soadroli írta:A Kutyaszorítóban 8.4-en áll IMDB-n

Hát nem tudom, én most most néztem meg, nekem nem igazán jött be, idáig a leggyengébb Tarantino-film szerintem. 6.5/10 nálam.
Szóról szóra adom
sjay írta:Mellesleg: Csak a szél
Megnéztem én is, és azt kell mondjam, hogy magyar szinten alapvetően profi munka, néhol persze a színészi játékokkal, világosítással vannak problémák, de a lehetőségekhez mérten tényleg korrekt.
Viszont borzalmasan hiányzik egy forgatókönyv az egész mögül, a filmnek egyfajta életkép hangulata van, különösebb tematika nélkül. A profibb írók azért azt is megoldják, hogy a szereplők lépten-nyomon belebotoljanak a társadalmi problémákba, amit boncolgatni szeretnének (Crash pl. zseniális ilyen szempontból és emiatt is tud végig objektív maradni), de itt nincs semmi ilyenről szó, mindenki éli az életét és kész.
És már csak azért sem értem a film üzenetével kapcsolatos vitákat, mert Fliegauf éppen, hogy csak a felszínt kapargatja (persze valamennyire a főszereplők felé ébreszt szimpátiát, de sztem elég korrekt ilyen szempontból is) és kerüli a kényes témákat. De érzi ő is, hogy a filmje alig szól valamiről, ezért vannak eléggé bő lére eresztve az egyes jelenetek.
Szóval nekem egy rossz írás - jó rendezés kombinációnak tűnik az egész, de sztem messze nem szól annyi mindenről, mint amekkora vitákat generál.