Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.20. 10:06:12

Na tegnap megnéztem én is az Alle-ban a Djangot.

Imádom a Western filmeket, legfőképp a spagetti westernt, ez ugye nem volt teljesen az, sőt, de összességében nem volt rossz.
Samuel L Jackson nagyot alakított, zseniális volt az öreg.
Jó-jó volt, de mégis hiányzott nekem valami, s 2 olyan dolog volt a filmben (most így hirtelen) amit meg nem tudtam hova tenni, az elején a KKK komédia, ami tart 5 percig, az totál nem illett a filmbe, de hogy amikor a házban lövöldözik Django, hogy a jó Istenbe jön a képbe egy Tupac szám :D
Karakterek jók voltak, történet is jó volt, inkább a körítés amire szerintem nekem hiányzott, valahogy nem jött át az az igazi Western érzés, elején még ez azért ki volt hangsúlyozva, több elnyújtott jelenet volt, táj bemutatása stb, ami remek volt, utána viszont "csak" ment a sztori.
Na de összességében végül is tetszett
7/10
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.01.20. 07:42:05

Mihii, ha már ilyen aktív vagy, nincs kedved csatlakozni a filmklubhoz. Remy te?
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2013.01.20. 01:40:06

lui1698 írta:@REMY, ezt láttad már?
http://www.youtube.com/watch?v=3gVWY19wQ2U
Én tudom ajánlani. :wink:
érdekes, mert keveredik a rajzolt és az animációs technika, ugyanakkor a rajzoltnak nehezen tudnék nekiülni, mert akarva-akaratlanul is a Dragon Ball-hoz pórbálom mérni. Ami totális bukást eredményez az adott filmnek, az én szememben :D bár ezt meg kell majd próbálnom félretenni, mert így soha nem fogom tudni megnézni az alap animéket.

Nagyon elszabadult ez a Django az avataroknál :lol:
miihii
KHAL

2013.01.20. 01:40:06

Ennek a Wonderful témának egyszer már majdnem nekifutottam, de aztán nem is tudom miért maradt el.
Ha ennyire ajánljátok, akkor sztem beiktatom a menübe :)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.20. 01:37:51

lui1698 írta:@REMY, ezt láttad már?
Ez az , amiben egy hatalmas toronyszerűség van a középpontban? Mert akkor ez hatalmas :shock:
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.20. 01:36:36

@REMY, ezt láttad már?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.20. 01:27:51

REMY írta: első: mi az a btw? :D :lol:
by the way :D

De amúgy ha ránézel arra a két bevételi adatra, akkor láthatod, h nem azért nem lesz vmiből animációs film, mert nem lenne jó, hanem mert nem lenne jövedelmező.
Pl. a Scanner Darkly is mekkora film, aztán mégis hatalmas anyagi bukás.
REMY
Madridista

2013.01.20. 01:19:37

sjd írta:
btw amúgy az általad leírtak felé haladnak a filmesek, lassan egy Transformersben, Hobbitban, Pi életében több animáció van, mint valódi felvétel
első: mi az a btw? :D :lol:

másodszor: Olyanokra gondolok például, hogy a nagysikerű számítógépes játékokból, miért nem csinálnak egy egészestés animációs filmet? Normális forgatókönyvvel persze.
pl. Prince of Persia, Batman - Arkham, Silent Hill ..., stb.. sajnos nem nagyon vagyok jártas a mostani siker játékok terén.

De pl. a Resident Evilből tudtak csinálni animációsat és nem is volt rossz. Vagy az előbb említett Final Fantasyból is.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.20. 01:12:27

REMY írta:Pedig eléggé kiaknázatlan terület az animációs film. Jelen esetben a számítógéppel készítettekre gondolok, nem a rajzoltakra. Kaland, HORROR, akció terén is lehetne csinálni. És nem feltétlenül csak a gyerekeknek kéne szólnia.
Beowulf: imdb 6.3, bevétel: 196 millió
Jégkorszak 4: imdb 6.6, bevétel: 875 millió

Van még kérdés? :wink: :D

btw amúgy az általad leírtak felé haladnak a filmesek, lassan egy Transformersben, Hobbitban, Pi életében több animáció van, mint valódi felvétel
REMY
Madridista

2013.01.20. 01:05:06

miihii írta:
Én eléggé aktívan követem az animációs cuccokat, uh ha lenne indíttatásod a ráfekvésre, akkor előre szólok, h kb olyan a felhozatal mostanában, mint horror terén :?

Egy jóra, jobbra jut vagy 5-6 ilyen paranorman nagyjából.
Pedig eléggé kiaknázatlan terület az animációs film. Jelen esetben a számítógéppel készítettekre gondolok, nem a rajzoltakra. Kaland, HORROR, akció terén is lehetne csinálni. És nem feltétlenül csak a gyerekeknek kéne szólnia. :wink: A japánok értenek a felnőttes animációs filmekhez. Egy nagy kedvenc is tőlük van --> Final Fantasy VII: Advent Children

HD-ban elképesztően szép, pedig nem mai darab. Aki még nem látta annak nagyon ajánlom, mert tényleg nagyon jó. Lehet, hogy majd újranézem a jövőhéten és írok róla ...
miihii
KHAL

2013.01.20. 00:57:47

REMY írta:
miihii írta: A 6-os értékelésedet egy pici jóindulattal adom ;)
Mostanában kevés animációs filmet néztem, így velük kapcsolatban a jóindulat vezérel. Lehet, ha jobban ráfeküdnék a műfajra... mert lenne mit pótolni, akkor 5 esetleg 5,5 reálisabb lett volna. De hát most így jött ki :D
A szép színek miatt megérdemli a 6-ot talán :D

Én eléggé aktívan követem az animációs cuccokat, uh ha lenne indíttatásod a ráfekvésre, akkor előre szólok, h kb olyan a felhozatal mostanában, mint horror terén :?

Egy jóra, jobbra jut vagy 5-6 ilyen paranorman nagyjából.
REMY
Madridista

2013.01.20. 00:43:21

miihii írta: A 6-os értékelésedet egy pici jóindulattal adom ;)
Mostanában kevés animációs filmet néztem, így velük kapcsolatban a jóindulat vezérel. Lehet, ha jobban ráfeküdnék a műfajra... mert lenne mit pótolni, akkor 5 esetleg 5,5 reálisabb lett volna. De hát most így jött ki :D
miihii
KHAL

2013.01.20. 00:38:56

REMY írta: ParaNorman

Oscar díjra jelölt animációs filmek közül az egyik. Sajnos egy kisebb csalódással ért fel, mert bár a képi világ a stop-motion technikával fantasztikus volt, viszont a forgatókönyv gyenge... ezáltal unalmas lett és vontatott :unsure:
az értékelésről bővebben ITT olvashattok.
Pont ma néztem meg én is és teljesen egyetértek.
Gyönyörű az egész, a képi világa első osztályú, de maga a film elég nagy csalódás volt. Am is gyenge lábakon álló sztori, a végkifejlet meg betette a kaput teljesen. Inkább az órát néztem, h legyen már vége, mint a képernyőt :?

Azért voltak benne vicces dolgok, párszor megnevettetett és tényleg szép az egész, de még ez sem menti fel az alól, h igencsak gyenge alkotás összességében.

A 6-os értékelésedet egy pici jóindulattal adom ;)
gergo9
Director del Fútbol

2013.01.20. 00:36:12

visca el barca írta:a rák egyen meg titeket testvéreim :D
Pont olvasom az észrevételekben hogy milyen színvonalas ez a topik is erre 100év után benézek és ez az első hsz :mrgreen: :lol:
Naf offolást is befejezem.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.20. 00:29:54

a rák egyen meg titeket testvéreim :D majd ha felnőttök rájöttök :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
REMY
Madridista

2013.01.20. 00:21:41

sjd írta:
sjay írta:
visca el barca írta:jogos. sokan baromi unalmasnak találják, ami valljuk be vhol jogos, viszont marha egy aranyos film :D
Szerintem túl fiatal vagyok hozzá, azért nem találtam aranyosnak :D
Azért sztem akármennyire is ezt mondogatja állandóan veb, nem működik ez minden filmnél :mrgreen:
Nem egy rossz film ez a Holdfény... de a főszereplő gyereket agyonverném... ennyire idegesítő, okoskodó gyereket rég láttam. :roll:
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.01.20. 00:20:18

REMY írta:Kulthorror sorozat 6. rész: Az ördögűző
Meghoztad a kedvem hozzá, holnap este megkuksolom. 8)
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Primitive
Entrenador del Barça

2013.01.20. 00:17:03

Most jutottam el odaáig, hogy megnézzem a Bourne 4. részét.

Voltak/vannak fenntartásaim a fillmel kapcsolatban: a trilógia összes részét imádtam, és szerintem egy fantasztikus film, engem sokadjára is leköt, ha előveszem. Gyakorlatilag évente előkerül nálam, valamiért nagyon csípem az ilyen témájú filmeket.

Azzal, hogy megtudtam, hogy nem Matt Damon lesz a 4. rész főszereplője, már éreztem, hogy nem fog ez olyan jó lenni. Most rászántam magam és megnéztem ( 2 részletben sikerült ), gondolom ezzel elmondtam mindent. :roll:

Sajnálom, de nálam sokat rontott a filmen, hogy pont azt vették ki a filmből, ami szerintem az alapját adta a sikerének. Baromira jól állt Matt-nek a karakter. Nagy kár érte. Egyébként miért nem Ő lett a főszereplő, mert ennek a hátteréről nem sokat tudok? :oops:
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.20. 00:16:43

sjay írta:
visca el barca írta:jogos. sokan baromi unalmasnak találják, ami valljuk be vhol jogos, viszont marha egy aranyos film :D
Szerintem túl fiatal vagyok hozzá, azért nem találtam aranyosnak :D
Azért sztem akármennyire is ezt mondogatja állandóan veb, nem működik ez minden filmnél :mrgreen:
Primitive írta:Egyébként miért nem Ő lett a főszereplő, mert ennek a hátteréről nem sokat tudok? :oops:
Asszem talán Greengrass otthagyta a projektet és utána már ő sem akart benne lenni (v talán fordítva volt, de ha jól emlékszem inkább mégiscsak az első verzió)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2013.01.20. 00:20:06-kor.
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.20. 00:10:59

visca el barca írta:
Tim írta:Viszont ha a gyermekkori barátságról kellene filmet ajánlanom,akkor inkább a Stand by me lenne ,ami viszont méltatlanul alulértékelt.
jogos. sokan baromi unalmasnak találják, ami valljuk be vhol jogos, viszont marha egy aranyos film :D
Szerintem túl fiatal vagyok hozzá, azért nem találtam aranyosnak :D . Más magyarázatot tényleg nem tudok.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.20. 00:09:39

Tim írta:Viszont ha a gyermekkori barátságról kellene filmet ajánlanom,akkor inkább a Stand by me lenne ,ami viszont méltatlanul alulértékelt.
jogos. sokan baromi unalmasnak találják, ami valljuk be vhol jogos, viszont marha egy aranyos film :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
REMY
Madridista

2013.01.20. 00:02:46

Kulthorror sorozat: Végeredmény

1. – Rémálom az Elm utcában 10/10
2. – Az ördögűző 9/10
3. – Sikoly 8,5/10
4. – Péntek 13. 8/10
5. – Fűrész 8/10
6. – Hellraiser 7,5/10

bónusz film --> ParaNorman

Oscar díjra jelölt animációs filmek közül az egyik. Sajnos egy kisebb csalódással ért fel, mert bár a képi világ a stop-motion technikával fantasztikus volt, viszont a forgatókönyv gyenge... ezáltal unalmas lett és vontatott :unsure:
az értékelésről bővebben ITT olvashattok.
Tim
Mezei fórumozó

2013.01.19. 23:39:57

sjay írta:
soadroli írta:Ez a Holdfény királyság mitől olyan jó? :roll:
Szerintem a tavalyi év legtúlértékeltebb filmjeinek egyike. Számomra nyálas volt és szeleburdi, a gyerek színészek pedig nagyon irritálóak.

De itt írtam róla bővebben.
Bájos kis film,csodálkoztam hogy miért nem hallottam róla annak ellenére
hogy Bruce Willis,Edward Norton,és Bill Murray játszik benne. Talán attól lett viszonylag népszerű,mert a téma a legtöbb emberben csak megpendít egy húrt.. :lol: Egyébként a sztori tényleg semmi extra,de bőven a nézhető kategória fölött van. Személy szerint nekem a színek tetszettek borzasztóan.
Amikor a városkát,vagy a házakat mutatták az egésznek olyan mesekönyv/képregény szerű hatása volt. Vagy amikor Sam nevelőszüleinek telefonáltak,a nevelőapa pulóverje színben tökéletesen passzolt a konyhabútorhoz. Nem is tudom talán az Ollókezű Edwardban láttam ilyet utoljára. Viszont ha a gyermekkori barátságról kellene filmet ajánlanom,akkor inkább a Stand by me lenne ,ami viszont méltatlanul alulértékelt.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.19. 23:26:17

sjay írta:
itt írtam róla bővebben.
Én meg ITT :P
Amúgy csak, hogy 3 okot mondjak, h miért jó: Edward Norton, Bruce Willils, Bill Murray

Green Street Hooligans
Egészen jó kis film, sokkal jobban bejött, mint a hasonló témájú Futball faktor. Talán nincs nagyon kiemelkedő aspektusa, de sztem ahhoz képest, hogy nem egy mély mondanivalójú művészfilm, egy egészen remek alkotás.

Amour
Faust kolléga jól írta, ez nem egy könnyed esti mese, az biztos. A téma nem volt rossz, de nagyon látszott, hogy Haneke még a 70-es években érzi magát. Néha borzalmas szenvedés volt a részletessége miatt (utolsó 10 percet simán végigpörgettem, mert az kb. 1 percnyi eseménysor volt iszonyatosan túlhúzva), máshol meg szinte úgy kellett kitalálni a dolgokat ( pl. h miért nem volt jó a második nővér)
Emellett az operatőri munka is borzalmasan zavart, már ha egy ilyen statikus fényképezést lehet annak nevezni, ha egy kamerát letesznek a díszlet közepére, szinte még az is kreatívabb lett volna.
Jó ötlet és történet, de a megvalósítás nagyon nem az én világom.
jelwaz írta:Szóval én úgy láttam, hogy számos technikai megoldás (melyeket más művészfilmekben láttam először) indokolatlanul próbálja tovább dramatizálni, erősíteni az adott helyzet "hangulatát", ami lehet, hogy így giccsbe hajlott, de én nem azt érzékeltem, hogy a rendező szándéka a cicomázás lett volna, hanem képet akart komponálni.
No, én ezt hívom túlzott hatásvadászatnak, meg giccsnek. :D Mármint számomra a giccs nem a művészeti megfogalmazásában él itt, hanem mint túlzott, hollywoodias, optimisztikus megoldások.
Hozzátenném, számomra a hatásvadászat (és ezzel amit leírsz is) teljesen rendben van, amíg a rendező nem akar átesni a ló túloldalára.
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.19. 22:27:09

Szerintem a tavalyi év legtúlértékeltebb filmjeinek egyike. Számomra nyálas volt és szeleburdi, a gyerek színészek pedig nagyon irritálóak.

De itt írtam róla bővebben.
Válasz küldése