Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
REMY
Madridista

2013.03.23. 12:34:54

Kimi +3 rajthely, Rosberg feltartásáért.

A Red Bull meg már sír, hogy hozzák vissza a tavalyi gumikat. Szánalmas egy csapat, hogy amikor nem megy valami úgy ahogy szeretnék, akkor sírnak és hisztiznek folyamat.

Mert az ellenfeleik nem sírtak,meg hisztiztek,amikor tavaly egymás után nyerték a futamokat, szánalmas az összes csapat ennyi erővel. Ozsi
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.03.23. 11:48:08

Lego írta:
Tarsi88 írta: Egyetlen pozitívum, hogy Massa megint elkente a kis kedvenc száját, tudom, hogy versenyen úgyis kap majd egy olyan használhatatlan taktikát, hogy Alonso elé kerüljön, de ez már kezd ciki lenni a "világlegjobbpilótájától"
Massa-nak nem kell "olyan" taktika, hogy kapjon Alo-tól egy pofont... el tud az tűnni...jobban mint bármelyik bűvész.
Nála már az is csodaszámba megy, hogy a Ferrarinál van és nem vmi túraautót tesztelget.
Versenyen meg utoljára akkor volt jobb nála amikor Alonso a második Reanult-os korszakát élte.

Az időmérő meg sose volt "aviláglegjobbpilótájának" erőssége... mondhatnám azt is, hogy csak ez hiányzik ahhoz, hogy új hétszeres világbajnokunk legyen...
Azért ne te is túlzásokba estél most.

Sajnos valóban jobb pilóta Alonso mint Massa,viszont a brazil azért bőven volt jobb versenyen is már Alonsonál a Ferrarinál is, pl tavalyi szezon vége, vagy még régebben a "Felipe Fernando faster than you" kedves üzenet...aszhem Nürburgringen,amikor győzhetett volna.

ezzel nincs nagy gond,mert előrébb volt a VB-n a spanyol,nem azért írom,mert elítélem,sőt Massa segítőkészsége a tavalyi szezon végén,és TUDÁSA(már,h tudott is segíteni a pályán) briliáns volt pl Webberhez képest Vettellel szemben.

Azért megnézném azt a Massát aki a rúgó előtt volt, idén talán megközelíti.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.03.23. 11:42:40

Tarsi88 írta:
Mivel Massa volt előrébb a pályán ezért még szép, hogy ő jön előbb, ő kapja a kedvezőbb taktikát. A probléma ott volt, hogy mikor Alonsot kihozták másodszorra Massat csak 2-3 körrel később hozták ki, nem egyből utána.
Változott az alaptaktika, mert Alonso beszorult. Egyeztetett a mérnökével, előbb kijött pozíciókat nyert, ennyi. Nem kell gyártani a fölösleges összeesküvéseket, amik nem történtek meg.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Lego
Jugador del Barça

2013.03.23. 11:42:24

Tarsi88 írta: Egyetlen pozitívum, hogy Massa megint elkente a kis kedvenc száját, tudom, hogy versenyen úgyis kap majd egy olyan használhatatlan taktikát, hogy Alonso elé kerüljön, de ez már kezd ciki lenni a "világlegjobbpilótájától"
Massa-nak nem kell "olyan" taktika, hogy kapjon Alo-tól egy pofont... el tud az tűnni...jobban mint bármelyik bűvész.
Nála már az is csodaszámba megy, hogy a Ferrarinál van és nem vmi túraautót tesztelget.
Versenyen meg utoljára akkor volt jobb nála amikor Alonso a második Reanult-os korszakát élte.

Az időmérő meg sose volt "aviláglegjobbpilótájának" erőssége... mondhatnám azt is, hogy csak ez hiányzik ahhoz, hogy új hétszeres világbajnokunk legyen...
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.03.23. 11:27:22

Barcaman1993 írta: Csak megnyugtatlak, hogy a legutóbb versenyen a kiskedvenc Alonso nem keveset vesztett azzal, hogy Massa az első kiállásnál 1 körrel előbb jöhetett ki. Aztán, hogy később átalakult a taktika, az annak köszönhető, hogy Alonsot kihozták a dzsumbujból. És akkor ha jól emlékszem, nemcsak Felipét, hanem Vettelt is megelőzte.

Mivel Massa volt előrébb a pályán ezért még szép, hogy ő jön előbb, ő kapja a kedvezőbb taktikát. A probléma ott volt, hogy mikor Alonsot kihozták másodszorra Massat csak 2-3 körrel később hozták ki, nem egyből utána.
Kép
REMY
Madridista

2013.03.23. 11:11:46

Tarsi88 írta:Egyetlen pozitívum, hogy Massa megint elkente a kis kedvenc száját, tudom, hogy versenyen úgyis kap majd egy olyan használhatatlan taktikát, hogy Alonso elé kerüljön, de ez már kezd ciki lenni a "világlegjobbpilótájától"
túloldalon is volt egy Massa vs Alonso "harc" és ott a csapatsorrenddel jöttek, de ez részben a te hsz-edhez is kapcsolódik -->

Miért lenne csapatsorrend? Tegyük fel, hogy Massa az első 5 versenyt nyeri és Alonso csak 3-4. helyen végez. Valszeg akkor is Alonsot nyomatnák? Nem!

azt fogják tolni, (és ez is a logaikai lépés), hogy aki a VB győzelem szempontjából jobban teljesít egy bizonyos mennyiségű futam után, akkor azt nyomatják, hogy legyen esélye nyerni, mert ha nem ezt tennék, akkor a saját pilótáikkal csesznének ki.

Massait én nagyon bírom, mert végtelenül szimpatikus pilóta, de az elmúlt években nem teljesített úgy, hogy esélye legyen a végső győzelemre. Egyértelmű, hogy Alonsot kezdték el segíteni.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.03.23. 11:02:38

Tarsi88 írta:Egyetlen pozitívum, hogy Massa megint elkente a kis kedvenc száját, tudom, hogy versenyen úgyis kap majd egy olyan használhatatlan taktikát, hogy Alonso elé kerüljön, de ez már kezd ciki lenni a "világlegjobbpilótájától"
Csak megnyugtatlak, hogy a legutóbb versenyen a kiskedvenc Alonso nem keveset vesztett azzal, hogy Massa az első kiállásnál 1 körrel előbb jöhetett ki. Aztán, hogy később átalakult a taktika, az annak köszönhető, hogy Alonsot kihozták a dzsumbujból. És akkor ha jól emlékszem, nemcsak Felipét, hanem Vettelt is megelőzte. De erről ennyit, hogy megint Alonso a hunyó... 2x elverte időmérőn? Verje el versenyen is. :wink:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.03.23. 10:39:14

Nem tetszett az időmérő... A Sauber egyenlőre nem akar idén összeállni, remélem végre egy jó versenyt láthatunk tőlük. Az indiaiaktól is jobb eredményre számítottam, Sutilnak nem jött jól az eső, szárazon előrébb végzett volna szerintem... Egyetlen pozitívum, hogy Massa megint elkente a kis kedvenc száját, tudom, hogy versenyen úgyis kap majd egy olyan használhatatlan taktikát, hogy Alonso elé kerüljön, de ez már kezd ciki lenni a "világlegjobbpilótájától"
Kép
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.03.23. 10:16:52

Izgalmas lesz a holnapi verseny.Remélem meg lesz a Ferrariknak az a versenytempó ami Melbourneben volt,vagy legalább ahhoz legyen közeli.És ahogy látom Massa felébredt a 3 évig tartó téli álmából.

Jó lesz ez. 8)
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.03.23. 10:16:29

Az átmeneti esőgumin nagyon nagyot ment Vettel, végeredmény:

1.Vettel
2.Massa (megint legyőzte Alot,ideje versenyen is megtenni :D )
3.Alonso
4.Hamilton
5.Webber
6.Rosberg
7.Kimi

Versenyen is biztos lesz némi eső vmikor, talán nem is árt,mert a bikák gumifogyasztása erősebb mint a Ferrariké, bármi lehet.
Raikönnenre kiváncsi leszek megint, vmint a Mercik tempójára,főleg ha esik.

GO VETTEL!
Kép
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.03.23. 09:47:36

Közben Sepangban esik az eső.A q2-ben kiesett Grosjean,Di Resta,Hülkenberg jön a q3.... :roll:
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.03.22. 12:07:39

http://www.f1hirek.hu/f1/percrolpercre/ ... loben.html

Úgylátszik Lotus,RB,Ferrari lesz az erősorrend Sepangban.A meki ismét sehol. :roll:
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
MatyiG
Adminisztrátor

2013.03.18. 16:22:59

Ahogy nézem, esőt jósolnak. Jó lenne egy kis esős verseny, mint tavaly, hasonló végeredménnyel. 8)
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.03.17. 12:40:10

Égvilágon semmit sem tudhatunk az erőviszonyokról még.

Ill de, EGYELŐRE annyit igen,h a gumikkal nem bánik annyira jól a RedBull (egyik keverékkel sem),mint a Lotus,és a Ferrari, emiatt ha van is előnyük velük szemben, azt nem tudják kellő kör számban érvényesíteni.

Tavaly az év első felében nem ismerték ki megfelelően őket,azért most picit jobb a helyzet.

Annak örülök,h legalább Kimi nyert,és nem Alonso, Vettelre sem lehet senkinek panasza,amikor kellett előzött,de nyers gyorsaságban (szntem főleg gumikopás miatt) ezúttal Kimi,és Alonso is jobb volt nála,így a 3.hely volt a maximum.

Massa élesnek tűnik, ez is jó hír, remélem tartósítja a többi versenyre is.

Mercik versenyen nem lesznek még tényezők jó darabig, gumikkal nagyobb gondjuk van,mint a bikáknak.

Webber ultra ciki, lassan nagyobb lesz a távolság közte és Vettel között,mint volt az elmúlt 1-2évben Alonso és Massa között.

Meki úgymond kicsit benézte a dolgokat így az elején,tartsák meg jó szokásukat!
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2013.03.17. 12:30:13

RB : Vettel 3.lett ez így kezdésre nem rossz tőle, tekintve a már említett gumigazdálkodós faktort.
Webber sosem fog megtanulni rajtolni. Egész versenyen eltűnt.
Lotus: Az autó jól működött a gumikat a legkevésbé fogyasztja. Fura hogy Kimi alatt ennyire jó működött, Grojean pedig talán a 6-7ik :?: helynél előrébb nem is tartott. Abszolút megérdemelt futamgyőzelem volt.
Ferrari: Mindkét pilóta Fernando és Felipe is jó versenyt futott, konstans gyorsak, és megbízhatóak is. Jövő héten azt hiszem többet tudhatunk meg az 1 körös tempójukról. 2. és 4. hely több int jó, tavalyhoz képest mindenképp.
Mercik: Ugyanaz mint a RB-nál, hiszen időmérős idejeik jobbak a Lotus-Ferrari párosénál viszont versenyben meg lassúak, és gumimelegítési problémáik is vannak. Rosberg el is mondta hogy szeretnék ha esne. Megbízhatóságon van mit javítani.
Ami még meglepetés volt, hogy Sutil mennyire "versenyben maradt".
nagyon jó tempót futott, és komoly esélyei voltak. A meglepetés a meglepetésben pedig a szuperlágyon mutatott teljesítménye volt. Nagyon visszaesett a tempója.
Jó kis verseny lesz a Malayziai jövő hétvégi futam...és az egész szezon.
Szujó Zolinak volt 1 jó mondata ami szerintem teljesen reális lehet: "az dönti el a világbajnokság kimenetelét aki a leghamarabb alkalmazkodik a gumikhoz, megtanul velük bánni, és a fejlesztéseket megfelelően teremti elő"...
Jah a Mekik pedig kicsit mellényúltak... mint mi tavaly, de nálik a versenytempó is gyengécske... azért velük mindenképp számolni kell...
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Danka00792
Director del Fútbol

2013.03.17. 12:03:57

Igy elsőre nem volt rossz futam, bár lehet csak ki voltam már éhezve, mert a legfontosabb előzések többnyire nem a pályán, hanem kiállásokkal a boxban történtek, de azért 1-2x még izgultam is. :)
Ferrari jó teljesitménynek örülök, meg a Red Bull "rossz" eredményének. Ez még csak az első futam, ugye ezt ilyenkor mindig mindenhol elmondják, jogosan, hogy még nem lehet levonni semmilyen következtetést, hogy a továbbiakban milyen erőviszonyok lesznek, de azért jó volt látni, hogy nagyjából kiegyenlitett (legalábbis kiegyenlitettebb) volt, mint már pár éve. Az 1. helyezett sem volt fényévekre a 2.-tól. Még a végén sokesélyes VB-t láthatunk. Szép lenne. (Természetesen Alonso győzelemmel a végén :P )
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2013.03.17. 09:49:10

Igazából nem gondoltam volna, hogy a vezetői hibákkal együtt is hatalmas fölénnyel időmérőt nyerő RB-k nem mennek majd jól a futamon, tempójukkal talán nem is lenne gond, de a gumikkal rosszul bánnak (eddig).
Lotus és Kimi ugyanakkor remek volt, de a csapattársától azt vártam a szezon előtt, hogy összeszedi magát, de ez az első futamon nem látszott...

Webber szokásosan rosszul rajtolt, két Ferrari szokásosan jól, a versenytempójukkal sem volt gond.

Mercedes sokak szerint sokat fejlődött, de valójában tavaly év elején is hasonlót mentek az időmérőn, versenyen viszont ugyanolyan lassúak.

Szujó-Wéber páros nem tűnik rossznak, de hagyhatnák az ilyen hülyeségeiket, hogy végre Kimit láthatják mosolyogni stb., meg Hamilton nem követendő példa az öltözködése miatt (ami azon kívül, hogy nekem nem tetszik, semmi kivetnivaló nincs benne), de megtudtam tőlük, hogy sztárallűr a kutyatartás! Néha túlzásokba esnek...
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
MatyiG
Adminisztrátor

2013.03.17. 09:19:08

Na, nem volt ez olyan rossz. Időmérő után nem gondoltam volna, hogy ilyen végeredmény lesz. Jövőhéten Malajzia!
Vamos Alo!
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.03.17. 09:18:43

Ebből a futamból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni,de annyi világos hogy az RB előnye nagyrészt eltűnt.Meglepően lassúak voltak a futamon,pedig az időmérőn gyorsnak nézett ki járgány.A Lotusról annyit hogy ezen a pályán eléggé jól szoktak muzsikálni,de a szezon hátralevő részére szerintem 4. számú csapat lesznek.Itt megvillantak,de a szezon hátralévő felében az RB-Ferrari-Merci triótól várom a nagy csatákat.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.03.17. 03:20:02

Nagyon örülök a "maratoni" időmérő végeredményének.
Nem gondoltam volna az egész idényt tekintve, hogy Lewis akárcsak egy második sort megtud csípni, de szerencsére tényleg úgy tűnik javult az autó, s ez a 3ik hely remek eredmény, s bizakodásra ad okot.Rosberg is jól ment remek időmérő volt.
Kép
Kép
Kép
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2013.03.17. 01:47:03

Nem volt rossz ez az időmérő. Tetszik, hogy a Merci ütőképesebb annál mint amit gondoltak róluk az idény előtt, az borítékolható volt, hogy az RB marad a helyén és kellemesen meglepő Massa formája.

Jó kis idénynek nézünk elébe, még a Mclarennek és a Renaultnak kell csatlakozni és úgy lesz igazán izgalmas.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
MatyiG
Adminisztrátor

2013.03.17. 01:39:31

Na, jól van, nem csalódtam, nem változott semmi. :)
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.03.17. 01:36:31

Red Bull első sor. :(

Remélem nem köszön vissza a 2011-es idény.Némi pozitívum viszont az,hogy Massa kezd visszatérni régi önmagához. 8)
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.03.17. 01:20:35

Az M1 adja.Szerintem az van Neked is.
MatyiG
Adminisztrátor

2013.03.17. 00:39:06

StickyFingaz írta:Van itt valaki? :D
Ha jól tudom megint (vagy még mindig) esik az eső Melbourne-ben.
Van ám.
Remélem esni fog most is, izgalmas időmérőt akarok! :D
Vamos Alo!

Valaki tud adni egy linket hozzá?
Válasz küldése