Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.10. 23:12:37

Srácok ezt a meccset elrakjuk, jobb ez, mint a kabaré :lol: :lol: :lol:
miihii
KHAL

2013.01.10. 22:46:49

Sztem meg is van az idei Puskás díjas :D

Ugye ott különös tekintettel vannak egy gól fontosságára. Hát ez már égetően fontos volt neki/tőle :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Rinku
Director del Fútbol

2013.01.10. 22:46:40

Gareth Tello írta:Szidjuk még egy kicsit, hátha betalál még párszor. :D
Ezen gondolatból kiindulva már aranycipős lehetne, de azért hajrá. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rinku 2013.01.10. 22:47:01-kor.
Football, bloody hell. /SAF/
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.01.10. 22:43:59

Szidjuk még egy kicsit, hátha betalál még párszor. :D
maister6000cm3
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2013.01.10. 22:33:20

Kövezzetek meg, de szerintem AS ebben a Barcában jobban teljesítene Dani posztján mint csatárként. Gyorsan fut, jól szerel. Bár a passzjátéka nem olyan jó, de lássuk be csatárként impotens. Nyilván nem fognak belőle jobbhátvédet csinálni, de a gondolat maga nem rossz (szerintem) :D
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.01.10. 22:28:19

nincs meg a megfelelő technikai képzettsége sem ahhoz a focihoz, amit mi játszunk.
a technikai képzettsége simán megvan, inkább fejben kevés.

a mai meccshez, tényleg nincs szerencséje egyáltalán, viszont a beindulásai jók, és az a no-look ívelés (bár oda pont kellett szerencse) vagány.
gyerünk koma :)

jah, és ha nem lenne montoya, dobnám be jobbhátvédnek.
alves (is) gyenge idén, alexis meg szerintem lehozná (de gyorsaságával kompenzálná) alves szintjét védekezésben, de mezőnyben jobb lenne.
hatalmas mezőnymunkát végez.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.10. 22:28:05

teljes betli. itt van másfél éve és nincs zsinórban 3-4 jó meccse...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
miihii
KHAL

2013.01.10. 22:27:46

Ekéztem a játéka meg a rohadt fetrengései miatt, de mostmár tényleg átfordult. Egyszerűen nem haragszom rá, hanem őszintén sajnálom, amiért így el van átkozva, h az égvilágon semmi nem jön be neki.

Remélem azért fent marad és vki eltalálja a labdával, h róla pattanjon be, vagy vmi ha máshogy nem akar összejönni :D Egy kis sikerélmény kellene neki is meg nekünk is végre. Amitől valszeg nem billenne át a dolog, de azért mégis kijárna már...

"Örökké nem eshet..."
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2013.01.10. 22:28:49-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
connor
Jugador d'estrella

2013.01.10. 22:23:30

Sánchez ma is nagyon vakon van. Persze lehet mondani, hogy nincs szerencséje, de én inkább gondolom, hogy nincs meg a megfelelő technikai képzettsége sem ahhoz a focihoz, amit mi játszunk. Túl nagy volt körülötte a felhajtás, túl sokat kezdtünk el várni tőle. A legjobb lenne neki, ha kölcsönbe menne már MOST és nyáron el lehetne gondolkodni, hogy akkor ő vagy Villa. Én Villa-t a kora ellenére is jobb játékosnak tartom Sáncheznél. Lentebb is írtam, szimpatikus a küzdeni akarás, de önmagában ez ide kevés. A nagy akarásnak meg nyögés a vége... :roll:
Rinku
Director del Fútbol

2013.01.10. 22:16:58

Szegény srác... El van átkozva, vagy nem is tudom. Ilyen szerencsétlennek lenni, hogy ennyire nem jön össze szegény kölyöknek semmi. Egy nagyon találó átemeléssel próbálkozik, a kapus éppen, hogy letudja szedni, de csak leszedi. Most a végső pillanatban megcsúszik... Mintha valami szemét kis rajzolt szellemfigura ücsörögne a fején és rohadtul röhögne a markába... Én már nem is tudok mit szólni, ez már komikumba megy át.
Football, bloody hell. /SAF/
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2012.12.30. 11:05:35

Villa ugyan minek maradna? ennyi pénzt fizetni egy kiegészítő emberért, elég nagy marhaság. ráadásul AS még csak 24 éves, bőven van ideje, és hova fejlődni. Villanak innen már csak a lejtő van. félre értés ne essék, nagyon kedvelem a játékát, de nagy pénzről kellene lemondania, hogy a barca megtartsa, és meg kellene elégednie a kiegészítő szerepkörrel, amihez ő még talán fiatal. szerintem játszani akar, még jó néhány évig, viszont a barcában nem hiszem, hogy megteheti, főleg ha jön a brazil csodagyerek.

Ettől függetlenül most télen nem szabad eladni, szükség lesz a játékára tavasszal. bármikor benne van a gól, bámulatos lövőtechnikája van. tömörülő csapatok ellen, nagy szükségünk lesz az ő játékára. amíg nincs helyette új játékos, nem szabad eladni. egy BL győzelmet még megérdemel ebben a csapatban.
connor
Jugador d'estrella

2012.12.30. 03:53:26

Sánchez-zel kapcsolatban én elég szkeptikus vagyok. Ha egy mondatban kellene értékelnem, akkor azt mondanám, hogy egy túlértékelt, átlagos képességű futballista. Miért mondom ezt?

Egyrészt sok gólt ne várjon tőle senki, legalábbis a tavalyi 15 nálam eléggé csúcsnak tűnik, a pályafutásának egyik állomásán sem volt igazi góllövő, itt tavaly kihozta magából a legjobbat ezen a téren. Sajnos a betömörülő védelmeknek az külön kedvez, ha Messi mellett egyik "csatárunkra"/szélsőnkre sem kell figyelni, mert azok "képtelenek gólt lőni". Sajnos ez visszafejlődés ha azt nézzük, hogy előtte olyan játékosok voltak a széleken, mint Villa, Pedro(bár az ő formája is bőven hagy mostanában kívánnivalót maga után), Henry vagy épp Ronaldinho. Ibra-t és Eto'o-t nem akarom ideírni, bár volt, hogy ők is kihúzódtak a szélre, amikor Messi bement középre.

Másrészt miért hozhatta ide a vezetőség Sánchez-t, amikor tudták, hogy nem igazi gólzsák. Nyilván a mezőnymunkája, kombinatív, látványos játéka miatt.
Ennek első eleme az összjáték. Annak ellenére, hogy nem olyan rossz (közepes) ebben a chilei, azért az látszik, hogy nem azon a szinten van, mint a barcelonai (gyökerekkel rendelkező), spanyol játékosok, akik a válogatottban is együtt küzdenek. De én még Alves mögé is sorolnám, habár neki a beadásai általában nem tökéletesek, de a rövid passzos játékban elég jó. Sánchezen viszont sok támadás akad meg. Tavaly 41 meccsen jött neki össze 5 gólpassz, idén már most 5-nél jár,ami megint jó, de a többiekhez képest közepes (a csatárok közül egyedül Villa van mögötte 3 gólpasszal, csakhát a spanyolnak van még mellette 8 gólja, amíg Alexisnek csak 1...)
Második elem a labda nélküli mozgás. Ezt érzem Sánchez igazi erősségének. Ahogy leírták itt már korábban is, jól nyitja meg a területeket, jól mozog üresbe. Ezért dicsérni is lehet, csak éppen hiába hozza magát egy meccsen 2-3szor ziccerbe, ha sorra elrontja. A gólérzékenységet pedig nehéz lesz "beleverni", mert ahhoz valahol vele született érzék is kell...
A harmadik elem a védekezés. Ebben is jó Alexis, bár néha túlzottan is, sok a szabálytalan megmozdulása csatár létére. Viszont azért mindenképp dicséret illeti, hogy rendre visszamegy védekezni a széleken,ezzel is kompenzálja, hogy a szélső védőink támadóbb szelleműek, mint más csapatok szélső bekkjei.
A negyedik elem az 1v1 játék, a cselek. Ebben nálam nulla (vagy mínusz érték). Tudom, hogy csapatutasítás, hogy meg kell tartani a labdákat, de egy kicsi szabadságot lehet megérdemelne ha már ezért (is) hoztuk ide. Amikor viszont cselezni próbál rendkívül eredménytelenül teszi, idén szinte kis túlzással 100%-ban a védők győztek ellene.

Összegezve nem feltétlenül kell eladni, de nálam egyszerre nem férnek meg a pályán Pedro-val vagy Tello-val, mert akkor nem marad Messin kívül góllövő emberünk a pályán. Ez a spanyol csapatok nagy része ellen belefér, főleg ameddig Messi ilyen formában játszik. Tavaly viszont a Milan ellen soványka, a Chelsea ellen pedig édes kevés volt. És úgy érzem, hogy idén egy MU,Real,Bayern,Juve 4es ellen is kevés lesz, a Dortmund és a PSG ellen pedig necces. Véleményem szerint Villa maradhatna és Sánchez mehetne, bár szinte 100%-ra veszem, hogy az ellenkezője fog történni, illetve Sánchezz-el szemben a Villa-Pedro párost preferálnám, de lassan Tello-t is.
Sajnálom a srácot, mert egyébként szimpatikus a küzdeni akarása, de ide ez kevés.
Erxy
Entrenador del Barça

2012.12.30. 01:53:20

shutterisland írta:remélem elkerülik mostmár a sérülések, és formába fog lendülni.
ez pedig nyilvánuljon meg abban, hogy ne csak olyan dolgokat csináljon (kulcspasszok,védők lekötése/elmozgatása, nagy mezőnymunka, védekezés, pálya kiszélesítése,stb.) amit csak mi veszünk észre, akik megkülönböztetett figyelemmel nézzük, hanem legyen látványosabb a hasznossága.
A legutóbbi sérüléséből visszatérően meccsről-meccsre nyeri vissza a formáját, s tér vissza arra a szintre ahol lennie kellene folyamatosan.
Visszatérése utáni meccseken még csak mezőnymunka, védők elmozgatása volt rá jellemző(ha emlékezetem nem csal Messi azóta lőtt két vagy három olyan gólt, hogy Alexis elviszi védőt előle, ő meg szépen visszahúzza). Azután ezek mellé párosult pár gólpassz, vagy gólpassz értékű labda.
A legutóbbi meccsén az előzőek mellé társult, hogy a kaput is veszélyeztette, igaz nagyon csúnya volt, ahogy azokat kihagyta. Ahogy mondani szokás, csak a gól hiányzik.
Ha nem sérül le megint, biztos vagyok benne hogy jó féléve lesz.
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.30. 01:24:18

nem is kell eladni.
egyrészt csak buknánk rajta, másrészt pedig őt hasznosabb elemnek érzem gólszegényen is, mint mondjuk villát gólok nélkül.
a potenciálról nem is beszélve.

remélem elkerülik mostmár a sérülések, és formába fog lendülni.
ez pedig nyilvánuljon meg abban, hogy ne csak olyan dolgokat csináljon (kulcspasszok,védők lekötése/elmozgatása, nagy mezőnymunka, védekezés, pálya kiszélesítése,stb.) amit csak mi veszünk észre, akik megkülönböztetett figyelemmel nézzük, hanem legyen látványosabb a hasznossága.
sura
Jugador d'estrella

2012.12.29. 16:47:55

Villaért nyüzsögnek az angol csapatok és jó árat fizetnének, alexis körül viszont csönd van. Akkor miről beszélünk? Kettőt úgyse lehet eladni többfrontos küzdelem idején.
westerngom
Entrenador del Barça

2012.12.20. 13:04:11

sjd írta:
westerngom írta: - köszönöm, kedves Tőled, DE! tényleg ne is akard magyarázni, jelen pillanat baloldali támadóként játszik, nem hátvédként! Talán elvárható lenne, hogy veszélyeztesse a kaput is! Jelen pillanat Alba veszélyesebb a kapura a számok alapján!
Ez tényleg kb. olyan logika, amit olyanok mondanak, akik a FIFA-n kívül még nem láttak focit. Iniesta ezen az alapon egészen középszerű játékos, az elmúlt években Alves simán verte a statisztikákban, még jó, hogy nem adtuk el...
Alba meg persze, hogy helyzetbe tud kerülni, amikor van 30 métere indulni az üres területre (anélkül, hogy fognák), miközben épp Sanchez bohóckodik a labdával 3 védővel szemben, hogy ezt megtehesse.
westerngom írta:Érdekes módon anno R10 ezen a poszton ontotta a gólokat és az természetes volt! :lol:
A csapat meg ugye minden helyzetet Messire játszott ki akkoriban, aki így 90 gólt lőtt egy évben, ugye? :roll:
westerngom írta: Az építő kritika nem negatív, csak ha annak állítják be, én pedig nem bántásként vetettem fel..... olvass vissza!

Amit én hiányolok a bátrabb kapura törés, illetve, hogy merje befejezni a támadást! Gondolom, Tito sem úgy küldi pályára, hogy ne merd támadni a kaput és minden labdát kötelező leadnod a társaknak!
Nem a kritikát támadtam, hanem a hozzá nem értést.
Tito meg úgy küldi pályára, hogy van egy taktika, amelynek a labdatartás és a fegyelmezettség az alapja, és nem az, hogy ki tud több embert kicselezni.
- köszönöm a "hozzáértő" kioktatást, értem én a válaszaidat is, de szerintem kicsit elkezdtünk elbeszélni egymás mellett.
Vedd a fáradtságot olvasd el többször, hogy eddig mit írtam le, vagy hangosan, szótagolva figyelmesen olvass és értelmezz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.20. 09:25:09

westerngom írta: - köszönöm, kedves Tőled, DE! tényleg ne is akard magyarázni, jelen pillanat baloldali támadóként játszik, nem hátvédként! Talán elvárható lenne, hogy veszélyeztesse a kaput is! Jelen pillanat Alba veszélyesebb a kapura a számok alapján!
Ez tényleg kb. olyan logika, amit olyanok mondanak, akik a FIFA-n kívül még nem láttak focit. Iniesta ezen az alapon egészen középszerű játékos, az elmúlt években Alves simán verte a statisztikákban, még jó, hogy nem adtuk el...
Alba meg persze, hogy helyzetbe tud kerülni, amikor van 30 métere indulni az üres területre (anélkül, hogy fognák), miközben épp Sanchez bohóckodik a labdával 3 védővel szemben, hogy ezt megtehesse.
westerngom írta:Érdekes módon anno R10 ezen a poszton ontotta a gólokat és az természetes volt! :lol:
A csapat meg ugye minden helyzetet Messire játszott ki akkoriban, aki így 90 gólt lőtt egy évben, ugye? :roll:
westerngom írta: Az építő kritika nem negatív, csak ha annak állítják be, én pedig nem bántásként vetettem fel..... olvass vissza!

Amit én hiányolok a bátrabb kapura törés, illetve, hogy merje befejezni a támadást! Gondolom, Tito sem úgy küldi pályára, hogy ne merd támadni a kaput és minden labdát kötelező leadnod a társaknak!
Nem a kritikát támadtam, hanem a hozzá nem értést.
Tito meg úgy küldi pályára, hogy van egy taktika, amelynek a labdatartás és a fegyelmezettség az alapja, és nem az, hogy ki tud több embert kicselezni.
kristop
Entrenador del Barça

2012.12.20. 09:05:37

culinho írta:Megértem h többen véditek és azt is hogy Tito erőlteti, hátha elkapja a fonalat. De azt látni kell, hogy ha tavaszra nem szedi össze magát Villaval és Pedroval együtt, akkor az kupába fog kerülni. (...) Talán nem egyszerre lesz a kettő, de ez a teljesítmény ide kevés. És tegyük hozzá az eltelt 1,5 év alatt néhány biztató meccsen kívül végig az is volt.
én ezt tényleg nem értem, volt egy jó első éve. aztán most egyik sérüléséből a másikba ment, végre felépült, játszott három meccsen valamennyit, ahol biztató volt, jó megoldásokkal. ezután mégis leírod, hogy tito erőlteti (?), meg hogyha nem szedi össze magát, akkor ..., ez a teljesítmény kevés. hát uram, vegye észre, hogy éppen most szedi össze magát, ne ekkor kezdjük már a szokásos túlzó kritikákat megfogalmazni.

visszatérése óta az első meccsén közvetetten szerepet játszott egy döntő fontosságú gólban. a második meccsen már gólpasszt is adott, most a harmadikon meg gólpasszt adott és jól is játszott. én is többet várok ennél, de jelenleg az egyetlen támadónk, akinek a teljesítménye inkább javul, nem csökken. (messin kívül, neki stagnál) és pont ezért tökre tudok várni vele is. a támadójátékunkkal egyelőre nincs baj, hiába döglött le pedro, hiába még csak most próbál észhez térni villa és alexis, a gólokat meg csak úgy fossuk. és ebben nagy szerepe van az említett úriembereknek is, mégha nem is ők rúgják.
BritishKnight
Capitá del Barça

2012.12.19. 16:36:18

Boldog 24. születésnapot. :)
Aztán már tényleg rúgj gólt/gólokat a Valladolid ellen. :twisted:
Kép
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
culinho
Capitá del Barça

2012.12.19. 09:33:12

Megértem h többen véditek és azt is hogy Tito erőlteti, hátha elkapja a fonalat. De azt látni kell, hogy ha tavaszra nem szedi össze magát Villaval és Pedroval együtt, akkor az kupába fog kerülni. Pusztán Messi gólképességére nem lehet alapozni, mert tavaly a Chelsea is megmutatta, hogy egy embert -legyen az a világ legjobbja - le lehet venni egy meccsre a pályáról antifocival, folyamatos belépőkkel.
A másik meg az, hogy az ellenfelek se hülyék, ha Alexis fél év alatt nem lőtt gólt, akkor kevésbé fognak rá figyelni, azt az energiát Messire szánják a védők. Ez nem lenne gond, ha a chilei, vagy a másik két támadónk ezt megpróbálná kihasználni. Ehhez képest Villa egy jó kezdés után - feltehetőleg a kevés játékperc miatt - visszaesett, Pedro lőtt egyet, Alexist meg tudjuk. A világ legjobb csapatában nem elfogadott, hogy a négy csatárunkból három összesen lőtt 6 gólt - ha jól emlékszem -. Nagyon szép a védőmunkájuk, de nehogy már Adriano többet lőjön mint Pedro és Alexis együtt. Természetesen az edző védi őket a nyilvánosság előtt, de nem azért adtunk ki 40 milliót, hogy csak ennyit nyújtson. Meggyőzödésem hogy Villa már csak fél évig lesz nálunk, de ha így megy tovább akkor el kell adni Alexist is. Talán nem egyszerre lesz a kettő, de ez a teljesítmény ide kevés. És tegyük hozzá az eltelt 1,5 év alatt néhány biztató meccsen kívül végig az is volt.
westerngom
Entrenador del Barça

2012.12.19. 08:37:24

sjd írta:
westerngom írta: - ehhh, akkor mit kell elvárni egy szélső támadó/ csatártól, ha pont nem a gólvágást!!? :roll: :lol:
Aki ennyit ért a focihoz, annak inkább nem is magyarázom... :roll:
Még szerencse, hogy Tito ennél messzebb lát.

Amúgy tényleg jó lenne, ha már lőne egyet, egyrészről motivációs szempontból, másrészről talán leakadnának róla az emberek.
- köszönöm, kedves Tőled, DE! tényleg ne is akard magyarázni, jelen pillanat baloldali támadóként játszik, nem hátvédként! Talán elvárható lenne, hogy veszélyeztesse a kaput is! Jelen pillanat Alba veszélyesebb a kapura a számok alapján!
Érdekes módon anno R10 ezen a poszton ontotta a gólokat és az természetes volt! :lol:
Ezt a Titó jobban tudja dolgot könyörgöm ne kezdjük már el.....
Az építő kritika nem negatív, csak ha annak állítják be, én pedig nem bántásként vetettem fel..... olvass vissza!

Léfe
Entrenador del Barça

2012.12.19. 06:50:49

Jól van ne rugjon 100 golt egy évben, na de még 10-et se, az nem jó. Főleg ha Pedró, Villa sem gólerős. Messitől sem lehet 2 gólt elvárni minden meccsen és nem normális, hogy ilyen szintü csapatnak 1 gólvágoja legyen. De Pedró a mezőnyben elég jó, Alexis ott is döcög, az 1-1 eseteket sem sokszor nyeri meg. Második évben ez gyenge, de nagyon.
Fecó
gg86
Jugador d'estrella

2012.12.19. 01:04:54

Véleményem szerint az ő játéka (és Pedróé) a mai Barcában nem a gólszerzésre van kihegyezve. Elsősorban a pálya kiszélesítése, labdatartás, a védők sakkban tartása a fő cél. Továbbá fontos, hogy megpróbálja megverni a védőket egy-egy ben úgy, hogy ha mégse sikerülne, a labdát se veszítse el. (ezt érdemes megfigyelni, sok ilyen van egy meccsen).
Másik lényeges dolog pedig a védekezés része. Gyors és harcos, ezzel pedig a szélen való visszazárásban, a labda visszaszerzésében hatékony tud lenni.

Persze mindenki azt szeretné, hogy lőjön gólokat, de azok nélkül is lehet valaki értékes része a csapatnak. Szerintem Alexis az!
shutterisland
Director del Fútbol

2012.12.19. 00:27:19

engem az sem érdekel, ha egy árva gólt sem rúg idén, csak akkor játsszon jól, legyen benne dinamikat, szolgálja ki a társait, és melózzon sokat.

tehát csinálja azt, amit jelenleg, viszont sokkal aktívabban, tökösebben, és több sikerrel.

persze a gólok is jól jönnének, mert nem lehet csak messire bízni mindent, viszont ha a csapat hasznára lesz (mert jelenleg azért ez túlzás lenne) és tud érdemben eleget hozzátenni a játékhoz (természetesen ez sem igazán van meg) akkor nálam a góljai csak másodlagosak.
azokat inkább villától várnám.
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.18. 19:48:22

westerngom írta: - ehhh, akkor mit kell elvárni egy szélső támadó/ csatártól, ha pont nem a gólvágást!!? :roll: :lol:
Aki ennyit ért a focihoz, annak inkább nem is magyarázom... :roll:
Még szerencse, hogy Tito ennél messzebb lát.

Amúgy tényleg jó lenne, ha már lőne egyet, egyrészről motivációs szempontból, másrészről talán leakadnának róla az emberek.
Lezárt