a real szerintem beleszaladt a saját késébe.
vagyis mourinho.
idejött a pali, utálja a barcát, a challenge is megvolt, a barcát le akarja pofozni a trónról, ezért a kezdeti sikertelenség (főleg 5-0 ugye) után fokozatosan egyre jobbak lettek ellenünk, teljesen sikerült a gyengéinkre építenie a madrid taktikáját és felállását, kimondható, hogy ez a csapat a barcelona ellen lett felépítve a jose érában.
viszont itt jön a buktató.
KONKRÉTAN a barcelonán keresztül egyetlen egy trófea nyerhető meg, a spanyol szuperkupa, semmi más.
verhetnek ők minket oda-vissza a kupában, a bajnokságban, vagy a bl-ben is, az nem jelent alapjáraton trófeát, maximum esélyt, de nem többet.
persze ha kupa vagy bl döntőben tali, az más téma, viszont odáig is el kell jutni.
és pont ez úgymond a madrid veszte, belőlünk már álmukból felkeltve is jelesre vizsgáznak, és tökéletesen fel vannak készítve a klasszikusokra, viszont ezzel együtt mind a spanyol kiscsapatok, mind pedig az európai erős középcsapatok és nagycsapatok is a kelleténél nagyobb gondot okoznak nekik, holott papíron jobbak náluk, sok esetben fényévekkel.
túlságosan is a barcelona elleni győzelem és taktika volt szerintem a középpontban ennek a csapatnak a felépítésénél, és ezért is megy nehezebben a vártnál sok esetben az egyéb mérkőzéseken nekik.
persze egyéni skillekből (ennek általában 90%-a céronaldo) sokszor sikerül behúzni, de csapatszinten és taktikailag kevesebbszer nőnek az ellenfeleik fölé, mint az szerintem elvárható lenne a királyi gárdától.
a dortmund elleni visszavágójukhoz annyit, hogy esélyt én is adok nekik, nem sokat, de adok, mivel otthon ennél biztos, hogy jobbak lesznek, jobban fognak hajtani és valljuk meg, céronaldo a gólon kívül gyenge volt, meglepne, ha otthon is ennyire szürkén és sok hibával játszana a luzitán.
ellenben a dortmund nem biztos, hogy el fogja bírni a nyomást.
bár úgy tűnik, kloppal az élen fejben erős a team, de ez mégis csak egy bl elődöntő, ahol toronymagas esélyesek, remélhetőleg ez nem hat ki negatívan a teljesítményekre.
ha az első félidőben vezet a madrid 1-0-ra vagy 2-0-ra, még meleg lehet
nekik.
ha viszont gólt rúgnak reusék, ez zsebben van.
5-1-et nem tudok elképzelni, 4-1-el való büntetőpárbajos kiesésre pedig matematikailag sem hiszem, hogy 1-2%-nál több a sansz.
egyelőre persze szinte minden a dortmundnak KLOPPOL, innen egy jó csapat még ha akár necces körülmények között is, de nem esik ki, nagyon jó csapat pedig elviekben gond nélkül tovább megy.
a dortmund utóbbi, de azért óvatosan