Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
albicelesteX
A Vadász

2013.04.19. 14:30:13

recrea írta:
albicelesteX írta:Sziasztok!

Olyan szerelemről szóló történetre lennék kíváncsi ami régi legenda vagy valós történet,mint Rómeó és Júlia kb. de mégsem az.
A lényeg az lenne, hgy a szerelmet szeretném magamra varratni,de egy olyan történettel amiben a két főhős tényleg szerelmes volt egymásba akár még meg is haltak,gyakorlatilag ilyen örek szerelem feelingje lenne...

Köszönöm!
Az alap: Ádám és Éva
Két elég komoly: Trisztán és Izolda, Daphnis és Cholé
Szerintem a legmenőbb: Bonnie és Clyde
A legszebb: Szépség és a Szörnyeteg
Ami meg végképp üt: Jancsi és Juliska vagy János vitéz és Iluska
Celeb: Beckham-ék vagy Brangelina

Remélem köztük van. :D
:lol: Korrekt... :D

Deus!
Köszönöm!
Kép
Deus
Boixos Nois

2013.04.19. 14:18:22

StickyFingaz írta:Lelőtték az egyik bostoni merénylőt.A másik még menekül.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130419- ... onban.html

Bovebben:

http://hvg.hu/vilag/20130419_Halott_az_ ... to_a_masik
KépKép
StickyFingaz
Capitá del Barça

2013.04.19. 10:40:57

Lelőtték az egyik bostoni merénylőt.A másik még menekül.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130419- ... onban.html
recrea
Llegenda del Barça

2013.04.19. 10:29:02

Olyan szerelemről szóló történetre lennék kíváncsi ami régi legenda vagy valós történet,mint Rómeó és Júlia kb. de mégsem az.
A lényeg az lenne, hgy a szerelmet szeretném magamra varratni,de egy olyan történettel amiben a két főhős tényleg szerelmes volt egymásba akár még meg is haltak,gyakorlatilag ilyen örek szerelem feelingje lenne...

Köszönöm!
Az alap: Ádám és Éva
Két elég komoly: Trisztán és Izolda, Daphnis és Cholé
Szerintem a legmenőbb: Bonnie és Clyde
A legszebb: Szépség és a Szörnyeteg
Ami meg végképp üt: Jancsi és Juliska vagy János vitéz és Iluska
Celeb: Beckham-ék vagy Brangelina

Remélem köztük van. :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.19. 10:25:16

MichaaBee írta: Szóval ne gondolja senki, hogy külföldön, beleértve az USA-t, ejtenek minden másra pl. Szíriára, csak éppen Magyarországon van az, hogy úgy szűrik a híreket, ahogy.

Arról meg nehogy már az USA tehessen, hogy Magyarországon hogyan súlyozzák Boston és Szíria esetét és hogy a helyi fészbukhuszárok miről emlékeznek meg... :roll:
Miért, én ilyeneket mikor írtam? :wink:

Sajna amúgy az is tényleg megérne egy misét, h itthon azt tartják fontosnak, h hol született kiselefánt v h az utca embere mit gondol egyáltalán bármiről. (Most komolyan. 3 random okoskodó járókelő helyett meg lehetne kérdezni mondjuk szakértőket is v ilyesmi.) Olyan mondjuk elképzelhetetlen lenne, mint amit Hollandiában láttam, h az USA egészségügyi reform (ez 2010-ben volt talán) vezető hír vt náluk. Itthon meg sztem a fél ország azt sem tudja, h vann(ak) olyan fejlett állam(ok), ahol az emberek örülnek h sorban állhatnak az SZTK-ban, meg h nem kell fizetniük. (Az ország másik fele meg pont erre van kiakadva)
Gyakorlatilag nagyítóval kell keresni az ilyen Frei-dosszié v On The Spot-szerű műsorokat, amelyek hajlandóak valamennyire egy széles látókört nyújtani.
Deus
Boixos Nois

2013.04.19. 08:35:11

Uh, úgy tűnik, hogy találtak 2 gyanúsítottat:

http://index.hu/kulfold/2013/04/18/megm ... ak_kepeit/

...
Köszönöm!
Tristan és Iseult

http://hu.wikipedia.org/wiki/Triszt%C3% ... A9s_Izolda

Beren és Lúthien (Tolkien: Szilmarilok)

Lúthien Tinúviel a tünde Thingol király és a maia Melian egyetlen lánya, a legszebb tünde, aki valaha élt. Doriath-ban született, itt találkozott a halandó Berennel, akivel kölcsönösen egymásba szerettek. Thingol egyetlen – szerinte teljesíthetetlen – feltétellel adta a lánya kezét egy halandónak: ha elhoz egy szilmarilt Morgoth koronájáról. Beren elindult, hogy teljesítse a reménytelen feladatot.

Egyszer Lúthien szívét sötétség fogta el, és Meliantól megtudta, hogy Beren Szauron fogságába került Tol-in-Gaurhoth börtönében. A lány Thingol tiltása ellenére megszökött Doriathból és Huan, a kutya segítségével kiszabadították Berent, Szauront pedig elűzték. Ezután együtt folytatták az útjukat Angband felé.

Lúthien erejének segítségével bejutottak Angbandba, kijátszva a farkas Carcharoth-ot. A Sötét Trón előtt Lúthien varázsigével elaltatta Morgothot és Beren kivágott egy Szilmarilt a Vaskoronáról. A kapuhoz visszatérve Carcharoth észrevette őket, és leharapta Beren kezét, mely a Szilmarilt tartotta. Azonban semmiféle tisztátalan hús nem érinthetett egy szent Szilmarilt, ezért az égette a farkas gyomrát, amely így tébolyodottan dél felé vágtatott.

Lúthien meggyógyította Berent, majd visszatértek Doriathba. Thingol királlyal Beren felhajtotta és legyőzte a farkast, és visszaszerezték a Szilmarilt. Azonban Beren halálos sebet kapott és meghalt, Lúthien pedig belehalt a bánatba.

Mandos csarnokába kerültek (Egy túlvilág a fantasyban), ahol Lúthien olyan gyönyörűséges dalt énekelt, mely még Mandost is meghatotta. A valák Lúthient választás elé állítottak: vagy halhatatlanként visszatér Amanba, ahová azonban Beren nem mehet, vagy halandóként Berennel együtt visszatérnek Beleriandba, ahol halandó életüket együtt, szerelemben tölthetik el. Lúthien az utóbbit választotta, hátralévő életüket Tol Galen szigetén élték le. Gyermekük is született: Dior Eluchíl, aki Thingol halála után Doriath ura lett.

Tolkien Lúthien alakját részben feleségéről, Edith Tolkienről mintázta, közös élményeik alapján.
KépKép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2013.04.19. 08:29:36

sjd írta:Félreértés ne essék, én nem az USA vs. iszlám szembenállást akartam felhozni, csak feltűnt, h a közösségi médiában (és egyáltalán a médiában) minden hatalmas tragédia, ami az USA-ban történik, és ami hozzánk a híreken keresztül eljut. De minden más (és itt most beszélhetünk afrikai éhezőkről, a szír polgárháború borzalmairól stb.) le van ejtve magasról, mintha csak az USA-ban történnének tragédiák.
Azért halkan megjegyzem, hogy az amerikai hírportálokon jóformán minden második hír a szíriai polgárháborúról szól. Attól, hogy Magyarországon az álhíradónkban előbb tesznek be egy "panda született Nyíregyházán hírt" mint akármi nemzetközi vonatkozásút, ne gondoljuk azt, hogy külföldön nem veszik elő kellőképpen ezeket a témákat. Nézzétek meg egyszer a német 3sat híradóját este nyolckor, 10 perc után esetleg előkerül valami belföldi hír, amúgy rögtön a legfontosabb nemzetközi kérdésekkel kezdenek. Nálunk meg mi van? Orbán ez meg az, karambol az M0-n, Mari néni véleménye a Csajágaröcsögei szilvalopásról, új panda az állatkertben. 19:54-kor esetleg szólnak, hogy ja amúgy Szíriában valami csőcselék elfoglalt egy kisebb ammani városrészt...

Szóval ne gondolja senki, hogy külföldön, beleértve az USA-t, ejtenek minden másra pl. Szíriára, csak éppen Magyarországon van az, hogy úgy szűrik a híreket, ahogy.

Arról meg nehogy már az USA tehessen, hogy Magyarországon hogyan súlyozzák Boston és Szíria esetét és hogy a helyi fészbukhuszárok miről emlékeznek meg... :roll:
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
albicelesteX
A Vadász

2013.04.19. 07:46:14

Sziasztok!

Köszönöm!
Kép
Deus
Boixos Nois

2013.04.18. 08:11:11

Game90 írta:Bocsánat, hogy megzavarom a bombás témát, de ez sokkal fontosabb:
http://www.youtube.com/watch?v=FGN9og3X9j0
http://www.life.hu/szorakozz/20130416-o ... netes.html
Láttam már ehhez hasonlót évekkel ezelőtt, egy japán komédia tv műsorban. Valószínűleg innen vették az ötletet:

http://www.youtube.com/watch?v=U3fXISKKnAU

Aki nem értené, hogy miért verik a popsijukat minden röhögésük után:

Van egy szabály a 24 órás játékukban: Akármi is történik az iskolában, nem szabad röhögniük. Mert ha csak egy kuncogást hallanak, megbüntetnek. Ezek a színészek elvesztettek egy fogadást (egy baseball meccsen fogadtak) egy másik színésszel szemben, s ez a büntetésük. 24 órát kell tölteniük egy iskolában, és egy szabály van: Nincs röhögés. A szervezők, humoristák pedig kitalálnak mindenféle hülyeségeket, hogy megnevettessék őket.
KépKép
PCsabi
aka Game90

2013.04.18. 01:45:36

Bocsánat, hogy megzavarom a bombás témát, de ez sokkal fontosabb:
http://www.youtube.com/watch?v=FGN9og3X9j0
http://www.life.hu/szorakozz/20130416-o ... netes.html
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Mihu
Director del Fútbol

2013.04.17. 20:38:25

Akik hiányolták a gyanúsítottat a bostoni merénylet kapcsán:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130417- ... nylot.html

Mondjuk kicsit hatás- és klikk vadász a cím, mert benne már csak mint feltételezett merénylőről, és gyanúsítottról beszélnek...média... :?

Viszont ami bevillant a cikk vége felé, az az, hogy jó oké, izgalmas meg érdekes munka a nyomozóké, de azért baromi nehéz, és rendkívüli tehetséget igényel. Nem irigylem őket. Azért végignézni az összes kamera felvételét, és nem úgy, hogy beletekergetnek, hanem minden tizedmásodpercre, és a képernyő minden centiméterére figyelni kell, és ki kell szűrni valamit, ami előre viheti a nyomozást.

Annyi, hogy aki nyomozó, azt tényleg érdekli a szakma, és kivételes képességekkel rendelkezik. Nem pedig azért ment rendőrnek, mert egész este az őrsön kell ülni, majd 35 évesen elmehet nyugdíjba...
Kép
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.04.17. 20:13:25

soadroli írta:Nagy facebookosoktól kérdezném elsősorban: Nézegettem a profilom, a "Kedvelések"-nél kötöttem ki, és a "sorozatok"-nál ott oldalt rámentem véletlen, hogy Hide Section, és eltűnt ez a "sorozat" rész a profilról. Nem egy életbevágón fontos dolog ez, csak azért mégis kíváncsi lennék, hogy hogy lehet elővarázsolni :D
Az adatlapodnál bármelyik típusnál(kedvelt oldalak, jegyzetek, zene...) rámész a szerkesztésre és edit sections. Ott már megtalálod a listába és kipipálod.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.04.17. 19:57:08

sjd írta:Szóval GT, feléd sem volt semmi személyes ilyen szempontból, csak pont beillett ez a megnyilvánulás is ebbe a sorba nálam.
Ebben igazad van, ebből a szempontból tényleg kicsit hülyén jött ki a dolog. :D Peace.
soadroli írta:Nagy facebookosoktól kérdezném elsősorban
Az asszem én lennék. :mrgreen:
Szerintem mindjárt ugrik valaki a nagy facebookos megszólításra. :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.17. 19:52:06

Félreértés ne essék, én nem az USA vs. iszlám szembenállást akartam felhozni, csak feltűnt, h a közösségi médiában (és egyáltalán a médiában) minden hatalmas tragédia, ami az USA-ban történik, és ami hozzánk a híreken keresztül eljut. De minden más (és itt most beszélhetünk afrikai éhezőkről, a szír polgárháború borzalmairól stb.) le van ejtve magasról, mintha csak az USA-ban történnének tragédiák.
De mondom, idén majd számoljátok össze, hány ismerősötök emlékezik meg facebookon szept. 11-ről és huszonegynéhány nap múlva a saját vértanúinkról.

Szóval GT, feléd sem volt semmi személyes ilyen szempontból, csak pont beillett ez a megnyilvánulás is ebbe a sorba nálam.
soadroli
Llegenda del Barça

2013.04.17. 19:48:30

Nagy facebookosoktól kérdezném elsősorban: Nézegettem a profilom, a "Kedvelések"-nél kötöttem ki, és a "sorozatok"-nál ott oldalt rámentem véletlen, hogy Hide Section, és eltűnt ez a "sorozat" rész a profilról. Nem egy életbevágón fontos dolog ez, csak azért mégis kíváncsi lennék, hogy hogy lehet elővarázsolni :D
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2013.04.17. 19:41:53

Capon írta:
sjd írta: Meg az is furcsa nekem, h amikor Irakban/Afganisztánban a derék amerikai katonák lebombáznak pár száz ártatlan civilt, akkor a világ nincs megdöbbenve...
Még nem volt olyan háború a világon ahol ne haltak volna meg ártatlan civilek is, ez mindig is a háború velejárója volt. Éppen ezért ebben amit mondasz semmi meglepő nincsen.
Szerintem mondjuk nem kellett volna idehozni ezt az ügyet a mostani bostoni támadáshoz, mert megint csak azt erősítjük ezzel, hogy van Amerika és vannak a terroristák, miközben bárki, még fehér amerikai is robbanthatott.... Sajnálatos és undorító a bostoni eset, de sjd-vel annyiban egyet kell értenem, sőt ki is kell egészítenem, hogy a háborúban meghaltak is legalább akkora tragédiát jelentenek. Ugyanolyan brutális az is két ok miatt: 1. Az amerikaikat egyik országban sem érdekli a háborúk során, hogy mennyi civil esik áldozatul, ugyanolyan lelketlenül háborúznak, mint azok, akik ellen "elvekre" hivatkozva harcolnak ( kezdhetném Hitlerrel, majd a kommunistákkal és most mindenkivel, aki állítólag terrorista). Nem látok különbséget és fájó, hogy mégis ők oktatnak ki mindenkit erkölcsből, meg demokráciából... 2. E két háború ( Afganisztán, Irak) furcsa körülmények közt indult el. Az első egy nagyon homályos terrortámadás, ahol több a kérdés mint a válasz. Arról nem is szólva, hogy egy terrorszervezet miatt szálltak meg egy országot... ( még véletlenül sem a pénz miatt). Irak esetében pedig kimondva is hazugságon alapult a támadás, szó sem volt ott semmilyen atomkísérletekről. Diktátor volt Szaddam, nem védem, de az amerikaiak oda sem azért mentek, hogy segítsenek a szegény népen, hanem az olajért és egyebekért (rengeteg dolgot lehetne sorolni, pl a háború miatt az igencsak hanyatló gazdaság időlegesen lendületben tudott maradni, még akkor is, ha ez adóssággal járt). Nincs szó semmilyen tiszta háborúról és az amerikaik ne papoljanak senkinek jogokról, meg szabadságról (lásd Guantanamo), legfőképp nem erkölcsökről. Amivel pedig kiegészíteném sjd-ét az Izrael és a Palesztinok háborúi, ahol 1 izraeli halálért ( vagy még azért sem, egy célt nem talált rakétáért is, melyet ki tudja ki lőtt ki...) több 10, több száz szerencsétlen palesztin ember gyilkolnak le,válogatás nélkül . Az is terrortámadás, meg az is, hogy fallal veszik körül őket. Szintén keveset kerül elő ezen a fórumon... Mindenesetre tényleg szörnyű ez a bostoni eset, nyugodjanak békében az áldozatok és remélem mihamarabb meg lesz a tettes, az aki valóban elkövette....
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.04.17. 19:36:35

sjd írta:Ne haragudj, h ezt így fogalmazom meg, de nem láttál még terrortámadást?
USA-ban fél évente halomra lő valami őrült egy rakás diákot, robbantások voltak sokkal nagyobbak és halálosabbak is (London, 2004?), és a világ most áll döbbenten?
De, sajnos már sokat láttam, túl sokat is. A hasonló szörnyűségeken mindig elkeseredek, hiába tudom, hogy már annyi ilyen megtörtént.
Ami azt illeti, a Szíriában, Irakban stb. történtek is ebbe a kategóriába tartoznak nálam, de azért csak nem írom be minden egyes erről szóló hír kapcsán a fórumra, hogy mennyire sokkolt a dolog.

Legyen szó akármiről, azt sohasem fogom tudni elfogadni és megérteni, hogy valaki miért vet véget szándékosan egy embertársa életének. (Kicsit közhely, de ez van.)
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.17. 19:12:50

Capon írta:
sjd írta: Meg az is furcsa nekem, h amikor Irakban/Afganisztánban a derék amerikai katonák lebombáznak pár száz ártatlan civilt, akkor a világ nincs megdöbbenve...
Még nem volt olyan háború a világon ahol ne haltak volna meg ártatlan civilek is, ez mindig is a háború velejárója volt. Éppen ezért ebben amit mondasz semmi meglepő nincsen.
Aha, tehát ha Irakban, szír polgárháborúban, Dél-Szudánban stb. meghalnak ezrek, abban semmi megdöbbentő nincs, ellenben ha az USA-ban felrobban egy bomba és 3-an meghalnak, akkor az a világ legnagyobb aljassága és egy sokkoló tragédia?
(Esetleg ha az al-Kaida v bármelyik iszlám szervezet volt a tettes - amit én nem hiszek - akkor még ráadásul ugyanarról a háborúról is beszélünk)
Capon
Llegenda del Barça

2013.04.17. 18:00:21

Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.17. 17:45:57

Gareth Tello írta:A bostoni eseményeknek még mindig a hatása alatt vagyok, tényleg nem tudom elhinni, hogy van olyan ember, aki ilyet képes tenni...

Cikk: http://www.origo.hu/nagyvilag/20130416- ... erika.html
Ne haragudj, h ezt így fogalmazom meg, de nem láttál még terrortámadást?
USA-ban fél évente halomra lő valami őrült egy rakás diákot, robbantások voltak sokkal nagyobbak és halálosabbak is (London, 2004?), és a világ most áll döbbenten?
Meg az is furcsa nekem, h amikor Irakban/Afganisztánban a derék amerikai katonák lebombáznak pár száz ártatlan civilt, akkor a világ nincs megdöbbenve, meg sokkolva, de egyébként a néhány ilyen médiahájpot kapott eset kapcsán kivétel nélkül leírják, h nem tudják, h lehet ilyen gonoszságot elkövetni.
(na meg az is megér egy misét, h facebookon szept. 11-én v okt 6-án emlékeznek többen az áldozatokra, annyit elárulok, az én ismerőseim körében nem az utóbbi szokott nyerni)
Alexis9Sánchez
Jugador del Barça

2013.04.17. 16:26:07

nem tudtam,hogy hova írjam ezt a kérdést,de gondoltam ide írom!(ha máshova kellett volna valaki szoljon már és akkor inkább átirom oda! :D )
Na szóval!Leginkább Szerkesztőktől/Moderáztoroktól kérdezném,hogy nem gondolkodnak olyanon, hogy a forumot Tapatalk-ra megkéne csinálni?(Fórum-os alkalmazásra telefonra!hogy könyebben lehessen nézni meg írni telefonról!) Mivel gondolom nem csak én szoktam nézni a fórumot telefonról,szóval nem csak nekem lenne jó ha elérhető lenne ott is!Bár én azt viszont nem tudom,hogy mi kell ahoz,hogy oda bekerüljön a fórum?!
Katalán szív, kék lélek, Barcelona drukker maradok, amíg csak élek !!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.04.16. 16:18:37

Innen a fórumról van olyan, aki viszonylag rendszeresen jár a paulaneres meccsnézésekre? :) Csak mert kb. 10 percre lakom a MOM-tól, és be akarok már nézni valamikor, aztán hátha összefutok valakivel. :D
shutterisland írta:haha, GT beregelt a madridistára, pár napon belül az egész fórum mag (beleértve a staff 90%-kát) távozik egy új oldalra belső konfliktusok miatt. :D
Bad Luck Brian vagyok. :lol:

A bostoni eseményeknek még mindig a hatása alatt vagyok, tényleg nem tudom elhinni, hogy van olyan ember, aki ilyet képes tenni...

Cikk: http://www.origo.hu/nagyvilag/20130416- ... erika.html
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.04.16. 15:04:31

sjd írta:
neobarca írta:
Idáig senki sem vállalta magára, de én biztosan kelet felé keresgélnék... :S
Én viszont nagyobb összeget mernék tenni rá, h határon belül lesz meg az a robbantó. (Ettől függetlenül az USA is biztosan kelet felé fog keresgélni, pl. lerohanják Észak-Koreát)
Én szinte biztosra veszem, hogy amerikaik lesznek az elkövetők.
Mindenképpen érdekes, hogy akkor történt az eset amikor különböző kormányhivatalok, nagyobb befolyást szeretnének hazai földön(pl. drón kémrepülések engedélyezése amerikai légtérbe, lehallgatások, megfigyelések könnyebb engedélyeztetése)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.04.16. 14:40:55

Képek a Bostoni Marathon-ról, erős idegzetűeknek!!!
http://www.boston.com/bigpicture/2013/0 ... athon.html
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kanty
Llegenda del Barça

2013.04.16. 11:23:52

sjd írta: Én viszont nagyobb összeget mernék tenni rá, h határon belül lesz meg az a robbantó.
Homeland. 8)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Válasz küldése