Álmok színháza avagy Barça Igazolások 2006 Nyár

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
bebjack
Barça B

2006.01.19. 12:57:09

Off: Én is emlékszem ilyen nyilatkozatára, még 2004 nyaráról is, lehet még ezt azelőtt mondta, hogy megátta a liverpooli szerződésében a fizetés passzust :lol:

ON: Sajnos a kontinentális klubok nem vehetik fel a versenyt az angolokkal fizetés tekintetében, ezért tartom irreálisnak pl Ashley Cole leigazolását, nem is annyira a transzfer összeg miatt. Spanyolországban sztem csak a Real tud ilyen kondíciókat ajánlani a focistáknak, mint a nagy angol klubok.
SmallGreenET
Barça B

2006.01.19. 12:56:25

bebjack írta: Ez biztos, hogy nem így volt, mert LG-t Rijkaard kifejezett kérésére igazolta le a vezetőség, ugyanis Franknek szüksége volt egy olyan szélsőre, aki mindkét lábát jól használja. Sajna volt egy hosszú sérülése nálunk, méghozzá pont a nagy menetelés idején....
Én úgy tudom, hogy LG az Atleticoban volt kölcsönben, ahol egy szörnyen jó szezont zárt, s ezért rendelte vissza a klub. Talán elébb visszakerült, mint hogy a holland a padra ült. A szezont kicsit gyengén kezdte, deaztán elég jól belelendült, játszott jobb és bal oldalon is. Persze ha anyagilag annyival többet ígért a Pool, akkor érthető a játékos és a klub oldaláról is a döntés, csak annyit sajnáltam, hogy egy nagyon jó katalán távozott a csapattól. De ezt talán lassan le kéne zárni, mert eléggé off szagú... :)
Força Barça!!!
antiimperialista
Director del Fútbol

2006.01.19. 12:36:42

Lehet, hogy igazad van, mindenesetre nekem ilyem emlékeim maradtak a dologról. Meg az is, hogy Luis Garcia azt nyilatkozta, hogy szeret a Barcában lenni, és nem akar elmenni.
De az is lehet, hogy elvakult rijkaard ellenesként az agyam elborult és átírta az emlékeimet :-)
bebjack
Barça B

2006.01.19. 12:29:27

rijkaard nem bírta Luis Garciát, szerintem ezért ment el, mert tudta, hogy Giuly érkezésével ő csak csere lesz. Azt, hogy nem bírta, arra alapozom, hogy őt is szinte mindig lecserélte teljesítménytől függetlenül.
Ez biztos, hogy nem így volt, mert LG-t Rijkaard kifejezett kérésére igazolta le a vezetőség, ugyanis Franknek szüksége volt egy olyan szélsőre, aki mindkét lábát jól használja. Sajna volt egy hosszú sérülése nálunk, méghozzá pont a nagy menetelés idején....
Bizony pontosan azért ment el, mert nálunk a fizetéscsökkentések idején sokkal kevesebb pénzt kapott, mint amennyit ma a Poolban. LG kb olyan fizetést kap ma, mint nálunk a legnagyobb sztárok, ráadásul a klubnak is szüksége volt arra a 12 milkára, amit érte adtak, Giuly-t sokkal kevesebbért vettük.
Sok mindenben lehet Rijkaardot hibáztatni (pl Saviola), de LG esetében speciel nem, az egyik kedvence volt.
antiimperialista
Director del Fútbol

2006.01.19. 09:54:12

rijkaard nem bírta Luis Garciát, szerintem ezért ment el, mert tudta, hogy Giuly érkezésével ő csak csere lesz. Azt, hogy nem bírta, arra alapozom, hogy őt is szinte mindig lecserélte teljesítménytől függetlenül.
Subinho
Director del Fútbol

2006.01.19. 09:47:07

nem azért szeretem a barcát mert sztárok vannak benne, hanem a szemet gyönyörködtető játéka miatt. azért, mert évek óta ők játszák a legszebb focit európában. viszont ahhoz, hogy ez így legyen nem elég csak a hazai nevelésű játékosok használata!!! de még így is sok saját nevelés játszik a csapatban. Puyol, Oleguer, Xavi, Valdes, Iniesta, Damia, Jorquera és sztem ide sorolhatjuk Mottát, meg Messit is!!! És persze ha nem ment volna el a nagy pénzért Luis Garcia, bizony ő is ide sorolható lenne... Hogy mellettük vannak sztárok? Igen! Pont ezért játszik így a barca, mert a sztárok és a hazai szív keveredik és meghalnak a pályán ha kell!!! Ezért nem lesz a Margit, a Juve vagy a Cselszkíj soha ilyen csapat. Lélek nélkül hiába hozzák a 3 pontot... Az nem ugyanaz....
barcaforever10
Barça B

2006.01.18. 22:21:33

szerintem hulyeseg abba belekotni hogy tobb a brazil mint a katalan,mi meg eleg,sot nagyon is jol allunk a sajat nevelesu jatekosok tekinteteben mas europai nagy csapatokhoz kepest(pl inter,arsenal)az a lenyeg hogy remek a hangulat az oltozoben,nagy az osszhang a csapatban(en mindig csodalkozva de ugyanakkor orommel nezem hogy messi es ronaldinho mennyire jol kijonnek egymassal,felrugva a brazil-argentin osi rivalizalast)kehet hogy a jatekosaink mas mas nemzetiseguek de mindenki egy nyelvet beszel:a latvanyos es erdedmenyes fociet!es ez a lenyeg!!
Hajra barca
jelwaz
Entrenador del Barça

2006.01.18. 21:47:17

Subinho írta:nekem semmi problémám a brazilokkal, elvégre a világ legjobbjai! vagy csináljuk, amit a bilbao, csak hazai játékosokat játszatunk??? hol áll a bilbao most??? ennyi! egyébként nincs olyan sok brazil mint pár éve holland...
Ez érdekes téma! Végülis jó lenne ha csak katalánok játszanának a csapatban, csak akkor rá kéne tudni, hogy nem nagy esély van nagy csapat építésére! De nekem kifejezetten imponál, hogy a a Bilbao semmiért nem adja fel ezt az ősi hitvallását! az meg hogy hol áll most?! Én nem azért szeretem a Barcát, mert bajnokságot nyert, mert az aranylabdás van benne stb. Ha Te igen, szerintem ez elég szomorú! De ezt nem feltételezem, meg egyébként is tudom, hogy Te sem ezért! :twisted:
Captain
Jugador del Barça

2006.01.18. 21:21:01

En ugy tudom Luis Garciat senki nem akarta elkuldeni, csak epp a Liverpool letette az asztalra a kivasarlasi arat es egy olyan szerzodest nyomott az orra ele, amit nem nagyon lehetett visszautasitani..
Sajnaltam is nagyon,h elment, mert az elokeszuleti meccseken lovoldozte a golokat.., dehat ez van..
Bodi írta:Luis Garciaval kapcsolatban nagyon egyetértek!
Óriási hiba volt elküldeni,Giuly-nél sokkal jobban játszik,még nagyon fiatal,kiemelkedő tehetség,és saját nevelés is pluszban!
Nem hiszem,hogy véletlenül került be az UEFA álomcsapatába!
Tavaly játszhatott volna végig,idéntől meg cserélgethették volna egymást Messivel!
On your chests you carry the badge of Barcelona Football Club, and your heart beats beneath that badge!

Barcaa!!!!
HAnonymus
Entrenador del Barça

2006.01.18. 21:15:28

1978. júni 24... 9 évvel idősebb Messinél... Tény hogy jobb mint Giuly de azért ő nem tolhatott volna 10 évet mint Messi. És nincs is olyan jó játékos mint Messi, szerintem már most...
Bodi
Director del Fútbol

2006.01.18. 20:40:42

Luis Garciaval kapcsolatban nagyon egyetértek!
Óriási hiba volt elküldeni,Giuly-nél sokkal jobban játszik,még nagyon fiatal,kiemelkedő tehetség,és saját nevelés is pluszban!
Nem hiszem,hogy véletlenül került be az UEFA álomcsapatába!
Tavaly játszhatott volna végig,idéntől meg cserélgethették volna egymást Messivel!
Subinho
Director del Fútbol

2006.01.18. 15:32:37

nekem semmi problémám a brazilokkal, elvégre a világ legjobbjai! vagy csináljuk, amit a bilbao, csak hazai játékosokat játszatunk??? hol áll a bilbao most??? ennyi! egyébként nincs olyan sok brazil mint pár éve holland...
Boixos
Llegenda del Barça

2006.01.18. 11:10:26

nekem még nem is lenne probléma a brazilok jelenléte, ha a posztjukon ők jobbak, mint egy saját ember. nálunk ezzel sztem nincs is probléma, talán csak belletti-damiá esetében. csak azt nem értem, h amikor házon belül meg lehetne oldani dolgokat, akkor miért nem csinálják? tök középszerű emberek kerülnek képbe, ahelyett, h a saját, jó képességű zsugásainkat nyomnánk. sztem damiát sem kellett volna elpasszolni kölcsönbe a szentendrének.
ez a brazil-hazai ellentét nem téma nálunk, a madridnál is inkább arról van szó, sztem, h kívülállók fűtik/fűtötték a dolgot, nem a játékosok között alakultak ki a problémák. persze, ha egyátalán igazak a híresztelések.
PUYOL-XAVI-INIESTA
SmallGreenET
Barça B

2006.01.18. 10:56:11

Kedves Vito! Bocs, ha félreérthetően írtam, nem akartalak lehurrogni... Amit viszont Puyolról írtál, azt én csupán azért tudtam elképzelni, mert pár évvel ezelőtt saját szememmel láttam ezt a játékot a kapitánytól. Na jó, azé a két csel ált elmaradt :), de azér szélen elég szorgosan rohangált a korábbiakban. Abban eggyetértünk, hogy Oleguer nem megfelelő megoldás oda. Ellenben én azt gondolom, hogy való igaz, a mai foci +követeli, hogy a szélső védők is segítsék a támadásokat, de amíg a csapat többi része ennyire támadó szellemű játékosokból áll, addig a védelmünk inkább foglalkozzon az elsődleges dolgával, s inkább ne rehangáljon fel minden támadáshoz a szélső annyira előre, ha utánna rendszeresen a széleken mennek el ellenünk, s ott a meccsenkénti 2-3 ziccer az ellenfélnek.
Abban is igazad van, ha már "idegent" igazolunk, akkor csakis kiemelkedő képességű, s nem 29-30 éves védőt kéne a csapathoz hozni.
Força Barça!!!
SmallGreenET
Barça B

2006.01.18. 10:47:27

Kicsit én is attól tartok, hogy nagyon elmegyünk a brazilosítás irányába, amiből később bajok származhatnak. Természetesen nem Ronaldinho jogosultságát vonom kétségbe, de azért az nem a legegészségesebb egy ILYEN hagyományokkal bíró klubnál, hogy talán több a keretben a brazil (származású), mint a spanyol. A katalánokról nem is beszélve. Ez mindaddig nem okoz problémát, amíg megy a szekér, hiszen most éljük a klub történelmének legszebb szériáját, de valljuk be őszintén, az elmúlt min. 4-5 meccsen közelsem láthattuk azt a lehengerlő játékot és eredményességet, mint amit a széria elején alkotott a csapat. Akarással, küzdelemmmel, s egy adag szerencsével hoztuk a meccseket, de az látható, hogy keményebb ellenfelek ellen (akik hamarosan jönnek), ennél többre lesz szükség. Előbb utóbb eljöhet az az időszak (reméljük minél később), amikor kicsit leáll a csapat, a labdák rosszfelé pattannak, elvesztünk néhány meccset, jön egy sikertelen sorozat. Eto'o távolléte, egy esetleges sérülés Deco vagy Ronaldinho esetében, s összeomolhat a támadójáték. S a bajban mi jön elő először? A széthúzás, mutogatás. Na ebben a szituban lenne nagyon kényes dolog a sok brazil. Átéltük ezt már egyszer a hollandokkal, nem is olyan régen, s ez megy most a Reálnál (lehet valakit zvar a nagybetű, de én tisztelem az ősi riválist, s nagyobb öröm egy erős, sikeres riválist megverni-megelőzni, mint egy romokban heverőt szvsz). Többek között ezek miatt, ill. egy kis "hazafiasság" okán gondolom azt, hogy azokon a posztokon, ahol középszerű, semmiképp sem klasszis idegenlégiósok fociznak, oda inkább katalán, de legalábbis spanyol játékosokat szerezzünk már. Millió példa van rá, hogy egy hajtós, összeszokott, szívből-lélekből játszó védelem sikeresebb, mint az összevásárolt, egy nagy neveket közéjük igazoló csapaté. Nagyon lebecsüljük a saját játékosainkat, pl. máig bánom, hogy a tehetséges, bizonyító, saját nevelésű, katalán L. Garciát kirakták a csapatból, csakhogy egy 29 éves, jobbnevű szélső (Guily) beférjen a csapathoz. Eredmény: a francia nagyon sérülékeny, helyzetek tömkelegét puskázza el, s max fél éve van a csaaptnál, mert ennyi idősen nem fog a padon ücsörögni.
Força Barça!!!
antiimperialista
Director del Fútbol

2006.01.18. 10:18:48

Boixos írta:damiát nyugodtan berakhatták volna belletti mellé/mögé. az a gyerek eredetileg középpályás, tehát elvileg a támadásokat is tudja segíteni, amellett jól is védekezik. nem láttam különbséget közte és belletti között, amikor néha játszott. ezenkívűl katalán és saját nevelés is, aki képes a csapatáért megrepedni a pályán. több meccs kellett volna neki a barcában, erre kölcsönadtuk. gratulálok. (bár még jól is kijöhet a dologból, de a 2 évet akkor is soknak tartom. most kaparhatunk az emberek után.)
Pont ezért is kellett volna többet játszania, mert katalán. Semmivel sem gyengébb Bellettinél, csak hát ő brazil... Talán ez dönthetett Belletti javára. De lehet, hogy rosszul látom. A lényeg, hogy rosszat semmiképp nem tett volna, ha Damiá is stabilan tagja lett volna a keretnek, esetleg sűrűbben játszott is volna...
Lio3030
Barça C

2006.01.18. 09:12:15

Elképzelhetö csapat:
Valdes-Puyol,Marquez,Chivu,Aurelio(Bronckhorst)-Edma,Deco,Xavi-Messi, Eto'o,Ronaldinho

Szerintem
Forca Barcelona
Boixos
Llegenda del Barça

2006.01.18. 08:25:58

damiát nyugodtan berakhatták volna belletti mellé/mögé. az a gyerek eredetileg középpályás, tehát elvileg a támadásokat is tudja segíteni, amellett jól is védekezik. nem láttam különbséget közte és belletti között, amikor néha játszott. ezenkívűl katalán és saját nevelés is, aki képes a csapatáért megrepedni a pályán. több meccs kellett volna neki a barcában, erre kölcsönadtuk. gratulálok. (bár még jól is kijöhet a dologból, de a 2 évet akkor is soknak tartom. most kaparhatunk az emberek után.)
PUYOL-XAVI-INIESTA
Vito
Llegenda del Barça

2006.01.18. 08:08:20

SmallGreenET! természetesen nem tegnap kezdtem el Barca meccset nézni. -annyira fiatalnak sem mondanám magam.
ha Puyol jobb bunkót játszana, akkor sem a támadó potenciáljával tűnne ki, hanem a védekezésével.
most Oleguer is jobbszélen játszik, olyan sok hibát nem is ejt, viszont nem is annyira kapcsolódik be a támadásokba, mint pl: Sylvinho a túloldalon. szal ő is csak kényszermegoldás ott.
tudom, hogy játszott jobbszélen, de akkor sztem nem olvastad el a hsz-em második felét, vagy az eddigieket:

mindenféleképpen klasszis kell oda,már, ha igazolunk.
Cici jó lett volna
klasszis játékos kell arra a posztra, aki a védekezés mellett, hasonlóan tudja támogatni Messit, Gilit...
én most is azt mondom, hogy Puyol ennyi középen eltöltött idő után ezt nem tudná megoldani tökéletesen.
és, ha van középen egy világklasszisunk, akkor kár őt azért kitenni a jobbszélre, mert Oleguer, vagy Belletti kevés oda.
peace
TeeeB0R
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2006.01.17. 23:17:37

csak az a baj, hogy Oleguertol mindig kiraz a hideg, mikor palyan van. nem tudom mit szeret rijkard benne annyira
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2006.01.17. 22:57:33

Puyolt minek kirakni szélre????? Mikor a posztján - ahol játszik - a világ egyik legjobb játékosa... Úgye ezt ti sem gondoltátok komolyan?? Szélre ott van Oleguer, ha nagyon kell. Ott már bizonyított.
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
TeeeB0R
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2006.01.17. 22:32:23

nekem is tetszett... meg emlekszem mikor kezdett Puyol bekerulni a kezdo csapatba... anno elso meccset amelyiket lattam, pont a Valencia ellen jatszotta a BL elodontoben... csak ugy pillogtattam ki ez a hajasbaba...oszt megszoktam :)
CampNou

2006.01.17. 22:23:12

Nagyon jó "kis" hozzászólás volt! Az én vesszőparipám is a minél több spanyol, katalán játékos szerepeltetés, de én a saját nevelésűeknek is örülök, majdnem úgy mintha spanyol lenne! Puyol szerintem is maradjon már középen, mára már ez lett az igazi posztja!
SmallGreenET
Barça B

2006.01.17. 20:54:55

Vito írta:háát Puyolról sem tudom nagyon elképzelni, hogy elfut a szélen, két csel, bead és góóól... :lol:

mindenféleképpen klasszis kell oda,már, ha igazolunk.
Cici jó lett volna
Alves, Fabiano... :? csak többen lennénk velük.
Ezt elég szomorúan hallom, hogy nem tudod Puyolt elképzelni a jobbszélen! Akkor vagy nagyon fiatal vagy, vagy nem nézel régóta Barca meccseket... Puyol az utóbbi 2-3 évben került be középre, korábban a B csapatból felkerülve a jobbszélen bizonyított, s elég hamar +ragadt a nagyoknál. A tőle ismert hatékony védekezés mellett elég sokat rohangászott a vonal mellett, valamikor 2000-2003 között a BL legjobb jobbszélsőjének is megválasztották. Csupán a rengeteg sérülés és gyenge teljesítmény miatt került be középre, ahol szerencsére a korábbi posztján nyújtott teljesítményét megtartotta. Szerintem bár mikor jól játszana újra a szélen, bár így, hogy a védelem szervezője és esze lett, nem biztos hogy értelmes lenne ezt meglépni.

Igazolások tekintetében a védelmet szerintem is meg kellene erősíteni. Az utóbbi meccseken azért elég sokat rezgett a léc, s nem éppen európai szupercsapatok ellen játszottunk. Én szívesen látnám Milito-t a csapatunkban, ő egy tökéletes középső védő lenne. van B. játékát rossz volt nézni vasárnap, eszméletlen micsoda védekezési hibákat követett el az első 30-35 percben. Egy klasszis csapat ebből rúgott volna 2-3at. Elég 1értelmű, hogy tavaly hol bukott el a csapat az angolok ellen. Sylvinho idén jobb formában van nála, őt kell játszatni, de a nyáron balszélre mindenképpen igazolnunk kell. Nem tudom, Navarro milyen teljesítményt nyújt kölcsönjátékosként, de én nagyon szomorú voltam, hogy sikeres bemutatkozás után elfelejtették... Jobb szélen hasonló a helyzet, Belletti már nem tud színvonalasan teljesíteni, tetszenek a cselei az ellenfél 16osánál, de azér egy védő elsődleges feladata mégiscsak a védekezés. Ha egy erős csapat középpályán hatékonyan szűr ellenünk, akkor az elől lévők szenvednek, s a védelemnek kell elbírnia a terhet, ami gyakran nem sikerül. Ha BLt akarunk nyerni (márpedig ez a cél! :) ), akkor kemény olasz és angol középpályássorok fognak nekünkfeszülni. Ott fog kiderülni minden. Természetesen reménykedjünk, hogy a csapt pörögni fog, s jobban teljesít, de azt is el kellene viselnie a csapatnak, ha Ronaldinho nem él igazán (főleg Xavi szomorú kiválásával).
A saját nevelésű, katalán vagy spanyol játékosok előnyben részesítését én is favorizálom. Elég rosszul festett a vasárnapi csapat: Valdes, Puyol, Oleguer, s csereként Iniesta. Ez őszintén szólva elég kevéske, s ha azt is számoljuk, hogy a keretben rajtuk kívül csak a sérült Xavi számít stabil kezdőnek, akkor elég lehangoló a helyzet. A korábbi időkben nem erről szólt a Barca, s a jelenlegi realitás azt sugallja, hogy a Valdes-Puyol-Xavi tengely várható csak a kezdőbe. A keret tartalék részét sokkal inkább hazai játékosokkal kéne kitölteni. pl S. Garcia miért nem fér el csatárcserének, max 5-10 perceket ő is elrohangálhatna a pályán, ha már Maxinak esélyt sem adnak? Na kb ennyi, remélem nem untattam el túl sok embert...
Força Barça!!!
sasi1
Entrenador del Barça

2006.01.17. 19:41:43

Középre semmiképpen nem kell védő, talán a szélre, csak az a baj, amit már előttem írt valaki, hogy a 2005-06-os szezonban olyan igazán még nem lett próbáratéve a védelmünk..... vagy talán az Atletico ellen :cry:
Szoktam nézni a cselzit a cselzit, és az valami hihetetlen, hogy mindig ott vannak, mindig van még 1 ember, aki megállítja a támadást.....................
Taláncsak normálisan összekéne rakni, szervezni a védelmünket, hogy ne összevissza futkározzanak......... mint néha teszik..............
Nyáron Larson helyére meg vagy Oliveirat, vagy Tonit- ő már nem 20 éves, talán az sem zavarná, hogy Eto mögött a 2. lenne......................
Lezárt