ahogy olvastam a hsz-ed, komolyan mondom, hogy minden mondatnál megfogalmazódott bennem valami, amit majd hozzáfűzök, és mindig vagy a következő, vagy az azt követő mondat tartalmazta azt a gondolatot.
de azért csak fűzök még hozzá.
Nem értem Neymar gólerősségét mi alapján vonja akárki is kétségbe. A Santosban 102 meccsen 54 gólt ért el, Brazília színeiben pedig 28 meccsen 17 gólt. Pedro vagy Sánchez statisztikáit simán veri.
ezen picit meglepődtem, de utánanéztem, és összesen a transfermarkt szerint tétmeccsen (liga,libertadores,válogatott,sudamericana...)
140 mérkőzés - 73 gól, 40 gólpassz.
ez bármennyire is lehúzzuk a dél-amerikai focit, és bármennyire is elhomályosít minden ilyen statisztikát messi barcelonai "ámokfutása", ez azért nagyszerű.
főleg, hogy a santos azért közel sem annyira kiemelkedő csapat ott, mint például itt a barcelona.
én azt mondom, nekünk nem kell aggódni neymar miatt.
lehet, hogy megbukik itt, mert vagy nem tud alkalmazkodni, vagy egyszerűen kevés európába is, nem lehet ezt 100%-ig akkor sem mondani, ha tényleg csodagyerekről van szó.
viszont ha megbukik, akkor az esést tompítja a (tudom idegesítő, de tény) marketing téma.
olcsó vigasz, de jobb, mint a semmi, sőt.
ha meg bejön, akkor azt le se kell írni, mekkora fogás ez több szempontból is.
ami a lényeg, hogy ne mi parázzunk, parázzanak mások, hogy a világ legerősebb csapatához közeledik a világ egyik, ha nem a legnagyobb tehetsége.