connor írta:Kedden megmutattuk, hogy tudunk úgy játszani, amivel elértük a korábbi sikereinket és van keresnivalónk a legjobbak között. Azonban óriási hiba lenne ha most elszállna magától a csapat. Jordi Roura-nak tökéletesen igaza volt. Megint le kell írjam ezeket a sorokat, mert tanulságosak.
"Már régóta itt vagyok, sok mindent átéltem, így mondhatom, hogy amikor bajnokok vagyunk, az eufória óriási, amikor viszont nem, akkor mindenki a föld alá ássa magát."
...
Ettől függetlenül úgy hiszem, a PSG-n át fogjuk küzdeni magunkat, de nem valószínű, hogy fölényesen. Viszont akkor nagy bajban leszünk, ha a Real Madridot vagy a Juventust kapjuk az elődöntőben. Az ő játékuk nem igazán fekszik a csapatnak. Ettől függetlenül nyugodtak akkor sem lehetünk, ha német lesz az ellenfél.
Az első és utolsó soraiddal + a Roura nyilatkozattal egyetértek, a többivel viszont sehogy sem vagyok kibékülve.
Hogy a csapat ne bízza el magát, azt természetesnek veszem. Még akkor is, ha ők a legjobbak. Mert ők a legjobbak. Őszintén, akármennyire próbálok a Barca-hoz hasonló erősségű csapatot találni, nem tudok. Igazából most minden nagyobb csapatra ki lehetne térni, hogy miért nem, de akkor nagyon sokáig lehetne sorolni az indokokat, így ettől most eltekintenék.
Helytelennek találom a Madrid "lemosott" minket kifejezésed (bár te is idézőjelbe tetted). A Real Madrid ugyanis egyszer sem mosott le minket a pályáról, amióta Pep és Tito a csapatnál van. Lehet, hogy most egy kicsit túlzok, de volt talán összesen, az 5 év alatt, 120 jó percük ellenünk, és ebből 60 a mostani szezonban volt. Sosem tudtak egyetlen meccsen sem dominálni velünk szemben. 3 értelmes passzt nem tudtak kieszközölni egymás után, 3 normális támadást nem tudtak felépíteni, ellenben kb. 3-3 sikeres kontratámadást sikerrel tudtak elvégezni. Ha ez szerinted kimeríti a "lemosás" fogalmát (mert számomra nem az), akkor mit mondasz az 5-0-ra vagy a 6-2-re?
Hogy a legnagyobb ellenfeleink ellen megszenvedtünk, a rangadókon, azt ugye nem akarjuk számon kérni a csapaton?!?! Mert én úgy látom, hogy téged ez zavar. Nem véletlenül a Valencia, a Madrid, az Atletico és a Malaga okozták a legnagyobb fejtörést a szezonban, de közülük is csak a hihetetlenül szerencsés Real Madrid tudott eredményt elérni velünk szemben.
Hogy a Celtic komoly problémát jelentett az egyik meccsen? Igen, az a fajta taktika nagyon meg tudja nehezíteni a dolgunkat - de ez szerintem neked sem mond újat. Kazany, Chelsea, Inter, Madrid, stb.
Továbbá ne vegyük el szerintem az érdemet a csapattól, hisz éppen (ha jól emlékszem) te említetted, hogy a jelenlegi szezonban ugyanannyi pontot szereztünk a bajnokságban, mint tavaly és tavalyelőtt - már csak ezért sem látom okát különösebb kritikának.
A csapat továbbra is világklasszis színvonalon teljesít, a szokásos januári-februári hullámvölggyel együtt is, és bár tudjuk, látjuk, hogy milyen problémák merültek fel e szezonban speciálisan, nem hiszem, hogy aggódnunk kellene jobban, mint az eddigi 4 év alatt. Egyetlen ok lehet pluszban, és az "csak annyi", hogy mindenkit lemostunk! a pályáról évekig, és így nehéz motiválni a srácokat.
A PSG-t természetesen nem szabad lebecsülni a játékosoknak. De én mint szurkoló, szoktam mondani: ha önmagunkat adjuk, legjobb teljesítményünket nyújtjuk, akkor teljesen mindegy az ellenfél: megnyerjük a párharcot.
De ez az, amire nincs mindig garancia, ezért nem nyerhetjük meg a meccseink 100%-át, csak 95%-át