Castiel írta:Igazából dolgozott éveket az amerikai nemzeti űrkutató hivatalnál, vagyis a Nasa munkatársa volt évekig. Aztán New Yorkban tanít/tanított egyetemen asztrofizika szakon. Az Egyesült Királyság bolygóközi kutatóintézetének egyik főmunkatársa évekig. Én azt gondolom hogy bármelyikünknél többet tud a világmindenségről. Kicsit úgy gondolom lehúzod őt!

Pedig nem is néztél utána.

Ugye így van!
Lehet h lemaradtam valamiről, de az életrajzában még mint informatika-angol tanár szerepel, és a fentiek közül egyik sincs beleírva. És egyelőre nem nekem kéne utánanézni, hanem neked valamilyen forrást mutatni, ahol ez le van írva, mert pont ezen alapul az egész érvelésem.
Castiel írta:Igen lehet hogy ő szakirodalmakra alapozza az írásait. És ezzel mi a baj?! Megnézi a hivatalosan közölt adatokat és végiggondolja azokat. Aztán átülteti gyakorlatba.
Még ha azokra alapozná, de Erich von Däniken pl. aligha számít "szakirodalomnak"
Amúgy ezt az "átülteti gyakorlatba" dolgot hogyan érted? Mit ültetett át a gyakorlatba "Jézus a táltos király" vagy az 1942-es német holdra szállás kapcsán? Még mindig arról beszélünk, hogy másodkézből kapott információk, képek alapján von le messzemenő következtetéseket.
Annak meg nem tudom mi köze van mondjuk a NASA információinak hitelességéhez, hogy a bulvár média ilyen szégyenletes állapotban van, attól, hogy a TV2-n napi 3 állatos hír van, még következik, h bullshit, amit a NewScientist-en írnak.
Castiel írta:Pl.: Elmondták hogy a Mars légköre 1%-a a földének. Így van? Nos ha ez igaz akkor a napszak bármelyik időpontjában éj feketének kéne lennie az égboltnak. Nem? Márpedig a mars járok által küldött képeken kék eget látunk.
És itt is van az érvelési hiba. A kis légkör is légkör, és a fénytörés nem attól függ, hogy hány kilométer magasban van az atmoszféra felső határa.