Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.04.23. 06:02:24

nagyon várom már a meccset, és nagyon kíváncsi vagyok, taktikailag mit kezd egymással a két csapat.

még mindig reménykedem, hogy végre egy olyan párharcot látunk, ahol a barcelona nem 90, hanem 180 perc alatt szeretne továbbjutni.
connor
Jugador d'estrella

2013.04.23. 03:02:58

Utolsó adalék a holnapi meccshez. (Én már nagyon várom.) A németországi meccsekre koncentrálva főleg.
Az egymás elleni mérleget nézve három párharcunk volt eddig velük, 1 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség a mérlegünk, a Bayern pályáján 2 döntetlent és egy vereséget szedett össze eddig a csapat. Azt mindenképp meg kell állapítani, hogy a sorsdöntő meccs mindig a barcelonai meccs volt - függetlenül attól, hogy hol volt az első összecsapás.
Először a hajdani UEFA kupában futott össze a két csapat 1995/96-ban az elődöntőben. A mostani párharchoz hasonlóan az akkori is a németeknél kezdődött, ahol a Barca egy biztató 2-2-t ért el.
https://www.youtube.com/watch?v=3xx8HETzxXQ
Ennek ellenére sajnos hazai pályán vereséget szenvedtünk, ami miatt ki is esett a csapat.
Másodszorra már a legrangosabb európai sorozatban futottunk bele a Bayern-be 1998/99-ben, ahol a csoportmeccseken mindkétszer kikaptunk tőlük. Tulajdonképpen ők ejtettek ki minket a csoportból ezzel a két győzelemmel. Münchenben 1-0-ra kapott ki a Barca.
https://www.youtube.com/watch?v=sQMZqvldecQ
Érdekesség, hogy Xavi szinte végig a pályán volt már azon a meccsen is, a visszavágót pedig teljes egészében végigjátszotta.
A harmadik összecsapás számunkra maradt nagyon emlékezetes, 2009-ben a Pep-csapat a hazai 4-0-t követően 1-1-re végzett Münchenben és simán továbbjutott.

Kicsit az ellenfélre fókuszálva. A Bayern Heynckes vezetése alatt hihetetlenül erős hazai pályán. A hazai csoportmeccseiket simán nyerték tavaly is és idén is, az egyenes kieséses szakaszban is egyedül az Arsenal tudott belerondítani a 100%-os hazai mérlegbe.
Az összes hazai tétmeccset nézve a Bayern tavaly csak a bajnokságban botlott otthon, a Dortmundtól és a Gladbach-tól is kikapott 1-0-ra, illetve a Mainz-cal játszott egy 0-0-t a szezon vége felé (igazán nem számított már). A kupákban 100%os hazai mérleget hoztak.
Idén A BL-ben egy átaludt meccsen kaptak ki az Arsenal-tól otthon, ami egy kis balszerencsével akár a kiesésüket is jelenthette volna. A bajnokságban 2 döntetlent és 1 vereséget szedtek be, a Dortmund és a Gladbach hozott el egy pontot, a Leverkusen pedig győzni is tudott.

Tito mérlege viszont nem túl fényes idegenben, kikaptunk a szuperkupában a Real Madridtól, a Kupában pedig döntetlen lett a madridi meccs vége. Mindkét párharcot elveszítettük. A bajnokságban is idegenben vagyunk főleg rendkívül gyengék(relatíve gyengék, mert egyébként kiemelkedően jól áll a csapat) , mindkét vereségünket idegenben szedtük össze, illetve a 3 döntetlenből is 2 idegenben született.
A BL-ben pedig az utóbbi évek leggyengébb idegenbeli mérlegét produkáltuk idén, 2 vereséggel és 1 döntetlennel 5 idegenbeli meccsből.
Ezzel szemben hazai pályán a Real Madridon (jelenleg a legjobb kontracsapat) kívül más még nem tudott minket legyőzni, döntetlent is csak a Madrid ért el ellenünk a bajnokságban (egyetlen idei bajnoki botlásunk otthon), a kupában a Málaga tudott 2-2-es eredménnyel távozni, a BL-ben pedig a Benfica és a PSG húzta X-re. Egyik csapat sem ment semmire a döntetlennel.

Visszatérve a holnapra, ha objektíven kellene tippelnem, 2-1-et tippelnék a Bayern javára, szubjektíven viszont bízom egy 2-2-ben esetleg egy 2-1-es Barca-sikerben. Utóbbi számomra meglepetés kategória lenne, de kellemes. :wink:
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.04.22. 23:10:25

recrea írta:
Egyébként szerényen élőben nézem meg a keddi és a szerdai meccset is. Vélhetően nagy élmény lesz.
Mihu után még egy ember,aki egy mondattal megutáltatja magát velem :mrgreen: am tegyél majd fel képet,meg a megfelelő topicba beszámolót,nagyon irigykedem :wink:
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.04.22. 22:52:22

Persze még semmi sem biztos meg lehet kalkulálni,találgatni,de épp az imént olvastam,hogy Messi játéka erősen kérdéses,szóval ha játszik is akkor megint félő,hogy sérülést kockáztat,ebből a szempontból szerintem ne játsszon!
Nélküle a csapat góllövésre szinte esélytelen egy Bayern ellen,álljon be bekkelni (úgy se fog,majd megy a kapu előtti ezer passz és a szokásos "vigyük be a gólvonalra a labdát" taktika) és próbája meg kapott gól nélkül kihúzni a csatát.
Talán Ininek vagy Xavinak lehet egy talált gólja.
A visszavágóra Messi már tuti 100%os és úgy a Camp Nou gyepébe döngöljük a bajorokat!
Én imádom a csapatot de ha Messi nem játszik akkor esélyes ez a sztori sajnos.

:(
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.04.22. 22:48:31

jah, csak akkor egyrészt több volt abban a csapatban, másrészt ez a bayern nagyon nagyon erős.
egy olyan vereség, ahol 1 góllal kapunk ki, de rúgunk gólt, még jó lehet, de akkor már nem mi vagyunk az esélyesek, hanem minimum 50-50.

az odavágókat rendre elcsesszük, egyszer verjünk már oda idegenben úgy, hogy ne kelljen annyira izzadni a camp nouban (inter,chelsea,milan,stb.)
mondjuk ez nem most lesz, de nem fog ez mindig bejönni (ahogy nem is jön be mindig) hogy idegenben langyi, aztán majd a nou campban próbáljuk meg eldönteni.
MatyiG
Adminisztrátor

2013.04.22. 22:45:35

shutterisland írta:
S.Agüero írta:Amúgy lehet jobb lenne, ha kikapnánk 3-1-re. Otthon akkor tuti úgy nyomnánk, mint a Milan ellen. Viszont ha 1-1 lesz, akkor megint megy a tili-toli hátul, mint a PSG ellen, és akkor lehet neccesebb lenne, mint fordítva. :D
ha 3-1 lesz, akkor 99.9%, hogy kiesünk a 'csába.
gólos döntetlen, vagy pedig győzelem kell ahhoz, hogy a mi kezünkbe kerüljön a párharc.
2-1 is simán jó eredmény. Pár éve Arsenal ellen is annyit játszottunk. Én most beérném a 2-1-el, akkor otthon győzni kell, és kész.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.04.22. 22:38:24

S.Agüero írta:Amúgy lehet jobb lenne, ha kikapnánk 3-1-re. Otthon akkor tuti úgy nyomnánk, mint a Milan ellen. Viszont ha 1-1 lesz, akkor megint megy a tili-toli hátul, mint a PSG ellen, és akkor lehet neccesebb lenne, mint fordítva. :D
ha 3-1 lesz, akkor 99.9%, hogy kiesünk a 'csába.
gólos döntetlen, vagy pedig győzelem kell ahhoz, hogy a mi kezünkbe kerüljön a párharc.
MatyiG
Adminisztrátor

2013.04.22. 22:31:51

Amúgy lehet jobb lenne, ha kikapnánk 3-1-re. Otthon akkor tuti úgy nyomnánk, mint a Milan ellen. Viszont ha 1-1 lesz, akkor megint megy a tili-toli hátul, mint a PSG ellen, és akkor lehet neccesebb lenne, mint fordítva. :D
recrea
Llegenda del Barça

2013.04.22. 22:17:51

Mezner2 írta:"Az idegenben lőtt gólok nagyon fontosak, kétszer akkora értékük van.”

Az ilyen dolgoktól azért jó nagyot tudok okádni!! Merthogy a csapat az elmúlt 6évben nem nagyon törekedett rá,hogy idegenben játsszon,és gólt lőjön az tuti,ennek ellenére minden meccs előtt megy a kamusablon,azt nem értem,hogy nekünk miért célunk az,hogy megnehezítsük a saját dolgunkat,ebben a csapatban lazán benne van,hogy bárkit kitömjenek idegenben és biztosítsanak maguk számára egy nyugodt visszavágót(elsősorban a múltra gondolok,ez a Bayern bőven nem a kitömhető kategória),ennek ellenére minden évben az összes hazai BL egyenes kieséses meccsünk ki-ki meccs....Már nem is reménykedek abban,hogy tanultunk belőle mert eddig sem tettük,Messi góléhsége az egyetlen dolog amiben a támadójátékunkat illetőleg bízni tudok idegenben,majd vért izzadunk itthon,aztán kiderül,hogy ez mire elég....
Ezért írtam múltkor, h jobb lenne itthon kezdeni, mert akkor ami a csövön kifér, toljuk. Így idegenben lötyögünk, visszavágón meg épp annyit hozunk, amennyi a továbbjutáshoz kell, közben meg a tűzzel játszunk. Mikor kezdtünk utoljára egyáltalán itthon? Talán 2009-ben a Chelsea ellen. Tovább is jutottunk és milyen könnyen. :lol:

Egyébként szerényen élőben nézem meg a keddi és a szerdai meccset is. Vélhetően nagy élmény lesz.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.04.22. 22:07:54

S.Agüero írta:Azért az elég durva, hogy 3.4 a szorzó ránk, 4-5 évvel ezelőtt volt utoljára ilyen szerintem. Most érni megtenni vendégre. :wink:
Én megteszem,de még azon is gondolkodok,hogy inkább azt a pénzt kidobjam a kukába,mert kb. jelenleg annyira látom reálisnak az idegenbeli győzelmünk esélyét,és ami a legszomorúbb,hogy ennek köze nincs a Bayernhez,mi idegenben a Püspökladány ellen is a biztos X-ért mennénk :lol: Nem hiába na,akkora überf*sza gyerekek vagyunk,hogy nekünk az odavágón is hajtva nem kunszt a továbbjutás :D
connor
Jugador d'estrella

2013.04.22. 22:07:20

Nagy meccs lesz a holnapi. A Barcelona még sosem tudott győzni Münchenben, holnap sem várom. Viszont egy döntetlenre látok reális esélyt. Ehhez viszont a csapatnak a maximumot kell nyújtani. Ha "bealszunk", nem játszunk kellő sebességgel és/vagy elrontjuk a helyzeteinket, akkor biztos a vereség. Ha viszont VÉGRE idegenben is sikerülne a maximális sebességi fokozatra pörgetni a csapatot és be is tudnánk rúgni a ziccereinket, a Bayern meg esetleg kifogna egy rosszabb napot...
Mindenesetre én sokat várok a holnapi meccstől, nem látom a csapat mostani formája és állapota alapján reálisnak a jó eredményt, de bízom benne, hogy rám tudnak cáfolni és az olyan húzóemberek, mint Xavi, Iniesta, Messi 120% -ot adnak majd ki magukból.
MatyiG
Adminisztrátor

2013.04.22. 22:01:05

Azért az elég durva, hogy 3.4 a szorzó ránk, 4-5 évvel ezelőtt volt utoljára ilyen szerintem. Most érni megtenni vendégre. :wink:
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.04.22. 21:54:56

"Az idegenben lőtt gólok nagyon fontosak, kétszer akkora értékük van.”

Az ilyen dolgoktól azért jó nagyot tudok okádni!! Merthogy a csapat az elmúlt 6évben nem nagyon törekedett rá,hogy idegenben játsszon,és gólt lőjön az tuti,ennek ellenére minden meccs előtt megy a kamusablon,azt nem értem,hogy nekünk miért célunk az,hogy megnehezítsük a saját dolgunkat,ebben a csapatban lazán benne van,hogy bárkit kitömjenek idegenben és biztosítsanak maguk számára egy nyugodt visszavágót(elsősorban a múltra gondolok,ez a Bayern bőven nem a kitömhető kategória),ennek ellenére minden évben az összes hazai BL egyenes kieséses meccsünk ki-ki meccs....Már nem is reménykedek abban,hogy tanultunk belőle mert eddig sem tettük,Messi góléhsége az egyetlen dolog amiben a támadójátékunkat illetőleg bízni tudok idegenben,majd vért izzadunk itthon,aztán kiderül,hogy ez mire elég....
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.22. 21:35:55

ronaldinho89 írta:Én ezt nem értem. Akkora de akkora HYPE van most a németek körül hogy az már nem igaz.
az hagyján. mult heten meg 55-45%-ot irkalt mindenki, most meg már mindehol azt olvasom, hogy egy laza, 3 golos bayern gyozelem :shock:

és akkor leirjak h mert mi idén meg semmi komoly csapatot nem vertunk meg. mert arrol aztan mi tehetunk h nem jatszunk minden héten topcsapatokkal. bezzeg a bayern... ja nem.. 2x megverték a juvét és annyi.

de a legnagyobb szájkaratésok még mindig a madridisták... azt hajtják h milyen nagy a pofánk, bezzeg ők szernyen már arrol beszélgetnek kit akarnak a döntőben... aztán nehogy szerdan nagy cumi legyen, ha roncika kontrái nem jönnek össze..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.04.22. 21:06:46

zsoltman írta:Xavi-Busquets-Song!
És Ini hol marad? Én egy csatár helyett gondoltam. :wink:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
zsoltman
Jugador d'estrella

2013.04.22. 21:04:56

Xavi-Busquets-Song!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.04.22. 20:59:16

Csak én gondolkodnék el 2 vkp-ban? Kicsit olyan érzésem, hogy a spanyol válogatott jóval nagyobb eséllyel fogná meg ezt a Bayernt, mint ez a mostani Barca. Bár Messi...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.04.22. 20:50:49

Én is nyugodtabb lennék, ha Abidal kezdene, de egyrészt nem tudom, hogy mennyit bír valójában, pláne egy ilyen intenzitású meccsen, ráadásul még az sem világos, fejben mennyire jött vissza a profi szinthez. Mert azért ilyen hosszú kihagyás után egy ekkora téttel bíró mérkőzés nem biztos, hogy sétagalopp, még egy profi számára sem. És nem kisebbítve az érdemeit, mert hatalmas pali, imádom, de azért egy sörmeccs a Levante ellen más kávéház.
Bartrának legalább megvan az a "középsővédős mozgása", lévén eredeti posztja, a rutintalanság szerintem a PSG ellen sem látszott rajta. És most gondolkodom, hogy nagyjából más ember nem is jöhet szóba, mert Adriano eltiltott, szóval vagy ő, vagy Abi.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
ronaldinho89
Capitá del Barça

2013.04.22. 20:47:59

Én ezt nem értem. Akkora de akkora HYPE van most a németek körül hogy az már nem igaz. elismerem szép futballt és eredményes futballt játszanak, rengeteget fejlődtek, de azért kérem. Azért mi is ott vagyunk még. remélem a játékosok nem foglalkoztak annyira a sajtóval és nem hitték el, hogy milyen hűdenagy csapat már ez a bayern sz.rjunk be tőlük. ha így futnak ki esélyünk sincs.
Nem is tudom , mikor volt utoljára 3.00-as szorzó a csapatra.. jézusom... fegyelmezetten és pörögvee, ezer fokon égve kell játszanunk és gólt rugni. és nem tul sokat kapni. ennyi a feladat. otthon meg darálni. Ha Messi azt mondja jól van, akkor jól van és játsszon. középen meg Abi, ha jól van. bár nincs benne meccsrutin, nem tudom mi lehetne még jó megoldás. azt kell berakni aki van és kész. Ribery-t Alvesnek meg kell fogni valahogy, másikon Albanak Robbent. elől meg gomez-t a két belsőnek, Busi meg Müllerre ragadjon, vegye fel szemből. Sokkal kreatívabb játék kell tőlünk. Kíváncsi leszek tudjuk -e birtokolni a labdát. nekünk fognak jönni...
Go Barca!
Kép
II.Eurobarca sigverseny 2.helyzettje
http://filmorigo.blogspot.hu/ - blogom.
zsoltman
Jugador d'estrella

2013.04.22. 20:31:42

Bartra-nak nincs meg a megfelelő rutinja ehhez a meccshez!
Tito is csak akkor teszi be ha végkép nincs más megoldás de most van más alternatíva!
MatyiG
Adminisztrátor

2013.04.22. 20:20:09

zsoltman írta:Miért favorizálják ennyien Bartra-t? Nem szabad a kezdő közelében sem rakni! Amikor játszik hátul mindig baj van pláne egy bomba formában levő Bayern ellen.A Barca B-ben is úgy mentek el mellette hogy 2-3 gól egyből a hálóban landolt.A védelmünk lesz a kulcs ha jól muzsikál tovább fogunk jutni!
Tito döntésére kíváncsi vagyok de egy ilyen fontos mérkőzésen nem tehetjük meg,hogy amikor pályán játszó Bartra van mindig baj van hátul. Lásd Glasgow,Vigo,Paris!
Abidal-t a Kezdőbe és garantálom tovább megyünk!
PSG ellen mi kivetni valót láttál a játékában? Lehozott egy hibátlan fél órát, nem tudom miről beszélsz... :roll:
zsoltman
Jugador d'estrella

2013.04.22. 18:31:57

Miért favorizálják ennyien Bartra-t? Nem szabad a kezdő közelében sem rakni! Amikor játszik hátul mindig baj van pláne egy bomba formában levő Bayern ellen.A Barca B-ben is úgy mentek el mellette hogy 2-3 gól egyből a hálóban landolt.A védelmünk lesz a kulcs ha jól muzsikál tovább fogunk jutni!
Tito döntésére kíváncsi vagyok de egy ilyen fontos mérkőzésen nem tehetjük meg,hogy amikor pályán játszó Bartra van mindig baj van hátul. Lásd Glasgow,Vigo,Paris!
Abidal-t a Kezdőbe és garantálom tovább megyünk!
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.04.22. 18:16:54

Régóta nem vártam már ennyire meccset, mint a holnapit. Ha a Bayern nem adja fel az elveit, és megpróbálnak játszani, akkor egy hihetetlenül látványos futball csemegének lehetünk majd szemtanúi szvsz. Márpedig az elmúlt hetek/hónapok hype-ja után, amit a bajorok kaptak, szerintem kellően magabiztosak ahhoz, hogy a saját játékukat hozzák. Ami elvileg fekszik nekünk. Érdekes lesz, és nagyjából azt is le lehet majd mérni ebben a párharcban, hogy mi hol is tartunk. Mert a szezon eddigi kissé felemás képe alapján még nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy leszállóágban vagyunk-e ( persze szigorúan csakis az elmúlt évek sikerdömpingjéhez mérten ), vagy még nagyon is él a világ vitathatatlanul legjobb csapata. Ez a párharc vízválasztó lesz ebben a kérdésben.

És megmondom őszintén, sokkal inkább kíváncsi vagyok, mint feszült, vagy izgatott.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
MatyiG
Adminisztrátor

2013.04.22. 17:35:52

Hú, de várom már. :)
Én még akár egy 2-1-el is kiegyeznék.
Már csak 27 óra. :D

Remélem Abidal kezd, elöl pedig Pedro és Alexis Messi mellett, kellenek a jól letámadó csatárok.

Bayern Munich vs FC Barcelona :
http://youtu.be/ylwTP0qilrE
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.04.22. 16:03:18

A BAYERN VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATA A BARCA ELLEN
Bayern: Neuer – Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba – Javi Martínez, Schweinsteiger – Robben, Th. Müller, Ribéry – Gomez.
Eltiltott: Mandzukic
Sérült: Kroos, Badstuber

A BARCELONA VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATA A BAYERN ELLEN
Barcelona: Valdés – D. Alves, Piqué, Abidal, Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Sánchez, Messi, Pedro.
Eltiltott: Adriano
Sérült: Puyol, Mascherano
Válasz küldése