Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Akkor kb hasonló szinten állunk.visca el barca írta:
a díjak közül szinte már csak válogatott 50 meg 100 gól hiányzik, 100 % happiness, csodacsukát is venni kellene (most olvasom h azzal irányítani lehet a lasztit, miihii megvolt már?), meg alacsonyabb osztályban kellene bajnok lenni, de vicces lesz 10 év milan után az olasz 2-be lemenni
![]()
Ez most furcsa lesz lehet amit írok, de nem értem ezt a hsztsjd írta: Ezzel nem is lett volna semmi problémám, ha nem ez lett volna a sokadik ilyen véletlen sima egyszerű dolog. (És lehet, hogy csak nekem volt furcsa, hogy 200 másik fórumozó meg magában tartotta ezeket a dolgokat)
Persze nem fogom belemagyarázni azt, ami nincs benne, Te tudod legjobban, hogy mit akartál és mit nem ezzel.
Ugyanakkor nem ez az első alkalom, hogy hasonló előfordult (leírtam a példákat) ezért vontam le hosszútávú következtetéseket ebből.
Mindenesetre bármennyire is privát - nem privát szted (bár láthatod mekkora érdeklődésre tartott számot kettőnkön kívül), a kérésemet továbbra is fenntartom, nem szeretnék se példa, se minősítés tárgya lenni se névvel, se névtelenül. PÜ-ben viszont bármikor megtalálsz hasonló jellegű javaslatokkal (és szeretném is, ha megtennéd).
De legalább az is közös bennünk, hogy van egy határozott elképzelésünk a fórumról.
Ez vanBob_Marley írta: Gamet is tettem volna, csak pajti, te csak pár topikban vagy aktív
Ezzel nem is lett volna semmi problémám, ha nem ez lett volna a sokadik ilyen véletlen sima egyszerű dolog. (És lehet, hogy csak nekem volt furcsa, hogy 200 másik fórumozó meg magában tartotta ezeket a dolgokat)Bob_Marley írta:Egy sima egyszerű kérdés volt, amire válaszoltam 3 névvel, megindokolva ki miért igen, ki miért nem.
Először is nem nevelőcélzata volt a dolognak, csupán szerettem volna megindokolni a döntésemet.Mert valahol úgy gondolom így illik, a többi kategória abszolút szubjektív volt, bár azokról is kifejtettem a véleményemet, már régebben is pl góloknál figyeltem, hogy sima "mezei" barátságos meccs, vagy pl mint Balotelli gólja egy EB elődöntőben.sjd írta: De ami miatt mégis írok, hogy ezt most így nyilvánosan a fórumon tetted meg. Ha Te is elfogadsz valamennyi kritikát, kezdesz egyre inkább az Eurobarca erkölcscsőszébe átmenni. Mint láthatod, Te voltál az egyetlen, aki úgy érezte, hogy le kell írnia, hogy ki miért, és ki miért nem (!) került fel az év fórumozója listájára, szemmel láthatólag nevelő célzattal. Emellett emlékszem, hogy korábban is írtál ilyen jellegű dolgokat az offtopic-ban, ami kifejezetten zavart (ezzel kapcsolatban volt PÜ váltásunk), másrészről pedig a moderátorok felé történő "árulkodás" sem nyerte el egyesek tetszését (azzal pl. nekem viszont nem volt akkora bajom). Ami viszont kifejezetten rosszul esett, hogy a fenti esetnél is és több alkalommal (egészen egyszerű filmklubos dolgok kapcsán is) nem tudom, hogy szándékosan vagy sem, (bár név nélkül) de kifejezetten az én dolgaimba kötöttél bele, ezeket hoztad példának egy probléma illusztrálására.
(hatalmas zárójel)
Nem tartom jó dolognak az "újoncok" "leszidását".sjd írta: Az más kérdés, hogy a moderátorok stílusa és szigorúsága mennyire okozza ezt (nem akarom rájuk fogni, de én sem csinálnék bizonyos dolgokat, ha tényleg nem szabadna, ill. azt látnám tőlük, hogy ők sem csinálják), ez engem semennyire sem ment fel. Ennek kapcsán viszont hadd mondjam el, hogy több gyenge elméjű újonccal azért viselkedtem prosztó módon, hogy takarodjanak el a fórumról (és ebben a moderátori támogatást is kaptam), mindezt eredményesen, miközben a többség csak a fórum színvonalára panaszkodtak és még inkább adták alájuk a lovat (Kash esetében ez utóbbiak között voltál)
Én kifejezetten örülök, hogy kettőnk részévtelével egy egész normális és intelligens társaság kezd létrejönni az eurobarcán, és ez szeretném, ha így is maradna. De ettől függetlenül igyekszem a továbbiakban korrekt lenni mindenkivel.
(zárójel bezárva)
Ezzel nem értek egyet.Semmilyen privát jellegű dolgot nem éreztem benne, amit pü-ben kellett volna közölni.Egy sima egyszerű kérdés volt, amire válaszoltam 3 névvel, megindokolva ki miért igen, ki miért nem.sjd írta: Amellett, hogy kicsit feleslegesnek és visszatetszőnek tartom itt az ezeket a véleményezéseket (és talán ezzel nem leszek egyedül), természetesen a legnagyobb álszentség lenne most mondanom, hogy hagyj fel velük, de mindenesetre ezúton szeretnélek megkérni, hogy az ilyen jellegű dolgokat velem kapcsolatban PÜ-ben írd meg nekem a továbbiakban, és ne a különböző topikokban tedd meg ezt, névvel vagy név nélkül. Ha pedig úgy érzed, hogy a fórumon szabálysértést követek el, ezt hasonlóképpen, privátban jelezd a megfelelő moderátornak.
Legszívesebben én is PÜ-ztem volna most, de mivel mások is nevesítve voltak, és ez a gondolatmenet részben őket is érinti, úgy gondoltam ennek itt még helye van, de innentől kezdve folytassuk tényleg egymás között.
(Főleg azért, mert pl. a tárgyilagosság szempontjából szívesen meghallgatnálak kicsit részletesebben, mert ebben folyamatosan igyekszem fejlődni)
Bocsánat, akkor tényleg az én hibám volt, azt hittem sikerül jól elmagyarázni, csak látatlanban elég nehézkanty írta:Kérdéssel kezdtem, majd a válaszaid alapján reagáltam. Azért kérdeztem először, mert nem akarok és nem akartam vádaskodni
Akkor lehet h rosszul fogalmaztam meg ezeket, mert én úgy érzem, hogy a tények alapján igazságtalan, amit írsz. Azok alapján lehet, hogy nem, amiket most mondtam, csak akkor rosszul fogalmaztam.kanty írta:Az elején rákérdeztem, hogy tényleg ezt írtad? Igen a válaszaid alapján reagálok.
Ez így, ebben a formában egyáltalán nem igaz. Először is, attól hogy valaki visszajelzést ad egy személy véleményére, nem biztos hogy rögtön fel is veszi ugyan azt a stílust, mint a reakciót kapó hozzászóló. Az meg milyen dolog, hogy csak a moderátorok dolga és joga az , hogy a visszajelzéssel "fejlesszék" az adott hozzászólót? Szerintem ez nem igaz, már csak azért sem, mert a fórum közel sem csak a moderátorokból áll, a közösség reakciója talán fontosabb is, mint az adminoké. Bár a kettő együtt ér a legtöbbet.füst írta:De ez egyedül a moderátorok dolga és joga is. Ha egy mezei fórumozó veszi fel ugyanazt a stílust mint a kellemetlenkedő, akkor a végeredmény az hogy mindketten rontják a fórum színvonalát, ráadásul többnyire nem vezet sehova.A fejlődés lehetetlen anélkül, hogy bármilyen visszajelzést adnánk
Már megbocsáss, de én azért fogom venni a bátorságot, és nem tartom magamban, ha valaki sztem hülyeséget írt. Ezt nem tiltja meg nekem senki.füst írta:De ez egyedül a moderátorok dolga és joga is.A fejlődés lehetetlen anélkül, hogy bármilyen visszajelzést adnánk
Igazából az a bajom, hogy olyan dolgokat kifogásolsz látatlanban, amelyek akkor vagy nem így vannak, vagy szemmel láthatólag korábban nem volt problémád.kanty írta:
A labrador-nutella kombó csak ma este érkezik meg?S.Agüero írta:Emellett még kaptam egy Barcás naptárat is, de az már annyira nem érdekes, bár lehet ez sem annyira.
Egészségedre.messideco írta:Életem ehuik legjobb nspaj! Imádtam! Szánkózás a legjobb, főelg bközzben az illogatás a cimonikkel:)
De ez egyedül a moderátorok dolga és joga is. Ha egy mezei fórumozó veszi fel ugyanazt a stílust mint a kellemetlenkedő, akkor a végeredmény az hogy mindketten rontják a fórum színvonalát, ráadásul többnyire nem vezet sehova.A fejlődés lehetetlen anélkül, hogy bármilyen visszajelzést adnánk
Igen kiállok, ha látom, hogy simán tudatlan és nem rosszindulatú. Mert azon az elven vagyok, hogy inkább segíts neki, mint küld el melegebb éghajlatra. S ha nem is segítek, akkor se szólok be neki, mert az az én lelkivilágomat nem teszi teljesebbé, ha valakit elküldök a francba.sjd írta: De legközelebb majd ha előfordul, légyszíves állj ki melléjük, mert idáig egyelőre senki nem tette meg, sőt, még a moderátorok is szívesebben látják őket fórumon kívül.
.Másrészről meg az a véleményem, hogy nagyon szép dolog, hogy 7-8 évesen van mindenkinek számítógépe meg okostelefonja, de ha egy mód van rá, ne mi legyünk a terepe annak az időszaknak, amíg rájön, hogy a focit nem csak nézni kell, hanem látni is. Én ebben a korszakomban egy iwiw-es fórumra írogattam, aztán jöttem ide át, nem vagyok büszke azokra az időkre, de én kifejezetten örültem volna akkor, ha nem csak az ignore mód ment volna, hanem néha eligazítanak, elküldenek a fenébe. A fejlődés lehetetlen anélkül, hogy bármilyen visszajelzést adnánk
Nem kifejezetten így történt ez (vagy ha igen, akkor sztem feltűnt volna, de mindenesetre lehet hozni a példákat, nekem egyelőre túl mélyre kell visszaásnom), soha nem személyeskedtem, sértegettem senkit, inkább cinikus/lekezelő szoktam lenni. Amikor valaki orbitális marhaságokat írt, akkor mondtam neki, hogy marhaságokat ír, amikor valaki 60adszorra írja be a film topikba, "hogy ajánljatok filmet", miközben csak 2 hsz-t kellene elolvasnia, mert az egész topik egy nagy ajánlás, akkor szóltam, mondtam az átigazolási topikban, hogy ne fm-ezzenek stb. stb. Azt pedig kifejezetten utálom, amikor ezek az egybites fórumozók mindezt támadólag fellépve teszik ("hagyjátok már Messit" stb. stb.)kanty írta:Nem akarok beleszólni, csak egy dolog kicsit meglepett. Direkt vagy paraszt egy fórumozóval, azért, hogy tűnjön el? Ezt jól értettem? Mert, ha igen, akkor azt elég nagy taplóságnak tartom.
A helyesírás és a gyengeelméjűség koránt sem említhető egy lapon szerintem. Van határ aközött, hogy valaki miként fogalmazza meg a gondolatait, és hogy mik a gondolatai. Dani szerintem azokra a "trollokra" gondolt, akik 1-2 hsz. erejéig idetévednek, és a maguk valótlan igazát minden egyes ocsmány eszközzel védeni szeretnék. Ők meg is érdemlik ezt a bánásmódot, szerintem mindannyiunk botlott már bele hasonló kaliberű fazonba itt, az eurobarcán.kanty írta:Nem akarok beleszólni, csak egy dolog kicsit meglepett. Direkt vagy paraszt egy fórumozóval, azért, hogy tűnjön el? Ezt jól értettem? Mert, ha igen, akkor azt elég nagy taplóságnak tartom.
Nem rég elolvastam az első hozzászólásaimat. Hát mit mondjak, nem szépirodalmi alkotások. De a fórumozásnak köszönhetően ebben is fejlődöttem, s még van egy rakás dolog, amit ennek a fórumnak köszönhetek. Vagy, amit az itteniektől tanultam. Gondolom nem én vagyok egyedül így.
Én azt vallom, hogy ha jön valaki, akin látszik, hogy fiatal és tapasztalatlan, akkor nem az a megoldás, hogy kezdjük szívatni. Hanem az, hogy megpróbáljuk nevelni, megpróbálunk segíteni neki. Mert gondolom egyikünk sem a Bölcsek kövével a zsebében született.