Offtopic
Én mondjuk azt sem tudom, milyen telefonom van
Valami Samsung, fater céges telója volt régen, kb 7-8 éves. Millióan mondták, hogy vegyek másikat, meg még pénzem is lenne rá, de abból a pénzből én mondjuk inkább megtankolom az autómat. Nem tudom, valahogy nem is gondolok rá, hogy nekem másik telefon kellene, 20.000-nél többet biztos, hogy nem is fizetnék ki egyikért sem...biztos, hogy maradi vagyok, de én az "ősi" nézetet vallom: egy telefon telefonálásra való, ha azt tudja, nekem tökéletesen megfelel. Sms-t írni nem árt, na de hogy angry birds-özzek, meg ilyen-olyan program, meg játékok, ugyan már...bár tény, hogy én számítógépen is csak szimulátoroztam, meg fifa, madden, nba, soha életemben nem játszottam sem a cod-dal, sem cs, sem semmi divatos dolog, mert szimplán nem érdekelt. Na mindegy, szóval nekem mindig is érthetetlen volt, hogy valakinek miért van szüksége az új ájfónra, főleg ha megvan neki mondjuk jelen esetben a 4es, akkor miért kell az 5ös horribilis összegekért...akkor meg aztán pláne, ha apuka fizeti neki...

komolyan vannak ilyen hülyék, ráadásul ennyien? istenem, ez annyira szánalmas... és akkor olyan 12 éves kiscsaj is a fogszabályzójával ott nyáladzik, hogy júj már mióta várta az ájfon ötöt. hát gratulálok neki

nagyon sok múlik az emberi tényezőn is. én soha életemben nem hordtam adidas és nike cipőn kívül mást. a pólóim 90%-a is ezen 2 márka közül jön össze,a szabadidőim,pulcsik dettó. ez nálam nem úgy működött sohasem,mint másoknál,hogy példával érzékeltessem: az asszonynak több mint 50 pár cipője van,köztük A nike cipő is. annak megvan a megfelelő ideje,amikor hordani lehet,arra vigyázva van,az nagy szám. nekem nem. sosem volt 2,max 3 párnál több cipőm,sosem volt 150 pólóm. egyszerűen azért hordom az adidast,mert megszoktam,imádom,tartós,nem nyúlik,kopik,tekeredik,fakul. bizonyos darabok 3 generáción mentek át és még mindig ruhadarabok. sosem vágtam fel vele,meg sem fordul a fejemben,de nem vennék mást. miért? nem tudom. szeretem és kész. fára másztam benne,fociztam,csúsztam-másztam a földön,míg mások szobrot emeltek neki. hozzá kell tennem,hogy nem származom tehetős családból,csak világ életemben figyeltem a márkára és inkább kiadtam 2-3x annyit,mint egy sima pólóért,mert tudtam,hogy 8 év múlva is meglesz még.
Képzelheted, hogy mennyit dolgozott az életében, akinek az 5000 Ft nem jó órabér, és hogy mennyire éhezik hó végén....recrea írta: Szerintem meg pont nem így van, nem is, biztos vagyok benne. A csaj szimplán ostoba. Ezen emberek nagy része vagy részletre vagy pedig 2 év hűséggel, egy komoly előfizetéssel veszi meg a telefont. Hónap végén inkább nem esznek, hogy fizetni tudják a havi 10-est a telefonra. Esetleg még apukától kapják a pénzt, de ebből még nem következik, h nekik is jól megy majd, sőt, a könnyet jött pénz nem visz előre.
Aztán majd elvégez valami ko-média szakot (kommunikáció-média), és apuci felveszi a családi cégbe valami kamu munkára és boldogan él, amíg meg nem hal. Arra magas ívben tenni fog, hogy ez mennyire tesz jót neki.
- Forcabarca8
- Capitá del Barça
Ilyen jelentéktelen alkotások nem érintkezhetnek velemlui1698 írta:Te is kitörölnéd a monalizával?

Amúgy ez az egyik kedvenc idézetem,és erre a témára nagyon illik. Sokan a tárgyaknak élnek,pedig azok csak eszközök,amik megkönnyíthetik az életünket.Semmi több. Fontosabb dolgokra pedig nem figyelnek igazán...

- lui1698
- Llegenda del Barça
Párizsire sincs pénzem, nemhogy almás buktára.recrea írta:Vagy pedig álszent...és nincs pénzed iPhonra.![]()

Amúgy mondom, nekem is vannak ilyen dolgaim. (nálam ez ruháknál jön ki. na nem úgy, nem veszek egy pólót 20 ropiért, de mondjuk inkább adok kicsivel többet olyanért amiben jól érzem magam, mert meg tudok halni a hulladék anyagú ruháktól, amikbe, ha kicsit meleg van olyan a szagom, mint a ...)
És ezért nem értem (pontosabban értem, csak ostobaságnak tartom), ezt a telefon hájpot.
Most itt mindenféle telefonra gondolok. Nekem a telefon az telefon. Max. ébresztő, meg számológép. Nem kell rá 2100 megapixeles kamera (az is érdekes "trend", hogy minél nagyobb a megapixelek száma annál jobb a kép minősége

A fészbukk féle alkalmazásokat meg egyenesen imádom. De ez már más téma.
Vicces, hogy most másolod ezt ide, nemrég végeztem a könyvvel.Forcabarca8 írta:"A képesség mellőzni... azt ami nem fontos. Nem a munkád vagy. Nem a bankszámlád vagy. Nem a kocsid vagy. Nem a pénztárcád vagy. Nem a rohadt egyenruhád vagy. A világ éneklő-daloló sz*rkupaca vagy."

Te is kitörölnéd a monalizával?

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Ez esetben két dolog lehetséges:lui1698 írta:Csak azt mondom, hogy mondjuk egy embert nem a telefonja tesz jobbá, másabbá, hanem a személyisége.
Vagy idealista és intelligens ember vagy, ill. valódi értékeket hoztál "otthonról".
Vagy pedig álszent...és nincs pénzed iPhonra.

(De mindenképp a poénra vevő.)
- Forcabarca8
- Capitá del Barça
De aki úgy érzi,hogy egy telefontól "több" lesz,annak a személyiségére én már inkább nem is vagyok kiváncsi.lui1698 írta:Persze, hogy rám is hatnak, kikerülhetetlen szerintem. Ahova nézel reklámok vigyorognak vissza.
Csak azt mondom, hogy mondjuk egy embert nem a telefonja tesz jobbá, másabbá, hanem a személyisége.
"A képesség mellőzni... azt ami nem fontos. Nem a munkád vagy. Nem a bankszámlád vagy. Nem a kocsid vagy. Nem a pénztárcád vagy. Nem a rohadt egyenruhád vagy. A világ éneklő-daloló sz*rkupaca vagy."

- lui1698
- Llegenda del Barça
Persze, hogy rám is hatnak, kikerülhetetlen szerintem. Ahova nézel reklámok vigyorognak vissza.
Csak azt mondom, hogy mondjuk egy embert nem a telefonja tesz jobbá, másabbá, hanem a személyisége.

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
- miihii
- KHAL
Felhívnám a figyelmed a mondatokban ezek szerint túlságosan elrejtett "többség" és "nagyja" szócskákra, melyek a saját tapasztalataimon alapuló észrevétel, de nem vetítem le mindenkireBob_Marley írta: Így érzem az iPhone-t is, s ezért pl a miihii által leírt általánosítás pl nem tetszik(hiába írta hogy nem, meg nem akar általánosítani azért nehéz nem arra asszociálni miután leírja akinek iPhoneja van "mutogatja" )

Viszont a többségre vonatkoztatott véleményem nem egyenlő a mindenkire értettel

Az meg nem az én hibám, h sajnos eléggé el van tolódva az arány a normál tulajdonosok és a többségi, felsőbbrendűnek érzett tulaj közt.
Az igaz, h a cég is ezt sulykolja és a fogyasztó hisz neki...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Szerintem meg pont nem így van, nem is, biztos vagyok benne. A csaj szimplán ostoba. Ezen emberek nagy része vagy részletre vagy pedig 2 év hűséggel, egy komoly előfizetéssel veszi meg a telefont. Hónap végén inkább nem esznek, hogy fizetni tudják a havi 10-est a telefonra. Esetleg még apukától kapják a pénzt, de ebből még nem következik, h nekik is jól megy majd, sőt, a könnyet jött pénz nem visz előre.lui1698 írta:Itt esett csak le, hogy ezek a takonyarcú világgyökerei valószínűleg a saját null kilóméteres bömösükkel jöttek ide, és ha megkapták a kis játékszerüket majd hazagurulnak a csillivilli palotájukba.Game90 írta:Az nem túl jó órabér...
Ezeknek soha a büdös életbe nem lesz nagyobb gondjuk annál, mint hogy várniuk kell egy telefonra, vagy épp a helikopter rotorja megkarcolta a Lambo oldalát.
Téged más cég marketingtevékenysége fog meg, illetve kevésbé adsz a külsőségekre, és más motivációd van, másképp éred el, h megkülönböztesd magad másoktól. Ettől függetlenül rengeteg terméket a marketing miatt vásárolsz meg, csak nem veszed észre és nem tudsz rá magyarázatot adni, h miért pont ezt veszed. Ők pont így vannak a telefonnal.lui1698 írta:Hát, ha nekem ahhoz, hogy különlegesnek érezzem magam egy retek mobil, vagy egy 40 ezres rövidgatya kéne rég levágtam volna a farkam, és a Himaláján élnék.
- lui1698
- Llegenda del Barça
Itt esett csak le, hogy ezek a takonyarcú világgyökerei valószínűleg a saját null kilóméteres bömösükkel jöttek ide, és ha megkapták a kis játékszerüket majd hazagurulnak a csillivilli palotájukba.Game90 írta:Az nem túl jó órabér...
Ezeknek soha a büdös életbe nem lesz nagyobb gondjuk annál, mint hogy várniuk kell egy telefonra, vagy épp a helikopter rotorja megkarcolta a Lambo oldalát.
Hát, ha nekem ahhoz, hogy különlegesnek érezzem magam egy retek mobil, vagy egy 40 ezres rövidgatya kéne rég levágtam volna a farkam, és a Himaláján élnék.Pontosan azt kommunikálja az Apple, h ezzel a telefonnal különleges lehetsz, kiemelkedhetsz, több lehetsz, mint más, hisz csak nagyon kevesen jutnak hozzá. És ki ne akarná ezt?!

Sjd rátapintott a lényegre.
A függőség, a rajongás és a magas ár miatti brutális bevétel a cég zseniális marketingtevékenységének köszönhető, nincs ebben semmi csoda vagy érthetetlen dolog. Pontosan azt kommunikálja az Apple, h ezzel a telefonnal különleges lehetsz, kiemelkedhetsz, több lehetsz, mint más, hisz csak nagyon kevesen jutnak hozzá. És ki ne akarná ezt?!
Ezen kívül marketingszempontból van egy olyan vásárlótípus, aki azonnal rácsap az új, innovatív termékekre, először akarja kipróbálni.
Ilyen márka a Red Bull, a Levis, a Norbi Update, az Audi, a McD.
Csupán annyi a különbség, h az iPhone a termékgörbén még mindig a növekedési szakaszban van, míg a többi az érettség, esetleg a hanyatló szakaszban van.
A függőség, a rajongás és a magas ár miatti brutális bevétel a cég zseniális marketingtevékenységének köszönhető, nincs ebben semmi csoda vagy érthetetlen dolog. Pontosan azt kommunikálja az Apple, h ezzel a telefonnal különleges lehetsz, kiemelkedhetsz, több lehetsz, mint más, hisz csak nagyon kevesen jutnak hozzá. És ki ne akarná ezt?!
Ezen kívül marketingszempontból van egy olyan vásárlótípus, aki azonnal rácsap az új, innovatív termékekre, először akarja kipróbálni.
Ilyen márka a Red Bull, a Levis, a Norbi Update, az Audi, a McD.
Csupán annyi a különbség, h az iPhone a termékgörbén még mindig a növekedési szakaszban van, míg a többi az érettség, esetleg a hanyatló szakaszban van.
-
- aka Game90
Ha már EyePhone:
http://vimeo.com/50362359
Az SP hasonmást meg azt a cicababát egy büdös ponttyal szívesen tarkón csapnám. Az nem túl jó órabér...
Amúgy meg Pénz & Sárm!
http://vimeo.com/50362359
Az SP hasonmást meg azt a cicababát egy büdös ponttyal szívesen tarkón csapnám. Az nem túl jó órabér...
Amúgy meg Pénz & Sárm!
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Egyet értek veled, hogy a baj hogy már a materiális javak iránti vágy is akkora hogy nem tudnak az emberek "ellenállni". Amiket leírtál mind igazak sajnos.

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
megtöröm az eszmecserét az iPhone-ról.
Nincs valakinek bármilyen anyaga az 1950-1990ig terjedő időszakban a hazai sportéletről? lehet az bármilyen sport,általánosságban is,olimpia,bármi. kis egyesületektől kezdve a nagy pesti egyesületekig.
Nincs valakinek bármilyen anyaga az 1950-1990ig terjedő időszakban a hazai sportéletről? lehet az bármilyen sport,általánosságban is,olimpia,bármi. kis egyesületektől kezdve a nagy pesti egyesületekig.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Igen, csak még mindig az a bajom, hogy egy Ralph Lauren pólóra nem mondhatod azt, hogy azért kell, mert jobb anyagból készül, mint bármelyik másik póló. És hogy téged igazából nem is az érdekel, hogy hogy néz ki, hanem hogy milyen viselni. Persze néhány embernek elhiszem, hogy tényleg nem a divat a fontos, és ha 30 ezer lenne, akkor én is iPhone-t vennék, csak az Apple pont az ellenkezőjére játszik rá. Ezért furcsa nekem ez a használati cikkből divatcikk gyártás. TV-ért, DVD-lejátszóért nem állsz sorba, pedig elvileg ugyanaz a lényeg. A marketingjük egyszerűen elkezdte szuggerálni, hogy ez tényleg valami különleges.Bob_Marley írta:sjd igazad van a példa nem teljesen jó.De akkor mondhatom pl hogy veszel egy Ralph Lauren pólót 20 ezerért, de lehet akár sokkal jobbat meg veszel 10 ezerért.Ott ugyanúgy "megfizeted" a márkát.
Amúgy ha már sorban állás: szerintem egy élményért (legyen az koncert, mozi) valamennyire elfogadható sorban állni, vagy legalábbis siettetni. De nem hiszem el, hogy egy eszköz ilyen élmény tud lenni, főleg, hogy ugyanazt az élményt még 2 éven keresztül minden nap meg fogod tapasztalni. (amíg be nem állsz a sorba az iPhone 6-ért) Én személy szerint boldog lennék egy olyan világban, ahol egy film vagy egy koncert miatt lenne ekkora sorban állás ilyen materiális javak helyett.
De a probléma szerintem a videó végén, az anyuka szavaiban rejtezik, ha valaki tényleg képes így felnevelni a gyerekét, akkor nem csoda, hogy itt tartunk.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
sjd igazad van a példa nem teljesen jó.De akkor mondhatom pl hogy veszel egy Ralph Lauren pólót 20 ezerért, de lehet akár sokkal jobbat meg veszel 10 ezerért.Ott ugyanúgy "megfizeted" a márkát.
Félre értés ne essék hangsúlyozom nem tartom jónak hogy ilyen hisztéria van az iPhone miatt de sajnos ez még több dolognál is előfordul egyszerűen az emberekben a vágy és az arra való hajlamot olyan szintre erősítik hogy kikelsz magadból.
Sanama példája jó volt a koncerttel de akár lehet írni mozipremiert, új Fifa vagy akár olvastam pl a sorozat topikot Dexter, ott is valaki "hőbörög" hogy nincs felirat mert úgy érzi neki szüksége van hogy ezt látnia kell.Nem tudja megmondani miért, csak kell.Példák a pszichikai metódusra értendők a vágy egy új iránt.Amitől akár képes vagy alapvetően prioritás szempontjából előrébb helyezendő dolgokat félre tenni.
Így érzem az iPhone-t is, s ezért pl a miihii által leírt általánosítás pl nem tetszik
(hiába írta hogy nem, meg nem akar általánosítani azért nehéz nem arra asszociálni miután leírja akinek iPhoneja van "mutogatja" )
Nekem is iPhone-om van, szeretem az Apple féle "eleganciát" ahogy kinéznek a termékeik, lehet ez sznobság én nem tartom annak szeretem mint márkát ezer más ember is van aki azt mondja itt szeret ruhát vásárolni mert neki az a stílus jön be vagy amazt szereti.De nem éreztem soha magamat különlegesnek mert iPhone-om van, munka miatt kell, elő se szoktam venni 10 percenként, még infokat is jegyzettömbre írok s nem iPhoneba
Ezt csak azért írtam le, mert alapvetően nem "különbözünk" sajnos mindenkinek van sajnos egy "hype" ami kröül lengi életét, miután mint írtam ezt a pszichikai terrort kapjuk az arcunkba, a Videodrome megmondta 30 éve
Szóval összetettebb a dolog, s most le lehet írni az iPhone-ra de alapvetően a "rendszer" és az emberek hiszékenysége okozza ezeket az állapotokat.S mint írtam ez döntően befolyásolhatja az egyén gondolkodását is, ebből következően meg a társadalmét is.Megoldás, irány a vadonba vagy szerzetesnek egy kolostorba
Félre értés ne essék hangsúlyozom nem tartom jónak hogy ilyen hisztéria van az iPhone miatt de sajnos ez még több dolognál is előfordul egyszerűen az emberekben a vágy és az arra való hajlamot olyan szintre erősítik hogy kikelsz magadból.
Sanama példája jó volt a koncerttel de akár lehet írni mozipremiert, új Fifa vagy akár olvastam pl a sorozat topikot Dexter, ott is valaki "hőbörög" hogy nincs felirat mert úgy érzi neki szüksége van hogy ezt látnia kell.Nem tudja megmondani miért, csak kell.Példák a pszichikai metódusra értendők a vágy egy új iránt.Amitől akár képes vagy alapvetően prioritás szempontjából előrébb helyezendő dolgokat félre tenni.
Így érzem az iPhone-t is, s ezért pl a miihii által leírt általánosítás pl nem tetszik

Nekem is iPhone-om van, szeretem az Apple féle "eleganciát" ahogy kinéznek a termékeik, lehet ez sznobság én nem tartom annak szeretem mint márkát ezer más ember is van aki azt mondja itt szeret ruhát vásárolni mert neki az a stílus jön be vagy amazt szereti.De nem éreztem soha magamat különlegesnek mert iPhone-om van, munka miatt kell, elő se szoktam venni 10 percenként, még infokat is jegyzettömbre írok s nem iPhoneba

Szóval összetettebb a dolog, s most le lehet írni az iPhone-ra de alapvetően a "rendszer" és az emberek hiszékenysége okozza ezeket az állapotokat.S mint írtam ez döntően befolyásolhatja az egyén gondolkodását is, ebből következően meg a társadalmét is.Megoldás, irány a vadonba vagy szerzetesnek egy kolostorba

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Itt szerintem senkinek nem magukkal az iphone tulajokkal van baja,mert aki megteheti vegye meg..(persze jelenleg 3 sokkal jobb telefon van kint a piacon nálunk). de az aki beáll érte sorba,ahelyett,hogy a webshopban megrendelné,olcsóbban,és két nap múlva a futár odaviszi a szobájába,annak valami nincs rendben.
Nekem lenne pénzem rá,akkor se vennék ilyet,max ha milliárdos lennék,és lehetne egyem csak úgy. vagy ha odajönne hozzám valaki az utcán,hogy tessék,biztos hogy adnám is el valami proli gyereknek,aztán az árából vennék egy csúcsmobilt,plusz ami marad abból meg elvagyok 2 hónapig.
(bár megfogadtam hogy 50ezer a max,amit kiadok telefonért).
Nah mindegy,mondom,nekem nem az iphone tulajokkal(15 embernek van a szűk ismertségi körömben,kb néptelefon lett a 4) van bajom,nem is az iphone-nal,hanem ezt a rajongást nem értem,nem tudom hova tenni. főleg az 5ért hogy lehet rajongani...
valaki írta vagy itt vagy más fórumon,hogy ha egy darab kőre rányomnának egy harapott almát,vennék azt is tízezrekért,mert APPLE,meg mert KELL.
Nekem lenne pénzem rá,akkor se vennék ilyet,max ha milliárdos lennék,és lehetne egyem csak úgy. vagy ha odajönne hozzám valaki az utcán,hogy tessék,biztos hogy adnám is el valami proli gyereknek,aztán az árából vennék egy csúcsmobilt,plusz ami marad abból meg elvagyok 2 hónapig.
(bár megfogadtam hogy 50ezer a max,amit kiadok telefonért).
Nah mindegy,mondom,nekem nem az iphone tulajokkal(15 embernek van a szűk ismertségi körömben,kb néptelefon lett a 4) van bajom,nem is az iphone-nal,hanem ezt a rajongást nem értem,nem tudom hova tenni. főleg az 5ért hogy lehet rajongani...
valaki írta vagy itt vagy más fórumon,hogy ha egy darab kőre rányomnának egy harapott almát,vennék azt is tízezrekért,mert APPLE,meg mert KELL.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
iphone-m van es baromira nem veszem elo minden 10percben, hogy megmutassam 25embernek, hogy milyen telom van...
nyilvan aki sorbanall 1napot a teloert, annal nincs minden rendben, de szerintem ezt mar sokan poenra veszik...es aki 1napot sorbanall egy koncertre,hogy 3sorral elorebb legyen?
tul van hypole ez az egesz alma dolog szerintem, akinek tetszik az elobb utobb vesz egyet, akinek meg nem az nem
nyilvan aki sorbanall 1napot a teloert, annal nincs minden rendben, de szerintem ezt mar sokan poenra veszik...es aki 1napot sorbanall egy koncertre,hogy 3sorral elorebb legyen?
tul van hypole ez az egesz alma dolog szerintem, akinek tetszik az elobb utobb vesz egyet, akinek meg nem az nem

Azért tartom rossz példának, mert azért alapvetően a telefon egy használati cikk, míg az autó nem feltétlenül. Egy mosógépet vagy egy láncfűrészt sem azért veszel meg, mert jól néz ki vagy menő. Egy Lacoste cipőt igen. És ezzel kapcsolatban nem kerget senki illúziókat, nem mondja azt, hogy a Lacoste cipő azért drága, mert jobb, mint a Nike.Bob_Marley írta: Ár érték arányban nyilván lehetne jobbat találni, de azért pl az iPhone meg a többi Apple termék is olyan hogy minőséget képvisel, s elegáns.
Lehet mondani hogy az almát fiezeted meg, ez azért sok márkánál "előfordul".
Rolls Royce-nál is van jobb kocsi, mégis az egyik legdrágább.
Egy kocsinál azért a megbízhatóság (Dacia vs. Mercedes), biztonság, teljesítmény, megjelenés mind része az árnak. Persze a státuszszimbólum is egy része az autók árának, de az Iphone vs. Samsung csata össze sem hasonlítható azzal, amikor az életed múlik azon, hogy Suzukiban vagy Volvoban ülsz. Ehhez képest, hogy most 2 centivel nagyobb képernyőn lehet tolni az Angry Birds-öt, tényleg sznob dolognak tűnik. Szerintem mindent elmond, hogy fogalmuk sincs miért veszik meg. Mert jól néz ki, és ennyi. Ha a Nokia 3310-es csomagolnák be nekik ezzel a külsővel és menüvel, azt is megvennék.
Nekem 1 hónapja van egy 4-esem (apám céges telója), de egyelőre még baromira nem éreztem át, hogy miért adnék én ezért egy fillért is bármikor. Főleg 250 ezret....
Külön program kell, hogy egyáltalán bármit rátehessek (ITunes), aztán ha vmit telefonnal szedek le, már gáz van a szinkronizálással, még egy külön program, hogy saját csengőhangom lehessen (ez 2012-ben azért már milyen röhejes??). még egy program a videók konvertálásához (Nokia PCSuite ezt magától megcsinálta, a saját zenelátszóval meg minden baromsággal rendelkező ITunes nem), külön ID, hogy programokat tudjak letölteni az Appstore-ból (mert persze bárki csak úgy nem csinálhat programokat Iphonera), zenelejátszó nem találja az ismeretlen előadójú számokat stb. stb. És egy telefonnál sztem ez kéne, hogy számítson, nem az, hogy fémből van-e vagy műanyagból...
Viszont olyan tényleg nincs, hogy a Nokiához adott oprendszerre leszedtem egy játékot, és nem volt jó a kezelőfelület a képernyőhöz, és egyáltalán sokkal rendezettebb képet ad az egész menü. Jó használni, és ennyi. Tipikus konzumer telefon, mindent készen kapni és semmit sem gondolkodni.
Amúgy ez is bizonyítja, mennyire megy nekik a hype-olás, tökmind1, hogy milyen felhanggal, de már egy hónapja más sem folyik a csapból, mint iPhone-iPhone-iPhone, már vállgazdon is erről vt szó az egyetemen, szóval kezd egy kicsit tele lenni a tököm, mint Faustnak a Batmannel

- Alexis9Sánchez
- Jugador del Barça
Teljesen egyet értek veled!Nekem is van nem egy ismerősöm aki emiatt "nagyobb embernek" hiszi magát,meg csak emiatt vett Iphone-t!
Nekem személy szerint nem kéne sose Iphone!Én elhiszem,hogy jó(bár ez ez uj Iphone vártnál jóval szarabb lett tényleg!
),meg minden,de nekem ez miatt se kéne már,plusz amúgy se tetszik maga a telefon!
Így 2hónapja Galaxy S III-at vettem!
és most ezzel én nem vagánykodni akarok,csak összehasonlitva Iphone-al szerintem sokkal jobb telefon!(5-öt nem nyomkodtam még szóval nem ahoz viszonyítva mondom,bár lehet még annál is jobb!)

Így 2hónapja Galaxy S III-at vettem!

miihii írta:Elmebeteg sznobmajmoló ficsúrok![]()
Alapból semmi bajom nem lenne az iPhone-osokkal, mert van egy telefonjuk, aztán keksz. De a nagyja ettől felsőbbrendűnek érzi magát, villog vele, 10 másodpercenként mutogatni kell, nehogy valaki ne lássa mije van és emellett minden mást fikázni kell persze.
Oké, lett egy kultusza a cuccnak, de azért nem kellene egy kakis telefon miatt így kifordulnia a gyerekeknek, mert ezzel aztán olyan nagy tettet nem hajtottak végre és igazából beárazza őket az, h a telefonjuk nagyobb értéket képvisel, mint a tulaj. Mert az legalább okostelefon
Már amennyire okosnak számít az, ami nem hajlandó kommunikálni más cuccokkal és igazán ebből ered a kultusz, ettől egyedi és különleges és blablabla, ahogy ugye a tulaja is természetesen![]()
Remélem a 6os már olyan lesz, h hívni is csak egymást tudják majd, legyen csak egy külön kaszt az ájfón populáció
Tényleg nem általánosítani akarok, mert nem mind ilyen. Csak a többség. Ismerősi körben is van nem egynek és érezhető ahogy belengi a személyiségét kissé ez az übermensch feeling egy kakis telefon miatt.
Katalán szív, kék lélek, Barcelona drukker maradok, amíg csak élek !!!
- miihii
- KHAL
Elmebeteg sznobmajmoló ficsúrok
Alapból semmi bajom nem lenne az iPhone-osokkal, mert van egy telefonjuk, aztán keksz. De a nagyja ettől felsőbbrendűnek érzi magát, villog vele, 10 másodpercenként mutogatni kell, nehogy valaki ne lássa mije van és emellett minden mást fikázni kell persze.
Oké, lett egy kultusza a cuccnak, de azért nem kellene egy kakis telefon miatt így kifordulnia a gyerekeknek, mert ezzel aztán olyan nagy tettet nem hajtottak végre és igazából beárazza őket az, h a telefonjuk nagyobb értéket képvisel, mint a tulaj. Mert az legalább okostelefon
Már amennyire okosnak számít az, ami nem hajlandó kommunikálni más cuccokkal és igazán ebből ered a kultusz, ettől egyedi és különleges és blablabla, ahogy ugye a tulaja is természetesen
Remélem a 6os már olyan lesz, h hívni is csak egymást tudják majd, legyen csak egy külön kaszt az ájfón populáció
Tényleg nem általánosítani akarok, mert nem mind ilyen. Csak a többség. Ismerősi körben is van nem egynek és érezhető ahogy belengi a személyiségét kissé ez az übermensch feeling egy kakis telefon miatt.

Már amennyire okosnak számít az, ami nem hajlandó kommunikálni más cuccokkal és igazán ebből ered a kultusz, ettől egyedi és különleges és blablabla, ahogy ugye a tulaja is természetesen

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
http://www.youtube.com/watch?v=cqZLOTms24Ecsababarca írta:Ha lenne pénzem azt csinálnám,hogy bemennék egy ilyen premierre elsőként,megvenném,aztán előttük még helyben légkalapáccsal szét is verném. kiváncsi lennék a fejekre.
Zsákolni nem lehet vele

Ár érték arányban nyilván lehetne jobbat találni, de azért pl az iPhone meg a többi Apple termék is olyan hogy minőséget képvisel, s elegáns.
Lehet mondani hogy az almát fiezeted meg, ez azért sok márkánál "előfordul".
Rolls Royce-nál is van jobb kocsi, mégis az egyik legdrágább.
Az viszont tény, beteges ha valaki sorba áll ezért, de ezer ilyen dolog van még a világon sajnos, gondoljunk csak akár egy mozipremierre új játék de még sok ilyen dolog van.Az emberek tényleg "agymosottak" azt sulykolják beléjük hogy gyorsan vedd meg, te legyél az első stb.

-
- Llegenda del Barça
200$ az amiknál az a 16g-s ifon 5, ami itt két kiló... és sorban áll érte a sok sznob fsz. röhej.
az apple semmivel sem csinál nagyobb zsugákat a többinél (legalábbis telefon/tablet/mp3 lejátszó szinten), viszont akkora valagat tudnak keríteni a cuccaiknak, h mennek utánuk a droidok, mint a birkák és úgy élik meg ezeket a bevezető napokat, mint a legfontosabb történéseket a pici életükben.
ebben az apple világbajnok.
az apple semmivel sem csinál nagyobb zsugákat a többinél (legalábbis telefon/tablet/mp3 lejátszó szinten), viszont akkora valagat tudnak keríteni a cuccaiknak, h mennek utánuk a droidok, mint a birkák és úgy élik meg ezeket a bevezető napokat, mint a legfontosabb történéseket a pici életükben.
ebben az apple világbajnok.
PUYOL-XAVI-INIESTA