daffy írta:a facebook szerverek tudnak mindent és azok,akik ahhoz hozzáférnek. nemrég mintha lett volna egy balhé ebből.
de ha már net,a netszolgáltató,google és társai,rengeteg regisztrált oldal tud mindent.
maradjunk a google-nál
Na most az eleve két különböző dolog, hogy a hülye tinik a facebookon élik az életüket, és megint más, hogy valaki pénzt próbál csinálni abból, hogy én használni akarom a netet. Keresni, emailezni stb.
Én alapvetően azért nem tudom (teljesen) hibáztatni Zuckerbergéket, mert most éppen hiába építik a világ egyik legjobb listázó adatbázisát, ami mellett az ELTE HÖK elbújhat (Graph Search), ha egyszer mindig megadják a lehetőséget, hogy megvédd az adataidat. Az már más kérdés, h a sok gyökérnek ez el sem jut az agyáig. Egy tök ismeretlen belőlem csak egy nevet és profilképet lát facebookon, ismerősök nem tagelhetnek, és az ismerőseim ismerősei sem látnak.
Bob, viszont Neked van egy kiváló példám, tegnap írt az egyik ismerősöm facebookon, h ellopták a telefonját, és adjam meg a számom. Te mit csináltál volna a helyében? Felhívsz?
Viszont össze sem tudom számolni, h mennyi mindenre használom. Ahogy Sanama is írja, rengeteg mindenről lehet tájékozódni egyetemmel kapcsolatban, vizsga után nem kellett nettó 2 órát utaznom megtekintés miatt, mert valaki posztolta a képeket az eredményekről, és vizsgázni is úgy mentem, hogy az előző vizsganapon íróktól már tudtam, h mire számítsak. Nyilván ez számodra azért elképzelhetetlen, mert amikor nem volt még ilyenre lehetőség, nem is volt rá igény, Markmyprofessor nélkül is elvoltatok, engem szétvetne az ideg egy tárgyfelvételnél, ha nem lenne az az oldal. Aztán az edzőm nemrég posztolta, h elmarad az edzés, gondolom neki is egyszerűbb volt, mint egyenként felhívni 30 embert. Síelést is kicsit egyszerűbb volt megszervezni úgy, hogy csak egy csoportba kellett kiírni, hogy mi a helyzet a szállással, ahelyett, hogy 5 embert felhívok.
De vannak olyan ismerőseim, akikről meg sem fordulna a fejemben, hogy akarok velük beszélni, aztán amikor egyszer úgy hozza a szükség, baromi jól jön, h ott vannak a cseten. De egyébként az igaz rám, h én ott nem nagyon beszélek olyanokkal, akikkel egyébként találkozni is szoktam, nyilván ezzel már én is kilógok a sorból. (jó, mondjuk a közelebbi ismerősöknek ott a skype)
De pl. olyan szempontból is, h lusta vagyok félig ismerős embereknek boldog születésnapokat kívánni, és a saját szülinapomat is levettem, úgyhogy mostantól az a rendszer, h aki nekem ír a születésnapomon, annak visszaírok (idén ez 0 volt, szóval működik)
Amúgy nekem baromira mind1, hogy minek hívjuk, amikor a Messengeren volt még fenn mindenki (na, már én is öregnek érzem magam

), akkor azt használtam, ha meg mindenki átmenne a google+ra, azt használnám.
szerk.: Sanama, ezt adom, én is nagyon sokszor csináltam ezt a barátaimmal, akikkel amúgy 15-20 km-es távolságban laktunk a szélrózsa minden irányában, hogy órákat beszéltünk skypeon meg msn-en