Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Kivel pótolnád Busit?

Zubimendi
10
11%
Ambarabat
5
6%
Nico
25
28%
Más
34
38%
Nem hoznék senkit
16
18%
 
Szavazatok száma: 90
Avatar
kristop
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2120
Csatlakozott: 2009.04.14. 14:25:05

2013.04.27. 18:27:28

a 352 marha jó kis rendszer, a bajom vele, hogy konkrétan annyiban változna a mostanihoz képest, hogy egy szélső támadó helyett beraknánk még egy középső védőt. még így is kevesen vagyunk elől néha, amikor alba, alves fent a két szélen, alexis, pedro a falban és messi visszalépeget, iniesta rávezeti a falra, na, szóval ez is kevés néha. így meg az egész támadást rábíznánk messire és neymarra (+iniesta), amíg a két wingback széthúzza a széleket. néha lehet bejönne, de hogy itthon nem lennének ilyen simák és nem húznánk be ennyi bajnokit az szinte biztos.

a két szélsőhátvéd miatt simán lehetne 532 is, amikor megkívánja a helyzet, viszont ha alapból "magasabban" helyezkednek el alvesék, akkor még kevésbé érnek vissza, mint most. pedig már most is volt nem egy kritika ezzel kapcsolatban. vagy nézzétek meg a juve - bayern meccsek utáni szurkolói reakciókat. körülbelül ugyanennyire lefociztak minket, mint őket is, és a legnagyobb bajuk az volt, hogy miért 352ben nyomta conte, amikor a bayernnek pont a széljáték az erőssége. a megoldásra akkor a 433at mondták, de látjuk hogy igazából mindegy, mert minket meg így vertek el.

az igazolásokról. hummels nagyon jó játékos, nem fogok sírni, ha jön, de nekem is a sebességével van bajom (esetleg a nyelvi akadállyal). nem érdekel, ha egy kevésbé tanár játékos jön helyette, de legyen fordulékonyabb, és gyorsabb, mert ez a piqué, puyol, abidal hármas csak a helyezkedéséből él meg. mascherano, bartra akik gyorsabbak, de ha hummels jönne tuti nem közülük kapna társat. nyilván thiago silva lenne a tökéletes választás, de ő esélytelen, egy próbát azért megér, de ne reménykedjünk. benatia, marquinhos, csak hogy lássátok mennyire másodvonalas nevek is megfelelnének nekem. a lényeg, hogy illeszkedjenek a képbe.

elöl neymar, egyszerűen csak ő, vállalni kell a kockázatot. leegyszerűsítve, vagy bevállaljuk őt és vele egy mondjuk 50-100as "játékszintet", vagy veszünk egy európában bizonyított 70-80as játékost. valaki biztos a biztosra menne, én most nem.

kapus az nálam de gea, és igen tudom ő se megszerezhető, de ő az első számú opcióm akkor is. utána lloris, ter stegen, utóbbival meggyőztek, tényleg jó. náluk viszont szintén a nyelvi gondokat hoznám fel, kapusnál talán még jobban számít, mint khnál. utolsó courtois.
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13508
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2013.04.27. 17:46:31

barca99 írta:
Andris írta:2+1. biztos nagy pénzekbe kerülne, és jó eséllyel kiderül majd végül, hogy nem érte meg.

Csak az a kérdés, hogy mennyire vagyunk stabilak gazdaságilag, ha belefér, talán érdemes lépni, csak nagy elvárásokat nem szabad támasztani. Mert a srác szinte biztos nem váltja be őket.
Én viszont kizártnak tartom, hogy pénzügyileg ne érné még a brazil. Tavaly a SportsPro című, futball-üzlet-pénzügy szentháromsággal foglalkozó szaklap a legeladhatóbb sportolónak ítélte meg. A gyereket úgy várják az európai fociba, mint a messiást. A Barca reklámértékét meg talán nem kell bemutatni, mindenesetre eléggé nyomolunk a keleti régióban, Ázsia pedig mindig vevő az ilyenekre. Ha két ekkora érték összefog, nyilván csak erősíteni tudja egymást.

(http://www.sportspromedia.com/notes_and ... 2_-_neymar)

Sportszakmai szempontból nyilván nehezebb megítélni, mindenesetre Lucas Moura példája talán lehet kiindulópont. Tavaly a harmadik legjobb brazil fiatalnak választották (nem biztos, hogy hivatalosan, de egy médium biztosan), Neymart pedig az elsőnek. Lucas alig pár hónapja játszik a PSG-ben és kulcsembernek mondható, két meccsen mi is megtapasztalhattuk, hogy nem azért, mert esetleg a Ligue1 kiesői ellen brillírozik. Az alpokkal mindenképpen rendelkezik, ami kell ahhoz, hogy itt sikeresen legyen, ennél jobban pedig nem nagyon lehet a kockázati faktort csökkenteni, legfeljebb ha játszott már volna Európában is.
A remény hal meg utoljára, de amit eddig Neymarból láttam, csak szobrok ellen tud játszani, védők ellen nem. A Dél-Amerikai foci hihetetlen messze van az európaitól.

Na és ha 3 hónap alatt egy jó passza nem lesz kb? Mint Hernynak, vagy épp Villának, vagy bárkinek, ha neki se fog menni, nagyon hamar elfog párologni az a jól eladható neve, nem?

Mondom mégegyszer, engem nemérdekel hogy jön-e vagy sem, különösebb ellenvetésem nincs, hiszen valahogy találnunk kell jó támadót, de azért vannak itt erős kérdőjelek.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19631
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2013.04.27. 17:36:20

:mrgreen:
Hát jah a régi szoftver működött :D S a megszokott 3 támadó.
Sanchezt vedd ki, s úgy :D
Kép
Kép
Kép
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2013.04.27. 17:34:32

Bob_Marley írta: Durva lesz amit mondok s előre látom a reakciókat, hogy de miért, de nálam az ideális felállás ha 3-5-2t akarunk :D
Pique-Puyol-Silva
Alves-Busi-Xavi-Song-Alba
Sanchez-Messi-Iniesta
Hát ez egy tényleg durva lenne, mert előtte még meg kéne győzni az összes szövetséget, hogy hadd álljunk ki 12 emberrel :wink:
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6739
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2013.04.27. 17:30:19

SuperMessi írta:Az egy dolog hogy nem lesz drasztikus változás, de attól még kéne. Ugye a fő probléma azzal hogy a szélen vezetjük a támadásainkat mindig hogy az esetek többségében teljesen meddő. Amit a nagy csapatok meg akanak és tudnak is tenni, hogy megszállják a pálya közepét és felkínálják a széleket, de mi ezt nem tudjuk kihasználni, még a világklasszis fullbekkjeinkkel sem. Na ezért kell őket "kidobni".
Oké, csak most a védekezésről beszélünk, nem a támadásról. Az, h szélen impotensek vagyunk, egyébként nem feltétlenül a szélsők hibája. Ezzel a felállással annyi gólt kapnánk szerintem, h nem kiakadna az eredményjelző.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19631
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2013.04.27. 17:28:52

visca el barca írta: nah akkor mozgassuk azt az elméleti síkot :D

puyolt lassan le kell építeni. fáj ezt mondani, de állandóan sérült, hosszutavon nem lehet rá számítani és állandóság az fontos lenne. épp ezért kell bartra. azért egy piqué, hummels bartra hármasra már nem lehet azt mondani h lassú. + ott van masche, ő sem lassú játékos (ha meg megnézed a juvet, chiellini, bonucci, barzagli, ők sem villámléptűek)
Sajnos Puyit nagyon hátráltatják a sérülések, legyen a te hármasod, nekem a némettel továbbra is az a bajom, hogy lassú, plusz nekem vannak még ilyen "konzervatív" gondolataim, hogy egy védelem lehetőleg ne 25 nációból kerüljön össze, mert a foci nyelve közös ez oké, de azért pl nálam kapuskérdésben is csak spanyol ajkúak jöhetnek szóba, s pl ha már említette valaki s 0 az esélye de akkor már Thiago Silva mint Hummels.Plusz a Juves példád tökéletes, csak ne felejtsd el, hogy előttük Asamoah meg Vidal két milyen típusú játékos s mennyit fut, ezért is írotam lejjebb, hogy egy robusztus ember jobban illene egy 3-5-2höz mint amink van, de erről lejjebb :D
visca el barca írta: minek kellene robusztusabb védő egy ilyen kp-ra? eddig se volt nálunk ilyen. ezért nem kell beáldozni sem xavit, sem iniestát. sokkal stabilabb lenne a kp 5 emberrel, alves meg alba sem rohangálna mint a mérgezett egér, egy aránylag szűkebb területen tolnák. a 4-3-3-ban mivel ők szinte alig védekeznek, igy a 2 középső védőre hárul minden, 3-5-2-ben is igy lenne, de legalabb 3 védő lenne. sokkal tömörebb, masszívabb lenne a kp, és mindenkinek meglenne az altarnatívája. (sokan a fél karjukat odaadnák egy adriano-thiago-song-fabre-montoya sorért.) nem mellesleg az 5 kp-s sokkal könnyebben támad le, mint a 3kp+2 szélső csatár.
Ahogy utánad írták most is sokszor 3 védőre redukálódunk mert Busi visszalép, amiért gondnak érzem a leírtjaidat, hogy lehet tömörebb lenne a pálya, de úgy érzem a legnagyobb gondunk, hogy a középpályás uralmat "vesztettük" el.Ennek úgy gondolom az az oka, hogy az ellenfelek, rájöttek a kp-t tele kell rakni sokat futó nagyon erős emberekkel, s pont hogy be kell szűkíteni a pályát, de már 40-50 méterre is el kell kezdeni a védekezést keményen, s ha átmegyünk egy első frontos védelmen, vagy faltolni kell, vagy ami problémánk, hogy nem elég gyors a játékunk, s időt adunk, hogy rendeződjön a védelem.

Hozzácsapom a többit is amit írtál, bár nem idézem be (bocs :D )
Mi úgy érzem megleptük azzal a világot, hogy "hirtelen" egy olyan 3 játékost állítottunk ki mint a Xavi-Iniesta-Messi trió, s ehhez hozzájött Messi helyének kialakítása, s ezzel maximálisan kihasználva az ő játékát.Sajnos mint mindig némi nemű ellenszert találtak az ellenfelek, illetve Xavi lelassult, s hátrébb szorult.Régen mindenki megijedt mert nem találtak fogást, most viszont mint írtam telepakolják a kp-t erőemberekkel, s szétszakítják a csapategységeinket, s e4hhez hozzájön hogy rúgunk egy öngólt azzal, hogy még támadóbbá tettük a csapatot Alba beszerzésével, de ez papíron van csak így érzésem szerint, mert az ellenfelek lelassítják annyira a játékot hogy Alba előretörései nem jelentenek akkora veszedelmet rájuk nézve, viszont labdaszerzésből most már Alves mellett van még egy ember aki mögött 40-50 méter üres terület van.
"Tiki-taka" veszte a lassúság, ezt mi generáljuk még, de alapvetően úgy gondolom fizikálisan kellene kicsit "turbózni" a csapaton, illetve ha visszagondolsz megpróbáltuk mi már, hogy kp-t besűrítjük Cesc-Xavi-Iniesta-Busi egyszerre fent, meg Messi visszább de ez nem volt működőképes.

Írtad hogy alibi duma, hogy mit tanulnak, s profik átállás stb, ebben igazad van, de egy Xaviból nem faraghatsz pl "futóbolondot" már pedig ha Busi-Iniesta-Xavi-Alves-Alba lenne a kp akkor ott jóval többet kell futnia egy visszább vont középpályásnak.Illetve mint írták próbálkoztunk mi már még ha nem is röghöz kötött de 3-5-2vel, de nem működött, ezerszer leírtam meg más is, én pl Busit-Songot egyszerre tenném a pályára, főleg mert Busquets amolyan hátravont irányítót is tudna játszani.Illetve te is írod egy komolyabb vérfrissítés új megoldások stb időt igényelne, na ezek viszont amik sajnos nálunk érzékeny pontok, illetve sok nagycsapatnál, de a mostani időszakban meg pláne az lenne.
Barcelona szurkoló érdekes "állatfaj" :D gondolj bele mi lenne a reakció 1-2 botlás után, most egy nem letargikus szezon után közben már a fél brigádot küldené el mindenki, magasan a léc, itt nincs idő "kísérletezgetéseknek". Nyilván hosszútávot kell figyelembe venni s ha most 2 évig sehol sem vagyunk de aztán 5 évig megint "kánaán" van akkor megéri, csak ezt nálunk de máshol sem tudják csak úgy lenyeletni a szurkolókkal.
Durva lesz amit mondok s előre látom a reakciókat, hogy de miért, de nálam az ideális felállás ha 3-5-2t akarunk :D
Pique-Puyol-Silva
Alves-Busi-Xavi-Song-Alba
Sanchez-Messi-Iniesta
Szerintem ez működőképes felállás lenne, Xavi megint közelebb lehetne a kapuhoz, s sokan írják hogy Iniestát nem szabad "eltékozolni" a szélen, de ez egy stabil kreatív forgatható kis csapat lenne, s pl látható volt az Alba-Iniesta szél a spanyol válogatottban is ment.Song-Busi megtudná oldani a védekezés besegítést, s en bloc úgy érzem a letámadás jobban működne.Ehhez hú de nagyon láthatod nem kellene milliárdokat költeni xy játékosokra, de pl ezt nem nagyon próbálgattuk idén, hogy Song-Busi egyszerre, talán egyszer nem is vallottak szégyent.Nem tudom ennek mi az oka, nyilván mert Song képességei behatárolhatók, de inkább látom ebben megint egy olyan csavar meghúzását amivel közelebb kerülünk az ellenfél kapujához s ki lehet használni a Messi-Iniesta-Xavi trió képességeit s a védekezés nem lesz adhoc.
Valamilyen szinten felesleges okoskodás az egész én nagyon tartok attól hogy nem biztos, hogy jól átgondolt módon fogunk "belebarmolni" a keretbe s lesznek bőven gondjaink.
Kép
Kép
Kép
Avatar
sjd
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6400
Csatlakozott: 2007.07.09. 08:55:57

2013.04.27. 17:19:13

nzxtpo írta:Én azt mondom, hogy ha újra maxon akarunk pörögni, akkor el kell adni azokat az embereket akik bontják a közösséget, vagy nem hajtják ki a belüket.
És mihez kezdünk majd Messi nélkül? :wink: :twisted:
Avatar
SuperMessi
Capitá del Barça
Hozzászólások: 615
Csatlakozott: 2008.07.17. 20:08:27

2013.04.27. 17:18:14

Az egy dolog hogy nem lesz drasztikus változás, de attól még kéne. Ugye a fő probléma azzal hogy a szélen vezetjük a támadásainkat mindig hogy az esetek többségében teljesen meddő. Amit a nagy csapatok meg akanak és tudnak is tenni, hogy megszállják a pálya közepét és felkínálják a széleket, de mi ezt nem tudjuk kihasználni, még a világklasszis fullbekkjeinkkel sem. Na ezért kell őket "kidobni".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SuperMessi 2013.04.27. 17:20:01-kor.
Avatar
nzxtpo
Capitá del Barça
Hozzászólások: 913
Csatlakozott: 2012.08.20. 18:12:58
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg, Győr

2013.04.27. 17:09:43

Én azt mondom, hogy ha újra maxon akarunk pörögni, akkor el kell adni azokat az embereket akik bontják a közösséget, vagy nem hajtják ki a belüket. Ez példa lehet a többiek számára is.
Az igazolásoknak a nyáron azért lesz fontos szerepe, mert ezzel versenyhelyzetet alakíthatnak ki szinte minden vagy minden posztra, így ha huzamosabb ideig a kezdőbe szeretnének lenne a játékosok ki kellene hajtani a belüket.
A harmadik fontos dolog az pedig a rotáció és a motiválás, ami 100%-ban az edző dolga. Ha jól igazolunk, és elkerülnek minket a sérülések (nyílván mindig lesznek sérültek, de idén igen ránk járt a rúd ezen a téren), akkor a rotáció teljességgel megvalósítható.
Mindenképpen kell egy középhátvéd, illetve én eladnék legalább egy támadót a mostaniak közül és hoznék helyette egy kapura sokkal veszélyesebb támadót, hogy egy kicsit tehermentesítsük Messit is, így nem lenne rajta annyi nyomás a szurkolók felől sem, illetve az ellenfél védőinek is megosztanánk a figyelmét.
Még egyszer hangsúlyozom, nagyon fontos szerepe lesz az idei átigazolásoknak, ne sajnáljunk olyan játékosokra pénzt adni akik megütik a szintet, ne próbáljunk meg spórolni egyik poszton sem, ha pedig nem muszáj akkor idén ne vegyünk kapust.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Avatar
Stalkyard
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3161
Csatlakozott: 2010.05.19. 19:10:30

2013.04.27. 16:46:33

SuperMessi írta:
-------- Valdés --------
-- Piqué Silva Puyol --
----- Song Sergio -----
Xavi Fábregás Iniesta
---- Messi Neymar ----
Teljességgel 100%-al kizárható, hogy szerkezetet fogunk váltani, nem is érdemes ilyen felállásokat írogatni. A szélsőhátvédek szerepe már az ősidők óta kulcsfontosságú ebben a Barcában, nem fogjuk őket kidobni az ablakon, innen meg bukta a dolog. Pep is próbálgatta a 3 védős rendszert az utolsó évében, és eléggé felemás volt, nem igazán sült el jól. És nem is érzem célszerűnek, mikor a két szélsőhátvédünk is (Alves, Alba ) a legjobbak között van a világon jelenleg. A szerepüket kell átgondolni, mert az viszont nem megy, hogy mindketten egyszerre támadnak. Változások, változtatások kellenek, és lesznek is remélhetőleg, de ne ilyen drasztikus dolgokban gondolkodjunk, a tiki-takát sem fogjuk kidobni az ablakon.
xtem.
:shock:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6739
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2013.04.27. 16:46:12

SuperMessi írta:Le kell igazolni a védelembe Silvát nincs mese, Valdés pedig töltse ki a szerződését, ne kapkodjuk el a kapuskérdést, és kell nyilván Neymar is. Ha Silva és Neymar 50, akkor 50. 50ünk van, illetve még ennyit kell szereznünk játékos eladásokból. Villa 20, Alves 20, Pedro 10. Piqué, Silva, Puyol, előttük 5 középpályás, ebből kettő védekező. Busquets mellé vagy Song, és akkor Xavi, Iniesta Fábregás támad Messi és Neymar előtt, vagy Xavit visszatranszformálni Pirlo szerepkörbe Busquets mellé, és akkor Thiago is játszik.

-------- Valdés --------
-- Piqué Silva Puyol --
----- Song Sergio -----
Xavi Fábregás Iniesta
---- Messi Neymar ----

Működhet xtem.
Szélső védekezés?!
Eddig is irdatlan sok gólt kaptunk a szélről bejövő labdákból, ill. szélső pozícióból, mert nem értünk vissza és/vagy eltolódtunk teljesen, esetleg lendületből elvitték.
A védekezés javítása érdekében amúgy a két vkp jo ötlet, de akkor be kell áldozni valakit elölről. Akkor meg olyanok lennénk, mint a válogatott, akik ugyan nyernek, de nagyrészt szörnyen unalmas meccseket játszanak.

Arra kéne visszatérni, amit pár éve csináltunk meg amit a Bayern. Megfojtottak minket, visszatámadtak, erősen, gyorsan, okosan, körbevették a labdást, lezárták a passzsávokat, levadászták a passzokat. Hajtottak, akartak, észnél voltak és kihasználták a gyengénket. Ezt szeretném itt is látni, de agyonnyert, eurómilliomosokkal ez nehéz. És egyébként, nem is ítélem el őket.
Avatar
pezZy
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 292
Csatlakozott: 2010.09.29. 18:34:43
Tartózkodási hely: Békéscsaba
Kapcsolat:

2013.04.27. 16:26:01

SuperMessi írta:Le kell igazolni a védelembe Silvát nincs mese, Valdés pedig töltse ki a szerződését, ne kapkodjuk el a kapuskérdést, és kell nyilván Neymar is. Ha Silva és Neymar 50, akkor 50. 50ünk van, illetve még ennyit kell szereznünk játékos eladásokból. Villa 20, Alves 20, Pedro 10. Piqué, Silva, Puyol, előttük 5 középpályás, ebből kettő védekező. Busquets mellé vagy Song, és akkor Xavi, Iniesta Fábregás támad Messi és Neymar előtt, vagy Xavit visszatranszformálni Pirlo szerepkörbe Busquets mellé, és akkor Thiago is játszik.

-------- Valdés --------
-- Piqué Silva Puyol --
----- Song Sergio -----
Xavi Fábregás Iniesta
---- Messi Neymar ----

Működhet xtem.

Nem is lenne ez nagy hülyeség, de egy Albat kihagyni... mikor ő a második ember, aki a legveszélyesebb a kapura :D Még Alvest megértem.. De Jordit semmi esetre nem lehet kirakni, egy büdös panaszunk nem lehet rá!
Kép
"El fogom feledtetni velük a vereség ízét, ám jól az eszükbe vésem, hogy mindig küzdeniük kell. Én vagyok a vezető, ők követnek engem, együtt pedig sikeresek leszünk…”

Culé per sempre!!
Avatar
SuperMessi
Capitá del Barça
Hozzászólások: 615
Csatlakozott: 2008.07.17. 20:08:27

2013.04.27. 16:11:48

Le kell igazolni a védelembe Silvát nincs mese, Valdés pedig töltse ki a szerződését, ne kapkodjuk el a kapuskérdést, és kell nyilván Neymar is. Ha Silva és Neymar 50, akkor 50. 50ünk van, illetve még ennyit kell szereznünk játékos eladásokból. Villa 20, Alves 20, Pedro 10. Piqué, Silva, Puyol, előttük 5 középpályás, ebből kettő védekező. Busquets mellé vagy Song, és akkor Xavi, Iniesta Fábregás támad Messi és Neymar előtt, vagy Xavit visszatranszformálni Pirlo szerepkörbe Busquets mellé, és akkor Thiago is játszik.

-------- Valdés --------
-- Piqué Silva Puyol --
----- Song Sergio -----
Xavi Fábregás Iniesta
---- Messi Neymar ----

Működhet xtem.
Avatar
barca99
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7307
Csatlakozott: 2006.07.19. 12:37:02

2013.04.27. 16:09:51

Andris írta:2+1. biztos nagy pénzekbe kerülne, és jó eséllyel kiderül majd végül, hogy nem érte meg.

Csak az a kérdés, hogy mennyire vagyunk stabilak gazdaságilag, ha belefér, talán érdemes lépni, csak nagy elvárásokat nem szabad támasztani. Mert a srác szinte biztos nem váltja be őket.
Én viszont kizártnak tartom, hogy pénzügyileg ne érné még a brazil. Tavaly a SportsPro című, futball-üzlet-pénzügy szentháromsággal foglalkozó szaklap a legeladhatóbb sportolónak ítélte meg. A gyereket úgy várják az európai fociba, mint a messiást. A Barca reklámértékét meg talán nem kell bemutatni, mindenesetre eléggé nyomolunk a keleti régióban, Ázsia pedig mindig vevő az ilyenekre. Ha két ekkora érték összefog, nyilván csak erősíteni tudja egymást.

(http://www.sportspromedia.com/notes_and ... 2_-_neymar)

Sportszakmai szempontból nyilván nehezebb megítélni, mindenesetre Lucas Moura példája talán lehet kiindulópont. Tavaly a harmadik legjobb brazil fiatalnak választották (nem biztos, hogy hivatalosan, de egy médium biztosan), Neymart pedig az elsőnek. Lucas alig pár hónapja játszik a PSG-ben és kulcsembernek mondható, két meccsen mi is megtapasztalhattuk, hogy nem azért, mert esetleg a Ligue1 kiesői ellen brillírozik. Az alpokkal mindenképpen rendelkezik, ami kell ahhoz, hogy itt sikeresen legyen, ennél jobban pedig nem nagyon lehet a kockázati faktort csökkenteni, legfeljebb ha játszott már volna Európában is.
Sanama
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8028
Csatlakozott: 2008.08.16. 11:49:04

2013.04.27. 15:58:27

Andris írta:
Csak az a kérdés, hogy mennyire vagyunk stabilak gazdaságilag, ha belefér, talán érdemes lépni, csak nagy elvárásokat nem szabad támasztani. Mert a srác szinte biztos nem váltja be őket.
Gazdaságiglag teljesen mindegy... Kb. olyan gyorsan fogja visszahozni az árát, mint Beckham a Realnál. Főleg, hogy jövőre Brazíliában VB, még a csapból is ő fog folyni
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13508
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2013.04.27. 15:10:59

Gazdasági következményeket figyelmen kívül hagyva két gondolatom van Neymarral kapcsolatban:

1. Szerintem nagyobb a valószínűsége, hogy akár nálunk, akár bárhol(!) európában elveszne a nagyok között, mint annak hogy ottlegyen egy top20asban.

2. Amennyire képtelen szinte minden támadónk maradandót alkotni Eto'o óta, valószínűleg luxus volna kihagyni egy ilyen esélyt, hátha mégis beválik a srác. Nekünk próbálkozni kell, hátha 10 évente egyszer találunk egy jó támadót az aktuális zsenink mellé.

2+1. biztos nagy pénzekbe kerülne, és jó eséllyel kiderül majd végül, hogy nem érte meg.

Csak az a kérdés, hogy mennyire vagyunk stabilak gazdaságilag, ha belefér, talán érdemes lépni, csak nagy elvárásokat nem szabad támasztani. Mert a srác szinte biztos nem váltja be őket.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Avatar
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4521
Csatlakozott: 2007.10.02. 19:49:32

2013.04.27. 14:37:11

A védelembe úgy kell egy jó játékos mint egy falat kenyér, Hummelst ha meg tudjuk fogni, akkor talán vele újra stabil lehet a védelem, mint előző években. Egyik legjobb védelmünk nekünk volt, viszont idén.. kritikán aluli. Én egy jó vkp-t is el tudnék viselni, Buszkec se tud olyan stabilitást adni, mint jó pár éve, amikor Touré kárára ő neki szavaztak bizalmat, kár hogy Yaya nem rég hosszabbított.. Neymar ha minden jól megy biztos érkező, viszont arra kíváncsi leszek Sánchez vagy Villa fog távozni. Vélhetőleg előbbi, szerintem Villának bizalmat fognak szavazni még, azért az ő fontos góljai kellenek nagyon. Saánchez oldala viszont hogy fiatal még, benne van hogy fejlődik. Jó lenne ha bőrfotelesek jó döntéseket hoznának, sok múlik ezen a nyáron most.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15494
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2013.04.27. 14:28:01

recrea írta: A 2009-es rendszer meg tökéletes volt, én ugyanúgy tolnám, csak hát Messi elkanászodott. :D
Messi 2009 tavaszán már inkább játszott középen, mint szélen. Nézd meg a bl-döntőt, vagy a madridi 6-2t. de egész tavaszra jellemző volt.


egyébként egyet értek veb gondolataival, jól látja a helyzetet, illetve Bob megoldása sem hülyeség, sőt, simán működhetne a dolog, csak ahhoz változtatni kell. ez a 4-3-3 ebben a formában,ezekkel a játékosokkal megfáradt, be kell látni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
connor
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 429
Csatlakozott: 2012.12.17. 22:18:01

2013.04.27. 14:14:04

visca el barca írta: ...
Ha jobban belegondoltok, akkor tulajdonképpen most 3-5-2-es felállást játszunk. A szélső védőink rendre inkább a támadásokkal foglalkoznak, mint a védekezéssel, így a vkp. visszább kell tolódjon a két kh-hez. Messi viszont, mint hamis 9-es inkább visszahúzódik labdákért a kp-ra. A baj ott kezdődik, hogy a maradék két elől lévő játékosunk kihúzódik a szélekre, így a center pozíciójában senki sem marad. Ha ténylegesen átváltanánk 3-5-2-re, 3 kh-del, akkor egyrészt biztosabb lenne a védelem, másrészt pl. Hummels, David Luiz, Thiago Silva beépülésével a fejjátékunk nagyban javulna, ami a pontrúgások levédekezésénél nem lenne hátrány. A 3 kh-del a vkp. (Busquets) többet tudna foglalkozni a játék szervezésével, nem csak a védelmet, de a kp-t is megerősítené. Alves és Alba egyszerre a pályán lehetne, nem hagynák sebezhetően a védelmet, de a bennük lévő támadópotenciált ki lehetne használni. Elöl pedig, Messinek nem kellene egyfolytában hátra jönnie labdákért, de , ha mégis úgy könnyebb lenne neki, akár visszább is húzódhat, mert akkor is lenne előtte valaki. Ami biztos, hogy Messi mindenképp közelebb lenne a kapuhoz. Ezzel tulajdonképpen megszűnne az a probléma, hogy ha szélsőt hozunk nem rúg elég gólt, ha csatárt akkor meg "szenved" a széleken. Mindenki játszhatná azt, amiben jó.

Ami igazán kár, hogy ez még csak próba szinten sem fog megtörténni. Legalábbis ameddig Tito az edző. :roll:
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6739
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2013.04.27. 13:53:32

Amit VEB ír a szélső csatárainkkal kapcsolatban, az nagyon jó gondolat. A keddi meccsen a bal szélt elég komolyan fogták, Iniesta, Sanchez duóra keményen ráálltak. Lehet szidni Alexist, de még a labdát odarúgni is nehéz volt. A másik oldalon ellenben sokszor kapott labdát Alves, de teljesen hasztalan volt, hozzáteszem, a kutya nincs bent középen, mikor szélen van a labda, tehát még az esélyét sem adjuk meg, h ebből lőjünk gólt, mi meg folyamatosan nyeljük be onnan a gólokat. Mivel a többi csapat sem hülye, ezért rájöttek arra, h a közepét kell levédekezni, mert mindig onnan építkezünk, a két szélső hátvédet hagyják feljönni, mert semmi veszélyt nem jelentenek a játékban, főként ha a saját térfelén kezdi meg a védekezést az ellenfelünk. Itt valamit ki kell találni, mert ezt már egyre kevesebben eszik.

A másik: sztem nagyon kényelmesek a játékosaink, mindenki tudja magáról, h mennyit fog játszani ebben a csapatban, mert láthatjuk, h nem formára megy a csapat összerakása, hanem nevekre, megszokásra. Kéne egy kis versenyt generálni, akár új játékosokkal, mert érzésem szerint kell a friss vér.

A 2009-es rendszer meg tökéletes volt, én ugyanúgy tolnám, csak hát Messi elkanászodott. :D
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2013.04.27. 13:36:33

nah akkor mozgassuk azt az elméleti síkot :D
Bob_Marley írta: van 3 védő, ezeknek gyorsnak kell lenni, s fizikálisan megfelelőnek. Elméleti síkot írok, legyen Puyol-Pique-Hummels, Pique (jobb napjain) képes a támadásokat is elindítani jó helyezkedésével tudja kompenzálni a lassúságát, de mellé nehéz betenni még szintén lassú embereket.
puyolt lassan le kell építeni. fáj ezt mondani, de állandóan sérült, hosszutavon nem lehet rá számítani és állandóság az fontos lenne. épp ezért kell bartra. azért egy piqué, hummels bartra hármasra már nem lehet azt mondani h lassú. + ott van masche, ő sem lassú játékos (ha meg megnézed a juvet, chiellini, bonucci, barzagli, ők sem villámléptűek)
Bob_Marley írta:Kp-n Alba-Xavi-Iniesta-Alves és Busquets a védelem előtt hogy tudjon kisegíteni, elől meg mondjuk Messi-Neymar.Ez lenne amit ki tudunk hozni, na már most kezdődik azzal, hogy a Xavi-Iniesta párosból valakit be kellene áldozni egy magasabb robusztus "vképért", ez ugye lehetetlen, Alba-Alvest szintén nehéz beáldozni, mert akkor kit teszel ki szélre, elől Messinek szintén teljesen más lenne a szerepköre, sokkal többet kellene jönnie be a darálóba, mert labdavesztés az ellenfél térfelének közepén, akkor ott nagy a baj ha nem tudjuk jó területvédekezéssel megfogni az ellen akciót
minek kellene robusztusabb védő egy ilyen kp-ra? eddig se volt nálunk ilyen. ezért nem kell beáldozni sem xavit, sem iniestát. sokkal stabilabb lenne a kp 5 emberrel, alves meg alba sem rohangálna mint a mérgezett egér, egy aránylag szűkebb területen tolnák. a 4-3-3-ban mivel ők szinte alig védekeznek, igy a 2 középső védőre hárul minden, 3-5-2-ben is igy lenne, de legalabb 3 védő lenne. sokkal tömörebb, masszívabb lenne a kp, és mindenkinek meglenne az altarnatívája. (sokan a fél karjukat odaadnák egy adriano-thiago-song-fabre-montoya sorért.) nem mellesleg az 5 kp-s sokkal könnyebben támad le, mint a 3kp+2 szélső csatár.
Bob_Marley írta:Messinek szintén teljesen más lenne a szerepköre, sokkal többet kellene jönnie be a darálóba, mert labdavesztés az ellenfél térfelének közepén, akkor ott nagy a baj ha nem tudjuk jó területvédekezéssel megfogni az ellen akciót
ez a 3-5-2-re szerintem nem igaz. épp a fentebb írtakból, sokkal tömörebb lenne a kp, sokkal jobban mukodne a területek levédekezése, és nem lenne szétszakadva annyira a pálya.

ráadásul kapna maga mellé messi egy másik játékost, és mivel mindketten középen játszanának (egymás mellett) sokkal több eséllyel nyomnák agyon az ellenfél két-három belső védőjét.

nekem a jelenlegi játékrendszerrel, játékosokkal az a legnagyobb bajom h a szélső csatárok teljesen haszontalannak tűnnek a támadásoknál és tudom h szerinted legalább védekeznek, ne védekezzenek, gólt rugjanak. mert abból h sanchez hu de jol védekezik, megint az jön ki, hogy messinek egyedul kell birkoznia 8 védővel, mert sancho épp védekezik. nálunk a támadók védekeznek a védők támadnak...

egyébként pedig kiváncsi lennék, Te hogy oldanád meg a problémát amit felvázoltál, mert írásod nagy részéből arra következtetek, hogy Te sok mindenen nem változtatnál.

az, meg hogy gyerekkoruk óta 4-3-3-ban játszanak és nem tudnak váltani a létező legalibibb duma. egyrészt ezek profi játékosok, tanuljanak meg más rendszerben játszani. ha iniesta elmegy egy másik csapathoz 4-4-2-be akkor majd ott nem tud játszani? vagy messi összezavarodik majd, ha jön mellé egy másik ék? másrészt akkor most 100 évig ezt fogjuk tolni? ha a kiesés szélére kerülünk egyszer, akkor is ez megy majd, hogy jaj ne változtassunk semmit, mert ez olyan jó volt anno?

biztos nem 2 hét lenne az átállás, de attól hogy majd évente 1-2 poszton lecserélünk valakit egy ifistára a probléma nem fog megoldódni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
socio66

2013.04.27. 13:26:08

ha ilyen egyszerű lenne a dolog, hogy toljunk előre egy csatárt, akkor nem hiszem hogy évekig szélsőt játszattunk volna olyan emberekkel, akik pont az említett szerepkörben voltak klasszisok.
egy meccsen bejött, igen, mindenki látta, de valamiért mégsem erőltettük tovább.
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4185
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2013.04.27. 13:16:33

CsacsMate írta:
bali 15 írta:
köze nem lenne a gyors, egyérintős játékunkhoz, azon meg csak mosolygok, hogy valaki még mindig középcsatárt hozna, azok után hogy három all-time elit ebből a fajtából megbukott nálunk.
Ez az egyik, a másik meg az, hogy a modern football nem visel már el ilyeneket. Egy klasszikus, leshatáron várakozó, lepattanót három méterről kapuba bólintó center emberhátrányt jelent a mezőnyben. Erre nem csak mi jöttünk rá.
A Real Madridot is ha megnézed, akkor ők inkább 4-2-4-et tolnak, mint 4-2-3-1-et.
A Bayern akkor még nem jött rá.. :D Egyébként mi is használtunk idén már középcsatárt. Villa-t a Milan ellen. Jó rossz volt a játék azzal a felállással, hogy nyertünk 4-0-ra :D, mert végre volt kinek passzolni előre, és nem csak oldalra lehetett, meg mozgatta a védőket Messi elől.

Ide védő kell, meg kapus, ha idén megy Valdes, illetve egy igazi szélső.
A legjobb trio a ter Stegen, Thiago Silva, Neymar lenne. De ez valószínű nem lesz. :D
Illetve egyre többet kell játszania Montoya-nak, és Thiago-nak is, na meg lehet próbálkozni a Deulofeu gyerekkel, bár nem volt szimpatikus, amikor utoljára játszott, mert nem igen tud passzolni. De talán kiszedik a fejéből ezt... Mert amúgy jól mozgott.
így van! végre volt kinek passzolni előre. Messi visszajön labdáért, elöl senki nincs és Messin meg 3-4 ember egyszerre. láthattuk ez mit hozott a Bayern ellen: konkrétan Messi alig volt játékban, másnak meg nem tudtak passzolni, mert NEM volt senki elöl!!! a Milan ellen Villa küzdött elöl, lekötötte a védőket, Messi meg visszalépve szabadabban játszott, nem 3-4 emberrel a nyakán!!! a Bayern ellen is ezt kéne egyértelműen játszani! kockáztatni kell és mindenképp megnyerni a meccset a tisztes helytállásért!
úgyhogy ha Villa elmegy én hoznék egy igazi középcsatárt, de inkább Villának kéne maradnia!
Avatar
CsacsMate
Capitá del Barça
Hozzászólások: 791
Csatlakozott: 2005.11.19. 12:42:29
Tartózkodási hely: Zala
Kapcsolat:

2013.04.27. 13:07:55

bali 15 írta:
köze nem lenne a gyors, egyérintős játékunkhoz, azon meg csak mosolygok, hogy valaki még mindig középcsatárt hozna, azok után hogy három all-time elit ebből a fajtából megbukott nálunk.
Ez az egyik, a másik meg az, hogy a modern football nem visel már el ilyeneket. Egy klasszikus, leshatáron várakozó, lepattanót három méterről kapuba bólintó center emberhátrányt jelent a mezőnyben. Erre nem csak mi jöttünk rá.
A Real Madridot is ha megnézed, akkor ők inkább 4-2-4-et tolnak, mint 4-2-3-1-et.
A Bayern akkor még nem jött rá.. :D Egyébként mi is használtunk idén már középcsatárt. Villa-t a Milan ellen. Jó rossz volt a játék azzal a felállással, hogy nyertünk 4-0-ra :D, mert végre volt kinek passzolni előre, és nem csak oldalra lehetett, meg mozgatta a védőket Messi elől.

Ide védő kell, meg kapus, ha idén megy Valdes, illetve egy igazi szélső.
A legjobb trio a ter Stegen, Thiago Silva, Neymar lenne. De ez valószínű nem lesz. :D
Illetve egyre többet kell játszania Montoya-nak, és Thiago-nak is, na meg lehet próbálkozni a Deulofeu gyerekkel, bár nem volt szimpatikus, amikor utoljára játszott, mert nem igen tud passzolni. De talán kiszedik a fejéből ezt... Mert amúgy jól mozgott.
Avatar
bali 15
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2541
Csatlakozott: 2008.06.05. 20:18:25

2013.04.27. 12:45:58

köze nem lenne a gyors, egyérintős játékunkhoz, azon meg csak mosolygok, hogy valaki még mindig középcsatárt hozna, azok után hogy három all-time elit ebből a fajtából megbukott nálunk.
Ez az egyik, a másik meg az, hogy a modern football nem visel már el ilyeneket. Egy klasszikus, leshatáron várakozó, lepattanót három méterről kapuba bólintó center emberhátrányt jelent a mezőnyben. Erre nem csak mi jöttünk rá.
A Real Madridot is ha megnézed, akkor ők inkább 4-2-4-et tolnak, mint 4-2-3-1-et.
Válasz küldése