Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.04.17. 07:06:22

sjd írta: Talán jobban is jársz, h mostanában nem nézel vígjátékokat, nagyon ergya a felhozatal.
Amúgy ebben lehetnek olyan dolgok, amik nem léteznek? :P :D (Mert, ha nem, akkor ezt a két zombisat, amiről most dumálunk, el is felejtem, ill. akkor a Ted-et sem mondom, mert az is határeset)
Tedet láttam anno :D Zombisak viszont annyira nem csigáztak fel :D
Gareth Tello írta:Az Isten hozott az Isten háta mögött még nagy kedvencem, ez egy francia film, szerintem neked is tetszene, ha még nem láttad. :D
Ez megvolt.
Monty python sorozatnál meg jobb vígjáték nincs a világon :D
messideco írta:A 21 Jump street is elég tűrhető, vagy ha még nem voltak meg akkor a Madagaszkár, Nagyon vadon, Kung fu panda, Hotel Transyvania, Gru (utóbbiak animációs filmek) egész jók :) :wink:
Jó hát a meséket meghagyom a 8 éveseknek, 21 Jump streetet felírtam a listámra.
CsacsMate írta: "Ne légy barom, míg iszod a dzsúszod a gettóban"-t láttad már? Illetve láttátok már?
Amikor régen rátaláltam nem sokan ismerték. Ma nem tudom mennyire változott. Így kérdezem ez közismert vígjáték? :D
Ez alap :D Meg a második meg 3ik rész is. :D
sjay írta:
Az a bizonyos első év! Számomra eddig 2013 legnagyobb meglepetése ez a film, nagyszerű humora van. :D
Ez lesz a választásom elsőre.

Kösz mindenkinek, sajnos ahogy sjd is írta nem sok jó vígjáték van mostanában, hirtelen ti se tudtatok mondani olyan hú de újat.De kösz még egyszer mindenkinek :D
Kép
Kép
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.16. 23:40:58

Bob_Marley írta:Classic kérdés, amit már mindenki ezerszer ellőtt, de kérnék valami jó kis vígjátékot :D
Abszolút nem vagyok tisztában a mostani "trenddel" fogalmam sincs milyen új filmek vannak akár vígjáték kategóriában akár másban, de valami kis könnyed leülős elalvós vígjáték jól jönne.
Az se baj, ha a klasszikus szerencsétlen csávó beleszeret valami csajba story van, vagy házibulis állatság csak valami vígjáték legyen :D
Úgyhogy ötleteket kérek, vagy lehet akkor maradok egy jó kis Gyalog Galoppnál :D
"Ne légy barom, míg iszod a dzsúszod a gettóban"-t láttad már? Illetve láttátok már?
Amikor régen rátaláltam nem sokan ismerték. Ma nem tudom mennyire változott. Így kérdezem ez közismert vígjáték? :D
sjay
Entrenador del Barça

2013.04.16. 23:29:01

Bob_Marley írta:Classic kérdés, amit már mindenki ezerszer ellőtt, de kérnék valami jó kis vígjátékot :D
Abszolút nem vagyok tisztában a mostani "trenddel" fogalmam sincs milyen új filmek vannak akár vígjáték kategóriában akár másban, de valami kis könnyed leülős elalvós vígjáték jól jönne.
Az se baj, ha a klasszikus szerencsétlen csávó beleszeret valami csajba story van, vagy házibulis állatság csak valami vígjáték legyen :D
Úgyhogy ötleteket kérek, vagy lehet akkor maradok egy jó kis Gyalog Galoppnál :D
Az a bizonyos első év! Számomra eddig 2013 legnagyobb meglepetése ez a film, nagyszerű humora van. :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.16. 23:24:40

The Quiet Earth
Mondják, h mennyire alapfilm posztapok témakörben, de igazából az alapötleten kívül egy elég nagy gagyi. Magát a sztorit sem értettem feltétlenül, a karakterek teljesen nonszensz módon viselkedtek, szóval hiába volt érdekes, alapvetően nem egy minőségi produktum.
5/10
messideco
Presidente del Barça

2013.04.16. 20:12:59

A 21 Jump street is elég tűrhető, vagy ha még nem voltak meg akkor a Madagaszkár, Nagyon vadon, Kung fu panda, Hotel Transyvania, Gru (utóbbiak animációs filmek) egész jók :) :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.04.16. 19:50:37

Bob_Marley írta:Úgyhogy ötleteket kérek, vagy lehet akkor maradok egy jó kis Gyalog Galoppnál :D
Csak az a legjobb, vagy a Brian élete. :D (Mondjuk nagy Monty Python-fanként lehet, hogy kicsit elfogult vagyok.)
Mostanában tényleg gyér a felhozatal.
Halálos temetés nálam megunhatatlan, ha az még nem volt meg, akkor hajrá, illetve az Isten hozott az Isten háta mögött még nagy kedvencem, ez egy francia film, szerintem neked is tetszene, ha még nem láttad. :D
sjay
Entrenador del Barça

2013.04.16. 18:39:55

REMY írta:
Vanília Égbolt

Hmm... fura egy film, melyben rengeteg potenciál volt, de valamiért a megvalósítás nem igazán jött be. Kicsit unalmas volt, holott az ötlet tetszett.

Nem is tudok a filmről mit mondani. De azért dobok rá egy 6/10-et. Lehet újranézem majd valamikor.
Azonnal nézd meg az eredeti, spanyol produkciót :twisted: (Nyisd ki a szemed a címe)
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.16. 16:59:52

Machine Gun Preacher
Egy egész jó és korrekt film volt, igazából nagyon nem tudok belekötni, de nekem valami hiányzott. (Egyelőre) nem tudom pontosan megfogalmazni mi, de néztem a filmet, és egyszerűen nem jött át az egész.
7,5/10
Talán jobban is jársz, h mostanában nem nézel vígjátékokat, nagyon ergya a felhozatal.
Amúgy ebben lehetnek olyan dolgok, amik nem léteznek? :P :D (Mert, ha nem, akkor ezt a két zombisat, amiről most dumálunk, el is felejtem, ill. akkor a Ted-et sem mondom, mert az is határeset)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.04.16. 16:51:34

Classic kérdés, amit már mindenki ezerszer ellőtt, de kérnék valami jó kis vígjátékot :D
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.16. 16:31:40

engem vagy 3 honappal ezelott kapott el a (egy pár nap erejéig) a nézzük vígjátékot, és én akkor néztem meg ahaláli hullák hajnalát, de sztem borzalmasan gyenge és erőltetett volt. :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.16. 16:12:08

sjd írta:Shaun of The Dead

8/10
Juan of the Dead is hasonló, csak dél-amerikai vonalon, és kicsit gyengébb.

Fight Club (1999)

8|10

Brad Pitt és Edward Norton sokadik nézésre is zseniális. Így jó pár elteltével is megállja a helyét a mai felhozatalban.
Nem egyszerű hangulata van, ezért nem egy könnyed kikapcsolódásra találták ki.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.04.16. 14:21:56

sjd írta:Ezt is pont azért néztem meg, mert sjay kolléga tegnap azt találta mondani nekem h ez jobb, mint a Zombieland :D
Ez nem igaz, jó a Shaun is, de a Zombie a legnagyobb istenkirály. :D
Remélem nem cseszik el nagyon a második részét...
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.16. 14:08:08

lui1698 írta:Neked a Zombieland megvolt már?
Hogyne, óriási kedvenc 8)

Ezt is pont azért néztem meg, mert sjay kolléga tegnap azt találta mondani nekem h ez jobb, mint a Zombieland :D
lui1698
Llegenda del Barça

2013.04.16. 14:03:05

sjd írta:Shaun of The Dead
Az első 20 percen nagyon nehezen szenvedtem át magam, azon gondolkodtam, h nem lehet végig az a humorforrás, h ennek a két gyökérnek le sem esik h egy zombiapokalipszis megy végbe. Szerencsére aztán végül beindult a dolog, és vt jó néhány igazán humoros jelenet, ill. a szatirikus felhangok is tetszettek, de alapvetően végig szenvedett a film attól, h valami más humorforrást is generáljon, mint a szereplők bénázása.
Ettől függetlenül azért sztem egy szórakoztató és minőségi vígjáték lett.
8/10
Neked a Zombieland megvolt már? Ilyen zombi-vígjátékos témában nálam kedvenc. :)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.16. 14:00:15

Shaun of The Dead
Az első 20 percen nagyon nehezen szenvedtem át magam, azon gondolkodtam, h nem lehet végig az a humorforrás, h ennek a két gyökérnek le sem esik h egy zombiapokalipszis megy végbe. Szerencsére aztán végül beindult a dolog, és vt jó néhány igazán humoros jelenet, ill. a szatirikus felhangok is tetszettek, de alapvetően végig szenvedett a film attól, h valami más humorforrást is generáljon, mint a szereplők bénázása.
Ettől függetlenül azért sztem egy szórakoztató és minőségi vígjáték lett.
8/10
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.16. 02:48:14

Na egy adagot feltöltöttem imdb-re Messideco kedvéért :) :)
http://www.imdb.com/user/ur42079578/ratings

Sjd köszi a linket, és a képből ítélve örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel :D
REMY
Madridista

2013.04.15. 00:12:30

Mint a villám

Hiába középszerű, hiába egyszerű, mint a bot.
Itt a bővebb értékelés.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.14. 01:38:12

CsacsMate írta:Én szeretem az időmet 100%-ban kitölteni a filmekkel, így rengeteg belefér. Ebédszünetben, lefekvés előtt, olykor még a fürdőszobában is :lol:
Kép
CsacsMate írta:Pár hónapja újabb hóbort lett a forgatókönyvek olvasása is. Ez a része érdekel is. Ha tanulok még valamit, akkor biztos, hogy az lesz, csak nem idehaza, meg nem most. :)
Mindig is szerettem írni, csak ez nem úgy megy, hogy minden szakmai tudás nélkül összelehet dobni egy forgatókönyvet. De szinopszisaim már vannak. :twisted:
EZT az oldalt tudom ajánlani rengeteg szakmai oktató anyag van érthetően elmagyarázva, illetve amatőr forgatókönyv is egy csomó van, szóval mindkét témában el tudsz mélyülni.
REMY
Madridista

2013.04.14. 01:38:01

Oblivion után Tom Cruise maratont tartok, mert bár ő az egyik kedvenc színészem, elég sok filmet nem láttam tőle. (mondjuk, azért nem 1-2 filmben játszott...)

Legenda

Pályafutása kezdeti szakaszában játszott ebben a filmben, és nem csinált semmi maradandót :D A filmet Ridley Scott rendezte, a smink és maszk kategóriában Oscarra is jelölték, amit nem csodálok, hiszen a korhoz képest jól néztek ki a karakterek. A film a fantasy műfajba sorolható, és néhol fellelhető a Gyűrűk Ura is benne.

A film nem igazán nyerte el a tetszésemet, így 4,5/10-nél többet nem adok rá.

Vanília Égbolt

Hmm... fura egy film, melyben rengeteg potenciál volt, de valamiért a megvalósítás nem igazán jött be. Kicsit unalmas volt, holott az ötlet tetszett.

Nem is tudok a filmről mit mondani. De azért dobok rá egy 6/10-et. Lehet újranézem majd valamikor.

Mint a villám

Naaa, ez kellett nekem! Rengeteget hallottam róla, de soha nem láttam. Maga a film olyan egyszerű, mint egy bot, de ez jelen esetben egyáltalán nem zavart, sőt! Egyszerűen imádom az ilyen jellegű filmeket. Igazi 80-as, 90-es évek hangulatot ad, ami a kedvencem. Hans Zimmer hozta a zenét, tehát minden adott volt. :D Tom Cruise, Nicole Kidman, Robert Duvall :cool:

A filmnek mondjuk lehetett volna adni egy Top Gun 2 címet is, mivel nagyon sok hasonlóság volt a 2 film között. Scott értette a dolgát. A Top Gun is hatalmas alkotás. :cool: 7/10 (erről írok bővebben is.)

IMDB listán 1500 film :lilasalas: :grin:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára REMY 2013.04.14. 01:43:30-kor.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.14. 01:17:19

Azt azért hozzátenném, amire nem emlékszem az nem véletlen van. Ami nem hagy maradandó emlékeket az 5-nél feljebb nem kapott osztályzatot még.. :D
Nem hiszem, hogy olyan extra nagy számú filmet láttam, de az biztos, hogy már négy nullánál több van benne.
Én szeretem az időmet 100%-ban kitölteni a filmekkel, így rengeteg belefér. Ebédszünetben, lefekvés előtt, olykor még a fürdőszobában is :lol:
Pár hónapja újabb hóbort lett a forgatókönyvek olvasása is. Ez a része érdekel is. Ha tanulok még valamit, akkor biztos, hogy az lesz, csak nem idehaza, meg nem most. :)
Mindig is szerettem írni, csak ez nem úgy megy, hogy minden szakmai tudás nélkül összelehet dobni egy forgatókönyvet. De szinopszisaim már vannak. :twisted:
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.14. 00:09:28

Upstream Color
Asszem áprilisban még korai év filmjét hirdetni....
Csak annyit mondok, h ha Malicknak lenne fogalma arról, h mit csinál, akkor Shane Carruthnak hívják.
Bizarr, mégis hatásos, egyszerű, mégis komplex, nehéz megfogalmazni, de remek filmélmény.

(Viszont azt tökön kéne lőni, aki kitalálta, h felirat nélkül vetítik a filmet, egyetlen segítségként pedig egy tolmács próbálja imprózni alá a magyar szöveget. Én kb. két mondat után inkább maradtam az original versionnél, még szerencse h sok szöveg nem volt a filmben)
Erről jut eszembe, h amikor az Obliviont akartam vna feliratosan nézni, feltűnt, h csak szinkronos meg OV van. Most a CinemaCitynél ez az új módi, h lusták feliratot készíteni, úh az eredeti meg a magyar hang közül lehet csak választani? Mert sztem azért sokan lennének, akik nem anyanyelvi szinten beszélik az angolt, de azért mondjuk Morgan Freemant eredeti hanggal néznék...

CsacsMate: és még azt hittem, h az én filmválasztási módszereim bonyolultak, de ez, amit leírsz, egészen brutális. Bele sem merek gondolni, h milyen mennyiségben tolhatod, ha már arra sem emlékszel, h mit láttál. :shock:
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.13. 23:39:52

Nézem azokat is, de most így kutakodni nem fogok köztük, hogy mit nem láttam. A lényegi részét átlapoztam már, és előtte elég korlátozott volt még az internethasználat, így évszámra elég nehéz belőni mindet. VHS-ek ezrei vannak itthon. Na azok tartalmazzák a legjavát. Még az összes Chaplin film is megvan... :D
Egy közeli TK-t felszámoltak annak idején, és az összes kazetta akkor már dvd is nálam kötött ki legalább egy megnézés erejéig. Szóval elég számottevő a mennyiség. Képzeljetek el egy 5x5-ös, 3 méter magas szobát talajtól plafonig.
Ismételni szoktam, mert nem emlékszek minden filmre, címről főleg nem. Nem is lehet ennyinél. Sokszor csak nézés közben ugrik be, hogy ezt, vagy azt láttam már. Ezért is kezdtem el listát vezetni, értékeléssel évente. Úgy beugrik általában.
REMY
Madridista

2013.04.13. 22:46:09

Mondjuk ha ennyire lekorlátozod magad, akkor elég nehéz :D De amúgy, mi történik akkor ha véletlenül kiválasztanál egy 2004 előtti filmet? kihullana a hajad, Real drukkerré válnál, stb stb ? :mrgreen:

szerintem magaddal cseszel ki, ha ilyen korlátokat szabsz magadnak. :wink:
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.13. 22:37:49

sjd írta:
CsacsMate írta:Meg igazán nincs is normális kínálat a filmekből.
:shock: :shock: :shock:
Ezt kifejtenéd bővebben? Még ha nem is olyan tempóban, mint Te, de azért én is fogyasztok filmeket, de egyszerűen mindig találok valami néznivalót, nem is keveset. Szóval én nem tudom elképzelni, h valaki eljut oda, hogy nincs mit néznie.
(amúgy szívesen küldök pár címet, ha érdekel a dolog, biztosan találni fogsz köztük olyat, amit nem láttál)
Időben visszafele nem választok ki filmeket már pár éve. (~2004 óta) Mindig, amit az adott hónapban kiadnak dvd-n, vagy bejön a moziba. Persze pár korábbi darab is becsúszik, de általában vagy olyan, ami nálunk csak évek múlva jelent meg, vagy 2004 előtti, esetleg ismétlés.
Én nem válogatok, nézek a nagyon sz.r-tól felfele mindent.
Két Danny Trejo film is van, aminek 1-nél több pontot nem tudtam volna adni, de végignéztem már, ha egyszer elkezdtem. (mentségére szóljon az egyikben csak 2 percig szerepel :lol:)
Ilyenkor, amikor megfogyatkozik a kínálat jönnek a sorozatok.
De most májustól jó világ lesz. Csak ez az év eleje ilyen holttér volt.
Volt egy idő amikor ázsiai filmekben is utaztam, de hosszútávon nem jöttek be. Az annak jó, akinek valami fétise van rá... Annyi szemét között nem éri meg kutatni jó után, azt úgyis kiemelik a többi közül, ha megéri megnézni, csak legyen valami felirat, mert nincs mandarin b2-esem...
Amik viszont bejöttek azok az alacsony költségvetésű európai filmek. Ott érdemes kutakodni. Érdekes, hogy amíg egy amerikai lowbudget elmegy a gagyi felé általában, addig itt az EU-ban nem.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.13. 14:13:14

What Richard Did
Jó ötletnek indult, de aztán valahogy elveszett az egész lényege útközben. Igazából így utólag végiggondolva nagyon semmiről nem szólt szinte, nem igazán sikerült egy összetett és komoly filmet kihozni belőle. Viszont nagyon profi munka egyébként, különösen az operatőri munka.
7/10
(kritika hnap v hnapután lesz róla)
CsacsMate írta:Meg igazán nincs is normális kínálat a filmekből.
:shock: :shock: :shock:
Ezt kifejtenéd bővebben? Még ha nem is olyan tempóban, mint Te, de azért én is fogyasztok filmeket, de egyszerűen mindig találok valami néznivalót, nem is keveset. Szóval én nem tudom elképzelni, h valaki eljut oda, hogy nincs mit néznie.
(amúgy szívesen küldök pár címet, ha érdekel a dolog, biztosan találni fogsz köztük olyat, amit nem láttál)
Válasz küldése