Aranylabda - FIFA év játékosa

Foci a Barçán kívül
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.29. 13:15:27

engem abszolut nem érdekel, felőlem oleguer is nyerheti :D

akkora feneket kerítnek ennek az egésznek h valami hihetetlen. kb mint a filmeknél a oscar

amugy azt sem tudom, hogy ezt naptári évre adják? vagy hogy megy? :oops: :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.11.29. 13:11:50

Számomra nem kérdéses:

1. Messi
2. Iniesta
3. Balotelli

:P

Komolyra fordítva:

1. Messi
2. Roncika
3. Iniesta

Vagy akár Falcao is bekerülhet a top3 -ba... De szerintem nem így lesz. Majd kiderül.
KépKép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.29. 12:53:16

Ma 2-kor hirdetik ki, melyik lesz az a 3 játékos aki megnyerhetik még az aranylabdát.
Én is papírformát várok, de azért jól esne, hogyha CR nem kerülne be. :D
Persze az jobb érzés lenne, hogyha bekerülne és a végén Messi vagy Iniesta nyerné, ő pedig vágná a pofákat mint nemrég. :mrgreen:
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.28. 00:20:47

Elsőre egy Messi, Ini, CR 3-ast várna az ember (nem feltétlen ebben a sorrendben), de nem fakadnék sírva ha CR helyét Casillas töltené be. Mondjuk nem túl valószínű de azért mókás lenne.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
SuperMessi
Capitá del Barça

2012.11.27. 20:16:35

Nem lesz meglepetés a top3-at illetően véleményem szerint. Messi, CR, Iniesta. És a sorrend is ez lesz valószínüleg a végén, az hogy ki nyer, az nem is lehet kérdés.
miihii
KHAL

2012.11.27. 20:12:17

Gareth Tello írta:
Falcao is esélyes lehet a top3-ra szerintem, Xavival együtt, Casillas szvsz biztosan nem fog beférni.:
A szezonja alapján elvileg beférhet, de annyira nem sokszor találkoztam a nevével, h komolyabban számoljak vele. Persze még a többszöröse az, amikről nem tudok/unk, így kizárni nem lehet. A meglepetés ereje, a frissessége az ő oldalán van, az tuti :P De sztem a srácaink meg a cicafiú még erősen előtte vannak.

Falcao-t úgy a top6-ba várom. Ikernek meg jött egy bajnokság+EB, de ezekkel együtt sem volt sztem akkora éve, h komolyan lehetne a tűzközelben számolni vele.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.27. 20:02:17

miihii írta:
S.Agüero írta:Csütörtökön kiderül melyik 3 játékos lesz még az esélyes az aranylabdára.
Papírforma Messi, CR, Ini-re számítotok, vagy vki más is lehet?
Casillas, Xavi vagy Falcao?
Sztem az említett 3 srácon kívül még talán Xavi rúghat labdába a dobogóért, látva hány szakember írta, mondta őt a top3-ba. De ezen a 4 játékoson kívül őszintén meglepődnék, ha más beférne.

Húúú, milyen közhangulat lenne, ha CR kipöccenne a 3ból és a 3 BARCÁS lenne benn :twisted: 8)
:lol:
Falcao is esélyes lehet a top3-ra szerintem, Xavival együtt, Casillas szvsz biztosan nem fog beférni.
Aztán úgyis az lesz a vége, hogy
1. Ronaldo
2. Casillas
3. Falcao
:twisted:
miihii
KHAL

2012.11.27. 19:52:58

S.Agüero írta:Csütörtökön kiderül melyik 3 játékos lesz még az esélyes az aranylabdára.
Sztem az említett 3 srácon kívül még talán Xavi rúghat labdába a dobogóért, látva hány szakember írta, mondta őt a top3-ba. De ezen a 4 játékoson kívül őszintén meglepődnék, ha más beférne.

Húúú, milyen közhangulat lenne, ha CR kipöccenne a 3ból és a 3 BARCÁS lenne benn :twisted: 8)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.27. 19:18:45

Csütörtökön kiderül melyik 3 játékos lesz még az esélyes az aranylabdára.
Dr.Dre
Capitá del Barça

2012.11.14. 20:29:05

a Puskás díjnál nálam a sorrend:
1. Gaston Maella
2. Hatem Ben Arfa
3. Miroslav Stoch
Kép

Titi - The Legend!
Wolfy11
Jugador del Barça

2012.11.14. 20:19:25

Barca_10 írta: Itt vannak a jelöltek.

Nálam Messi,Neymar,Falcao a sorrend.
No. Neymar-é szép volt de én még mindig azon az elmondáson vagyok hogy a gól szépségéért kellene adni a díjat, nem pedig az ''Előjátékért'' , mert ha megint ő kapja kicsapom a hisztit :lol:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.14. 19:50:40

Varatrix írta:Szerintem a kolumbiai háromba kerülése kisnagy meglepetés lehetne és én adok rá esélyt.
Egyetértek, szerintem meg is érdemelné, a hátán viszi az Atléticót, amióta ott játszik, tényleg zseniális játékos.
(Az meg a hab lenne a tortán, ha Cé miatta nem kerülne fel a képzeletbeli dobogóra... :lol: 1. Messi, 2. Iniesta, 3. Falcao.)

A Puskás-díj jelöltjei közül nehéz választani, nálam egyelőre a Messi-Maella-Falcao-Neymar kvartett a nyerő.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.14. 19:46:53

Elég nagy meglepetés lenne azért, ha Falcao vagy Neymar odaférne a 3-ba.
Szerintem elég egyértelmű, hogy Messi, Ronaldo és Iniesta lesz ott.
Szerintem ez a sorrend lesz, ahogy írtam, de jobban örülnék egy Iniesta győzelemnek. Egy az, hogy ő a kedvenc játékosom, plusz megérdemelné már. :) Messi úgyis befog még 1-2 aranylabdát húzni. Simán kinézem Messiből, hogy kap 5-6-ot.
Varatrix
Director del Fútbol

2012.11.14. 18:18:25

albicelesteX írta:Olvastam,hogy a top 3-ba az aranylabda szavazáson Neymar lehet a harmadik ember....én sose oltottam meg semmi,de ez vicc már tényleg, nme mondom,hogy nem ügyes vagy nem tehetséges,de egy aranylabda szavazáson a cipőjét nem kötheti meg egyik európainak se....
Én nem lepődnék meg ezen se, de Falcaon sem. Szerintem a kolumbiai háromba kerülése kisnagy meglepetés lehetne és én adok rá esélyt.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
albicelesteX
A Vadász

2012.11.14. 17:47:07

Olvastam,hogy a top 3-ba az aranylabda szavazáson Neymar lehet a harmadik ember....én sose oltottam meg semmi,de ez vicc már tényleg, nme mondom,hogy nem ügyes vagy nem tehetséges,de egy aranylabda szavazáson a cipőjét nem kötheti meg egyik európainak se....
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.14. 16:29:00

Mivel ki is van írva, s logikus is hogy a meccs fontossága is számít, így Falcao gólja ugyanúgy gyönyörű volt mint a többieké, de szerintem igen is jó esély van, hogy Messi ezt megkapja.
Argentína-Brazília meccs még ha a fürdőszobában van kiskacsákkal, akkor is az egyik legnagyobb válogatott rangadó, s a válogatott meg mindenek felett áll természetesen.

Hozzáteszem, Fener hazai meccsekre érdemes kilátogatni :D Elég laza 2 gólt vágtak.

Nálam a sorrend:
Messi-Jimenez-Falcao/Maella
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.14. 16:16:57

Tuti, hogy Falcao nyeri.
Nálam Falcao, Maella, Anyebaba. :D
+ HBA-é sem semmi. :D
Initom
Entrenador del Barça

2012.11.14. 15:51:22

Barca_10 írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... ek-2191171

Itt vannak a jelöltek.

Falcao azért 3. nálam, mert nagyon szép gól volt, de ilyen gólból(ollózós) minden évben látunk rengeteget. Nem olyan nagy szám már.. :roll:
Falcao,Maella,Messi. Nálam ez a sorrend.
Abi & Tito
Leomessi14
Entrenador del Barça

2012.11.14. 15:51:00

Barca_10 írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... ek-2191171

Itt vannak a jelöltek.

Falcao azért 3. nálam, mert nagyon szép gól volt, de ilyen gólból(ollózós) minden évben látunk rengeteget. Nem olyan nagy szám már.. :roll:
Ne legyunk elfogultak...szep volt Messi golja de szerintem listan se kene hogy legyen...Mondjuk rajta kivul meg van olyan gol aminek nincs helye a listan de lott o ennel szebb golokat mar es foleg ezen a 10 es listan sok szebb van. :)
Nalam valamelyik bombagol vagy Maella golja nyerne.
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
Barca_10
Entrenador del Barça

2012.11.14. 15:34:06

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... ek-2191171

Itt vannak a jelöltek.

“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Lego
Jugador del Barça

2012.10.30. 19:26:52

A Chelsea-s részhez annyit, hogy jót tett az a 100 millió elköltött euró a nyáron. Wink Akárhogy nézem a nagy meccseket mind elbukták: MU, City, Sahtar, Atletico, Juve x. A Spurst meg az Arsenalt elverték, de azért őket nem nevezném a legnagyobbak közé. Az meg, hogy ilyen Readingek ellen nyernek, piszkosul nagy dicsőség. A tavalyi BL menetelésüket meg te sem gondolhatod komolyan...
Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Ellenünk is megdolgoztak keményen.Aki úgy gondolja, hogy nem érdemelték meg a Bl-t, az koránt sincs tisztában, hogy mekkora meló volt ebben. Ellenünk is csúsztak-másztak...nálam ez vall a győztes típusra. Matteo jött a semmiből és nyert egy Bl-t meg vmelyik kupát, talán az FA-t. (mondjuk most jut eszembe, hogy Simeone és Bielsa nincs a listán ami nagy meglepetés, hisz pepitában megcsinálták azt, amit Matteo...mármint az adott csapattal).

A Chelsea "rangadóiról":
United ==> Ha láttad, akkor nem is hozod fel...igencsak a vendégek felé tévedtek a bírók (Mou itt már emlegetné az UEFA-t :lol: )
Sahtar ==> A meccset nem láttam, de egy pár éve pepitában ez a csapat minket is megszorongatott az Európai szuperkupadöntőn...kellemetlen keleti (brazil) csapat. (+ ha Londonban is sima lesz akkor visszavonom)
City ellen nem láttam :? .
Juve ellen mi se tudnánk nyerni... :lol: (náluk az x-re fizeti a legkevesebbet a mix)
Atletico ==> Nos itt no comment... 8)
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Lionelm301
Barça B

2012.10.30. 19:05:14

nagyatyesz írta:Olvastam sok véleményt, ki kinek adná, ki érdemelné meg az Aranylabdát! Nálam Messi vagy Cr a befutó!
Iniesta remek Eb-t tudhat maga mögött, tavaly is jól tolta végig, de most gödörben van korábbi önmagához képest, bár én még mindig ámulok a játékán. Nekem ő a kedvencem, de jóval kisebb a felhajtás mögötte, mint Messi és Cr mögött. Ha azt nézem, hogy Xavi 2 éve Eb győztesként, Eb legjobb játékosaként, valamint a Barcával megnyert rengeteg trófea ellenére sem kapta meg, akkor szerintem megjósolható, hogy Ini esélyei minimálisak. Bár én örülnék a legjobban, ha ő kapná.
Casillas szerintem a világ top kapusa, elismerem képességeit, de volt már jobb szezonja, nem is egy. Ráadásul kapusként nem tett olyan "extrém" dolgot, hogy arra felkapja a világ a fejét. Ha pl 11-esekkel nyerte volna meg a válogatott az Eb-t, és megfogta volna a büntetők zömét vagy valami hasonló. Egy biztos pont Madridban, de szerintem idén ő nem nyerhet.
Pirlo...csípem az öreget, de azért ez nem életműdíj
Falcao megérdemelné. Töménytelen számban lövi a gólokat, egy jóval gyengébb csapatban, és válogatottban, mint a többiek. Valahogy nekem ő az igazi klasszikus csatár, aki 5-10 évvel ezelőtt simán megnyerte volna a lasztit...csak ugye van itt egy Messi, és egy Cr, akik univerzálisak hozzá képest.
Cr. Nos őt nem szeretem, de nagy szezont futott, nyert egy kupát, és az Eb második felében (a Portugálok első 2 meccsét leszámítva) jól is játszott. Sok gólt lőtt ugyan tiziből, de azt is be kell lőni. Szerintem neki akkor lett volna tuti, ha legalább a Bl, vagy Eb döntőt játszik/nyer. Így viszont nehéz, mert ugyan sok gólt lőtt, megnyerte a Reallal a bajnokságot, top 4-be volt Eb-n és Bl-be is, de ez is csak egy kupa...
Messi: ha csak a teljesítményt nézzük, és a kupákat, trófeákat nem, akkor egyértelmű, hogy ő nyer. Miért? Mert ő a legjobb jelenleg a világon. Tuti megdönti Pelé gólcsúcsát, Aranycipős lett, emellett kupagyőztes is. Nem tudom a klub vb-t ide veszik-e, de ott is beesett egy kupa. Nálam ő a legesélyesebb, és meg is érdemelné. Hátránya az, hogy már 3szor nyert, és lehet most nem adják neki, nehogy elkedvtelenedjenek a többiek :-)
Egyébként van egy olyan sejtésem, hogy Ini és Messi már nyert egy-egy egyéni elismerést idén, és igazságosan leosztják Cr-nek a harmadikat...
Azért Pirlo elég sokat tett le az asztalra. Az, hogy a Juve bajnokságot nyert neki is köszönhető, vagy az EB-én is jól játszott. számomra ő jobb volt, mint Iniesta.
Lionelm301
Barça B

2012.10.30. 19:01:01

bence-barca írta:
ozsimiki írta:Srácok, szerintem nincs sok kérdés itt...

Messi TÖRTÉNELMI rekordokat döntött\dönt majd meg, ez pedig felülírja, felül kellene,h írja azt,h éppen egy másik tag (cr) is sokat szerzett,és ezzel bajnok is lett, pl Messivel ellentétben. De bajnokságot minden évben lehet nyerni, történelmet azzal még nem csinált senki,h bajnoksághoz segítette aktuális csapatát, azzal igen, hogy egyedülálló rekordokat ér el.

Messi idén jobban megérdemli, mint pl 2010ben.

Hiába Iniesta válogatottbeli szereplése is, az aranylaszti a méltó jutalom, ahhoz amiket elér\elért Messi ebben a szezonban is...
Első résszel csak az a baj, h itt (papíron legalábbis) főleg a címek számítanak. Ebből meg Cének rangosabbat sikerült begyűjtenie...

Én pont emiatt is vagyok azon kevés Barcasok közt, h ha Messi-CR párharcot vetítünk az idei aranylabdára, nálam most a portugál a befutó. Bajnokságban egyiknek 50 másiknak 46 gól. Ez a 4 gól nem változtat sok dolgon és a másikhoz került a bajnoki cím, ami sokkal fontosabb. A BL ben nyilván Messi rúgott több gólt és ott Cé nem is nagyon vt versenybe a címért, de azért ő is segítette a menetelésüket ott. Na és ugye mindkettejüknek az elődöntő a végállomás... Kupa meg szép eredmény Leotol, de az itt nem ér azért annyit.
Na de én most Casillasnak adnám az aranylabdát, mert egy EBvel többet gyűjtött be. Illetve Iniestának még (és szívem szerint Xavinak, de ő most nem akkora esélyes, 2010ben kellett volna, h megkapja, de sajnos ez most itt nem számít).
Messi előtt emelem a kalapom, nagyon, de nagyon sokatt tett a klubért (nélküle őszintén szólva szerintem kifejezetten rossz idényt futottunk volna), de a kupák rangosságában CR jobbat szerzett.

Az az igazság, h mivel a gólokat nézik az emberek, ilyenkor persze, h Messi meg Cé jut mindenkinek eszébe és elfeledkezünk az olyan tejlesítményekről, amik kevésbé látványosak, ám annál hasznosaabbak. Mint pl Iniesta passzairól vagy Casillas védéseiről. Na, ezért nem kapta meg Xavi 2010ben... :?
1. Pont arról van szó, ogy nem a címek számítanak.
2. Az argentin mindenkinél jobban játszott 210. Játékban ő volt a legjobb.
3. Messi játéka több, mint gólokat rúgni
4. Focitudásban jóval előrébb jár, mint Ronaldo! jobban cselez, szervezésben is jobb. A legkomplexebb focista!
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.10.30. 18:25:42

ozsimiki írta:Srácok, szerintem nincs sok kérdés itt...

Messi TÖRTÉNELMI rekordokat döntött\dönt majd meg, ez pedig felülírja, felül kellene,h írja azt,h éppen egy másik tag (cr) is sokat szerzett,és ezzel bajnok is lett, pl Messivel ellentétben. De bajnokságot minden évben lehet nyerni, történelmet azzal még nem csinált senki,h bajnoksághoz segítette aktuális csapatát, azzal igen, hogy egyedülálló rekordokat ér el.

Messi idén jobban megérdemli, mint pl 2010ben.

Hiába Iniesta válogatottbeli szereplése is, az aranylaszti a méltó jutalom, ahhoz amiket elér\elért Messi ebben a szezonban is...
Első résszel csak az a baj, h itt (papíron legalábbis) főleg a címek számítanak. Ebből meg Cének rangosabbat sikerült begyűjtenie...

Én pont emiatt is vagyok azon kevés Barcasok közt, h ha Messi-CR párharcot vetítünk az idei aranylabdára, nálam most a portugál a befutó. Bajnokságban egyiknek 50 másiknak 46 gól. Ez a 4 gól nem változtat sok dolgon és a másikhoz került a bajnoki cím, ami sokkal fontosabb. A BL ben nyilván Messi rúgott több gólt és ott Cé nem is nagyon vt versenybe a címért, de azért ő is segítette a menetelésüket ott. Na és ugye mindkettejüknek az elődöntő a végállomás... Kupa meg szép eredmény Leotol, de az itt nem ér azért annyit.
Na de én most Casillasnak adnám az aranylabdát, mert egy EBvel többet gyűjtött be. Illetve Iniestának még (és szívem szerint Xavinak, de ő most nem akkora esélyes, 2010ben kellett volna, h megkapja, de sajnos ez most itt nem számít).
Messi előtt emelem a kalapom, nagyon, de nagyon sokatt tett a klubért (nélküle őszintén szólva szerintem kifejezetten rossz idényt futottunk volna), de a kupák rangosságában CR jobbat szerzett.

Az az igazság, h mivel a gólokat nézik az emberek, ilyenkor persze, h Messi meg Cé jut mindenkinek eszébe és elfeledkezünk az olyan tejlesítményekről, amik kevésbé látványosak, ám annál hasznosaabbak. Mint pl Iniesta passzairól vagy Casillas védéseiről. Na, ezért nem kapta meg Xavi 2010ben... :?
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2012.10.30. 18:15:25

Olvastam sok véleményt, ki kinek adná, ki érdemelné meg az Aranylabdát! Nálam Messi vagy Cr a befutó!
Iniesta remek Eb-t tudhat maga mögött, tavaly is jól tolta végig, de most gödörben van korábbi önmagához képest, bár én még mindig ámulok a játékán. Nekem ő a kedvencem, de jóval kisebb a felhajtás mögötte, mint Messi és Cr mögött. Ha azt nézem, hogy Xavi 2 éve Eb győztesként, Eb legjobb játékosaként, valamint a Barcával megnyert rengeteg trófea ellenére sem kapta meg, akkor szerintem megjósolható, hogy Ini esélyei minimálisak. Bár én örülnék a legjobban, ha ő kapná.
Casillas szerintem a világ top kapusa, elismerem képességeit, de volt már jobb szezonja, nem is egy. Ráadásul kapusként nem tett olyan "extrém" dolgot, hogy arra felkapja a világ a fejét. Ha pl 11-esekkel nyerte volna meg a válogatott az Eb-t, és megfogta volna a büntetők zömét vagy valami hasonló. Egy biztos pont Madridban, de szerintem idén ő nem nyerhet.
Pirlo...csípem az öreget, de azért ez nem életműdíj
Falcao megérdemelné. Töménytelen számban lövi a gólokat, egy jóval gyengébb csapatban, és válogatottban, mint a többiek. Valahogy nekem ő az igazi klasszikus csatár, aki 5-10 évvel ezelőtt simán megnyerte volna a lasztit...csak ugye van itt egy Messi, és egy Cr, akik univerzálisak hozzá képest.
Cr. Nos őt nem szeretem, de nagy szezont futott, nyert egy kupát, és az Eb második felében (a Portugálok első 2 meccsét leszámítva) jól is játszott. Sok gólt lőtt ugyan tiziből, de azt is be kell lőni. Szerintem neki akkor lett volna tuti, ha legalább a Bl, vagy Eb döntőt játszik/nyer. Így viszont nehéz, mert ugyan sok gólt lőtt, megnyerte a Reallal a bajnokságot, top 4-be volt Eb-n és Bl-be is, de ez is csak egy kupa...
Messi: ha csak a teljesítményt nézzük, és a kupákat, trófeákat nem, akkor egyértelmű, hogy ő nyer. Miért? Mert ő a legjobb jelenleg a világon. Tuti megdönti Pelé gólcsúcsát, Aranycipős lett, emellett kupagyőztes is. Nem tudom a klub vb-t ide veszik-e, de ott is beesett egy kupa. Nálam ő a legesélyesebb, és meg is érdemelné. Hátránya az, hogy már 3szor nyert, és lehet most nem adják neki, nehogy elkedvtelenedjenek a többiek :-)
Egyébként van egy olyan sejtésem, hogy Ini és Messi már nyert egy-egy egyéni elismerést idén, és igazságosan leosztják Cr-nek a harmadikat...
Válasz küldése