Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Castiel
Capitá del Barça

2012.10.13. 16:24:41

Azt olvasni hogy jövőre is marad az Alonso-Massa felállás a Ferrarinál!
Bár az olaszok mégcáfolnak, de állítólag kedden bejelentik, hogy Felipe uj kontraktust kap.

holnap pedig mindenképp Vettel eött végzünk!
:)
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
piton
Capitá del Barça

2012.10.13. 13:21:58

Jobb lett volna a pole és mögötte hátvédként Webber, de így is van esély a győzelemre. Rajton nagyon sok múlik, Hamilton jobb ívről, és tisztább oldalról is indul. Fontos a jó kigyorsítás a hosszú egyenesre.
Tavaly Vettel ugyaninnen megoldotta, remélem holnap is megtudja.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.13. 08:54:58

RB első sor, de most nem Vettel az élen. Reméltem, hogy meglehet a második hely, de nem sikerült, azért ez a 4. sem olyan rossz.
Hamilton-Schumi box szitut vizsgálják, remélem Hami kap egy kis büntit, és akkor Vettel mögül indulhatna Alonso.

Webber-Vettel-Alonso befutót aláírnám, maradna 1 pont előny. :mrgreen:
Győzelemért kell menni, hátha sikerül!
Vamos!
Mikaos
Director del Fútbol

2012.10.08. 11:30:25

Egész jól alakult a versenyhétvége, bár 2 McLaren dobogónak jobban örültem volna.
Kezd reálissá válni a kép a bajnoki tabellát illetően. És azt kell mondanom, hogy Alonso-nak még mindig van jó pár pechje, amit "be kell váltania" :) , hiszen a mostani eset sem pech volt, hanem egyszerűen csak hibázott az egyenes végén, amikor kivágott balra. Persze, nekem úgy is jó, ha hibázik még 1-2 futamon.
A következő versenyek is döntő százalékban Red Bull-pályák lesznek, szóval a generátort leszámítva nem biztos, hogy Vettelnek lesz ellenfele.
piton
Capitá del Barça

2012.10.07. 19:52:31

Na ez egy jó kis verseny volt Vettel szempontjából, nem gondoltam volna ,hogy Alonso fog még nullázni az idény végéig. Kiesése viszont tényleg nyílttá tette a bajnokságot, pontosabban 2 ember között.
Ezért nem jó a mezőnyből rajtolni, mert ott bármi megtörténhet az emberrel. Webbert is sajnálom, lehetett volna végre egy jó versenye neki is, erre Grosjean kiüti őt... hihetetlen hogy semmiből nem tanul, bőven kaphatna még pár versenyes eltiltást, minden harmadik versenyen vmi galibát okoz.
Remélem Vettelnek már nem lesz semmilyen technikai gondja és erőből megtudja nyerni a VB-t! Úgy néz ki, h év végére sikerült összerakni az autót alatta. csak megbízható is legyen!
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Castiel
Capitá del Barça

2012.10.07. 18:31:06

Hát ez a renault generátor ma cseben hagyott engem mint Ferrari fant! Nem mondta be az unalmast :twisted: :D
Egyetértek azzal amit Alonso nyilatkozott, hogy csoda lenne ha vb lenne! fejlesztésben annyira megállt a talján tábor, hogy az valami eszméletlen.
Buttonban bíztam, dehát sajna ma a Meki sem volt partyban a bikákkal! remélem legalább az utolsó 3 futamra összerántják magukat a Fekete Paripások mert megbüntetem őket: többet nem nézek futamot! :D :D:D :!:
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
miihii
KHAL

2012.10.07. 17:41:11

Tocy írta:
Neeee, Kimi végig ott van a 3. hely környékén, legyen ő a dobogós, szó szerint nevető 3.-ként :D
Az kizárt dolog, mert ő azt nem tudja :D
Nevető 3.-ként nem állhat ott, amennyit nevet ő... :P
Max a verseny után 4-5 vodkával...izé, órával :mrgreen:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.07. 16:50:27

Bob_Marley írta:Én pártatlanul nézem ezt a vitát, na jó nem teljesen igaz, mert a Ferrarit mint fogalmat élből utálom, Alonso meg hab a tortán, de jó ovlasni miket összetudtok írni, szerencse nem szerencse stb :D

Én maradok a No1 pilótánál :mrgreen: Lewis végül csak beevickélt 5nek a VB dobogót azért jó lenne megszerezni.
Illetve a riválisoktól pontot csenni, s beleszólni a VB végső sorrendjébe ezzel.

GO LEWIS
Neeee, Kimi végig ott van a 3. hely környékén, legyen ő a dobogós, szó szerint nevető 3.-ként :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.07. 16:47:25

Én pártatlanul nézem ezt a vitát, na jó nem teljesen igaz, mert a Ferrarit mint fogalmat élből utálom, Alonso meg hab a tortán, de jó ovlasni miket összetudtok írni, szerencse nem szerencse stb :D

Én maradok a No1 pilótánál :mrgreen: Lewis végül csak beevickélt 5nek a VB dobogót azért jó lenne megszerezni.
Illetve a riválisoktól pontot csenni, s beleszólni a VB végső sorrendjébe ezzel.

GO LEWIS
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.07. 16:38:42

S.Agüero írta:Mindegy, az biztos, hogy akár Vettel, akár Alonso nyeri meg innen a VB-t, az megérdemli. Mondhat bárki bármit, ez így van...
Erről van szó, pontosan. Alonso is megérdemli, mert az ellenfelek technikai hibájához neki nincs köze, mint ahogy Vettelnek sincs köze Grosjean ökörségeihez.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.10.07. 16:23:23

Mindegy, az biztos, hogy akár Vettel, akár Alonso nyeri meg innen a VB-t, az megérdemli. Mondhat bárki bármit, ez így van...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.10.07. 16:13:48

pep71 írta:A Ferrarisok meg mindig azt írják, hogy milyen [auto_cenzúra] Alonso kocsija, hát ezzel egyáltalán nem értek egyet, a ferrari motor a legerősebb és a legmegbízhatóbb. Ezt azért csinálják, hogy megtévesszék az ellenfelet. Amugy meg a Red Bull most érte utol magát, mert a befújt diffúzor meg stb. mind őket érintette negatívan.
El vagy tévedve. Egyrészt már x-szer elmondták, hogy a McLaren motor erősebb, másrészt a Renault motor gyengébb, viszont kevesebbet fogyaszt, ezért könnyebb autóval tudnak rajtolni. És azt is elmondták, hogy a motor teljesítménye az autó teljesítményének nagyjából 10%-át teszi ki. Ami nagyon nem mindegy.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.07. 15:28:55

Ozsi, én nem írtam, hogy Alonso peches, sőt :D Amúgy is Kimi mellett Vettelnek szurkolok.

tudom bro, félreértettél, épp azért írtalak, mert Te is azt látod ami történik általában :D Ozsi

szerk.: Egyébként tényleg nem unalmas, hogy minden egyes futam után Vettel van megtalálva? Ember, kétszeres világbajnok, egyet nyert Schumacher-szerűen, egyet nagy küzdelemben, ha idén megnyeri az is teljesen jogos lesz, aki ezt nem látja, az tényleg nem tudom mit néz. Emberileg lehet nem szimpatikus, mert mutogat sokszor ( Alonso nem?... ), vagy nem tudom, szimplán unszimpatikus lehet akárkinek is. Én az első versenye óta bírom, a Toro Rosso-s korszaka óta nálam 2. Kimi mögött, de ha valaki a versenyzői kvalitásait nem ismeri el...az engem is "ozsis" mértékben felhúz :D
socio66

2012.10.07. 15:25:19

Alexander Mahone írta:Színtelen? Unalmas? Nagyon szánalmasak és elvakultak vagytok már megint :)
de jó, hogy megint lehet véleményt írni..
nekem színtelen és unalmas igen, semmi érzelmet nem vált ki belőlem sem a versenyzése, sem a személyisége, és ezzel elég sokan így vannak.
de én kérek elnézést, hogy ezt leírtam, ezek szerint őt szeretni KELL.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.10.07. 15:16:35

ozsimiki írta: Ezt pedig Eazzy kollegámnak, szeretettel:

http://www.youtube.com/watch?v=Ry_oyvSMw_g

ha végignézed, vendégem vagy egy sörre :D
Hmm, 1:15-ig már eljutottam. Több részletben is jó? :D

Igazi retardált feje van azért a fotók 80%-ban :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.07. 15:05:21

Attól,h Alonso rövid időn belül kétszer is 0ázott mert lebontották, még Vettel pechjei az év előző szakaszaiban nem válnak semmisé, ahogy Hamiltoné sem.

Elég ha megnézzük,hogy a futamokon mutatott tempó alapján, ki hol lenne. Alonso is lenyilatkozta,hogy ha év elején simán aláírja,h 5 futammal a vége előtt vezet,és egyáltalán még van sansza VB-nek lenni. Ami idáig vezetett, én abban látok bőven szerencsét is. Amellett,h teljesítményét olyan szinten mindig is elismertem, hogy kihozza a maxot a kocsiból. De ez a maximum nem lenne erre elég a többi tényező nélkül.

Azon sport téren meg mindig mosolyogni tudok, hogy valakit a kinézet alapján kedvelnek/nem kedvelnek. :D Nálam sokkal súlyosabb tényezők kellenek ahhoz,h vkit rühelljek, pl gusztustalan nyilatkozatok, ki ha én nem megmozdulások,stb.

De persze különbözőek vagyunk, és elfogadom,hogy sokan nem szeretik Vettelt, nálam a vita,és a hozzászólás rész akkor kezdődik, ha az érdemeit,és teljesítményét fikázzák le, és írnak abszurd dolgokat, csak hogy belerúgjanak egyet.

Izgalmas 5 futam lesz, remélem továbbra is, hogy tévedek! :)

Ezt pedig Eazzy kollegámnak, szeretettel:

http://www.youtube.com/watch?v=Ry_oyvSMw_g

ha végignézed, vendégem vagy egy sörre :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.10.07. 14:56:48

Vettel azért bőven előzgetett, ezt ne vegyük el tőle, voltak szép felzárkózásai is. Mondjuk persze közben meg Ozsi szerint ő volt az év pechese, alonso meg a mákere. Végülis a Renault lebontotta a rajtnál kétszer is :D Meg a Ferrari is cseszik fejleszteni futamok óta...

Remélem Koreaban lesz egy meglepi győzelem, sajnos innen borítékolható a Vettel 3x VB, amit még leírni is vicces...hihetetlen.

Annyira szájbarúgnivaló az egész fritz viselkedése, mozgása, arcmimikája, mindene irritáló ennek az embernek. Shumit hozzá képest egyenesen szeretem, pedig tudjátok jól, hogy azt a dojcsot se bírom...
pep71
Entrenador del Barça

2012.10.07. 14:50:27

A Ferrarisok meg mindig azt írják, hogy milyen [auto_cenzúra] Alonso kocsija, hát ezzel egyáltalán nem értek egyet, a ferrari motor a legerősebb és a legmegbízhatóbb. Ezt azért csinálják, hogy megtévesszék az ellenfelet. Amugy meg a Red Bull most érte utol magát, mert a befújt diffúzor meg stb. mind őket érintette negatívan.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.10.07. 14:26:36

Színtelen? Unalmas? Nagyon szánalmasak és elvakultak vagytok már megint :) Anno 19 évesen az első futamán már pontot szerzett, a tragacs Toro Rossoval olyan csodákat művelt, hogy ha nem látjuk akkor nem hisszük el. Többek közt egy győzelem, meg majdnem megszivatta Hamilton 2008-ba Brazíliában. A Red Bullal is csinált néhány hátulról felküzdős versenyeket, de az esetek többségébe az első helyről indul és a többiek nem elég tehetségesek vagy nem olyan jó az autójuk, hogy tartsák velük a tempót. Ő hibája?

Nem vagyok Vettel-szurkoló, de ez az állandó elfogultság, az ellenfél lehúzása már nagyon unalmas. :)
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
pep71
Entrenador del Barça

2012.10.07. 14:24:12

Gondolom nálad a nagy Alonso van előtte...:D ez egy technikai sportág, akinek jó autója van, annak értelemszerűen több esélye van nyerni, de nézd meg Webbert mit pancserkodik össze évek óta Vettel mögött, ugyanígy Massát.. Szerintem a jelenlegi mezőnyben Vettel, Alonso, Hamilton és Raikönnen a legjobb pilóták, ők képesek mindig a legtöbbet kihozni a kocsijukból.
daffy
Madridista

2012.10.07. 14:23:32

Alexander Mahone írta:Nem ismétlik a futamot sehol? :shock: :shock: :evil:
fél10 m2
socio66

2012.10.07. 14:14:07

engem már nagyjából hidegen hagynak a versenyek, így nem mérgelődök vettelen sem, de azért azt tényleg vicces kimondani, hogy ez már a harmadik vb-címe lehet.
nem tudom volt-e valaha színtelenebb háromszoros bajnok, persze tökmindegy, érdemtelennek nem lehet nevezni.
ettől függetlenül nálam ketten továbbra is előtte vannak kvalitásokat tekintve a mezőnyben, nyerhet akárhány vb-t.
gergo9
Director del Fútbol

2012.10.07. 13:46:41

„Bármelyik versenyző, aki a pozícióját védi az egyenesben vagy egy fékezési zóna előtt, a pálya teljes szélességét használhatja az első mozdulata során, feltéve, ha nincs mellette az előzni akaró autó számottevő része.”

„Minden kétséget elkerülendő, számottevő résznek fogjuk tekinteni azt, ha az előzni akaró autó első szárnyának bármelyik része a hátsó kerék mellett van.”
Abszolút versenybaleset Alonso nem hagyott helyet Kimi nem vette el most kivételesen Alonso húzta a rövidebbet.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.10.07. 13:45:18

Nem ismétlik a futamot sehol? :shock: :shock: :evil:
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.10.07. 13:19:30

csababarca írta:Nyilván nem lehet szerencséje,ahogy ti hívjátok. ha a ti versenyzőtökkel lenne ez akkor kiegyenlítettség,profizmus jelzőket használnátok.

De tényleg,írta valaki az ellenoldalon,hogy egy előzést nem tud megcsinálni kb,és így lesz 3szoros VB. :lol:
Meg megint valami okosságot csináltak az RB-nél a kocsiban,ahogy szokták,persze biztos teljesen szabályos megint :roll:
hú hogy nálad milyen szintcsökkenés zajlik, olyanokkal szemben akiket nem bírsz, Atya Ég Csaba...kár, nem ilyennek ismertelek.

egy előzést nem tud, mi? egész évben kb azt bizonyította,hogy amikor nem pole-kból indul, akkor is rendre jött előre, végig jó volt mezőnyben, csak olyan szelektív a fröcsögő ellenlábasok agya, hogy ezek kiesnek. Nézzétek meg az idény első felében milyen pozíciókból rajtolt, és hol végzett, meg ahhoz miket előzött. De a 2. felében se volt mindig pole-ban, és a versenyeken RENDRE javított, ha épp nem esett ki technikai hiba miatt.

amikor a Meki nyerte nemrég folyamatban a versenyeket, ők is csaltak mi? Vagy amikor a Ferrari talált magára? Húúú, nehéz elképzelni egy olyan sportban, mint az F1, ahol mennek a fejlesztések folyamatosan, hogy egyik ÉLCSAPAT, SZÁMÁRA KEDVEZŐ PÁLYÁN, ismét előnyre tesz szert. Jújjj a szemetek, csalnak!.... ez a szint nálam vicc. Persze ha szerinted az mindig csal, aki előnyre tesz szert, akkor kisebb vicc.

Azzal nincs továbbra sem bajom, ha vmiért nem bírjátok (bár semmilyen szemétséget nem csinált pályafutása alatt, és nyilatkozataiban sem ugatja le az ellenfeleit), de amikor nem ismeritek el, vagy nem látjátok a teljesítményt nála, az bosszantó.

Mind1 is, versenyről: "YESSSSS, BABY! YESSSS" ! :D

Kamuinak is nagy grt, Mekik megleptek,hogy nem jöttek jobban előre, bár Buttonnál is vmi gond lehetett. Ferrari nem lett volna rossz Alonsoval, ha Massa ilyen magabiztosan tartotta a 2. helyet, szóval nincs ez még lefutva.

Továbbra sem bízom el magam, bármikor beüthet a bikáknál egy generátor hiba,és az már nem fog beleférni.

Minden esetre most teljesen 0ról kezdik a következő 5 futamot.

GO SEB!

Schuminak meglehetett volna az a 10.hely, gondolom végére kinyírta a Merci a hátsó gumikat, pedig 3-4 körrel a vége előtt, támadta folyamatosan Ricardot...

szerk:

látom egyből nagy peches lett Alonso :D:D:D Tocy, írnék neked, akinek még nem kell cavinton :D Szerinted vezetne Alonso bármennyi ponttal is, ha annyira peches lenne? :D

Bár az itteni fórumerek gondolom mindig akkor kapcsolnak el, amikor legyen az Wéber Gábor, Michelisz Norbi, vagy a Szabó Robi a stúdióban, és kitérnek arra, amiket mi is emlegetünk. Bár biztos elszánt Vettel drukkerek, és nem értenek a sporthoz :D

Még mindig Alonsonak áll, ő a legszerencsésebb ( :twisted: )ebben az évben, mivel a kocsija tudásához viszonyítva jelentős hátránnyal kellene rendelkezzen, nem pedig előnnyel, szerintem Alo lesz a VB :twisted:

szerk: Matyinak pedig ajánlom szintén Michelisz Norbi véleményét,h mennyire is volt ebben hibás Raikönnen, kb annyira mint Alonso :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2012.10.07. 13:57:13-kor.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Válasz küldése