Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.13. 12:38:53

csababarca írta:Ha szeretted a trilógiát,akkor ez is biztosan tetszeni fog.
Én nem is a történet miatt megyek el holnap megnézni,hanem az egész világa miatt, a képek,tájak,zene,ezek érdekelnek,mert mindig magával tudnak ragadni.
Ugyan így vagyok én is ezzel.
Régen megőrültem a csatajelenetekért, alig vártam őket.
Mostanra - ugyan még mindig szeretem ezeket a részeket is - már inkább a zene, a tájak és a megalkotott helyek látványa (Völgyzugoly, Helm szurdok, Minas Tirith....) ami igazán lenyűgöz (a színészek és történet mellett természetesen).
Már pedig az általam eddig látott egyetlen trailer alapján (többet nem is szeretnék látni) brutálisan szép lesz ez a film is, a soundtrack néhány hete már fent van tyúbon, szokásos minőség az is, úgyhogy én tuti végig rejszolom majd ezt a trilógiát is. :D

Ja, a "kritikusok" meg bekaphatják.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2012.12.13. 05:01:20

Hobbit

premier. Királyság! ez kell a népnek. Akinek tetszett a LOTR annak ez is tetszeni fog.

bővebben --> ITT
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.12.13. 04:29:45

Nem sűrűn szoktam leírásokat írni a megnézett filmjeimről mostanság a FKon kívül, de mivel most az első lehetek, így megteszem :mrgreen:

A hobbit

Nos, a filmet nagy várakozás előzte meg, azt nem kell leírni miért. Én azt mondom, ez a film hozott egy jó szintet, csalódni nem csalódtam benne, mert mégis próbáltam józan paraszti eszemmel emlékeztetni magam, h ne tegyem túl magasra a lécet, főleg, h ez csak az 1. rész lesz, amiben nyilván még nem lőnek el minden puskaport és olvasva a könyvet (mondjuk az már több éve volt, olyan sok mindenre nem emlékszek belőle), tudtam, a történetben nagyon sokat nem haladhatnak majd. Tehát a filmben nem csalódtam, de azt is el kell mondanom, h nem is adott többet. Pont egy jó film volt, amit megnéz az ember szívesen. A történet lassan folydogált, néha kicsit monoton volt a séta-harc-séta-harc ritmus, de a Gyűrűk Ura világa is nagyrészt erről szólt, ha nagyon rosszmájúak akarunk lenni. De ezekből is kihoztak látványos részeket, 3D nekem nagyon tetszett, de hát ilyen tájakkal a hátuk mögött vétek is, ha vkinek nem tetszik. Történettől tényleg ne várjon senki sokat, h itt most mennyi minden fog történni. Elég annyit említeni ezzel kapcsolatban, h erre is készültem, mert maga a könyv is vékony, na még ezt 3 részre szétszedni, amik egyenként 3 órásak lesznek.
Láthatóan több jelenetet is a Gy.U. ihletett meg, sok mindenhol visszaköszön majd. Légyen az csak egy "mezei" jelenet vagy csatajelenet.
Akinek tetszett a Gyűrűk Ura trilógia, annak gyaníthatóan ez is tetszeni fog, de tényleg nem szabad Gy.U. szintet várni, mert az rontani fogja az élményt. Várjatok egy átlagosan jó filmet és azután már elmozdíthatjátok a mércét, nálam ez felfele kúszott, egy fél ponttal.

7.5/10

(Az a teóriám meg beigazolódni látszott, h a "deokosvagyok" kritikusok csak megint hozták a formájukat és próbálták leszólni azzal, h Tarr Béla ehhez képest akciódús filmeket csinál... :roll:

Majd kíváncsian várom a ti véleményeiteket is, gondolom lesznek, akik jobban odalesznek ill. olyanok is, akik leszólják majd.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.12.12. 19:24:57

bence-barca írta:Húú

Ma megyek a Hobbit éjféli premierjére, már nagyon várom! \:D/ :)

Remélem a rossz kritikák csak a 'mindenbebelekellkötnömertkvaokosvagyok' kritikusoktól jöttek és egy jó filmet fogok látni. Azért az imdb pontszám még mindig a film mellett szól, ha nem is sok, meg néha csalóka tud lenni. Bízok Peter Jacksonban, remélem meg is hálálja és nem igazolja a rossz kritikákat!
Ha szeretted a trilógiát,akkor ez is biztosan tetszeni fog.
Én nem is a történet miatt megyek el holnap megnézni,hanem az egész világa miatt, a képek,tájak,zene,ezek érdekelnek,mert mindig magával tudnak ragadni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.12.12. 19:17:20

Húú

Ma megyek a Hobbit éjféli premierjére, már nagyon várom! \:D/ :)

Remélem a rossz kritikák csak a 'mindenbebelekellkötnömertkvaokosvagyok' kritikusoktól jöttek és egy jó filmet fogok látni. Azért az imdb pontszám még mindig a film mellett szól, ha nem is sok, meg néha csalóka tud lenni. Bízok Peter Jacksonban, remélem meg is hálálja és nem igazolja a rossz kritikákat!
miihii
KHAL

2012.12.12. 18:24:59

soadroli írta:Srácok, The Collection-t le lehet már szedni dvd minőségben? Márt láttam olyat, ami elvileg az, de 1 rar fájlból áll, és olyannal már egyszer beszoptam, mert fake volt.
Vagy csak én várom rohadtul ezt a filmet? :D
Már hogy várnád már csak te? Nemrég beszéltük, h ácsingózunk rá páran ;)

Én sem találtam, csak cam verziót. Ha majd vki megleli esetleg nézhető verzióban, áldjon meg vele minket. Köszipuszi :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
soadroli
Llegenda del Barça

2012.12.12. 16:33:17

Srácok, The Collection-t le lehet már szedni dvd minőségben? Márt láttam olyat, ami elvileg az, de 1 rar fájlból áll, és olyannal már egyszer beszoptam, mert fake volt.
Vagy csak én várom rohadtul ezt a filmet? :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.12.12. 15:40:00

ÖÖÖ másodszor nézném már meg 8) Két éve láttam :)
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.12. 13:21:50

Deus írta:Én azt olvastam róla, hogy elégé megdolgoztatja az agyat, hogy mi hogyan is van... És nem vagyok mindig abban az állapotban, hogy megdolgoztassam az agyam :oops: :lol:
Hát szerintem egyáltalán nincs így, semmi bonyolult nincs a történetben, viszont elég nyomasztó és depresszív darab, szóval ha rossz kedvűen ülsz elé utána se lesz jobb az tuti. :)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Varatrix
Director del Fútbol

2012.12.12. 13:10:02

Külön vélemény (Minority Report)
Tudom sok embernél elég alap film. Én mostanáig jutottam el oda hogy megnézzem. Megdöbbentően tetszett. Nem vagyok egy nagy sci-fi rajongó. Nálam ez annyiban merül ki hogy a Star Wars a Sci-fi és kész. De ez a történet bármilyen körítéssel megállja helyét. Az elején megijedtem hogy két és fél órás, aztán legközelebb a végén kaptam fel a fejemet a monitorból. Izgalmas és elgondolkodtató. Tom Cruise szerintem itt sem vált be túlságosan, de a stori elvonja róla a figyelmet. (Nem kifejezett kedvenc Tom de nem is utálom.)

Erős 10/8

Plusz csak annyi hogy a városban üldözős jelenet kísértetiesen emlékeztetett a SW 2-ben a Coruscantos üldözéshez. A zene alatta is baromira fedi egymást.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
visca el barca
Presidente del Barça

2012.12.12. 11:57:18

kanty írta:
messideco írta:Emlegették a Kultúra topicban az Út a vadonba c. regényt, így hát a filmet is beszereztem HD-ben, úgyhogy indulhat az audiovizuális orgia :D
Nekem az Út a vadonba top5-ös film. Tulajdonképpen a világnézetemet, a gondolkodásmódomat is megvoltoztatta, egy kicsit. :P
én sem láttam még, vhogy nem vonzott a tartalma alapjá, de ha ennyire jo akkor lecsapok rá 7végén.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.12.12. 10:25:57

messideco írta:Emlegették a Kultúra topicban az Út a vadonba c. regényt, így hát a filmet is beszereztem HD-ben, úgyhogy indulhat az audiovizuális orgia :D
Nekem az Út a vadonba top5-ös film. Tulajdonképpen a világnézetemet, a gondolkodásmódomat is megvoltoztatta, egy kicsit. :P
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.12.12. 10:05:11

Még a Melankólia (madridista filmklub), a Sunset Limited és az Unthinkable van teríteken erre a hétre, hétvégére.

1. Nem láttad az Út a vadonba - t? Azonnal nézd meg, nagyon, de nagyon jó film. Szűk fél év alatt kétszer is megnéztem, pedig ez nem szokásom a filmeknél. Meg nemrég is elkapott nagyon a hangulata, h megnézzem, de úgy voltam vele, inkább olyan filmet kéne néznem, amit még nem láttam, így is sok megnézetlen film van a gépemen...

2. Hát Melankólia miatt nem irigyellek. Nekem első Trier filmem vt, de gyaníthatóan utolsó is, hacsak nem vki FKba őt ajánlja.
Deus
Boixos Nois

2012.12.12. 09:11:50

messideco írta:Még a Melankólia (madridista filmklub), a Sunset Limited és az Unthinkable van teríteken erre a hétre, hétvégére.

Nálatok mi a filmes menü?
Nálam itt pihen a gépemen a Melankólia film már lassan 2-3 hónapja, és még mindig nem néztem meg. Fáradtan vagy zápos aggyal nem akarom megnézni a filmet. 100% -os frissen akarom megnézni, hogy tudjak pörögni, elmélkedni rajta... Én azt olvastam róla, hogy elégé megdolgoztatja az agyat, hogy mi hogyan is van... És nem vagyok mindig abban az állapotban, hogy megdolgoztassam az agyam :oops: :lol:

de viszont lesz szabadságom, így kipihenten fogom megnézni hamarosan.
KépKép
messideco
Presidente del Barça

2012.12.12. 07:11:37

Emlegették a Kultúra topicban az Út a vadonba c. regényt, így hát a filmet is beszereztem HD-ben, úgyhogy indulhat az audiovizuális orgia :D

Még a Melankólia (madridista filmklub), a Sunset Limited és az Unthinkable van teríteken erre a hétre, hétvégére.

Nálatok mi a filmes menü?
Kép
"And my heart will leave you never."
Cali
Entrenador del Barça

2012.12.12. 03:11:35

Faust írta: Első hallásra Zimmer, és ha Ő az, elég szomorú, hogy már Ő is csak magától tud lopni... :(
Nekem is egyből beugrott a gladiátor filmzenéje, nagyon hasonlít rá. Ettől függetlenül bejött ez a trailer alatti zene. :)
Faust
Madridista

2012.12.11. 23:52:00

szerk.: na nem is volt nehéz megtalálni:
Egy az egyben Gladiátor.

Amúgy biztosan igazad van, jómagam hosszú ideje kerülöm a trailereket, pláne az ilyen szuperprodukciókét.

Ha már szóba hoztam:

Melankólia

Ugyebár Trier hosszú évek óta igen mély depresszióban sínylődik, és mint oly sok művész a történelemben, bevallottan egyfajta terápiás célzattal készíti legújabb filmjeit, mindegyikben kiadva valamit önmagából, ami nyomja a lelkivilágát. A jelek szerint jó úton halad, Trier "önterápiás" filmjeinek második darabja sokkal fogyaszthatóbb és szebb lett, mint elődje, az Antikrisztus. Súlya azért van ennek is, meg kell hagyni.

A koncepció nem túl világos, bár a végére azért szépen összeáll. A Festen-szerű esküvős rész elég szépen felvázolja a karaktereket, a helyszínt, az
apokalipszist megelőző eseményeket. Rengeteg ganéj ember, akik csillognak-villognak a felszínen, ám belül rohadnak, mint az a bizonyos alma.

A második rész hangulatában teljesen más, és a karakterfejlődés is egy új szintre lép, elég csak
a szépen lassan kiboruló Claire-re, a depressziós, majd a végén a gyerekkel törődni akaró Justine-ra, vagy az egész filmben magabiztos, megrendíthetetlen, majd gyáván öngyilkosságba menekülő Johnra gondolni. Szerintem nem sikerült megtalálni a kellő egyensúlyt a két epizód között, az esküvőt nyugodtan lehetett volna egy bő 20 perccel rövidebbre fogni szvsz.

A vége elég ütős, kicsit beleborzongtam, és belegondoltam, mi lenne, ha...de ez a szép az egészben, hiszen több szinten dolgozik a mű,
a világvége csupán egy körítés, ha jobban belegondolunk.

Érdekes látni, hogy a dán direktor a dogma mozgalom alapítójaként mennyire távol került eredeti műfaji közegétől: a film elején lévő álomszerű, gyönyörűen (kissé giccsesen) megkomponált rész, a címfelirat fölötti nagybetűs "aláírás", és alapvetően az egész stílus homlokegyenest szembemegy a dogma minden elvével, talán csak a kézikamerázás, és a szaggatott vágás maradt meg - hozzáteszem, engem ez egyáltalán nem zavar, csupán mint érdekességet hoztam fel.

Szóval a film eléggé rendben van, tetszett, de nehezen tudok róla értelmesen írni, amint az látszik. Mélyen szimbolikus mű, melyet talán (biztos) csak a rendező ért igazán. A hosszán kívül talán csak Kirsten Dunsttal volt problémám, habár pozitív meglepetés volt az igen érzékeny alakítása, nem lógott ki a pazar szereplőgárdából - de nem tehetek róla, utálom a fejét.

A melle nem volt rossz. :mrgreen:

Szóval na, nem habogok többet. Míg az Antikrisztusnál nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e, vagy sem (rossz filmnek semmiképpen nem mondanám), itt egyértelmű a helyzet. Megérte megnézni, érdekes élmény, de azt nem csodálom, hogy sokan nézhetetlennek tartják. Ez Lars von Trier, sokaknak zseniális, sokaknak fogyaszthatatlan, javarészt kifürkészhetetlen - de legalább van stílusa, ezt kevesen mondhatják el magukról.

Először hétfelet akartam, de uccuneki, legyen nyolc, imdb-n is felfele kerekítettem.

8/10
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.12.11. 23:47:59

sjd írta:Viszont tartom, és emelek egy Man of Steel előzetessel 8) :
http://www.youtube.com/watch?v=KVu3gS7iJu4
Rendben, tartom, és ALL IN egy Life of Pi előzetessel :P

http://www.youtube.com/watch?v=mZEZ35Fhvuc
KépKép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.12.11. 23:26:56

sjd írta:
Viszont tartom, és emelek egy Man of Steel előzetessel 8) :
Ezzel a filmmel bajban vagyok.
Nem nagyon érdekel Superman, az egyetlen szuperhős, aki egyáltalán nem fog meg, de Nolan neve elég jól cseng, hát még ha elképzelem, h egy Watchmen szintű filmet összehoz Snyder. Ennek ellenére sem biztos, h mozis lesz. Majd akkor eldől.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.11. 23:14:03

Faust írta:Első hallásra Zimmer, és ha Ő az, elég szomorú, hogy már Ő is csak magától tud lopni... :(
Akkor az összes trailer nagyon szomorú lehet, ti. mindegyik zenéje valamilyen újrahasznosított szám. :wink:
Jobb esetben valaki erre szakosodott zeneszerzőé, rosszabb esetben másik film zenéjéből nyúlnak.

szerk.: na nem is volt nehéz megtalálni:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 4PqWjug1Jg#!
Faust
Madridista

2012.12.11. 23:09:27

Szerk.: tudom ez így hülye kérdés, biztos nem csinálnak új Batmant. Engem zavarna, ha beleraknák egy olyan világba, ahol Lanternék oldalán harcol...
Attól még, hogy Téged (és sokakat) zavarna, még nagyon sok pénzt hozhat a konyhára, úgyhogy "megnyugtatlak", lesz majd új Batman film, max nem 2-3 éven belül.
Az a zene alatta, áááh...
Első hallásra Zimmer, és ha Ő az, elég szomorú, hogy már Ő is csak magától tud lopni... :(
Kép
Cali
Entrenador del Barça

2012.12.11. 21:37:49

csababarca írta: Nagyon várós! már most beszippantott a hangulata.
Egyébként igen,ez felvezető lesz ahhoz.
Akkor lesz új Batman is? Nehezen tudom elképzelni Nolan Batmanjét egy olyan filmben, ahol Flash szaladgál és Superman repked... :)
Túl realistára sikerült a trilógia világa, hőse, ahhoz, hogy egy ilyen folytatásban benne legyen szerintem.

Szerk.: tudom ez így hülye kérdés, biztos nem csinálnak új Batmant. Engem zavarna, ha beleraknák egy olyan világba, ahol Lanternék oldalán harcol...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.12.11. 21:26:54

Cali írta:
sjd írta: Viszont tartom, és emelek egy Man of Steel előzetessel 8) :
Kíváncsi vagyok, hogy ez egy felvezető is lesz-e egyben a Justice League-hez!?
Eddig a legjobban várós film '13-ban!
Nagyon várós! már most beszippantott a hangulata.
Egyébként igen,ez felvezető lesz ahhoz.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Cali
Entrenador del Barça

2012.12.11. 21:22:55

sjd írta: Viszont tartom, és emelek egy Man of Steel előzetessel 8) :
Kíváncsi vagyok, hogy ez egy felvezető is lesz-e egyben a Justice League-hez!?
Eddig a legjobban várós film '13-ban!
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.11. 20:25:22

Deus írta: Oblivion trailer 8)
Már megvolt, még linkeltem is ide. 8)

Viszont tartom, és emelek egy Man of Steel előzetessel 8) :
Válasz küldése