Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Faust
Madridista

2013.02.10. 00:43:04

De a még régebbiek, mint az Ördögűző, meg a Kubrick féle Ragyogás nagyon bejönnek, ez viszont szimplán hulladék. Anno se nagyon tudtak meghatni a maguk korában. Ott van pl. a másik ilyen a Tudom mit tettél... az is elég gyenge.

Na, de viszont az írásaidnak hála mostanában rászánom majd magam 1-2 ilyen régebbi darabra. The Thing van még most terítéken egyelőre, meg majd a Candy Man (mondjuk ezt láttam már), aztán az Ómen.
A Sikoly inkább parodisztikus, mintsem horror, ez a legnagyobb gondja. Azontúl, hogy kis vérfrissítést okozott a műfajban, Craven mintha végig magán röhögne. Az ilyen tudommitettél-féle filmeket meg egyszerűen...felesleges megnézni.

Ha rám hallgatsz lui, az Óment hagyod a búsba, viszont a Carpenter-féle Thing az nekem baromira tetszett, kb. egy éve pótoltam be.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.10. 00:26:21

Wall-E
Ideje volt már ezt is látnom, eszméletlen jó film, nagyon össze volt rakva a legapróbb dolgokat is beleértve.

Harsh Times
Akár egy egészen jó és szerethető film lehetett volna ez Ayertől (persze az End of Watchtól vagy a Training Daytől még messze van), de megint nem tudtam túltenni magam azon, hogy a főszereplő egy irgalmatlan nagy gyökér. Nem rossz még ettől, de nem jött be maradéktalanul. Veb-nek viszont ajánlom, mert Christian Bale nagyon jól alakít. :wink:
TT
Capitá del Barça

2013.02.09. 23:32:04

igaz későn vettem észre, így az utolsó 1 óráját csíptem el a deja vu-nek, az rtl-en robog. láttátok már gondolom, de ha nem mindenképp nézzétek meg.

Denzel Washingtont nagyon megszerettem az utóbbi pár évben, csak jó filmjei vannak. a mostani Flight is bitang volt, bár feleslegesen hosszú a játékidő.

http://www.imdb.com/title/tt0443274/?ref_=fn_al_tt_1
ezt meg tervezem megnézni, mert elég rég láttam (Denzel nem játszik benne, csak úgy eszembe jutott a minap)
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.09. 18:47:53

REMY írta:Én még ilyenről nem hallottam :D nem fogok azért 10/10-ről leszedni egy Star Warsot, csak mert eljárt felette az idő, és mondjuk gyenge a technika.
A technikát hagyjuk, nagyon jól tudod, h engem az a legkevésbé sem érdekel, én nem az a típus vagyok, aki az Alien elől feláll, mert gagyi a vizuális effekt.
De a SW felett sok más szempontból is eljárt az idő, attól függetlenül, hogy a státusza megkérdőjelezhetetlen, és számomra elég furcsa és hiteltelen, amikor mondjuk ennél jobb filmek meg kapják a rosszabb értékeléseket, mert azok éppenséggel nem "klasszikusok".

szerk.: közben a Boy A-ről írtam egy kritikát
REMY
Madridista

2013.02.09. 18:35:07

sjd írta: Ezekben az érvelésekben csak azt nem értem, hogy miért következik akkor ebből az, h jó film valami. Sok klasszikusról lehet ilyeneket mondani, de úgy érzem néha már blaszfémiának számít egy-két műről beismerni, hogy eljárt felette az idő. Mad Max, Terminátor stb .stb.
Lehet, h csak én vagyok fiatal ahhoz, h ezt igazán átérezzem, de én úgy gondolom, hogy a számomra korszakalkotó filmeket idővel át tudtam értékelni azoknak fényében, amelyeket később láttam.
Én még ilyenről nem hallottam :D nem fogok azért 10/10-ről leszedni egy Star Warsot, csak mert eljárt felette az idő, és mondjuk gyenge a technika.

:D
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.09. 18:28:33

REMY írta:más: Lui a sikollyal az a baj, hogy ha nem abban az időben láttad, amikor azt kiadták, akkor nem fog tetszeni. Akkor ez újnak számított. Újítás volt a slasher filmeken belül. Manapság már nem. És mivel te most láttad először, így nem ragadott magával, úgy mintha akkor láttad volna. Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor tetszett volna, csak hát sokkal nagyobb rá az esély.
Ezekben az érvelésekben csak azt nem értem, hogy miért következik akkor ebből az, h jó film valami. Sok klasszikusról lehet ilyeneket mondani, de úgy érzem néha már blaszfémiának számít egy-két műről beismerni, hogy eljárt felette az idő. Mad Max, Terminátor stb .stb.
Lehet, h csak én vagyok fiatal ahhoz, h ezt igazán átérezzem, de én úgy gondolom, hogy a számomra korszakalkotó filmeket idővel át tudtam értékelni azoknak fényében, amelyeket később láttam.
REMY
Madridista

2013.02.09. 18:19:06

lui1698 írta: Na, de viszont az írásaidnak hála mostanában rászánom majd magam 1-2 ilyen régebbi darabra. The Thing van még most terítéken egyelőre, meg majd a Candy Man (mondjuk ezt láttam már), aztán az Ómen.
na, akkor megérte megírni legalább :D The Thing iszonyat jó, Kampókéz szintén. Nekem abban a megteremtett hangulat ami iszonyat tetszik. Tony Todd, meg elég jó gonosznak. Egy igazi klasszikus. Nem világmegváltó, de nagyon is jó. (mondjuk már láttad, mint mondtad...)
Ómen-t asszem nem láttam. Legalábbis az eredetit. Valami újat láttam, de az felidegesített és egy kalap .... ér.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.02.09. 18:15:23

REMY írta:más: Lui a sikollyal az a baj, hogy ha nem abban az időben láttad, amikor azt kiadták, akkor nem fog tetszeni. Akkor ez újnak számított. Újítás volt a slasher filmeken belül. Manapság már nem. És mivel te most láttad először, így nem ragadott magával, úgy mintha akkor láttad volna. Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor tetszett volna, csak hát sokkal nagyobb rá az esély.
De a még régebbiek, mint az Ördögűző, meg a Kubrick féle Ragyogás nagyon bejönnek, ez viszont szimplán hulladék. Anno se nagyon tudtak meghatni a maguk korában. Ott van pl. a másik ilyen a Tudom mit tettél... az is elég gyenge.

Na, de viszont az írásaidnak hála mostanában rászánom majd magam 1-2 ilyen régebbi darabra. The Thing van még most terítéken egyelőre, meg majd a Candy Man (mondjuk ezt láttam már), aztán az Ómen.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2013.02.09. 18:06:45

miihii írta: Am a sorrended sztem nem jó a kritikában, ugyanis a 2010-es második rész az első, a 2008-as a második és ez a harmadik.
2008-asban egy csaj kezében volt az egész halálfutam, és azt a csajt a 3. rész végén láthatjuk a TV-ben.

A 2. részben van Frankenstein, és ott szerzi meg a győzelmeit.

A 3. részben, meg visszavonul, és így lesz a Statham-es következő. De ezt Trejoból is kilehet következtetni hiszen ő abban nincs benne. Se Katrina, se Luke. Lista viszont benne van, és ő ugye ott maradt :D tehát, de jó az a sorrend :P

más: Lui a sikollyal az a baj, hogy ha nem abban az időben láttad, amikor azt kiadták, akkor nem fog tetszeni. Akkor ez újnak számított. Újítás volt a slasher filmeken belül. Manapság már nem. És mivel te most láttad először, így nem ragadott magával, úgy mintha akkor láttad volna. Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor tetszett volna, csak hát sokkal nagyobb rá az esély.
miihii
KHAL

2013.02.09. 16:45:26

REMY írta:Halálfutam: A pokol tüze

2008-ban, Paul W.S. Anderson megrendezte az 1975-ös Death Race 2000 néven futó film remake verzióját. A régiben olyan sztárok játszottak, mint Stallone, és David Carradine.

Hát ez a 3. rész nem sikerül a legjobbra, sőt... Viszont egy kerek egésszé tette a történetet. Bővebben itt. 4/10
A héten láttam én is és tényleg egy gyenge közepeske a film. Két dolog volt, ami jobban tetszett benne: a végkifejlet, pontosabban a végkifejlet végkifejlete és Katrina :P
Egyszernézős kategória, de ha kimarad sem veszít vele semmit az ember.

Am a sorrended sztem nem jó a kritikában, ugyanis a 2010-es második rész az első, a 2008-as a második és ez a harmadik.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.09. 12:43:31

lui1698 írta:Elkezdtem a Torinói lovat is, eddig kicsit több, mint egy órát láttam, majd ma valamikor folytatom. Hát nem mondom, hogy Tarr Béla fan leszek. :lol:
ananászok... ananászok mindenhol. nemcsak hogy egyben kellene végignézned, ha nem loopolva legalabb 10x :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.02.09. 12:19:29

Sikoly

Még talán mikor REMY írt róla, akkor esett le, hogy még nem is láttam, csak max. részeket.
De sokat nem vesztettem vele. Egy tipikus 90'-es évek beli tini-horror, idióta sztorival, gyenge színészekkel. Írtad REMY, hogy paródia is akart lenni, de nekem annyira ez nem jött át, csak hogy borzalom volt az egész.
Esküszöm a Horrorra akadva első részében több volt a horrorhoz méltó pillanat. :lol:

5/10

Elkezdtem a Torinói lovat is, eddig kicsit több, mint egy órát láttam, majd ma valamikor folytatom. Hát nem mondom, hogy Tarr Béla fan leszek. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2013.02.09. 00:04:23

Halálfutam: A pokol tüze

2008-ban, Paul W.S. Anderson megrendezte az 1975-ös Death Race 2000 néven futó film remake verzióját. A régiben olyan sztárok játszottak, mint Stallone, és David Carradine.

Hát ez a 3. rész nem sikerül a legjobbra, sőt... Viszont egy kerek egésszé tette a történetet. Bővebben itt. 4/10
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.08. 15:20:30

The Fall
Érdekes film, egészen ambiciózus és gyönyörű látványvilággal. A párhuzamosság és a karakterdráma is a végére egész jól kezd működni benne, de addig azért vannak problémák a történettel.
Kritika

Boy A
Imádom az ilyen drámákat, és ez sem okozott csalódást. És ezek után merje azt vki mondani, h Andrew Garfield nem tud színészkedni...
kurdt
Megmentő :)

2013.02.08. 10:53:47

Tim írta:Erről hallott valaki? Absolutely anything. Különösen Kurdt véleménye érdekelne.
Most már hosszú évek óta próbálkozik Jones is és Idle is, hogy összehozzák a még élő Pythonokat, nem is feltétlenül egy igazi közös munkára, de hogy legalább tűnjenek fel mindannyian ugyanabban a filmben.
A 96-os Békavári uraság áll ehhez eddig legközelebb: azt Jones írta és rendezte; továbbá szerepelt is benne, akárcsak Idle, Cleese és Palin (ő volt a nap!). Egyedül Gilliam hiányzott, de úgy néz ki, hogy a most őt is sikerült rábeszélni egy "mini-reunion"-ra.

The live-action comedy, which will be directed by Jones, will center on a man who becomes the plaything of a group of aliens that bestow upon him the power to do "absolutely anything." The Python boys will lend their voices to these scheming extraterrestrials, which will be CGI creations.

Egyelőre sajnos ezzel kell beérni, bár remélem, hogy írnak még valamit együtt...
Bár igazából ez sem hangzik rosszul, majd meglátjuk. Dátumot nem tudok.

Addig is ajánlom szíves figyelmedbe Eric Idle blogját, ahol van egy csomó vázlat el nem készült szkeccsekről és filmtervekről. Néhányon közülük még mindig sírva röhög az ember... :)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Fecooo
Llegenda del Barça

2013.02.08. 09:55:03

The last stand

Arni, Johnny Knoxwille, Forest Whitaker, sötöbö...

jah és tudom, h sokan nem szeretik szinkronnal nézni a filmeket, de ez ajánlós, ugyanis Arni "visszakapta" Gáti Oszkárt ;)

nem egy bonyolult film, kikapcsolódásnak viszont bőven megteszi ;)

(nem tudom említette-e már vki, ha igen, bocsi... :oops: )
messideco
Presidente del Barça

2013.02.07. 23:33:22

Ezen a héten én voltam a madridista filmklubban az ajánló, és ezt filmet hoztam. Aki akarja, lesse meg :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Tim
Mezei fórumozó

2013.02.07. 20:54:34

Erről hallott valaki? Absolutely anything. Különösen Kurdt véleménye érdekelne.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.07. 20:53:43

Waking Life
Nagyon meg akartam nézni, de iszonyat hamar feladtam. A Scanner Darkly-val ellentétben itt a rajzos megoldás kifejezetten gagyi volt és idegesített is, az meg nem kötött le túlságosan, hogy 5 percenként random emberek random dolgokról beszélnek. Fél óra után kinyomtam.

9-ya rota
Kíváncsi voltam, mire számítsak egy orosz filmtől, de iszonyatosan csalódtam. Eleve gyakorlatilag az amerikai háborús filmeket majmolta, és még elég rosszul is volt megrendezve, az utolsó fél óra egy amatőrfilmes próbálkozásait idézte. A fényképezés és a zene volt jó valamennyire, de alapvetően kevés eredetiség volt benne, és még az is rosszul megvalósítva.

szerk.: Ridley Scott Alien-forgatókönyve jegyzetekkel meg minden 8) 8)
szerk.2: síelés közben sikerült egy jó kis vitába keveredni a haverokkal, szóval szerintetek sci-fi-e a Batman?
(egyrészről elsősorban sci-fi, ill. besorolnátok-e ide, a képregényfilm kategórián belül?)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2013.02.07. 22:21:52-kor.
REMY
Madridista

2013.02.07. 15:06:58

kanty írta:
messideco írta:Remy blogján jelent meg pár gondolatom az Egy veszedelmes viszony c. dán filmről. Bővebben itt
Elég bő. 8) :P
:lol:

Egy veszedelmes viszony
kanty
Llegenda del Barça

2013.02.07. 11:20:21

messideco írta:Remy blogján jelent meg pár gondolatom az Egy veszedelmes viszony c. dán filmről. Bővebben itt
Elég bő. 8) :P
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
messideco
Presidente del Barça

2013.02.07. 09:02:59

Remy blogján jelent meg pár gondolatom az Egy veszedelmes viszony c. dán filmről. Bővebben itt
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.02.06. 19:30:54

Köszönöm mindenkinek, messideco találta telibe :D de jó tudni,hogy több ilyen is van
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.06. 19:11:59

Mezner2 írta:Segítséget szeretnék kérni!!

Van egy oldal,ahová,ha beírom egy filmnek a címét,akkor kidob hasonló filmeket (tehát azonos sztori,vagy bármi,ami alapján kapcsolódik egymáshoz a két film),tehát ennek az oldalnak keresem a címét,de sehogy nem találom :x
imdb-n is van ilyen funkció, ha lehivod egy filmnek az oldalat alapbol ajanl 12 másik filmet, ami hasonlo stilus
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.02.06. 18:27:18

Kép
Válasz küldése