Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
miihii
KHAL

2013.02.22. 21:30:47

Bob_Marley írta:
Vakmacska írta:Nekem meg egész nap gyomoridegem volt a meccs előtt. Pont, mint a cselszkij elleni napokon. Éreztem, hogy ez lesz.

Amúgy meg érdekes. Itt a hétvége, bajnoki fordúló, és senki nem foglalkozik azzal a meccsel. Pedig szerintem ez is fontos lesz.
Ezen én is elgondolkoztam és kicsit csalódott is vagyok, hogy oké a hibákat keressük, de rohadt fontos meccsünk van a hétvégén, s amit már a Milan előtt is írtam, hogy lehet itt megnyugtató előnyről beszélni csak 2-3 forduló aztán csoki van.
Milan kikaptunk evvan, nálam elmúlt, nem is érzek olyan hú de nagy destroy them all érzést, nem dőlök kardomba ha kiesünk, legalább akkor "megszabadulunk egy tehertől" s még jobban lehet koncentrálni a bajnokság+kupa kombóra.Kikaptunk egy meccsen és világvége hangulat van, mi lesz itt ha mondjuk ikszelünk a Sevilla ellen bele se merek/akarok gondolni :D

Visszavágóhoz még csak annyit, hogy valóban én is úgy gondolom hogy a 2:0 még ha nagy előny is, nem ledolgozhatatlan, már írtam okos meccsterv kell, azt butaságnak tartom hogy kimegyünk aztán "kard ki kard" 1 kapott gól és kicsengettek, képlet egyszerű, félidőnként 1 gól ha ez megvan, hosszabbításban felőrölni fizikailag őket, s egy becsorgót berakni, nálam ez lenne a "meccsterv" nem tudom mi lesz a szakmai stábé, valószínűleg bonyolultabb :D De olyat hogy kimegyünk, meg 3 védő meg ilyenek azért picit hú bele Balázs gondolat, 90 perc rohadt hosszú, s mint írtam 1 kapott gól nagyon-nagyon mélyre sodorná a gárdát, ráadásul az a meccs további részét is befolyásolhatná, hiába mész ki te feltüzelve azért 1 bekapott gól nagyon megfog, főleg ha ilyen a szitu, s pl Milánóban is a Boateng gól gyakorlatilag az egész második félidőnket lerendezte, onnantól kezdve volt teljes apátia.
A teljes kockázatvállalás az idő múlásával teljesen érthető, de olyat hogy 3 védő pl, azt teljesen kizártnak tartom, öngyilkos taktika.
Azért esik kevés szó a bajnokiról, mert ez a milánói zakó utáni második nap. Márpedig minden csoda három napig tart :D
Ez meg az volt asszem, bár én más szót is tudnék rá alkalmazni...

Abban mondjuk igazad van és alapesetben egyet is értek, h nem kell nekünk egyelőre 3 gólban gondolkodni, a kettő is elég az életben maradáshoz. Igaz, akkor nem kaphatunk, de (még) nem is kaptunk :) A FB csoportba be is írtam múltkor, h ebben benne lehet egy büntetőpárbaj is, ami után VV lehet a hősünk 8)

Tehát tényleg elég lehet a halfonkénti egy skuló. Viszont ha benyelünk egyet a 75. körül, akkor meg ment a levesbe a taktika. Uh azért csak nem így kellene matekozni, még ha logika van is benne.

A 3 védős cuccal meg a felforgatott kezdővel én sem igazán érek egyet, több kárt okozhatna, mint hasznot. A hozzáállást kellene megreformálni, nem a keretet, szerkezetet. És ezért is került szóba GT avája :D Ha kíméletlen felfogásban megyünk fel és nem a tötyögi stílussal, akkor van keresnivalónk, máskülönben tényleg csak az UEFA segíthet rajtunk. Ami nem egyenlő az eszetlenséggel, csak maximális győzni akarás és elszántság legyen az, ami süssön a képernyőn keresztül is.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.02.22. 21:20:43

Anno Pep pont a busztaktika ellen hozta Ibrát. Magas, erős, agresszí, és gólerős is. Csak hát nem vált be. Jelleme miatt sem, meg a taktika miatt sem. Azért abban volt igazság, hogy már Messire volt kihegyezve akkor is minden.

Le lehet ültetni őt is néha a kispadra, pihennie kell neki is. Túl nagy rajta a nyomás, mindenki tőle várja a gólokat, ez lett megszokva.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy emiatt nem megy Alexisnek, meg Pedronak sem. Túl görcsösen akarnak megfelelni, úgy érezhetik, hogy el lettek nyomva Messi mellett. Lehet, hogy a mögött a hírek mögött is, hogy Villa állítólag menni akar, is ez húzódhat meg: csatár létére a szélen játszatják őt is. Pedrot is, meg Alexist is.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.02.22. 21:15:28

Vakmacska írta:Nekem meg egész nap gyomoridegem volt a meccs előtt. Pont, mint a cselszkij elleni napokon. Éreztem, hogy ez lesz.

Amúgy meg érdekes. Itt a hétvége, bajnoki fordúló, és senki nem foglalkozik azzal a meccsel. Pedig szerintem ez is fontos lesz.
Ezen én is elgondolkoztam és kicsit csalódott is vagyok, hogy oké a hibákat keressük, de rohadt fontos meccsünk van a hétvégén, s amit már a Milan előtt is írtam, hogy lehet itt megnyugtató előnyről beszélni csak 2-3 forduló aztán csoki van.
Milan kikaptunk evvan, nálam elmúlt, nem is érzek olyan hú de nagy destroy them all érzést, nem dőlök kardomba ha kiesünk, legalább akkor "megszabadulunk egy tehertől" s még jobban lehet koncentrálni a bajnokság+kupa kombóra.Kikaptunk egy meccsen és világvége hangulat van, mi lesz itt ha mondjuk ikszelünk a Sevilla ellen bele se merek/akarok gondolni :D

Visszavágóhoz még csak annyit, hogy valóban én is úgy gondolom hogy a 2:0 még ha nagy előny is, nem ledolgozhatatlan, már írtam okos meccsterv kell, azt butaságnak tartom hogy kimegyünk aztán "kard ki kard" 1 kapott gól és kicsengettek, képlet egyszerű, félidőnként 1 gól ha ez megvan, hosszabbításban felőrölni fizikailag őket, s egy becsorgót berakni, nálam ez lenne a "meccsterv" nem tudom mi lesz a szakmai stábé, valószínűleg bonyolultabb :D De olyat hogy kimegyünk, meg 3 védő meg ilyenek azért picit hú bele Balázs gondolat, 90 perc rohadt hosszú, s mint írtam 1 kapott gól nagyon-nagyon mélyre sodorná a gárdát, ráadásul az a meccs további részét is befolyásolhatná, hiába mész ki te feltüzelve azért 1 bekapott gól nagyon megfog, főleg ha ilyen a szitu, s pl Milánóban is a Boateng gól gyakorlatilag az egész második félidőnket lerendezte, onnantól kezdve volt teljes apátia.
A teljes kockázatvállalás az idő múlásával teljesen érthető, de olyat hogy 3 védő pl, azt teljesen kizártnak tartom, öngyilkos taktika.
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2013.02.22. 21:00:56

Gareth Tello írta: Mondjuk ha választani kéne, hogy egy szabálytalan góllal jussunk tovább, vagy hatalmasat küzdve, erkölcsi győztesként essünk ki, akkor utóbbi. Nem bírnám elviselni a madridisták szurkálódását. :lol:
Pedig muszáj lesz vmi szabálytalansággal továbbjutnunk, ha BL-t akarunk nyerni. Jo16é papa megmondta, h máshogy nem tudunk :P

Gareth Tello írta: Támadásban pedig... DESTROY THEM ALL filozófia az alap, direktebb játék kell, ha nem megy a ziccerek kialakítása (van egy olyan érzésem, hogy nem lesz olyan könnyű a busztaktika ellen), akkor lőni bátran távolról, gyorsan járatni a labdát, minden védelmi hibát kihasználni (ilyen brutális nyomás alatt biztos vagyok benne, hogy lesz), ha pedig véletlenül mégis kialakul egy ziccer, azt kíméletlenül be kell vágni....

...a másik kérdés, hogy Rouráék bevállalják-e, hogy Thiagót kezdetik Xavi helyén...
A sokkal gyorsabb labdajáratás, intenzívebb elmozgás már csak abban is égetően fontos, h ezzel több szabadrúgás is jöhetne a veszélyes zónából. Állított szituból meg simán beverhető legalább egy szög a koporsójukba.

Ehhez Messin kívül jól jöhetne egy jó Xavi, akit kötve hiszek, h kihagynánk a kezdőből, ha nem sérült. A rutinja, a profizmusa, a szeme és a technikája azért kamatozhat. Mondjuk nyilván ezt nem az odavágóra alapozom :P
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.02.22. 20:55:35

Nekem meg egész nap gyomoridegem volt a meccs előtt. Pont, mint a cselszkij elleni napokon. Éreztem, hogy ez lesz.

Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.22. 19:58:41

miihii írta:Én meg azt érzem, h lesz egy erősen véleményes gólunk, legyen az kamu tizi után vagy les v akármi (, ami után megint lehet majd szénné oltani minket). Már a meccs után is ez ugrott be vmiért és azóta sem múlt el, tehát nevezhetjük meggyőződésnek is lassan :)
Hát nem tudom, ha rögtön meccs után beugrott, az intuíció, lehet benne valami.
Mondjuk ha választani kéne, hogy egy szabálytalan góllal jussunk tovább, vagy hatalmasat küzdve, erkölcsi győztesként essünk ki, akkor utóbbi. Nem bírnám elviselni a madridisták szurkálódását. :lol:
miihii írta:Az avád meg nagyon adja, csak ilyen szellemben lesz komoly keresnivalónk. Az egyetlen kérdés, h vajon a gyerekek a szöveg mellett most kivételesen a pályára is levetítik e majd a nagy fogadkozásokat vagy újfent nagyobb lesz a füstünk, mint a lángunk...
Pont az Interes visszavágó miatt rándul előre is már görcsbe a gyomrom kicsit, az egész felvezetése és a látottak után. Gondolom itt is hasonlóra lehet számítani majd, jön a szurkolók tüzelése, a fogadkozások és a többi, amitől én speciel olyan doppingállapotba kerültem anno a ""Remontada"" előtt, h annak a feléből simán kihajtottuk volna a továbbjutást. Sztem rengetegen voltunk még így, és elképzelni nem tudtunk borzasztóbb arcaesést ezután... Egy emberként álltunk a csapat mellett, hittünk és minden idegszálunkkal rajta voltunk a derbin. Csak sajnos a csapat nem nőtt fel a közelébe sem az ígéreteiknek, sem a tudásuknak...

Ez nagyon fájó pont még évek múltán is, mert így kiesni borzasztó, h még a csapat is cserben hagyta önmagát és minket.

Most itt lesz az újabb kör a bizonyításra. De akkor tényleg hektószám kell inni a vért a meccs előtt és játékkal produkálni, nem a szánkkal.
Én nagyon bízom abban, hogy Tito/Roura felidézik majd a játékosokban azt a meccset, akár meg is nézetik velük az egész drámát, benne José rohanásával, mindennel, és aztán hagyják, hadd gondolkozzanak el a srácok azon, min is kéne változtatni.
Aztán a nagy meccs előtt már napokkal nyomatni nekik azt, amiről beszéltünk, gyerünk srácok, nincs tilitoli, kimegyünk, küzdünk, harcolunk, hajtunk, és ha kell, meghalunk.
Puyol szerepe itt nagyon nagy lehet, őszintén szólva el tudom képzelni (sőt), hogy nagyobb a tekintélye az öltözőben, mint Rourának, ha a Kapitány magáévá teszi ezt a filozófiát, gondolkodást, akkor át tudja adni a többieknek is, ami szintén rengeteget számíthat.
Szóval ha minden jól megy, egy olyan csapat futhat ki a Camp Nou gyepére azon az estén (már most látom, hogy örökre bele fog égni az emlékezetembe), amelynek minden tagja csak egyre gondol:
DESTROY THEM ALL.
Ez lenne mindennek az alapja.

És a következő, hogy ha megvan ez a mentalitás, az megmutatkozik-e játékban, megmutatkozik-e gólokban... Mert szerintem az első gólig nagy lesz a szenvedés. De nem szabad feladni, menni kell előre, és ha egyet bekotor Messi vagy Villa, akkor átszakad a gát, kicsit fel lehet lélegezni (NEM lelazulni, NEM tilitolizni), aztán ugyanúgy nyomni tovább, hogy jöjjön még egy gól. Aztán még egy.

Viszont arról sem szabad megfeledkezni, hogy nagy hátrányba kerülünk egy újabb kapott góllal, szóval a szélsőhátvédek egyszerre lehetőleg ne menjenek fel támadni, főleg ne Alves (Alba inkább vissza szokott érni az ellenfél támadásaihoz), Busquets szerepe talán az eddiginél is fontosabb lesz, az esetleges kontrákat ugyanis írmagjukban el kell fojtani, és ki kell küszöbölni a tolódási hibákat, amire példa volt az odavágón Muntari találata.

Támadásban pedig... DESTROY THEM ALL filozófia az alap, direktebb játék kell, ha nem megy a ziccerek kialakítása (van egy olyan érzésem, hogy nem lesz olyan könnyű a busztaktika ellen), akkor lőni bátran távolról, gyorsan járatni a labdát, minden védelmi hibát kihasználni (ilyen brutális nyomás alatt biztos vagyok benne, hogy lesz), ha pedig véletlenül mégis kialakul egy ziccer, azt kíméletlenül be kell vágni. És itt jön a képbe Villa, akit most mindenképpen pályára küldenék, nem érdekel, hogy milyen formában volt, milyen formában lesz, ő mindig képes gólt lőni, a rutinja jól jöhet majd, meg persze azt se felejtsük el, hogy helyzetkihasználását tekintve hatékonyabb a többi támadónknál, legalábbis Alexisnél bizonyosan. Messit akár ki lehet tolni jobbra, ha szenved középen, Pedro ettől függően bal vagy jobb szél, esetleg közép, mögéjük meg Iniesta-Thiago, Xavit mellőzném ezúttal.
(Mondjuk itt a másik kérdés, hogy Rouráék bevállalják-e, hogy Thiagót kezdetik Xavi helyén... Mert az odavágón még cserélni sem mert a mester, így elég nehéz elképzelni, hogy egy ilyen fontos meccsen váratlant húzzon.)

És ott van Fortuna is, aki talán visszaadja nekünk azt, amit elvett tőlünk a Chelsea által.

Szóval sok mindennek kell megvalósulnia, ha tovább akarunk jutni, de a meccs utáni abszolút letargia és depresszió után már sokkal pozitívabban látom a dolgokat.
MEGCSINÁLJUK.
DESTROY THEM ALL.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.22. 19:25:58

annak örülök, hogy egyetértesz a lényegi résszel, csak
Tényleg kezd már kicsit sok lenni belőled és Deunemtudomhogykellleírnimivelmégnemisjátszottanagycsapatbanfeubó
minden 2.ik hozzászólásod erről szól
jött elsőben a személyekedés, mintha éjjel-nappal nyomnám deut a fórumon (magamtól nagyon-nagyon ritkán hoztam szóba, sokszor inkább védtem), a másodikban meg egy orbitális túlzás, tekintve, hogy még mindig nem vagyok benne biztos, hogy a hsz-eim 2%-ánál több szól deulofeuról.

mindegy, tényleg az a lényeg, hogy menjünk tovább, és támadjuk azt a rohadt kaput keményen.
ha xavival, akkor xavival, ha mással, akkor mással.
Maxi
Entrenador del Barça

2013.02.22. 19:18:11

shutterisland írta:ajj, hagyjuk már.

megemlítettem, hogy milyen stílust látok szükségesnek, ha megint csődöt mond a tili-toli ezen verziója, ami az odavágón volt.

tudom, hogy nem lesz se thiago, se tello, se senki, aki direktebb vonalat képvisel, de leírtam a véleményem.

ha nem tetszik a stílusom, akkor ne írogassál itt olyat, hogy sok lesz már belőlem meg deulofeuból, miközben a 2000 akárhány hsz-em közül ha 30-at össze tudsz nekem számolni, ahol róla írtam, akkor már jó vagy.

a személyeskedést nem én kezdtem, te kötöttél belém full feleslegesen.
Igazából nem beléd kötöttem úgy általánosságban gondoltam, csak Te magadra vetted.lehet nem véletlen.
És mivel ez egy fórum, még szép, hogy véleményeltérések vannak.Egyedül a Deu...-s részt gondolhatod személyeskedésnek, de azt akárhogy magyarázod akkor is igaz.szerelmes vagy belé.Befejeztem ne reagálj rá, mert csak rosszabb lesz és jönnek a főnökök.:)
Béke van, nem állt szándékomban ellened szólni, minthogy oda is írtam, hogy igazad van.ki kell valamit találni különben kiesünk.
Egyébként simán benne van a srácokban, hogy megfordítjuk és ahogy azt hiszem mihii írta, végre nem csak a szánk lesz nagy, hanem meghalunk a pályán, sikerülhet is.De én nem leszek annyira csalódott mint sokan mások, lehetett már számítani, hogy nem lesz mindig kolbászból a szalonna.Mindig nem lehetünk mi a legjobbak.
Forca Barca
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.22. 19:08:15

ajj, hagyjuk már.

megemlítettem, hogy milyen stílust látok szükségesnek, ha megint csődöt mond a tili-toli ezen verziója, ami az odavágón volt.

tudom, hogy nem lesz se thiago, se tello, se senki, aki direktebb vonalat képvisel, de leírtam a véleményem.

ha nem tetszik a stílusom, akkor ne írogassál itt olyat, hogy sok lesz már belőlem meg deulofeuból, miközben a 2000 akárhány hsz-em közül ha 30-at össze tudsz nekem számolni, ahol róla írtam, akkor már jó vagy.

a személyeskedést nem én kezdtem, te kötöttél belém full feleslegesen.
Maxi
Entrenador del Barça

2013.02.22. 19:00:01

shutterisland írta:pont ezért nem akartam leírni, mert jön valami világtalan, és belémköt.
mivel ha ennyire képben vagy velem kapcsolatban, tudhatod, hogy tellot nem szeretem, így az is leeshetett volna, hogy itt nem a néven van a hangsúly, hanem a játékstíluson.

és IGEN, ha ég a ház, akkor nekik kell menni, mert nagyon szép, hogy xavi és busuqets megcsinálja a kezdőkörben a kényszerítőt a 88. percben 0-0-nál, és hogy nálunk van a pöttyös 76%-ban, csak kiesünk a fenébe.

most viszont másra van szükség, és be kell dobni olyan játékosokat (thiagot is ide sorolom) akik meg tudják verni az emberüket 1v1-ben.

ez a meccs nem 0-0-ról indul, mint a többi, itt 0-2-ről indulunk, és ha nem találunk gólt minél hamarabb, lehúzhatjuk a rolót.
Azért okosan,nem vagyok a haverod. inkább ezt nem kellet volna leírnod ilyen stílusban...Amikor ugyanez a kezdő 3-4 gólokat lő akkor nem ezt mondod, hanem itt ajnározol.Ja bocs nem akkor is a még nulla kilóméteres ifistákat szajkózod, mintha nem a miénk lenne az egyik legerősebb keret..És nem, nem ismerlek csupán minden 2.ik hozzászólásod erről szól, ezt meg nem nehéz észrevenni.
És ha eddig nem tűnt fel, hogy Ha ég a ház se fogunk változtatni a játékstíluson akkor legközelebb lásd is a meccset ne csak nézd.
De alattad egyel gyönyörűen megfogalmazták.
Mellékesen megjegyzem, hogy odaírtam, adom amit írsz de megint csak láttál és nem néztél.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Maxi 2013.02.22. 19:09:31-kor.
Forca Barca
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.22. 18:52:10

pont ezért nem akartam leírni, mert jön valami világtalan, és belémköt.
mivel ha ennyire képben vagy velem kapcsolatban, tudhatod, hogy tellot nem szeretem, így az is leeshetett volna, hogy itt nem a néven van a hangsúly, hanem a játékstíluson.

és IGEN, ha ég a ház, akkor nekik kell menni, mert nagyon szép, hogy xavi és busuqets megcsinálja a kezdőkörben a kényszerítőt a 88. percben 0-0-nál, és hogy nálunk van a pöttyös 76%-ban, csak kiesünk a fenébe.

most viszont másra van szükség, és be kell dobni olyan játékosokat (thiagot is ide sorolom) akik meg tudják verni az emberüket 1v1-ben.

ez a meccs nem 0-0-ról indul, mint a többi, itt 0-2-ről indulunk, és ha nem találunk gólt minél hamarabb, lehúzhatjuk a rolót.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.22. 18:48:18

BritishKnight írta:Én meg sajna azt érzem, hogy nem fogunk továbbjutni.
Vajon mi változhat 3 hét alatt? Megtanulunk a bunkerfoci ellen játszani?
Olyan 15-20% esélyt adok a Barca továbbjutására.
Ok. Kiesünk. Lesz egy csomó idő a szakmai stábnak kidolgozni egy taktikát a bunkerfoci ellen.
jó meglátás, semmi nem fog változni 3 hét alatt.
ugyanazt az egy sémát fogjuk játszani amit tudunk, mert az 90%-ban bejön.
senkinek ne legyen kétsége afelől, ha a milan beáll a busszal, semmit újítás nem lesz, megy az tilitoli. azt mondjuk nem hinném h lesz még egy olyan meccsünk h kapuralövés nélkül teljen a 90 perc, a kulcs a helyzetek értékesítésén lesz.

továbbra is amondó vagyok, ha az első 45 percben nem vezetünk 2-0-ra semmi esély.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Maxi
Entrenador del Barça

2013.02.22. 18:41:46

shutterisland írta:
Vajon mi változhat 3 hét alatt?
változhatna például a felállás és a kezdő 11.
villa és thiago nálam mindenképp játszana, de bedobnám tellot is mindegy-mindegy alapon, ha nem akar összejönni.

deulofeut nem említem meg, mivel nyilván keretben sem lesz, de ő is azt a játékstílust képviseli, ami ILYEN HELYZETEKBEN (amikor ugyebár a passzjátékkal helyzetet sem tudunk kialakítani) nyerő LEHET.

nekik kell menni direktebben, gyorsabban, attraktívabban, azt majd lesz valami.
ha halál lesz, legyen hősi halál, ne félpályán tanácstalanul adogató szr.
Tényleg kezd már kicsit sok lenni belőled és Deunemtudomhogykellleírnimivelmégnemisjátszottanagycsapatbanfeuból:)
Úgy látom a médián kívül itt is sokan benyalták ezt a házon belül megoldjuk, bízunk a fiatalokban szöveget.Nem gondolod komolyan, hogy 0-2 es hátrányban egy Milan ellen egy Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben neki kéne játszania.Hidd el nem véletlen az, hogy nem játszik és szerintem el is könyvelheted, hogy nagyon nem is fog a nagycsapatban.

A többi mondandód viszont adom, bár nálam Tello is csak a keretlétszám miatt van itt, ahogy szerintem a vezetőségnél is.
Forca Barca
shutterisland
Director del Fútbol

2013.02.22. 18:37:18

Vajon mi változhat 3 hét alatt?
változhatna például a felállás és a kezdő 11.
villa és thiago nálam mindenképp játszana, de bedobnám tellot is mindegy-mindegy alapon, ha nem akar összejönni.

deulofeut nem említem meg, mivel nyilván keretben sem lesz, de ő is azt a játékstílust képviseli, ami ILYEN HELYZETEKBEN (amikor ugyebár a passzjátékkal helyzetet sem tudunk kialakítani) nyerő LEHET.

nekik kell menni direktebben, gyorsabban, attraktívabban, azt majd lesz valami.
ha halál lesz, legyen hősi halál, ne félpályán tanácstalanul adogató szr.
Chino
Llegenda del Barça

2013.02.22. 18:31:26

Nekem mára gyökeresen megváltozott a véleményem az esélyekkel kapcsolatban. El tudom hinni erről a csapatról, hogy akár 4 gólt is berámol ennek a Milannak. Az korábbi Internél vagy Chelsea-nél sokkal gyengébbnek tartom az olaszokat és ott is elég kétes körülmények között nem jutottunk tovább.
Ha tényleg úgy mennek fel a pályára, hogy mindent megtesznek a továbbjutásért könnyen megeshet, hogy komoly esélyünk lesz még a trófeára. Viszont leginkább arra vágyom, hogy úgy állhassak fel a gép elől, hogy büszke lehessek a csapatra.
Az pedig, hogy egyesek (akinek nem inge...) hogy savaznak néhány játékost elég felháborító, főleg úgy hogy pl. a Getafe meccs után az egekbe magasztalnak mindenkit. A jogos kritika mindenkit megillet, de az maradjon már meg tényleg a kritika szintjén. Én sem magasztalom az egekig most Xavit, Cesc-t vagy Albát, de könyörgöm ők alkotják azt a csapatot akiért állítólag a tűzbe mennétek. Tényleg minősíthetetlen volt több ember játéka és hozzáállása, de ne adjunk már el mindenkit meg "még a kispadon se lássunk".
Nem vagyok egy érzékeny típus, de ez nagyon zavaró tud lenni.
Forca Barca!!!!
BritishKnight
Capitá del Barça

2013.02.22. 18:29:03

Én meg sajna azt érzem, hogy nem fogunk továbbjutni.
Vajon mi változhat 3 hét alatt? Megtanulunk a bunkerfoci ellen játszani?
Olyan 15-20% esélyt adok a Barca továbbjutására.
Ok. Kiesünk. Lesz egy csomó idő a szakmai stábnak kidolgozni egy taktikát a bunkerfoci ellen.
"Gloria Victis, dicsőség a legyőzötteknek, kik győzhetetlenek."
miihii
KHAL

2013.02.22. 17:22:12

Gareth Tello írta: Én amúgy most éppen azt érzem, hogy meglesz, az Inter ellen nem lett meg, evidens, hogy egy nagyon hasonló szituációban (kétgólos hátrány, Camp Nou, milánói csapat) most továbbjutunk. Persze ehhez azzal a hozzáállással kell kimenni a pályára, amit az avám ír.
Illetve nagyon sokat számítana, ha Tito akkor már a kispadon ülhetne...
Én meg azt érzem, h lesz egy erősen véleményes gólunk, legyen az kamu tizi után vagy les v akármi (, ami után megint lehet majd szénné oltani minket). Már a meccs után is ez ugrott be vmiért és azóta sem múlt el, tehát nevezhetjük meggyőződésnek is lassan :)

Az avád meg nagyon adja, csak ilyen szellemben lesz komoly keresnivalónk. Az egyetlen kérdés, h vajon a gyerekek a szöveg mellett most kivételesen a pályára is levetítik e majd a nagy fogadkozásokat vagy újfent nagyobb lesz a füstünk, mint a lángunk...
Pont az Interes visszavágó miatt rándul előre is már görcsbe a gyomrom kicsit, az egész felvezetése és a látottak után. Gondolom itt is hasonlóra lehet számítani majd, jön a szurkolók tüzelése, a fogadkozások és a többi, amitől én speciel olyan doppingállapotba kerültem anno a ""Remontada"" előtt, h annak a feléből simán kihajtottuk volna a továbbjutást. Sztem rengetegen voltunk még így, és elképzelni nem tudtunk borzasztóbb arcaesést ezután... Egy emberként álltunk a csapat mellett, hittünk és minden idegszálunkkal rajta voltunk a derbin. Csak sajnos a csapat nem nőtt fel a közelébe sem az ígéreteiknek, sem a tudásuknak...

Ez nagyon fájó pont még évek múltán is, mert így kiesni borzasztó, h még a csapat is cserben hagyta önmagát és minket.

A tavalyi sem volt éppen vidám, de ott emelt fővel távoztunk a BL-ből, mert ugyan azt tartom, h ott sem volt benne a csapatban a szükséges plusz, de még így is elégnek kellett volna lennie, ha Fortuna asszony (vagy az UEFA, ahogy illett volna :mrgreen: ) kézen fog minket, legalább pár percre. És az sem elhanyagolható, amit az a visszavágó emocionálisan adott, legalábbis az utolsó percek. Ahogy a culék lereagálták, megélték a kiesést, felejthetetlen, hidegrázós pillanatok voltak és vmi megfoghatatlan érzés töltött el, ahogy ünnepelték a csapatot és ment a középkörben az ugrabugra. De ettől még tüske marad, mert egy nálunk nem jobb csapatot nem tudtunk lenyomni. Ismét.

Most itt lesz az újabb kör a bizonyításra. De akkor tényleg hektószám kell inni a vért a meccs előtt és játékkal produkálni, nem a szánkkal.

A héten sokat gondoltam a visszavágóra és olyan felemás az egész, mert egyrészt hiszem, h meg tudjuk oldani a nehéz feladatot, mert vagyunk olyan jó csapat, másrészt elég kellemetlen meglepetéseket okoztak a közelmúltban épp az ilyen csörtéken a srácok. Uh én a mai napon egy jó erős 50%-ot adok rá, h képesek leszünk rá.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.22. 16:43:32

Sanama írta:Nem értem miért aggódtok. Sanchez a kezébe veszi a dolgokat, és 15 perc alatt lő 2gólt, aztán a 2. félidőben még Pedro is lő 2őt, sőt még Fabregas is megajándékoz minket egy értelmes játékkal, és lő 1et :twisted:
Naná, a végén még Pinto is lő egyet szabadrúgásból.

Érdekes, hogy idén Villa a kabala, a Benfica elleni (tét nélküli) 0-0-t leszámítva mindig nyert a csapat, amikor DV kezdett.
A visszavágón tehát játszassuk, és nem lesz gond. :lol:

Én amúgy most éppen azt érzem, hogy meglesz, az Inter ellen nem lett meg, evidens, hogy egy nagyon hasonló szituációban (kétgólos hátrány, Camp Nou, milánói csapat) most továbbjutunk. Persze ehhez azzal a hozzáállással kell kimenni a pályára, amit az avám ír.
Illetve nagyon sokat számítana, ha Tito akkor már a kispadon ülhetne...
MatyiG
Adminisztrátor

2013.02.22. 14:58:37

Nagyon fontos lenne, hogy minél hamarabb szerezzük az első gólt. Félidőig nem lövünk gólt, akkor görcsös lesz, onnan nehéz lesz visszajönni. Viszont azt sem szabad csinálni, amit tavaly tettünk a Chelsea ellen a gólunk után.
Nagy hév miatt kaphatunk simán egy gólt, után meg körülbelül vége a dalnak. Nyugodtan kell játszani, váratlant húzni. Hú, de várom már. Még 3 hét... :roll:
Sanama
Llegenda del Barça

2013.02.22. 14:55:29

Nem láttam a szerdai meccset, de mondjuk ha nem vagyunk szerencsétlenek, akkor 1-0 helyett marad ugye 0-0, Ha a Barca lőtt volna egy olyan gólt, a mai napig ezzel lenne tele a média, most persze fordított helyzetben nem.

Nem értem miért aggódtok. Sanchez a kezébe veszi a dolgokat, és 15 perc alatt lő 2gólt, aztán a 2. félidőben még Pedro is lő 2őt, sőt még Fabregas is megajándékoz minket egy értelmes játékkal, és lő 1et :twisted:

Viccet félretéve, nehéz lesz, de nem lehetetlen, egyszerűen az a csapat kell, amelyik ősszel futott, hajtott, és hengerelt, nem ez az alibis lötyögős semmi.
lacika07
Barça C

2013.02.22. 14:24:56

Egy szónak száz a vége nagyon nehéz meccs lesz a visszavágó, még úgy is hogy otthon játszunk , a milan 1000000 % hogy 10 emberrel védekezni fog mert ugye nekik nem muszáj gólt rúgni. Tehát támadó felállás kellene 3--4-3 Valdes,
piqué puyol masch

alves xavi iniesta alba

messi VILLA pedro
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2013.02.22. 13:57:16

#David Villa# írta: Mért nem lehet azt nyilatkozni, hogy megpróbáljuk megfordítani, mindent megteszünk?
.
mert unalmas és semmitmondó? ha nekünk laikusoknak lejött, hogy teljesen felénk nőttek szerdán, akkor nyilván nekik is, szakértőknek, ettől függetlenül lehet pozitívan és magabiztosan a jövőbe tekinteni, ez nem zárja ki azt, hogy tisztában vannak a gondokkal és megpróbálják kijavítani.

nem értem, miért kell felháborodni legkisebb dolgokon és kikérni magadnak mindent. speciel ruorát is lehet szidni, de ennél elvakultabb elégedetlenkedést nem is csinálhatnál, hisz nyilván te is tudod, hogy az ő szerződésében alapból nem vezetői feladatokat várnak el tőle...

nem tudom mi lesz az eredmény a visszavágón, de abban biztos vagyok, hogy ha nem csökkent az önbizalom a fiúkban és továbbra is biztosak a továbbjutásban, az csak pozitív hatással lesz az esélyeinkre. mert ismétlem, ez nem zárja ki a problémák belátását. hogy továbbjutunk-e, az baromira nem az alapján fog eldőlni, hogy abban az 5 percben a mikrofonok előtt mit mondanak, hanem, hogy az edzéseken mit és hogy csinálnak. szerintem ez belátható, ezért nem értem, miért kell felkapni ennyire a vizet, ha a világ legjobb csapata nem a lehető legszerényebb stílusban merészel nyilatkozni.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.02.22. 13:55:04

Deus írta:
Nálam is ugyanez a probléma. Az rendben van, hogy optimisták, meg így kell hozzáállni az egészhez, stb... de akkor is nem kéne, mármint burkoltan kellene nyilatkozni, nem pedig nagy arccal kiállni a sajtó előtt, h sima lesz, továbbjutunk, stb. mert ha kiesünk, akkor szépen nézhetünk ki...

Inkább másképpen kellett volna nyilatkozni, pl. "hiszek abban, hogy kijavíthatjuk a hibát", "bele kell adnunk mindent", stb... Erre fabre felteszi a vagyonát a továbbjutásra... Pedig holott ő volt az egyik legrosszabbul játszó játékos az odavágón... Én a helyében baromira óvatosan nyilatkoznék, és nem pedig hősködni a média előtt.

Én ha elnök lennék,ilyen helyzetben,és ismerve a múltat, nem engedném nyilatkozni a játékosokat a meccs utánig.
Mindig ment a fogadkozás,együtt erősek vagyunk,blabla, erre mindig megszívtuk,ha hasonló volt a szitu.
Csendben kéne maradni,hanyagolni a nagy szavakat, nyilatkozatzárlat, és dolgozni szépen,és megpróbálni. Szerintem részben ezért nem sikerült se az inter,se a chelsea ellen a dolog,mert túl nagy feneket kerítettek neki, ezekkel a fellengzős dumákkal, túl nagy nyomást tettek magukra.
Egyszerűen ki kell menni,és megpróbálni,aztán ha sikerül sikerül,ha nem nem. De én úgy fognám fel egy meccset,mint egy egyszerű meccset, függetleníteném magam az odavágótól, kiküldeném a játékosokat,hogy tessék,lehet élvezni ezt a 90 percet,meg a 100ezer néző biztatását. Ha teher nélkül megyünk ki, meglehet,viszont ha rágörcsölünk megint akkor aligha.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Deus
Boixos Nois

2013.02.22. 13:43:29

connor írta: Ez alapján is szinte biztos vagyok benne (99%), hogy győzni fogunk a Milan ellen, de kiesünk.
Dettó. 2-1 lesz szerintem, vagy ha túl optimista vagyok, akkor 3-1.

Mert 100% -ban biztos vagyok benne, hogy ők betalálnak.
KépKép
connor
Jugador d'estrella

2013.02.22. 13:33:06

Nekem is kicsit unalmas már a sok szöveg. Ez megy mindig, ha nem jön ki a lépés. 07/08-ban a MU ellen, 09/10-ben az Inter ellen, tavaly a bajnokságban minden bukott meccs után... érdekes módon mindig bukás lett a vége. A siker kulcsa a kevesebb dumálásban és a több futásban lenne. De ebből sem lesz semmi, ahogy tavaly sem, vagy az előtt sem.
Egyébként a Pep-csapat sem volt soha erős idegenben, ha az egyenes kieséses szakaszt nézzük.
08/09: Lyon: 1-1, Bayern: 1-1, Chelsea: 1-1
09/10: Stuttgart: 1-1, Arsenal: 2-2, Inter: 1-3
10/11: Arsenal: 1-2, Shakhtar: 1-0, Real Madrid: 2-0
11/12: Leverkusen: 3-1, Milan: 0-0, Chelsea: 0-1
összesen: 3 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség. Ez 4 év alatt azért nem a legkeményebb mérleg, ha az idegenbeli meccseket nézzük. A Real-t kivéve a leggyengébb csapatok otthonában sikerült csak győzni. Ez a tendencia folytatódik, sőt a 0-2 rontott ezen egy jókorát. Ráadásul a 3 vereség mindegyike a párharc első meccsén esett meg, és ezek közül 2 "végzetes" volt, csak az Arsenal ellen (10/11) sikerült nem kis szerencsével továbbjutni.
A hazai mérlegünk viszont ezeken a meccseken 9 győzelem és 3 döntetlen.
Ez alapján is szinte biztos vagyok benne (99%), hogy győzni fogunk a Milan ellen, de kiesünk.
Egyébként is ez a Barcelona már nem a világ legjobbja. Nem emelkedik ki úgy a mezőnyből, mint korábban. Van egy jó bajnoki mérlegünk, de a BL-ben nem futott már tavaly igazán a szekér, csak a kicsik ellen villogtunk. Iniesta és Messi életük formájában vannak, Busquets is klasszis lett, a többiek viszont alig tudnak egymás után 2-3 elfogadható meccset összehozni. Ez a Bl-hez édeskevés. Egyébként is törvényszerű a visszaesés 2-3 remek szezon után, de ha a kellő akarás sincs meg akkor pláne. :roll:
Válasz küldése