is úgy csinálták meg, mint a 60-as évekbeli Batman filmet, azaz a korabeli sorozatból készítettek egy különálló mozit.

A történetet, gondolom nem kell részleteznem. Már mindenki kívülről fújja. Peter Parkert (Nicholas Hammond) megcsípi egy pók. Majd ezek után szupererőre tesz szert. Miután felfedezte a képességeit, felkerül a testére a piros-kék szerelés, aztán elkezdődik a bűnüldözés.
(Bár minden filmben, más szituációban marja meg a pók.)

A film szinkronizálása hagy némi kívánni valót maga után. Az egész hangalámondásos volt. És abban biztos vagyok, hogy ez nem fokozta az élményt, sőt…
A technika megmosolyogtató volt, de legalább megpróbálták. A színészi játékról nem sokat lehetne írni, mivel semmi kiemelkedő teljesítmény nem volt. Inkább az amatőrizmus jellemezte a színészeket.

Ami fura volt, hogy az események nagyon gyorsan történtek. Nem részletezték a fontosabb dolgokat, ellentétben a mai filmekkel. De az akkori korra ez volt a jellemző, úgyhogy ezt nem fogtam fel negatívumként.
Végül, ami a legnagyobb meglepetést okozta, hogy hűek maradtak a képregényhez és nem Peter csuklójából jön ki a háló. Hatalmas baki volt ez Raimi filmjeiben.

Összességében nem bántam meg, hogy megnéztem. Akik komolyabban bele akarnak mélyülni a képregény adoptációkba azoknak érdemes megnézni a régi idők filmjeit is ebben a műfajban. 5/10
REMY
Madridista

2012.09.22. 01:54:00

Fékezhetetlen

Bevallom őszintén nem vagyok nagyon oda a gengszter filmekért. Nem mondom a Keresztapára, hogy világ legjobbja stb. De azért 2-3 alkotás elnyerte a tetszésemet.
Gondolok itt a Scareface-re, Nagymenőkre és a Rakpartonra. És ezek mellé iratkozott fel a Fékezhetetlen is.
A trailer alapján számítottam rá, hogy esetleg egy jó film is lehet belőle, mert a színészek adottak voltak a minőséghez. És ezt a minőségi szintet meg is kaptam, sőt jóval többet is, mint amit vártam.

A story a 30-as években játszódik, pontosabban a szesztilalom idején. A Bondurant-fivérek, Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) hármas eléggé ismert volt akkoriban az Egyesült Államokbeli, Franklin megyében. Egy nagyon jól menő csempészüzletet tudhattak magukénak, de a boldog idők csak addig tartottak, amíg fel nem tűnt Charles Rakes (Guy Pearce), aki részesedéseket követelt magának az üzletekből. A nagymenő korrupt ügynöknek mindenki fejet hajtott a megyében, kivétel a Bondurant fivérek. Ezzel egy nagy konfliktus veszi kezdetét....

A rendező, John Hillcoat már nem egy új név volt a szakmában, mert többek között olyan filmeket rendezett már, mint Az ajánlat, és az Út. (véleményem szerint az Út egy rendkívül jó film). Viszont ezzel a filmmel egy új szintre léphet és biztos vagyok benne, hogy látunk még tőle minőségi alkotásokat.
A filmet nagyszerű precizitással alkotta meg. Nagyon nehéz belekötni, és őszintén nem is akarok, mert olyan élményt nyújtott, amit nem minden film tud mostanában. Sajnos futószalagon gyártják a gyengébbnél gyengébb filmeket és amikor a sok között rátalálunk egy kincsre, akkor azt teljes mértékben ki kell élvezni.

A történet nagy része adott volt, mivel igaz történet alapján készült. (biztos, hogy volt pár átírás, hogy eladhatóbb legyen). Fontos megjegyezni, hogy rengeteg olyan film készült, ami ebben a korban játszódik. De nem mindegy a körítés, illetve, hogy igaz történet alapján vagy puszta képzelet alapján született meg a mű. Általában az valós eseményekre épülő filmek nagyobb érzéseket váltanak ki az emberekből, talán ez is dobott a film élményen, de nem bánom.
Fantasztikus kamerázás volt végig a filmben. Remek tájon játszódott a történet. A sminkesek és a jelmeztervezők kitettek magukért, mert az akkori kort nagyon át tudták adni.

Viszont ami a legnagyobb meglepetés volt a filmben, hogy az összes színészt ki lehet emelni. Mindenki fantasztikusan játszott. De a legnagyobb meglepetést talán a Transformers filmek sztárja Shia LaBeouf adta. Elég sok ember beskatulyázta már és ehhez viszonyítva magához képest ő alakította a legnagyobbat. Viszont, ha általánosságban nézem akkor Tom Hardy és Guy Pearce játéka szállította a legjobb minőséget. Annyira természetesen és könnyedén játszottak, mintha tényleg az adott karakter lenne az igazi személyiségük. Eszméletlen jó volt.
Azt viszont nagyon sajnáltam, hogy Gary Oldman viszonylag keveset játszott, pedig ő is hozta a tőle várható magas szintet.

Tehát összességében hatalmas élmény volt a film. Az utolsó akció jelenetnél már szinte tátott szájjal ütem a moziban, ami feltette az i-re a pontot.
Miután nagyon friss az élmény, így lehet, hogy közrejátszik a végpontszámban, de mindenesetre ez most 9/10
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.21. 19:33:58

http://www.sg.hu/cikkek/92196/otfele_uj ... kronnal_is

Héten jött ki új előzetes a Hobbithoz. Vagy 5 új, ahogy tetszik, ugyanis 5 féle befejezést raktak hozzá az "alap" trailerhez!
Válasz küldése