Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Deus
Boixos Nois

2012.12.11. 18:10:22

Kép
KépKép
Charlie
Öreg Harcos

2012.12.11. 18:04:23

Amíg Müller vezetett addig miért nem került elő a neve ennek a zambíai úriembernek? Aki már életét vesztette egyébként sajnos.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Pavel
Entrenador del Barça

2012.12.11. 17:43:17

bence-barca írta: Spanyol – pontosabban madridi kötődésű – források szerint a Barcelona hétvégi, Real Betis elleni spanyol bajnoki mérkőzésen az aktuális naptári évben 86. gólját szerző Lionel Messi hiába döntötte meg Gerd Müller negyven éve fennálló világrekordját, mert a zambiai Godfrey Chitalu 1972-ben szerzett 107 találatával mindkettejüket felülmúlta. - sporszelep (nso)

Egyéb kérdés?
Mellesleg ha így is van, attól még amit csinált az hihetetlen. A károgó nagyokosok meg...
Már most látom a jövő karácsonyi lapokat. Miután Messi meglőtte a 109-ik gólját az As talál egy Hian Szüng Jang nevű kínai nemzeti hőst aki az 1977-es évben 117 v. 118 gólt szerzett.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.12.11. 16:02:05

sjd írta: Hihetetlen, hogy miket ki nem találnak már egyes újságok, csak hogy Messit fikázhassák...
Elismeri a FIFA? Nem. Akkor miről beszélnek? Ha én most mondjuk megye 2-ben lövök 220 gólt jövőre, én sem leszek gólrekorder, pedig ezen az alapon lehetnék. :roll:
Spanyol – pontosabban madridi kötődésű – források szerint a Barcelona hétvégi, Real Betis elleni spanyol bajnoki mérkőzésen az aktuális naptári évben 86. gólját szerző Lionel Messi hiába döntötte meg Gerd Müller negyven éve fennálló világrekordját, mert a zambiai Godfrey Chitalu 1972-ben szerzett 107 találatával mindkettejüket felülmúlta. - sporszelep (nso)

Egyéb kérdés?
Mellesleg ha így is van, attól még amit csinált az hihetetlen. A károgó nagyokosok meg...
JanPieterzoon
Jugador del Barça

2012.12.11. 15:46:08

visca el barca írta: egy jo kapitány kellene oda, mert azért egy olyan kezdőt, ahol ott van messi, higu, mária, agüero, masche, zabaleta, nem hiszem el h nem tudnak rendbe szedni.
Tevezt se felejtsük el ;) Amúgy Guardiola szerintem elég jó lenne, lehetne ott is egy Barca stílust játszatni, abszolút Messi köré felépíteni a csapatot. Lehet a német és spanyol válogatottak ellen ez nem lenne elég, de biztos többre mennének, mint a Maradona féle Veron meg Palermo fémjelezte válogatottal :)
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.11. 15:27:39

Nem értem, hogy itt miért kell hír legyen egy ilyen oldal tartalma.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.11. 15:17:30

zalazs88 írta:csak érdekesség képpen linkelem be ezt az oldalt:
http://sport.hir24.hu/spanyol-labdaruga ... lrekorder/
Hihetetlen, hogy miket ki nem találnak már egyes újságok, csak hogy Messit fikázhassák...
Elismeri a FIFA? Nem. Akkor miről beszélnek? Ha én most mondjuk megye 2-ben lövök 220 gólt jövőre, én sem leszek gólrekorder, pedig ezen az alapon lehetnék. :roll:
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.12.11. 13:57:27

visca el barca írta:
egy jo kapitány kellene oda, mert azért egy olyan kezdőt, ahol ott van messi, higu, mária, agüero, masche, zabaleta, nem hiszem el h nem tudnak rendbe szedni.
Még egy nagyon jó szöv. kapitánynak sem lenne könnyű egy VB esélyes csapatot építeni ebből a keretből. A németeknek is már valamilyen szinten, de főleg a spanyoloknak megvan a saját konkrét kiforrott stílusuk, játékrendszerük, és megvan a csapatuk gerince is. Az utánpótlásuk is olyan, hogy akik onnan kikerülnek, tökéletesen beillenek ebbe a rendszerbe.

Az argentinoknál pedig vannak kiváló játékosok, de eddig csapatként túl sok elképzelést nem láthattunk a játékukban. Két év alatt nem hiszem, hogy tudnának egy olyan csapatot gyúrni, mint a német v. spanyol válogatott.
Persze mondhatjuk, hogy ott vannak a klasszisaik, elsősorban ugye Messi, de őt, és a többieket is már láthattuk jól szervezett csapatok ellen szenvedni.
zalazs88
Barça B

2012.12.11. 13:47:24

csak érdekesség képpen linkelem be ezt az oldalt:
http://sport.hir24.hu/spanyol-labdaruga ... lrekorder/
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.11. 13:02:20

lui1698 írta:
recrea írta:Nem vagyok argentin drukker, de '14-ben félreteszem a spanyolokat és a brazilokat, nem érdekel semmi, csak Argentína minél tovább jusson.
Én is már évek óta nekik szorítok nagy tornákon, de ilyen kerettel nem lehet komoly dolgokat elérni.
Gago-val meg a hazai bajnokságból összeszedett labdát is alig látott botlábúakkal feltöltött keretben, lehet akármekkora ász Messi, egy német vagy spanyol csapat ellen akkora verés néz ki nekik, mint a ház.
egy jo kapitány kellene oda, mert azért egy olyan kezdőt, ahol ott van messi, higu, mária, agüero, masche, zabaleta, nem hiszem el h nem tudnak rendbe szedni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.12.11. 12:18:58

lui1698 írta:
recrea írta:Nem vagyok argentin drukker, de '14-ben félreteszem a spanyolokat és a brazilokat, nem érdekel semmi, csak Argentína minél tovább jusson.
Én is már évek óta nekik szorítok nagy tornákon, de ilyen kerettel nem lehet komoly dolgokat elérni.
Gago-val meg a hazai bajnokságból összeszedett labdát is alig látott botlábúakkal feltöltött keretben, lehet akármekkora ász Messi, egy német vagy spanyol csapat ellen akkora verés néz ki nekik, mint a ház.
Valamikor nyáron/ősszel volt egy német-argentin válogatott meccs, az eredményre már nem emlékszem, csak arra, h az ötletes argentin támadások mellett a védelmükön bántóan könnyen jutottak túl a németek, mintha osztálykülönbség lenne köztük. Úgy, h az argentinok minden meccsükön bizonyítani akarnak, a németek meg lötyögtek. Oké, nincsenek Ramosok, Chiellinik, Puyolok az argentinoknál, de teljes összeszokatlanság látszott rajtuk.
Nem vagyok hajlandó elfogadni, h nem lehet egy jól záró védelmet összerakni 2-3-4 év alatt, amikor egy Juventusnál, Chelseanél, spanyoloknál, olaszoknál meg tudják csinálni.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.11. 12:00:35

Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.11. 11:41:36

csababarca írta:Egyébként én sose hasonlítom Puskáshoz vagy Peléhez Messit,mert az én szememben jobb náluk is.
sztem is jobb bármelyik régi játékosnál. én néha megnéztem régen egy egy meccset a filmmúzeumon, de ez a régi idők focija semmilyen szinten nem mérhető a maihoz. régen nem volt olyan h egy csapat 10 emberrel bekkel, mindenki támadott orrba szájba, nem volt ilyen szoros emberfogás, sokkal, de sokkal könnyebb volt fickándozni egy-egy játékosnak mint manapság.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.12.11. 11:35:56

Csak egy párhuzam: Zidane-t utolsó válogatott meccsén állították ki, Messi-t pedig az elsőn. 8)

Emlékszem, h várta mindenki a "csodagyerek" beállását. Aztán visszavert Vilinek, piros, a mezét nem kellett kimosni. :D

Nem vagyok argentin drukker, de '14-ben félreteszem a spanyolokat és a brazilokat, nem érdekel semmi, csak Argentína minél tovább jusson.
lui1698 írta:“My record stood for 40 years – 85 goals in 60 games – and now the best player in the world has broken it, and I’m delighted for him. He is an incredible player, gigantic. He’s such a nice and modest professional and I hope he gets one or two more goals in 2012 and that he can then hold onto the record for the next 40 years. He only has one defect and that is that he doesn’t play for Bayern Munich!” - Gerd Müller
Ez pedig intelligens, sportszerű és jópofa. =D>
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.11. 11:34:51

“My record stood for 40 years – 85 goals in 60 games – and now the best player in the world has broken it, and I’m delighted for him. He is an incredible player, gigantic. He’s such a nice and modest professional and I hope he gets one or two more goals in 2012 and that he can then hold onto the record for the next 40 years. He only has one defect and that is that he doesn’t play for Bayern Munich!” - Gerd Müller
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.12.11. 09:38:16

MQuC írta:Már csak a madridisták nem ismerik el.... szomorú. Mintha csak szerencsével el lehetne érni ilyen rekordokat. Mintha nem is tudna focizni :lol:
Szegénykék,frusztráltak nagyon. Még jó,hogy senkit nem érdekel a véleményük :wink:

Egyébként én sose hasonlítom Puskáshoz vagy Peléhez Messit,mert az én szememben jobb náluk is.
Hogy miért? egyszerűen azért,mert az 50-es,60-as évek játékosait egyáltalán nem láttam focizni,csak egy két videó felvételen,és annyi.
Én Ronaldo-val (az igazival) említem egy lapon, vagy Rivaldo-val, Zidane-al. Én őket láttam focizni hétről hétre, őket tudom megítélni.
Nem szeretem az ilyen összehasonlításokat egyébként, kb 10 évente változik a foci képe,ha megnézzük,ilyen olyan irányba. folyamatosan fejlődik,taktikusabbá válik. (hogy miért az nem ide tartozik)

Messi kvalitásait,eredményeit, és azt,hogy jelenleg messze ő a világ legjobbja tényleg csak a legelvakultabb madridisták nem látják be, meg az olyan pontagyúak és sértődöttek mint pl Zlatan.
Úgyhogy erről ennyit!

VB-t nem fog tudni nyerni, egyedül soha senki nem nyert. Ha nincs stabil középpálya meg védelem mögötte, akkor semmi esélyük. De 2014-ben hátha beér a 4 közé,bár akkor előre látom,hogy majd jönnek a hangok, hogy ez egy gyenge VB volt, gyenge volt a mezőny,blabla,így könnyű... :roll:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
mess2009
Director del Fútbol

2012.12.11. 09:05:08

ez a "valaha volt legjobb" olyan jelző ami egy kissé inkább devalválja, mint emelné az ázsióját! egyszerűen azért, mert hogy ő a legjobb (most) a világon az (szinte) evidens, de a régmúlt időket lehet erre-arra kenni és kérdőjeleket fabrikálni belőle.
én egyébként is abban hiszek, hogy zsenik, tehetségek jönnek és mennek, ma itt van Messi de már jön Neimar és mások...... minden kor új kihívásokkal áll elő és ezeknek rendre akad zseniális megfelelőjük. úgy gondolom, hogy a jelenkor (ügyeletes) legjobbja éppen Messi és ez számomra (akár éppen azzal is, hogy "a lábainál a világsajtó") vitathatatlan, és nem töröm magam még más bombasztikus jelzők igazolásával, mert úgyis akad aki éppen a cáfolatát élvezi....amért érdemes még szurkolni, hogy legyen egészséges, játszon, legyenek lehetőségei és akkor még sok örömünk lehet benne, akár úgy is, hogy morgolódunk, ha sétál a pályán, vagy éppen Csak egygólt lő..?!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2012.12.11. 09:05:07

Már csak a madridisták nem ismerik el.... szomorú. Mintha csak szerencsével el lehetne érni ilyen rekordokat. Mintha nem is tudna focizni :lol:

Zlatan is odaszúr, hogy ha ennyi tizenegyest ítélnének neki, akkor ő is lőne. Ő vagy Ronaldo sem hiszem, hogy sokkal kevesebbet lőnének... Na mindegy
Kép
barcami
Jugador del Barça

2012.12.11. 08:35:49

Az eddig felsoroltakkal együtt említhető: Pelé, Puskás, Maradona, Ronaldo (aki úgy lett először Vb győztes, hogy nem is játszott, és bl-t nem nyert), Rivaldo, Müller.
Puskás és Pelé mind közül kiemelkedik.

Vannak már válogatott eredményei is: Copa America ezüstérmes, U20-as világbajnok, olimpiai bajnok. Nem szabad ezeket lebecsülni, másnak meg ezek nem jöttek össze.
Fejben egyre inkább a válogatott felé fordul Messi, és ehhez jó háttér lesz neki a világ legjobb klubcsapata. Az idei év is ennek a bizonyítéka.
Van még kb. 3 lehetősége, hogy odaérjen a vb címre is. Ahhoz olyan csapat kell és rengeteg kedvező körülmény, hogy nyerjen.

Elnézve ahogy tolja a focit és az eredményeit, nincs mese, a valaha volt legjobb játékos.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.12.11. 04:16:33

Én nem is mondtam hogy VB-t kell ahhoz nyerni.
A válogatott mindig is ezerszer fontosabb mint a klubcsapat, eddig Messi ott nem tudott olyan rekordokat felmutatni mint a klubban.
Az meg hogy szerencse kell elfogadom, s tiszta sor, s te is leírtad hogy nincs világvége ha 2014 nem az ő VB-je lesz akkor a 2018, de "muszáj" valamit alkotni a VB-ken is.
Amit írtál az is val. úgy lesz hogy felszállhat arra a bizonyos buszra, meg igazából mindegy is hogy a valaha volt legjobb vagy nem, semmilyen érv nem elfogadható egyik vagy másik irányba, miután más korszak.

Az meg hogy Beninben vagy Hondurasban focizna, akkor nem is lenne esélye, ez igaz, de aki kiemelkedik az viszi a csapatát, s azt mondom Eusebio, se előtte se utána esélyük nem volt a portugáloknak VB-ken, csak az ő vezetésével 66ban.Na valami hasonló még hiányzik szerintem Messitől, s ebbe beletartozik hogy nem kell megnyerni, ha Messi olyat hoz mint amilyet "szokott" akkor még ha ki is esik mondjuk Argentína a legjobb 16 között nem kérdés, hogy megint lépett egy szintet.S amúgy már a válogatottban is "megállíthatatlan" de mint írtam az igazi megmérettetés majd a Világbajnokság.Az a krém, pont amiatt hogy 1; válogatott torna 2; 4 évente van, ezért a rangja is sokkal nagyobb mint bármi másnak.
S ahogy a mondás is van az igazi jó ló a derbin fut nagyot.S a "derbik derbyje" meg a világbajnokság.
Kép
Kép
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.11. 01:58:01

én nem gondolnám, hogy feltétlen VB-t kell nyerni, vagy ott robbantani ahhoz, hogy valakit a valaha volt legjobbak közé emeljünk, vagyis emelje magát.
nálam az egyéniség illetve a klubszinten lehozott teljesítmény, címek, rekordok, stb...fontosabbak, habár természetesen a válogatottal is kellene alakítani, az a teljes.

zárójelben, de szinte biztos vagyok benne, hogy egy cafu,rc,lúció,gilberto silva,dinho,rivaldo szerű brazil válogatottban ő is isten lenne, csak úgy, mint egy thuram,desailly,vieira,djorkaeff,henry féle csapatban is.

neki azt dobta a gép, hogy az argentin válogatottal kell villogni, ( ahol nem kevésszer nóném argentin ligás játékosok, kiöregedett palermok,verónok, kétballábas jonas gutierezek voltak a társak...) ami rohadt jó lenne, mivel egy hatalmas futball nemzet, csak hogy a kivételes támadókon kívül (akikból nevek alapján állhatna mind a 10 mezőnyjátékos) egy rakás nulla, védelem nélkül, és ratyi középpályával.
bár a nevek megvannak, de sz.r az egész.
nem beszélve a maradona féle borzalomról 2010-ben, habár azóta csak javult a helyzet.

sajnos ez abszolút a szerencsén múlik, ha beninbe vagy hondurasba születik, semmi esélye nem lenne.
az argentinokkal nyilván szerencsésnek mondható, csak sajnos épp ez a generációjuk haloványabb, ezzel cumizott.
és mint tudjuk, klubszinten mindig lehet lépcsőt lépni, ha jobb vagy, itt nem léphetsz.
ha nincs szerencséd, nincs csapat melletted, nagyon zaccos a szituáció.

mindettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy legalább egy copa aranyat lehoznak (az végül is az ő eb-jük, még ha nem is olyan rangos) illetőleg egy nagy vébé szereplést is elő fognak húzni, ha nem is feltétlen '14-ben.

és hogy a világ valaha volt legjobb játékosai közé sorolható e ? és ha még nem, mikor lesz az ? mindenképpen a pályafutása végén (amiből még akár majd 10 év!!!! van hátra) kapunk objektív képet, de az szerintem elfogulatlanul is elmondható, hogy világklasszis, egy korszak legjobbja, és napról-napra írja magát mind a barcelona, mind a sportvilág történelem könyveibe.

szinte biztos vagyok benne (és most lekopogom) hogy ha nem történik valami drasztikus törés a pályfutásában, akkor a mi korosztályunk az unokájának csak úgy fogja mesélni, hogy " tudod kisunokám, volt a maradona, a pelé...hatalmas zsenik voltak, na és persze ronaldo, vagy zidane, a valaha volt legjobbak egyikei...de volt itt ez a messi srác is, aki felülhet az ő buszukra" :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.12.10. 21:21:20

Először is gratulálok Messinek, végre lekerültek a súlyos láncok és megvan a rekord.

Másodszor meg egy VB cím a futball csúcsa, az valóban igaz hogy pl Valdes val. nem a Barca történetének legjobb kapusa, de van ezer címe, de pl ő be se fér a Selleciónba.
Messi érdemeit nem csökkenti persze hogy eddig a válogatottal nem volt annyira sikeres, de ez igen is hiányzik tőle, s az igazi megmérettetés mindig a Világbajnokság.
S persze kell egy csapat is, de az igazi kiemelkedő egyéniségek a VB-ken mutatták tudásuk elgjavát, Messitől ez még hiányzik.

Maradona meg azért túlzás hogy nem volt jó 10 éve :D Ha Menotti nem hülye kiviszi a hazai 78asra, csak ugye még "fiatal" volt, 90es VB-n is abszolút vezér volt, bemakkolták a németek :D S mellette akár a Bocában, akár a Napoliban folyamat volt kiemelkedő, s egyáltalán nem szűk 10 évről beszélünk.
Kép
Kép
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.12.10. 20:26:34

Deus írta:http://www.sport1tv.hu/Hirek/2012/12/10 ... i_csucsai8

+ olvassátok el a luqe hozzászólását... Valaki vágjon vissza! Mert nekem nincs kedvem felvenni a harcot ezzel a sötéttel...
El is siklottunk César rekordjának megdöntése mellett, az nem kapott akkora publicitást, mint az egy évben lőtt gólok száma. Pedig ez se kisebb dolog...
Kép
Kép
Kép
REMY
Madridista

2012.12.10. 20:13:37

Barcaman1993 írta: Valdes minden bizonnyal a legsikeresebb Barca kapusként fog visszavonulni, de a legjobbak közé mégsem tartozik.
Azért nem mindegy, hogy miként nyered meg az adott kupákat --> VB, EB, Copa America....

Cserepadon vagy a csapat vezetőjeként. A kettő között van különbség.

Pelé, Zidane, Maradona sem lenne akkora király, ha a VB-ken csak csereként lettek volna képesek játszani. Töltelék játékosok sok van aki nyert VB-t mégsem emlékszünk rájuk.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.12.10. 20:04:50

recrea írta:
Nálam sem Messi a legjobb, de nézzük a többieket. Pelé, Ronaldo volt kb. az, aki ilyen idős korára világsztár volt és végig azok közt lehetett emlegetni, többiek mind-mind később értek be. Zidane-t az se tudtuk, h létezik 25 éves kora előtt, Puskás a kocsmából jött vissza az elitbe, Ronaldo fél pályafutása alatt sérült volt, Maradona renitens, és nem volt neki 10 felejthetetlen éve, R10 szintén hasonló, holott Ronaldo mellett a legtehetségesebb focista, aki született, Cruyff meg nem nyert vb-t, ennyivel kevesebb a többieknél, kevés, mégis elég ahhoz, h nem említsék velük egy lapon.
Sztem senki sem rosszabb, vagy jobb futballista attól, mert nyert/nem nyert vb-t és ez igaz másra is. A tudásával tűnik ki és nem a kupákkal. Valdes minden bizonnyal a legsikeresebb Barca kapusként fog visszavonulni, de a legjobbak közé mégsem tartozik.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése