sjd írta:18Barca99 írta:de aki önköltségesre szeretne menni annak a tavalyi év ponthatárait kell nézni?
Nagyjából igen, ugye azt az egyetem határozza meg. Attól függ, h ha most sokkal többen kerülnek majd be államira, akkor valószínűleg az önköltséges ponthatár is feljebb megy.
Viszont, ha beleszólhatok, ha csak a röghöz kötés tart vissza az államira való jelentkezéstől, sztem röhögve írd alá, egyrészt ha külföldön fogsz dolgozni a diploma után 10 évet, akkor simán kifizeted (inkább mint most hitelből meg nem tudom hogy), másrészről joggal sok lehetőséged nincs külföldre kijutni.
Amúgy én most hihetetlen boldog vagyok, h az előző évfolyamnak is volt és a következő évfolyamnak is lesz állami hely,
csak nekünk nem a szakunkon.

Hosszú post lesz.
Srácok,
Szerintem félreértitek a cuccost. Meg az egész rosszul van kommunikálva, eleve, gondoljatok bele, előre meghatározni ponthatárt? wtf? A legnagyobb hülyeség. Mi van ha 5ezer jelentkezőből 5ezer eléri a 460at? Nyilván gondoskodó állam szerepét bevállalják, és támogatnak mindenkit
Csak a mi, tavalyi példánkból induljunk ki. Én BCE-NG-n vagyok.
A fizetős ponthatár volt tavaly ide 453 Idén meg azt akarják mondani, hogy 460nál felvesznek államira? Mi???? Kábé tőlünk mindenki adná be a papírját még egyszer, mert sokaknak van 460+ pontja, ergo felvennék őket is, meg még a most érettségizőket is, akik elérik a 460at?
Dehogy.
Elmondták, hogy ezek
minimum ponthatárok, ami változhat a jövőben, illetve a létszám 10-20%a fog kapni állami támogatást, ami kb. megegyezik az idei NG arányának.(130an vagyunk kb a szakon és olyan 20ember államis)
Szóval, véleményem szerint a Corvinuson kb. ugyanannyi lesz a ponthatár államira, NG-re biztos megint ilyen 480 körül lesz. A többi szakot nem tudom, mert ugye ott nem indult támogatott képzés. Ezt ahogy sjd is írja, igazán a 2012es évfolyamot szúrta meg a rózsa tövise... egyébként erre a HÖOK azt mondta elvileg, hogy ezt a problémát a napokban napirendre fogják tűzni, mármint a mi évfolyamunknak a létszámát, bár nem hiszem, hogy sokat tudnak tenni.
És még az egyik cikkben az is volt, hogy a végső (minimum) ponthatárokat akkor határozzák meg, ha eldöntik, hogy pontosan hány támogatott hely lesz ezekre a helyekre. De egyszerűen ezt a minimum pontot nem értem, sztem csak a nép etetése, bár bocsánat.... Korábban leírtam, hogy mi van ha a tervezett keret 2szerese eléri a pontot? Úgysem vesznek fel mindenkit.
De nekem se teljesen tiszta ez az egész, sőt...
sjd,
egyébként én ezek után tuti beadom idén a jelentkezésemet, hátha...Ha már csak eleve BCE-GTK-n azon az 5 vagy hány szakon indul 10-15db támogatott hely, már mindjárt több, mint nálunk egész évfolyamon a 20.