Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én sem azt mondom, hogy mindenki repüljön ki a pályáról, de na.... legyen az, hogy megcsípik a műfüvet és szevasz.... mehetsz be a boxba pihenni.Bob_Marley írta:amit miihii írt abban is van bőven igazság biztonság kedvéért lehet kevésbé látványosak a futamok, de azt mondom inkább 70 kör unalom de biztosan mindenki érjen be (de azért kavicságy lehetne)
Szimulátor gépgergo9 írta: Nah lényeg a lényeg a mai szimulátorok nagyon-nagyon közel vannak a valósághoz és nem mind1 hogy egy féktávot, kigyorsítást már milliószor belőttél és tökéletesítettél a valósággal 95%-ban megegyező helyzetben.
Persze, tudjuk mindannyian, h nagyon tudatosan igyekeznek minimalizálni a balesetek előfordulását, akár az akciók kárára is. Mind a pályák, mind a kocsik, alkatrészek, stb kialakításánál jónéhány dolog megváltozott az évek során, igyekezve elkerülni az előforduló hibákat, amik korábban esetleg vagy kvázi drámába torkolltak.REMY írta:Jó.. egy kicsit túlzás volt a kizárólag... DE több műsorban, cikkben is lehetett hallani/olvasni ezekről. Biztonság lett a fő célpont. Rengeteg dolgot úgy alakítanak már ki, hogy minimálisra csökkentség a balesetek számát. Persze ez részben jó is, de szerintem a sportág minőségi szintcsökkenéséhez is vezetett. Ezért is lettek unalmasak és feszültségmentesek a versenyek többsége.
Kicsit túlzásba estek a szabályokkal... 2000-es évek elején sem voltak halál esetek.... sajnos néha néha megesik az ilyen, de ez minden sportban megeshet. Ahogy fociban is megesik, holott ott egyáltalán nincsenek ilyen veszélynek kitéve.
Ok akkor próbáld ki a következőt. Lesarkítom.De és kizárólag a technika miatt nincsenek hibák.
De jól eldöntöttedREMY írta:De és kizárólag a technika miatt nincsenek hibák.gergo9 írta: Nem csak a technikai fejlődének köszönhető hogy sokkal kevesebb egyéni hiba van a mai F1-ben.
Egyrészt az új pályákat úgy csinálták meg, hogy ne lehessen hibázni, másrészt a szabályok is a biztonságot tartják szem előtt.
Ez többször is le lett nyilatkozva Ecclestone által is.
De és kizárólag a technika miatt nincsenek hibák.gergo9 írta: Nem csak a technikai fejlődének köszönhető hogy sokkal kevesebb egyéni hiba van a mai F1-ben.
Tehát manapság elég egy közepes pilótának lenni, mert ha van alattad egy brutál kocsi, akkor VB-t is nyerhetsz. Régen vezetői tudás is kellett ahhoz hogy a kocsiból kihozzuk a maxot.ozsimiki írta: + amellett,h elismerem maximálisan Sennát is, Prostot is, Mansellt is, SZERINTEM abban a korban, jóval nagyobb szerepet kapott az egyéni kvalitás. Voltak jó gépek, de nem voltak annyira tökéletesítve, nem volt velük olyan egyszerű menni, mint most akár egy Toro Rossoval. Így aki jobb pilóta volt, könnyebben kialakította a differenciát. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a mai technikával, SZERINTEM Senna sem lenne stabil 5.6. egy Williamsel, vagy Toro Rossoval. Míg egy mai Vettel,Alonso, vagy 2006os Schumi, lehet ugyanúgy kiemelkedőt mutat azokkal a kocsikkal amikkel Senna brillírozott.
De szerintem az tény, hogy a mostani kocsik könnyebben vezethetőek, pontosabban lehet a jó íven tartani, nagyobb sebesség mellett is, így a versenyzők közti különbségek annyira nem tudnak kijönni, mint Senna korában.
Senna most forog a sírjában...Sennával legfeljebb Schumachert lehet egy lapon emlegetni a mostaniak közül. Az összes többi sértés Sennára nézve. Tudod, hogy Alonso szimpatizáns vagyok, de Sennával összehasonlítani kb olyan, mint Messit Rooney-val.ozsimiki írta:Csak kilyukadunk oda,h a viselkedése (másnál a kinézete) és gesztusai miatt nem ismered el a SPORT TELJESÍTMÉNYÉT. Ok, felfogtam.
én is rühellem Alonsot, de a nyilatkozatai, viselkedése ellenére is tudom,h milyen pilóta, és képességeit nem vontam kétségbe.
Amúgy meg Vettelt gyorsaság szempontjából azért lehet hasonlítgatni Sennához (utóbbi még nálam is nagyobb ikon természetesen), ne feledjük,h Senna Mekije is kiemelkedő gép volt akkoriban, és azzal volt kiemelkedően gyors többek között. (tudom,h volt más csapatnál is,és ott sem volt éppen lassú, de Toro Rossoból kiindulva, Vettel sem csak a bikákkal virgonckodna) Vettel meg a RedBullal. Igaz,h Webber nem Prost szint, de így is- úgy is le kellett mindkettőnek győzni őket.
nem, csak tényeket írok le, de legalább a filmekhez értesz.REMY írta:Tehát a te szavad a szent, aki ellent mond, az nem ért hozzá.... érdekes dolgok ezek.ozsimiki írta: 3 azonos képességű pilóta van, Vettel és Alonso a gyorsasága mellett taktikailag is top level, Hamilton utóbbiban kicsit alulmarad. Aki ezek közül vkit jóval másik kettő fölé emel, az elvakult megmondó ember.
Amíg Vettel hisztizik és rinyál, mert nem úgy történnek a dolgok ahogy ő akarja, addig nem tudom komolyan venni. Amíg Vettel nem éli át a kiélezett helyzeteket, és a kiélezett helyzetekből nem tudja kihúzni magát. Gondolok itt bravúrokra... előzésekre, addig nehogy már egy vérbeli autóversenyzőhöz hasonlítsuk. Úgy lesz 3x VB győztes, hogy az egész ember színtelen és szagtalan. Kb Button szint. Ha jó autó van akkor minden oké.. de ha gyengébb az autó akkor ....
Komolyan az lesz a vicc, hogy ha megnyeri a 3.-at is, hogy Senna mellett fogják emlegetni. Sőt... a mai emberek többsége jóval fölé is emeli majd.
De azért Peace
Tehát a te szavad a szent, aki ellent mond, az nem ért hozzá.... érdekes dolgok ezek.ozsimiki írta: 3 azonos képességű pilóta van, Vettel és Alonso a gyorsasága mellett taktikailag is top level, Hamilton utóbbiban kicsit alulmarad. Aki ezek közül vkit jóval másik kettő fölé emel, az elvakult megmondó ember.
Lehet nem pontosan értem , de nem azért tudtak beletolni annyi lét mert fejlődőképesek voltak, hanem azért is voltak fejlődőképesek mert gyakorlatilag kimeríthetetlen erőforrásaik voltak/vannak.Bob_Marley írta:Én is rosszul fogalmaztam
Úgy értettem, hogy oké Jaguar utódja a RB, de gyakorlatilag a semmiből jutottunk el odáig, hogy a legnagyobb büdzsével rendelkező csapat, az egyik legjobb kocsival.Mikor megjelentek még a középmezőnyhöz tartoztak, most meg abszolút élmezőny.
Viszont amit taktikailag elveszt azt azzal simán visszahozza,hogy Alonsonál és Vettelnél is gyorsabb.ozsimiki írta:Megjöttek a szüretről a srácok, az idei termés pár ezer liter savanyú szőlő.Bob_Marley írta:Ezt a témát majd ozsi lerendezi![]()
kb ennyit ér számomra ez az ovis szintű fika dobálás,h Alonso 10x jobb pilótameg izgalmasabb. (bár ebben van valami, sokat kell izgulni,h az előtte lévővel történjen valami
/normális Alo fanoktól elnézést, term amikor mezőny közepéről jön vki felfelé, az izgalmasabb, mintha simán nyer, Vettel ez évben ezt is bemutatta nem egyszer, bocsi,h jobban fejlesztettek év végére/
Alo a nagy bajnokaki nem akar mellé még csak egy kicsit jó pilótát sem (bár ugye látta mi volt Hamiltonnal, nem csodálom
), és még a csapata is inkább Massával hosszabbít, kukába dobva minden sanszot a csapat VB-re (Ferrari szinten ez nonszensz), mintsem kicsit is harcoljon kelljen Alonsonak...pedig a tudása meglenne hozzá,h így is jól jöjjön ki, csak nem mer rizikózni.
3 azonos képességű pilóta van, Vettel és Alonso a gyorsasága mellett taktikailag is top level, Hamilton utóbbiban kicsit alulmarad. Aki ezek közül vkit jóval másik kettő fölé emel, az elvakult megmondó ember.
Megjöttek a szüretről a srácok, az idei termés pár ezer liter savanyú szőlő.Bob_Marley írta:Ezt a témát majd ozsi lerendezi![]()
OFFBob_Marley írta:
Mihu, köszi az elemzést, kíváncsi voltam miért.
Unszimpatikus-antipatikus ahogy neked kényelmesebbcsak rossz volt olvasni mi Pesten nem ezt használjuk.
S amit leírtál problémád a csapattal szemben, az a kétszínű viselkedést mutatja be, mint sem az álszentet, de hagyjuk a nyelvtant meg a szemantikát.
Semmiből fejlesztésekkelAbszolút megsüvegelendő amit végrehajtottak, a "semmiből" fejlesztésekkel, komoly fejlesztési csapatépítéssel eljutottak a csúcsra, az hogy a "trükközésekbe" bele lehet kötni vagy nem, a szabályig ellehet menni, s eddig nem büntették őket, mert ordenáré kihágásuk nem volt.
Alonso 10x jobb pilóta.
Ez meg hlyeség az égvilágon semmi alapja nincs nem hiszem hogy lenne szignifikáns különbség kettőjük között.főleg Alonso helyett,nonszensz,össze sem hasonlítható tudásra a két pilóta...