2012.11.08. 14:16:04
Vilanova mondta talán két hete egy sajtótájékoztatón, hogy minden következő mérkőzéssel közelebb kerülünk majd a vereséghez. Ez most bekövetkezett, de tulajdonképpen jókor szakadt meg a sorozat, mert érdemben nem befolyásol semmit.
A csapat játszotta a játékát, nem túl nagy elánnal, kivéve az utolsó 10 percet. Járattuk a labdát, hátha akad egy rés a betömörült falon, kihagy a védelem, vagy a kapus, aztán jön a gól. Na ez nem történt meg, csak a hosszabbításban, előtte minden lepattant, kapufa, fölé, vagy a kapus védett.
Ami azért feltűnő - elvesztek Xavi mélységi indításai, nem csak ezen a mérkőzésen, már elég régóta. Biztonsági oldal passzokat vállal, semmi kockázat. Fabregas ennél bevállalósabb, de tegnap Ő sem volt aktívabb. A széleken több alkalommal sikerült a védelem mögé kerülni, de a beadások nem voltak pontosak, Alves egészen elképesztő módon szórja el a beadásait. Messi görcsös már néhány hete, én sem értem a sétáit, ha nem nála van a labda, nem indul be, nem játszható meg, csak a térfél közepén, távol a kaputól. Nem lövünk kapura - kis túlzással, csak az öt és felesről. Ld. a gólunk, amihez hasonló variációt azért nem sok csapat képes így végigvinni. Egy ilyen betömörült védelem ellen nem értem, hogy miért játszuk állandóan a tiki-takát, szerintem már az ellenfél is tudja, hogy nem kell kilépni senkire, mert úgyis be akarjuk vinni a labdát a kapuba. Ez így valóban nagyon egysíkú játékot, néha valóban unalmas passzolgatást eredményez, különösen akkor idegesítő, ha hátrányban vagyunk. Ez mehet akkor ha már lezártuk a meccset.
Szerintem, ha a csapat a játékrendszereket variálná, mert egyébként képesek rá a taktikai-technikai képzettségük alapján, meglephetné az ellenfeleket. S talán nem kellene lecseszni azt a játékost, aki netán 25-ről ellövi a labdát, mert jelenleg úgy látom ez van.
Tragédia amúgy nem történt, változatlanul a Barca a legfelkészültebb csapat, de nem ártana néha kilépni a skatulyából.