Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Invázió lesz ezCali írta:
Ilyen nekem is van egy filmmel kapcsolatban. Valami olyasmiről szólt, hogy egy aszteroida lezuhant a földre, amihez egy tag hozzáért és elkapott vmi fertőzést, és azt érintkezéssel tovább adta, így kb az ?egész föld? megfertőződött, kivéve egy két embert. Plusz a végéről van még egy jelent, ami halványan dereng. Az a pasas, aki először megfogta a kőzetet, az lett a mutánsok vezére és levetette a bőrét...Ha jól emlékszem két részben adták le, és nagyon egyszerű címe volt, de nem jut eszembe sehogy. Valakinek ötlet?
![]()
Kösz a próbálkozást, de nemCali írta: Szerintem hatalmas hülyeség lesz ez a tipp, de azért beírom hátha... Dredd bíró?Abban volt nagy barna vagy fekete robot. Plusz volt egy jelenet egy csatornában, mikor Stalone és Rob Schneider fut a tűz elől.
Én nem is tagadom, hogy azért ma is egy jó színész bearanyoz minden filmet, ez szerencsére nem változiklui1698 írta:Látom előre, hogy ez megint olyan lesz, mint a sci-fi-s buli volt, de muszáj.Bob_Marley írta:Ezzel egyet értek, s amikor hatásvadász valami, akkor ilyenekre értem, s ehhez hozzáveszem hogy érebben a színész az arcjátékával, verbális játékával volt hatással a nézőre, s az hozzám sokkal közelebb áll élmény szempontjából mintsem hangulat fokozásra meg feszültség fokozásra 1-1 felrobbanó bomba, meg 40 kocsi ütközés
A színész most is az arcjátékával van hatással a nézőre, és egy filmben még mindig a színész aki jó filmmé teszi azt, de ha van lehetőség emelni a szinten egyet azzal, hogy cgi-t alkalmaznak akkor miért ne tegyék?
Nem úgy értem, hogy minden sarokra tegyenek egy ET-vel hógolyózó autobotot, mert az se jó (bár, mondjuk én még mindig azt mondom, hogy érthetetlen okból a TF3-at szívesen megnézem, mert kikapcsol 2 órára, szétszednek egy várost, szőkenő és kész) de pl. Nolan filmjeinél, vagy a Gyűrűk Uránál azért jó, hogy volt és a segítségével vászonra tudtak vinni olyan dolgokat, mint a Helm szurdok.
Ja, és bónuszba csak neked kedves Bob ajánlok egy filmet, hurkaezerszázalék, hogy csípni fogod:
Dealer
http://www.imdb.com/title/tt0398013/
Szerintem hatalmas hülyeség lesz ez a tipp, de azért beírom hátha... Dredd bíró?Deus írta:Az enyémet tuti lehetetlen lesz kitalálni, de aki kitalálja, az kapni fog sört tőlem...Cali írta:Valakinek ötlet?
Ha jól emlékszem, valamilyen full fekete robot/emberféle (??? az se biztos hogy robot volt... de hasonlított a darth vaderre amennyire jól emlékszem) izé volt a rácsos átjárón egy hatalmas cső belsejében, ami valami felrobbant távolban a csőben és éppen a tűz halad felé lassítva...
nehéz lesz beazonosítani a jelenetet, mert az se biztos hogy jól emlékezem vissza...
Ez nem valamelyik Stephen King adaptáció?Cali írta:Ilyen nekem is van egy filmmel kapcsolatban. Valami olyasmiről szólt, hogy egy aszteroida lezuhant a földre, amihez egy tag hozzáért és elkapott vmi fertőzést, és azt érintkezéssel tovább adta, így kb az ?egész föld? megfertőződött, kivéve egy két embert. Plusz a végéről van még egy jelent, ami halványan dereng. Az a pasas, aki először megfogta a kőzetet, az lett a mutánsok vezére és levetette a bőrét... Ha jól emlékszem két részben adták le, és nagyon egyszerű címe volt, de nem jut eszembe sehogy. Valakinek ötlet?
Köszi, de nemsjd írta:szerk2.: Deus, esetleg Aliens?(ott van vmi ilyesmi, hogy a szellőzőben kicsit megpörkölik az idegeneket)
Pontosan ezen agyaltam én is... Eltorzul a kép az idő során.sjd írta:De amúgy az ilyenekkel az a helyzet, hogy ennyi idő távlatából teljesen máshogy emlékszel, szóval már jó eséllyel rá sem ismernél, ha látnád
Következő körben megtudodlui1698 írta: Dani, amúgy mi volt a másik jelölted a filmklubba?
Az enyémet tuti lehetetlen lesz kitalálni, de aki kitalálja, az kapni fog sört tőlem...Cali írta:Valakinek ötlet?
Ilyen nekem is van egy filmmel kapcsolatban. Valami olyasmiről szólt, hogy egy aszteroida lezuhant a földre, amihez egy tag hozzáért és elkapott vmi fertőzést, és azt érintkezéssel tovább adta, így kb az ?egész föld? megfertőződött, kivéve egy két embert. Plusz a végéről van még egy jelent, ami halványan dereng. Az a pasas, aki először megfogta a kőzetet, az lett a mutánsok vezére és levetette a bőrét...Deus írta: Illetve van egy bizonyos pár másodperces jelenet a fejemben ami az egész életemben kísérni fog... de nem tudom beazonosítani hogy melyik filmből van, ami megőrjít...
Azért neked is volt egy gyerekkorod, nem mondomCali írta:Srácok, mi lenne ha egy páran, beírnátok egy listát, azokról a filmekről, amiket kiskorotokban láttatok és amikből egy pár jelenet a mai napig nagyon megmaradt bennetek, de azóta se láttátok?!
Nálam egy pár ilyen film: Tremors - Ahová lépek szörny terem, Szörnyecskék, Arachnophobia - Pókiszony, Gyerekjáték, Total Recall - Az emlékmás, Péntek 13
Végtelen történetCali írta:Srácok, mi lenne ha egy páran, beírnátok egy listát, azokról a filmekről, amiket kiskorotokban láttatok és amikből egy pár jelenet a mai napig nagyon megmaradt bennetek, de azóta se láttátok?!
Nálam egy pár ilyen film: Tremors - Ahová lépek szörny terem, Szörnyecskék, Arachnophobia - Pókiszony, Gyerekjáték, Total Recall - Az emlékmás, Péntek 13, Drágám, a kölykök összementek, vagy a Drágám, a gyerek bazi nagy lett (ezt még autós moziban láttam anyuékkal), Mortal Kombat stb...
Dobjatok már be pár ilyet még, lehet nekem is eszembe jut még egy-kettő és kicsit olyan nosztalgiázós kedvemben vagyok.
Én nem vagyok a CGI ellen, csak azt mondom, hogy sokszor hátrányt tud jelenteni és rombolhatja az élményt. Amikor túl sokat akarnak, akkor abba nagyon könnyen belebukhatnak.sjd írta: Éppen, hogy ellenpéldát mondjak REMY szavaira, számomra elég sokat rontott az első Alien-film élményén, hogy ilyen kezdetleges effektek voltak. A chestbursternél kis híján a röhögés kerülgetett.
REMY, kalózöbölben van egy 9,2 gigás Prometheus fan cut, lehet h kéne vele tenni egy próbát?
Azért itt jegyezném meg, hogy Nolan kifejezetten utálja a CGI-t, és azt hiszem az Inception volt az első film, ahol használta (talán a limbo leomló városait meg Párizs összehajtogatását nem tudták máshogy megcsinálni, de pl. a 3. szint felrobbantása már makett volt)lui1698 írta: pl. Nolan filmjeinél, vagy a Gyűrűk Uránál azért jó, hogy volt
Látom előre, hogy ez megint olyan lesz, mint a sci-fi-s buli volt, de muszáj.Bob_Marley írta:Ezzel egyet értek, s amikor hatásvadász valami, akkor ilyenekre értem, s ehhez hozzáveszem hogy érebben a színész az arcjátékával, verbális játékával volt hatással a nézőre, s az hozzám sokkal közelebb áll élmény szempontjából mintsem hangulat fokozásra meg feszültség fokozásra 1-1 felrobbanó bomba, meg 40 kocsi ütközés
Ezzel egyet értek, s amikor hatásvadász valami, akkor ilyenekre értem, s ehhez hozzáveszem hogy érebben a színész az arcjátékával, verbális játékával volt hatással a nézőre, s az hozzám sokkal közelebb áll élmény szempontjából mintsem hangulat fokozásra meg feszültség fokozásra 1-1 felrobbanó bomba, meg 40 kocsi ütközésREMY írta:Nagyon sok esetben a számítógépes effectek csak rontanak a filmes élményen. Amennyire jó dolog, annyira ellehet rontani vele egy filmet.Cali írta: Nem feltétlenül fontos számomra, hogy egy film tele legyen számítógépes animációkkal, főleg nem várok el ilyet egy 20-30 éves filmtől. De manapság már igenis hozzá szokott a szemem, ahhoz, hogy egy sci-fit vagy egy fantasy filmet nézek, akkor a legtöbb esetben nem kell attól félnem, hogy nagyon feltűnőek lesznek az effektek vagy a látvány nem valódisága.
Régen szinte mindent makettel csináltak --> Star Wars
De sokkal jobb, mint ha egy CGI-s dolog lenne. Vagy ott van a Jurassic Park példának, melyben az egész T-rex-et megépítették. Manapság az egész egy Szgépes trükk lenne.
Nagyon sok esetben a számítógépes effectek csak rontanak a filmes élményen. Amennyire jó dolog, annyira ellehet rontani vele egy filmet.Cali írta: Nem feltétlenül fontos számomra, hogy egy film tele legyen számítógépes animációkkal, főleg nem várok el ilyet egy 20-30 éves filmtől. De manapság már igenis hozzá szokott a szemem, ahhoz, hogy egy sci-fit vagy egy fantasy filmet nézek, akkor a legtöbb esetben nem kell attól félnem, hogy nagyon feltűnőek lesznek az effektek vagy a látvány nem valódisága.
a kettő sokak szerint uo. jo mint az egy, szerintem ritka rossz, mint valami szív tv-s akció film. a harmadik rész sokakkal ellentétben nekem nagyon bejött, igazi dark hangulatú az egész. a 4. rész már elég modern és felesleges, de hát ez van, egyszer nézhető.Cali írta:A többi része is ilyen jó?
Ezek a filmek meghazudtolják a korukat látványügyileg sztem. Persze, vannak jelenetek, amikor észrevehető,h csak makett, de többnyire hatalmasan meg vannak csinálva a jelenetek.Cali írta:Még tegnap este megnéztem és tetszett!
A film hangulata nagyon el lett találva. Minden kellően sötét volt és nyomasztó, plusz nagyot dobott a rajta a zene is! Nem gondoltam, hogy egy ilyen régi filmtől még parázni fogok, de volt pár jelenet, mikor szabályosan borzongtam!![]()
A többi része is ilyen jó?
Nem feltétlenül fontos számomra, hogy egy film tele legyen számítógépes animációkkal, főleg nem várok el ilyet egy 20-30 éves filmtől. De manapság már igenis hozzá szokott a szemem, ahhoz, hogy egy sci-fit vagy egy fantasy filmet nézek, akkor a legtöbb esetben nem kell attól félnem, hogy nagyon feltűnőek lesznek az effektek vagy a látvány nem valódisága.