Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
recrea
Llegenda del Barça

2013.05.07. 10:24:51

Bob,

mi gyanúsan egy idősek vagyunk, de nekem nagyon keveset tanítottak abból, amit leírtam. Földrajzból a kőzetlemezeket 1 évig tanultuk, de arról szó se volt, h spórolj a vízzel, mert véges.

Szerencsés vagy, mert jó angol tanárod volt, én addig, amíg nem kerestem munkát, egy darab önéletrajzot nem láttam.

Az is baj, h ahány iskola, ahány tanár, annyiféle követelmény rendszer. Úgy értem, nagyjából azt ad le a tanár, amit szeretne, nyilván van tanrend meg kötelező anyag, de ez is sok szubjektivitát enged.

Csak egy példa: én geográfus-közgazdász vagyok, Szegeden végeztem, egyszer eljött egy vendégoktató Pécsről tömbösített órát tartani. Pénteken délutánba nyúlott, még gondolkoztam is, h bemenjek-e vagy sem, aztán tátott szájjal ültem végig az öt órát. Utána csak annyit jegyeztem meg, hogyha Pécsen ezt és így tanítják, akkor mi itt Szegeden nagyon nagy bajban vagyunk.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.05.07. 09:17:55

Az alapműveltséget valóban nehéz meghatározni, de azért nem teljesen szubjektív szerintem. Ha lexikálisan nézzük akkor a tartalom és eszköztudás komplex rendszere. Tehát mindenkire vonatkozóan meg kell lennie egy alaptudásnak minden tekintetben. Legyen az Földrajz, Történelem, Irodalom stb.... Minden témában van egy általános alapműveltség, amit szerintem kötelezően tudnia kell az embernek. Ugyan sokrétű, mivel sok mindennel találkozik a mai ember, de alapok nélkül sehol nem megy semmire. Ha megállítják az utcán március 15.-én akkor tudjon már válaszolni arra, hogy miért is nemzeti ünnep vagy pl egy villanykörte kicserélése, de naphosszat lehetne sorolni a példákat.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.05.07. 08:38:51

Nem tudom ma miket tanítanak de gondolom csak nem változott annyit az oktatás majd 10 év alatt :D
recrea írta:
Pénzügyi alapismeretek (egyik sem lesz nehezebb, mint a sinus tétel)

kamat, kamatos kamat, hitel (mekkora költségekkel jár, THM), megtakarítás (minden bevételed 10-30%-át tedd félre, beleértve a húsvéti locsolkodási- és a szülinapi nagymamis pénzt is), nyugdíj (!), cashflow (sose költs többet, mint a bevételed), mindig kérj, mindig adj számlát, adó (miért van rá szükség), pénzt csakis szerződés, fedezet ellenében adj ki a kezedből, vállalkozási alapismeretek
Ez nem volt, vagy csak részben, kamat kamatos kamat tuti volt, többi közgazdasági dolog, nálunk ilyen nem volt, de pl műszaki egyetemen is volt alap közgazdasági óra, ahol ezeket megismertem.
recrea írta: Életmód

fogamzásgátlás, miért ne csinálj gyermeket az iskola alatt, egészséges táplálkozás, miért ma költs vitaminra 5 ezret, és nem 50 év múlva gyógyszerre 30-at, hogyan oszd be az idődet, közösségben élés, kapcsolatteremtés, drogok és alkohol, sport, illem, egészségügyi segítségnyújtás
Ez fontos, ilyen nem volt specifikusan.De pl ha azt veszem angol órán nem egy lecke foglalkozott ilyen témakörökkel, amiben ezt is megtanulhattad a nyel elsajátítása mellett.
recrea írta: Környezetvédelem

természeti javakkal történő takarékoskodás (ne folyasd a vizet, kapcsold le a villanyt, ne autóval menj a szomszédba, minek megy egyszerre a laptop és a tv), szelektív szemétgyűjtés, kék gazdaság, megújuló energiák, fűtési technikák
Ez angolból ezerszer előjött, meg földrajz órán is.
recrea írta: Gyakorlati (!) marketing

hogyan adj el valamit, akármit, vállalkozási alapismeretek,
Szintén közgazdasági dolgok.
recrea írta: Karrier-tanácsadás

önéletrajz-, motivációs levél írása, e-mail elküldése, hogyan öltözz fel az interjún, hogyan add el magad, mit kell tenni az egyetemen azért, h legyen majd munkád,
Angol órán ezerszer átvettük :D
recrea írta:
Technika

Számítógép belseje, külseje, internet használata, számítógép védelme, virtuális világ használata, veszélyei, ne a fizikai sárga csekket, hanem a virtuális csekket válaszd, hogyan olvass le a víz-, gáz-, és villanyszámlát
Nekünk ezek mind voltak info órán, nyilván az utolsó pár példa nem, de számítógép felépítése, processzor működés, Ram/Rom vírusok stb mind igen.
recrea írta: Nyelvtan

helyesírás, hivatalos levél írása, hogyan hívj fel és intézz el dolgot ügyfélszolgálaton, beszédkészség
Ez meg Irodalom, Nyelvtan.

Én értem mire gondolsz, de alapvetően az iskola nevelő szándéka továbbra is megvan, még ha azt is mondja az ember, hogy jó de hát majd az életben nem kell tudni mikor kezdődött a 30 éves háború, de úgy gondolom ezek mind olyan információk amelyek kiadnak egy nagy halmazt amire szüksége van az embernek, meg úgyis annyira kevés %át használjuk az agyunknak, elférnek ott elsőre felesleges információk :D
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.05.07. 07:32:59

Alapműveltség = minden, amit az általános iskolában és a gimnáziumban tanítanak. Csupán ennyi a probléma.

Leírom, h mit kéne tanítani alapműveltség címszó alatt, de biztosan több dolgot is kifelejtek.

Pénzügyi alapismeretek (egyik sem lesz nehezebb, mint a sinus tétel)

kamat, kamatos kamat, hitel (mekkora költségekkel jár, THM), megtakarítás (minden bevételed 10-30%-át tedd félre, beleértve a húsvéti locsolkodási- és a szülinapi nagymamis pénzt is), nyugdíj (!), cashflow (sose költs többet, mint a bevételed), mindig kérj, mindig adj számlát, adó (miért van rá szükség), pénzt csakis szerződés, fedezet ellenében adj ki a kezedből, vállalkozási alapismeretek

Életmód

fogamzásgátlás, miért ne csinálj gyermeket az iskola alatt, egészséges táplálkozás, miért ma költs vitaminra 5 ezret, és nem 50 év múlva gyógyszerre 30-at, hogyan oszd be az idődet, közösségben élés, kapcsolatteremtés, drogok és alkohol, sport, illem, egészségügyi segítségnyújtás

Környezetvédelem

természeti javakkal történő takarékoskodás (ne folyasd a vizet, kapcsold le a villanyt, ne autóval menj a szomszédba, minek megy egyszerre a laptop és a tv), szelektív szemétgyűjtés, kék gazdaság, megújuló energiák, fűtési technikák

Gyakorlati (!) marketing

hogyan adj el valamit, akármit, vállalkozási alapismeretek,

Karrier-tanácsadás

önéletrajz-, motivációs levél írása, e-mail elküldése, hogyan öltözz fel az interjún, hogyan add el magad, mit kell tenni az egyetemen azért, h legyen majd munkád,

Nyelv

angol, német, kínai

Technika

Számítógép belseje, külseje, internet használata, számítógép védelme, virtuális világ használata, veszélyei, ne a fizikai sárga csekket, hanem a virtuális csekket válaszd, hogyan olvass le a víz-, gáz-, és villanyszámlát

Nyelvtan

helyesírás, hivatalos levél írása, hogyan hívj fel és intézz el dolgot ügyfélszolgálaton, beszédkészség
csdewl
Capitá del Barça

2013.05.07. 01:20:55

Sok szerencsét a matekhoz !

Kép

:D :D
"a Futball nyer, ha a Barca nyer"

"Köszönetet mondok a Barcelonának.Egy ilyen nagy klub ilyen nagy futballistái foglalkoztak velünk..." - Franklin Lobos, egy kimentett chilei bányász.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.05.07. 00:23:32

Bob_Marley írta:sjd gondolataival egyet értek, alapműveltség még ha sokrétű is, de nem arra kell koncentrálni, hogy valakit mi érdekel jobban és kevésbé, hanem egy általános képet kell "tudj".
Így igaz.
De ettől függetlenül még is sokan a saját képükre formálják.
Na és akkor innen kezdődnek a dolgok...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.05.07. 00:01:51

sjd gondolataival egyet értek, alapműveltség még ha sokrétű is, de nem arra kell koncentrálni, hogy valakit mi érdekel jobban és kevésbé, hanem egy általános képet kell "tudj".
Én utáltam az Irodalmat, de ettől még végigszenvedtem mindig, s utólag azért belátja az ember, hogy még ha totálisan más érdeklődésű ember vagyok, de sokban segített.Meg hát tényleg az ember gondolkozásához szükséges dolgokat ellehet sajátítani még ha tudat alatt is.
Azt meg külön kezelném, hogy THM meg lakáshitel és társai, mert már az alapműveltség meg más az "IQ", alapból szerintem is több gyakorlatibb óra lehetne, de pl kifejezetten oktatnék olyat, hogy Logika.Jó mondjuk én reálos vagyok, s alapfelfogásom, hogy a Matematika mindennek az alapja, s mindent "lelehet vezetni" de pl az életben is ha látja az ember az összefüggéseket, akkor az mindig sokat segít, s erre a logikai készség fejlesztése elengedhetetlen.
Matek tanárom mondta mindig, hogy egy középiskolai matek elvégzéséhez semmi másra nincs szükséged csak 1 tollra meg függvénytáblázatra, ha abban látod az összefüggéseket mindent megtudsz oldani.Jó mondjuk ő "hardcore volt", logarléccel számoltunk sokszor, hogy ne függjünk a számológéptől. :D

Ja és mindenkinek egy kalappal :wink:
Kép
Kép
Kép
Daniel Barca
Barça B

2013.05.06. 22:18:50

sjd írta:
bence-barca írta: Mindenből meg kell lenni az alapműveltségnek, de kérdés mennyit értesz alapnak a magyarban, matekban, földrajzban stb. Ezt konkrétan nem lehet megmondani, h most Aranynak melyik versei számítanak ide.
Nyilván a mennyiségről és a mélységről lehet vitatkozni (és most van is nem kevés vita az oktatáspolitika intézkedései nyomán), de magával az alapműveltség létjogosultságával már kevésbé. Az, h most azon vitatkozunk, h Arany egyik verse kerüljön-e be v a másik, sztem már részletkérdés. Főleg olyan időkben, amikor egyetemistáknak fogalmuk sincs arról, h van-e a Holdon gravitáció...
S.Agüero írta: Amúgy nekem (is) erősségem a helyesírás, kár, hogy nem lehet semmire sem menni vele... :roll:
Hát azért talán annyira jutsz, h nem egy retardált képét mutatod magadról írásban, hanem adsz magadra és képes vagy igényesen és pontosan kifejezni a gondolataidat. :wink:
Sztem nem kell mondanom, melyik embert veszik akár ezen a fórumon is előbb komolyan, aki Chavi-t ír, vagy aki le tudja írni Xavi nevét. :wink:
Szerintem meg azt veszik komolyan, -és nem csak itt a fórumon-, aki azt írja, hogy Xanyi :lol:

Egyébként sok sikert az érettségizőknek, remélem túlélitek. :wink:
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.06. 22:02:57

bence-barca írta: Mindenből meg kell lenni az alapműveltségnek, de kérdés mennyit értesz alapnak a magyarban, matekban, földrajzban stb. Ezt konkrétan nem lehet megmondani, h most Aranynak melyik versei számítanak ide.
Nyilván a mennyiségről és a mélységről lehet vitatkozni (és most van is nem kevés vita az oktatáspolitika intézkedései nyomán), de magával az alapműveltség létjogosultságával már kevésbé. Az, h most azon vitatkozunk, h Arany egyik verse kerüljön-e be v a másik, sztem már részletkérdés. Főleg olyan időkben, amikor egyetemistáknak fogalmuk sincs arról, h van-e a Holdon gravitáció...
S.Agüero írta: Amúgy nekem (is) erősségem a helyesírás, kár, hogy nem lehet semmire sem menni vele... :roll:
Hát azért talán annyira jutsz, h nem egy retardált képét mutatod magadról írásban, hanem adsz magadra és képes vagy igényesen és pontosan kifejezni a gondolataidat. :wink:
Sztem nem kell mondanom, melyik embert veszik akár ezen a fórumon is előbb komolyan, aki Chavi-t ír, vagy aki le tudja írni Xavi nevét. :wink:
MatyiG
Adminisztrátor

2013.05.06. 21:46:17

Gareth Tello írta: Na mindegy, nekem ezzel tuti nem lesz gondom, végül is országos 18. voltam két éve. :D
Ebben a mondatban mégis van egy helyesírási hiba. :mrgreen:
Amúgy nekem (is) erősségem a helyesírás, kár, hogy nem lehet semmire sem menni vele... :roll:
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.05.06. 21:30:04

sjd írta: Sztem meg pont azért beszélünk alapműveltségről, mert ez független attól, hogy én a matekot, föcit, törit szeretem, v utálom Petőfit és imádom Adyt. Pont ezek azok a dolgok, amelyek objektíven is a társadalmunk, kultúránk, tudásunk alapjait szolgáltatják.
Rosszul fogalmaztam részben. Úgy értettem, h az alapműveltség elég széles körre terjedhet ki és ebben a széles körben hol helyezed el a saját általad gondolt műveltséget. Nyilván az nem mentség egy matekosnak, h mivel nem érdekel a magyar akkor Petőfi who?
Mindenből meg kell lenni az alapműveltségnek, de kérdés mennyit értesz alapnak a magyarban, matekban, földrajzban stb. Ezt konkrétan nem lehet megmondani, h most Aranynak melyik versei számítanak ide.
Meg mint látod, hiába alap ez a műveltség, most is vita van róla, szóval sok minden mégsem annyira alap, mint amennyire tűnik. Sajnos. Pont ezért szubjektív, ki mit miért gondol annak. Mert csak nagyon nagy vonalakban vannak meghúzva amiket tényleg már majdnem mindenki alapnak vél, azon túl meg már mindenki saját maga gondolja, h szerinte mi az és pont mivel ő gondolja úgy és más nem kezdődhetnek a viták, h akkor most mi az és mi nem :)

Én úgy érzem veled sok mindenben egyetértenék mi számít alapnak, de ettől függetlenül lehet már van aki szerint nem lenne igazunk mindenben. Hogy jogosan? Azt már nem ítélném meg, mert itt jön elő pont a szubjektivitás 'eszméje'.
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.06. 21:17:31

bence-barca írta: Az a baj, ez a "mi legyen az alapműveltség" dolog teljesen szubjektív.
Kinek mi a fontos, mi az érdeklődési köre. Aki a töri felé hajlik mondjuk alapműveltségnek mondaná a francia forradalmat, aki magyar felé, az a "noname könyveket", aki föci felé stb stb...
Sztem meg pont azért beszélünk alapműveltségről, mert ez független attól, hogy én a matekot, föcit, törit szeretem, v utálom Petőfit és imádom Adyt. Pont ezek azok a dolgok, amelyek objektíven is a társadalmunk, kultúránk, tudásunk alapjait szolgáltatják.
Ha a példádnál maradunk, sztem az nyilvánvaló, h Rolling Stones v a Beatles alapműveltség, és attól, h én az első kettőtől összesen 10 számot nem hallgattam meg életem során, és mondjuk Ed Sheerant vagy Mat Kearneyt jobban szeretem, még ezt el tudom ismerni. Sőt, sztem illik is ismerni a Rolling Stonest, és meg is vetem azokat a Bieber-csicskákat, akiknek fogalmuk sincs ezekről az együttesekről és hozzájuk merik hasonlítani a mai halálra autotune-ozott gyökereket.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.05.06. 21:07:43

sjd írta: Pedig még mindig fennáll a kérdésem, h mi legyen akkor az alapműveltség, ha jelenlegiek szted nem azok, sőt, "noname könyvek"-ről van szó? Vagy ne legyen egyáltalán alapműveltség?
Az a baj, ez a "mi legyen az alapműveltség" dolog teljesen szubjektív.
Kinek mi a fontos, mi az érdeklődési köre. Aki a töri felé hajlik mondjuk alapműveltségnek mondaná a francia forradalmat, aki magyar felé, az a "noname könyveket", aki föci felé stb stb...
Szerintem ezt nem lehet megválaszolni, mert ha én most azt mondom alapműveltség kéne, h legyen Mick Jagger a Rolling Stones énekese lehet sokaknak egyértelmű, de akik nem szeretik ezt a fajta zenét vagy akár érdeklődési kört, azok jöhetnének azzal ez nagyon nem az. Aki olvasta mondjuk a Vörös és fekete c. könyvet az azt mondhatja ennek annak kéne lenni, aki nem az tökéletesen meg van nélküle is.
Felesleges belemenni ebbe a vitába, ahány hsz fog születni ebben a témában, annyi 'megoldás' lesz. Mert erről órákat lehetne vitázni.
Én megértem sjd álláspontját is, meg davi10-ét is részben.

Én részemről pl a kör egyenlete nyugodtan kimaradhatna ebből a kategóriából, de örülnék, ha minél több dolgot lehetne ide venni, bár a mai világban úgy érzem már csak szűkülni fog ez a kör
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.06. 20:47:09

davi10 írta: A kommented első része hihetetlenül felhágta az agyamat. Úgy csinálsz, mintha ilyen szennyeket írtam volna alapműveltségnek, pedig meg sem említettem ezeket.

A második részében leírtál pár remek példát, amivel lehetne HELYETTESÍTENI pár dolgot.
Pl. 100 év múlva az embereknek újabb cucc szakad a nyakába, amiben mi élünk (ki tudja, lehet pont SP meg Fluor, nem tudhatod, bár el lennék keseredve) általános műveltség címszó alatt.

Az első részre visszatérve: Mert az elolvasott kötelező olvasmányok 90%-ával, a zeneszerzők életével aztán k*rva sokra mész -.-
Persze vannak, amiket tényleg illik tudni, de tele vagyunk fölösleges dolgokkal.
Pedig még mindig fennáll a kérdésem, h mi legyen akkor az alapműveltség, ha jelenlegiek szted nem azok, sőt, "noname könyvek"-ről van szó? Vagy ne legyen egyáltalán alapműveltség?
davi10
Llegenda del Barça

2013.05.06. 20:07:30

sjd írta: Miért, mi legyen az alapműveltség? SP, Fluor meg a Barátok közt? Mert azzal mész valamire?
Sztem nem az a baj, h ezeket tanítják (pl. egy emelt szintű matek egy mérnöknek/közgazdásznak elengedhetetlen, amivel a felsőoktatás legalább felét lefedtük), hanem hogy rengeteg minden mást nem. Pénzügyi ismeretektől az egyszerű barkácsoláson át a kresz/elsősegélyig rengeteg olyan dolog van, amit elvárhatnánk a közoktatástól még pluszban, aztán mégis magánszorgalomból, esetleg a saját pénzeden kell megtanulni ezeket. pl. szívatnak a kötélmászással és társaival, ahelyett, h megtanulnál egy rendes csapatsportot, amit még szívesen is csinálsz, és amit a tanulók 90%-a amúgy is csinál suli mellett. Ugyanez a készségtárgyakkal.
A kommented első része hihetetlenül felhágta az agyamat. Úgy csinálsz, mintha ilyen szennyeket írtam volna alapműveltségnek, pedig meg sem említettem ezeket.

A második részében leírtál pár remek példát, amivel lehetne HELYETTESÍTENI pár dolgot.
Pl. 100 év múlva az embereknek újabb cucc szakad a nyakába, amiben mi élünk (ki tudja, lehet pont SP meg Fluor, nem tudhatod, bár el lennék keseredve) általános műveltség címszó alatt.

Az első részre visszatérve: Mert az elolvasott kötelező olvasmányok 90%-ával, a zeneszerzők életével aztán k*rva sokra mész -.-
Persze vannak, amiket tényleg illik tudni, de tele vagyunk fölösleges dolgokkal.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.05.06. 19:58:24

Hogy mennyire gyakorlatiasak az iskolák azt mi példázza jobban, mint:
Számítástechnika órán még szerintem máig azt se mutatják meg az átlaglúzernek, hogyan cseréljen ki egy hdd-t, vagy ram-ot, és akkor ehhez szerelőt kell hívnia a tudatlanoknak, mert erre se képesek megtanítani őket, pedig 20 perc alatt megmutathatnák nekik, hogyan rakja össze, szedje szét.... Még egy nő is megértené, és akkor nem húznák le a boltok az emberről ezzel sem a pénzt, hogy memória bővítés ötezer...

De a túl gyakorlatias nyugati modell se jó. A s*ggtitán gyerekekkel az élen... (na nem mintha nálunk nagy észlények lennének, mert sokan csak magolnak, és közben azt sem tudják, hogy eszik, vagy isszák...)
Szerintem a mi iskolarendszerünk tűrhető anyagot kér számon, de mellé baromira elhanyagolja a lényegesebb, gyakorlatiasabb dolgokat.

Kellene egy aranyközépút. Szintekre osztva, és elemekre bontva, hogy például, aki nem akar természettudományokkal, matekkal foglalkozni az arról csak egy nagyon alapszinten tanuljon, és a többit nyomják meg, egy általános tantárgykörön kívül, amit pedig mindenki tanul.
Bár ezek csak illúziók. Túlságosan nagy a sötétség az országban...
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.06. 19:45:31

Barcaman1993 írta:helyesírás
Erről jut eszembe, hogy menyire nevetséges egyébként az, hogy rengeteg pontot adnak a helyesírásra is, miközben a tanári asztalon végig ott van 3-4 helyesírási szótár (legalábbis nálunk ott volt), így Hódmezővásárhelyi Romárió, aki pontos j-vel írja a "milyen" szót, is ki tudja hozni szinte max pontszámra ezt a szekciót...
Na mindegy, nekem ezzel tuti nem lesz gondom, végül is országos 18. voltam két éve. :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.06. 19:23:26

davi10 írta:
recrea írta:
Amúgy félelmetes, h mennyire nem tanít az életre a középiskola, legalábbis anno, az új rendszert nem ismerem.

Értem én, h francia forradalom, Pitagorasz meg Anyegin, de nekem ezek nem feltételek az általános műveltséghez. Lehet, h a 20 évesek kapásból tudják (mert kénytelenek) ezeket, de hogy 15 milliós lakáshitelre, 14 %-os THM mellett mennyi költséget kell fizetnie egy évben, azt kétlem.
Abszolút osztom.
A sok faságra rányomják, hogy "hát ez alapműveltség", közbe semmire nem mész vele, hogy megtanulsz írásban gyököt vonni. / elolvasol teljesen noname könyveket.
Miért, mi legyen az alapműveltség? SP, Fluor meg a Barátok közt? Mert azzal mész valamire?
Sztem nem az a baj, h ezeket tanítják (pl. egy emelt szintű matek egy mérnöknek/közgazdásznak elengedhetetlen, amivel a felsőoktatás legalább felét lefedtük), hanem hogy rengeteg minden mást nem. Pénzügyi ismeretektől az egyszerű barkácsoláson át a kresz/elsősegélyig rengeteg olyan dolog van, amit elvárhatnánk a közoktatástól még pluszban, aztán mégis magánszorgalomból, esetleg a saját pénzeden kell megtanulni ezeket. pl. szívatnak a kötélmászással és társaival, ahelyett, h megtanulnál egy rendes csapatsportot, amit még szívesen is csinálsz, és amit a tanulók 90%-a amúgy is csinál suli mellett. Ugyanez a készségtárgyakkal.
recrea
Llegenda del Barça

2013.05.06. 19:15:09

Barcaman1993 írta:
davi10 írta:
Abszolút osztom.
A sok faságra rányomják, hogy "hát ez alapműveltség", közbe semmire nem mész vele, hogy megtanulsz írásban gyököt vonni. / elolvasol teljesen noname könyveket.
Igaz, hogy most érettségizek, de sztem ez régen is így volt.
Így hát, a matek órákat azzal kezdtük negyedikben, h 2 tétel közül kaptunk egyet és negyed órás röpdoga volt. Ennek mi értelme van/volt?! Szerinted megírtuk előre?

Elemezz egy Ady verset, mit gondolt a költő. Oké, magyar, tudjunk róla, de vajon mit gondolt, amikor vagy az ópiumtól vagy a szifilisztől képzelgett.

Nem tudunk elengedni egy régi rendszert, csak azért, mert rohadt sok munka lenne az újjal, meg sokfelé gyűrűződne.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.05.06. 19:00:10

davi10 írta:
Abszolút osztom.
Igaz, hogy most érettségizek, de sztem ez régen is így volt.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
davi10
Llegenda del Barça

2013.05.06. 18:57:00

recrea írta:
Amúgy félelmetes, h mennyire nem tanít az életre a középiskola, legalábbis anno, az új rendszert nem ismerem.

Értem én, h francia forradalom, Pitagorasz meg Anyegin, de nekem ezek nem feltételek az általános műveltséghez. Lehet, h a 20 évesek kapásból tudják (mert kénytelenek) ezeket, de hogy 15 milliós lakáshitelre, 14 %-os THM mellett mennyi költséget kell fizetnie egy évben, azt kétlem.
Abszolút osztom.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
recrea
Llegenda del Barça

2013.05.06. 18:35:34

Amikor én érettségiztem, 3 mű közül kellett egyet választani és elemezni. Az volt még nagyon nehéz, emlékszem írtam jó sokat, csak épp a műfaját felejtettem el, le is húzta négyesre a főnök. :lol:

Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.05.06. 18:35:17

soadroli írta: Akkor jó, én csak 3-at írtam :mrgreen: Szóval ezért nincs levonás. A helyesírásért se lesz sok, mert abban mindig jó voltam. A tartalom a neccesebb.
Nekem a tartalommal lesz a legkisebb bajom szerintem. Ott nyomtam, ami a csövön kifért. Viszont ilyen terjedelemnél, azért elég valószínű, hogy lesznek helyesírási hibáim. Na mindegy, de bosszantó ez az egész.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
soadroli
Llegenda del Barça

2013.05.06. 18:12:42

Barcaman1993 írta: Azért pontlevonás jár, ha esetleg túl hosszú... nekem 6 oldal lett. Vki árulja már el, hogy ilyen mi a francnak van, ha az első oldal úgy kezdődik, hogy 3-8 oldal hosszú lehet! Egyszerűen nevetséges.
Akkor jó, én csak 3-at írtam :mrgreen: Szóval ezért nincs levonás. A helyesírásért se lesz sok, mert abban mindig jó voltam. A tartalom a neccesebb.
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.05.06. 18:06:27

http://dload.oktatas.educatio.hu/eretts ... okt_ut.pdf

Most megint én vagyok hülye? menjetek az érvelés terjedelmének értékelésére. Azért pontlevonás jár, ha esetleg túl hosszú... nekem 6 oldal lett. Vki árulja már el, hogy ilyen mi a francnak van, ha az első oldal úgy kezdődik, hogy 3-8 oldal hosszú lehet! Egyszerűen nevetséges. Az utolsó oldalam ráadásul a saját véleményem volt. Ha ilyenért levonnak, akkor vki csúnyán fejbe lesz rúgva.
Lezárt