Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Igaz, csak Rossel anno épp ugyanezt csinálta.looka írta:Azért nekem olvasás közben végig az az érzésem volt, hogy ez inkább önfényezés volt az exelnökünktől, mint építő jelegű kritika... Igazi politikus a pali, ami támadható Rosellben, azt ő támadja is becsülettel.
2005-ben ez volt az egyik oka hogy ketten osszementek, ha jol emlekszem. Oszinte leszek en boldog vagyok emiatt a heccelodes miatt, mert van jovokep arra hogy mindenkepp odavalo ember legyen a borfotelben, ket nagyon eros karakterrol van szo akiknek a szivugye a klubunk minnel jobban valo mukodtetese es ez jo, pl a Valencianal szerintem hetente imadkoznak hogy bar 1 ilyen emberuk legyen...looka írta:Azért nekem olvasás közben végig az az érzésem volt, hogy ez inkább önfényezés volt az exelnökünktől, mint építő jelegű kritika... Igazi politikus a pali, ami támadható Rosellben, azt ő támadja is becsülettel. Persze némileg igaza van. De pl. a mezszponzor kapcsán sem tudjuk meg soha, hogy nem-e a korábbi évek (közte a Laporta-éra) felelőtlen költekezése kényszerítette ki a szerződést... Azért abban senkinek ne legyen kétsége, hogy ha nincs rá semmi szükség, akkor nem piszkolja be a mezt Sandro papa, túl nagy támadási felületet nyitott ezzel a dologgal, biztos vagyok benne, hogy rá volt kényszerülve...
Szerintem nem tévedtél,én tisztán emlékszem,hogy ez volt... A bizalmatlansági indítvány ellene nem sikerült még anno a Pep előtti évben,utána maradt még 3(2?) évig,majd mikor lejárt a második ciklusa akkor már nem is indult az elnökválasztáson mert nem lehetett neki,de fel lehet nyugodtan homályosítani ha fals infot írtam,de bizton emlékszem,hogy így volt!Varatrix írta:Fuu nekem ez új...
még mindíg érnek meglepetések. Azt hittem hogy ő azért nem folytatta mert lejárt a két ciklusa, és mint az USA-ban nem választhatják újra. Nyilvánvalóan tévedtem.
Én is csíp(t)em és valóban nem szép amiket mond, de érthető. Mindenki ugyan ezt csinálná a helyében sőőt lehet sokkal mocskosabb eszközökkel. Szóval ez még a lightos verzió szerintem, mint amit mástól kapnának.Castiel írta:Nekem Laporta nagyon szimpi volt mindig. De nem értem hogy egy mostani ekkora bukást, hogy használhat fel politikai, és a klub vérkerigésébe visszakerülése érdekében. Pont ő aki a klub elnöke volt 2 cikluson keresztül. Nem biztos hogy ez a klub előnyére válik... Könnyű most Titora fogni a "kést"
Persze ha meg kiütöttük volna őket(BM), akkor ő a nagy Ultimate super Hero. Peppel is megtörténhetett volna ez és akkor lehet nem így alaku a karrierje...
mindegy is... Joan ez nem szép tőled!
Én pedig pont azért írtam a témában, mert az összes klisét leírtad, aminek nagy része egyetlen szájból hangzott el ilyen egyértelműen: Rosell-éből. Mint a nagy gazdasági megváltó, aki remekül stabilizálja a klubot a tróger, pénzherdáló Laporta után és ennek egyik ékköve a mezszponzor, stb...Alcantara írta:
Miihii.
Az, hogy nem követem az nem azt jelenti, hogy Rossell nyilatkozatait "iszom".Csupán annyit, hogy nincs előttem a Barcelona éves könyvelése, miként másoknak sem.Nem megyek én senkinek a szavai után vakon, de vannak tények, pontos számadatok, aminek hitelességét senki nem cáfolta a nyilvánosságra hozatalkor.Javíts ki, ha tévedek, de Laporta sem, max, egy semmitmondó nyilatkozat erejéig.Gondolom ez elég indok arra, hogy hitelesnek tűnjön mindenki számára.Ennek az adósságállománynak a "miből adódó" növekedése adhat maximum vitára okot, de ebben egyikünk sem tud belelátni.
Ez a megpengették szöveg sem állja meg a helyét, hiszen köztudott spanyolhonban sok nagyobb klub minuszban van évtizedek óta. Ez például a Bundesligában nem fordulhatna elő, erre írtam egy példát is.Kicsit úgy érzem a szavaimat/mondataimat meglovagolva próbálsz trónfolni.
Ugyanezt leírhatnám én is: "Ja, mert ezeket Laporta állítja"!
Nincs értelme.
Az kétségtelen, hogy marakodnak egymás között és ez nem tesz jót a klubnak.
Amennyiben végigolvastad a kommentem, leírtam, hogy számomra is szimpatikusabb Laporta, de nem ez a mérvadó.Az, hogy " ideírják:"takarodjon" talán erős kifejezés.
Részemről a téma teljesen kimerítve/befejezve, próbálok az esti focira koncentrálni.
miihii írta:Én csak erre az egy mondatra reagálnék, mivel ezzel egészen más színezete van a mondókádnak.Alcantara írta:
Amennyiben tévednék, úgy nézd el nekem, mert nem követem gazdaságilag a klubot.
Ha egyszer nem követed és nem nézel utána a dolgoknak, akkor miért mondod ennyire meggyőződéssel, amiket írtál? Ja, mert Rosell ezeket mondja/mondta ...
Szinte az összes frázisát elpuffantottad, amit leadott a témában. Így azért könnyű nyomatni a csúnyarossz Laportát, aki nyilván önmagában rakta össze az állítólagos 400 millának a nagy részét abban a periódusban, amíg elnökölt, ugye? Sanszos, h tett hozzá, de egyértelműen rá mutogatni, mint A hibás... (De ugye közben megpengették Gaspart-ot, így már őt is megemlíted)
Kicsi adalék: Pep éra prémiumai alaposan megnyomták a kiadási oldalt, Rosell óta ez sajnos a töredéke. De a lényeg, h sokkal szebbek a számok, így segítenek neki abban, h veregethesse a saját vállát a pénzügyi mágus, olyan miatt, amihez köze nincs érdemben... De ez csak egy apró morzsa a nagy tányérban...
A lényeg, h én vakon ennyire nem mennék Rosell szavai után és nem a nagy igazságként kezelném. Én sem vagyok naprakész a pénzügyi dolgokkal, de nem is veszem készpénznek, amit mondanak. Pláne tudva a hátterüket és látva mennyire vörös posztó neki Laporta, időnként elég nevetségessé és hiteltelenné teszi a vergődése...
És még:
A dupla post helyett légyszíves használd a Szerkeszt gombot. Köszi![]()
Én csak erre az egy mondatra reagálnék, mivel ezzel egészen más színezete van a mondókádnak.Alcantara írta:
Amennyiben tévednék, úgy nézd el nekem, mert nem követem gazdaságilag a klubot.
Ebben azért rengeteg ferdítés,és féligazság van! Először is amíg Laporta alá dolgozott Rosell addig nagyon jó munkát végzett,ehhez kétség sem férhet,így nyilván amit akkor tett a klubért,azt nem lehet elfelejteni,így az ő barcelonai ténykedését két részre kell válaszani : alelnöki,és elnöki ténykedése.Alcantara írta:Van pár dolog, amit azért írjál a javára: Kezdetnek az alelnöki pozícióban erős befolyása volt egy bizonyos Ronaldinho nevezetű labdarúgó idehozatalában. Abban gondolom egyetértünk nem volt túl rossz üzlet talán.Mezner2 írta: Rossell szinte minden nyilatkozatával,és tettével a klub nimbuszát rombolja,remélem nagyon messzire eltakarodik...
Ez még nem elnöki teendő, de arra jó volt, hogy a pozíciója/tekintélye erősödjön.
Rossell elnökként stabilizálta a Barca költségvetését, nem mellesleg olyan szponzort hozott, akinek köszönhetően csökken az a hatalmas adósság, amit Laporta felhalmozott.
Véleményed szerint Laporta két kézzel szórt pénzéből meddig tartotta volna magát a világ elitjében a Barca? Abból lehet milliós fizetéseket szponzorálni világklasszisoknak, hogy a mezünkre Unicef feliratot teszünk és még fizetünk is érte?
Egy Bundesligában a mi adósságállományunkkal már a II. osztályba találta volna magát a klub. Elég megnézni a Dortmundot, akik nemrégen az adósság miatt csak vergődtek, majd mintaszerűen rendberakták a költségvetést, elkezdtek szisztematikusan építkezni, jelenleg pedig már BL döntőt játszanak.
Külső szemlélőként elvileg nekem is szimpatikusabb Laporta, mint Rossell, csakhogy ez nem biztos, hogy a csapat érdeke. Engem az sem érdekel, ha a legundorítóbb ember vezeti a klubot, ha gazdaságilag sikeres, az csak jó, mert minden adva van egy topcsapat kialakításához.
Kicsit hosszúra engedtem a mondanivalómat, de azt gondolom a te nyilatkozatod az elnökről enyhe túlzás. Így még finoman is fogalmaztam, minden sértés szándéka nélkül.
A hatalmas adósságot nem Laporta halmozta föl, hanem amikor ő lett az elnök, akkor már megvolt, és ép Laportaék stabilizálták a klub helyzetét, bár ebben nagy szerepe volt Rosselnek is, az akkori alelnöknek.Alcantara írta:Van pár dolog, amit azért írjál a javára: Kezdetnek az alelnöki pozícióban erős befolyása volt egy bizonyos Ronaldinho nevezetű labdarúgó idehozatalában. Abban gondolom egyetértünk nem volt túl rossz üzlet talán.Mezner2 írta: Rossell szinte minden nyilatkozatával,és tettével a klub nimbuszát rombolja,remélem nagyon messzire eltakarodik...
Ez még nem elnöki teendő, de arra jó volt, hogy a pozíciója/tekintélye erősödjön.
Rossell elnökként stabilizálta a Barca költségvetését, nem mellesleg olyan szponzort hozott, akinek köszönhetően csökken az a hatalmas adósság, amit Laporta felhalmozott.
Véleményed szerint Laporta két kézzel szórt pénzéből meddig tartotta volna magát a világ elitjében a Barca? Abból lehet milliós fizetéseket szponzorálni világklasszisoknak, hogy a mezünkre Unicef feliratot teszünk és még fizetünk is érte?
Egy Bundesligában a mi adósságállományunkkal már a II. osztályba találta volna magát a klub. Elég megnézni a Dortmundot, akik nemrégen az adósság miatt csak vergődtek, majd mintaszerűen rendberakták a költségvetést, elkezdtek szisztematikusan építkezni, jelenleg pedig már BL döntőt játszanak.
Külső szemlélőként elvileg nekem is szimpatikusabb Laporta, mint Rossell, csakhogy ez nem biztos, hogy a csapat érdeke. Engem az sem érdekel, ha a legundorítóbb ember vezeti a klubot, ha gazdaságilag sikeres, az csak jó, mert minden adva van egy topcsapat kialakításához.
Kicsit hosszúra engedtem a mondanivalómat, de azt gondolom a te nyilatkozatod az elnökről enyhe túlzás. Így még finoman is fogalmaztam, minden sértés szándéka nélkül.
Van pár dolog, amit azért írjál a javára: Kezdetnek az alelnöki pozícióban erős befolyása volt egy bizonyos Ronaldinho nevezetű labdarúgó idehozatalában. Abban gondolom egyetértünk nem volt túl rossz üzlet talán.Mezner2 írta: Rossell szinte minden nyilatkozatával,és tettével a klub nimbuszát rombolja,remélem nagyon messzire eltakarodik...