2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Teljes mértékben egyetértek. Nagyon várom, hogy megnézzük a Busi-Cesc-Ini középpályát. Megmondom őszintén hogy Xavi 1 éve halvány, sok alibivel. Sokan félreértelmezik a tika-taka játékot. A tika-taka nem a labdatartásról és passzolgatásról szól csupán, hanem a csapat szinten történő ritmusváltásokról, amikor olyan 5-10 perces időszakok vannak meccsenként többször, amikor az egész csapat mozog, gyorsan jár a labda, folyamatos üresbe mozgások és kiugratások jellemzik a játékot, ez adja a támadófocit. Jelenleg ez kimerül abban, hogy passzolgatunk, mozgás nulla és majd csak lesz vmi, majd villan Messi, Ini vagy most már Neymar. És ebben sajnos nagy szerepe van Xavinak, 1-1 jó meccse van, de védekezésben a jó meccsein is gyengepont, előre felé pedig rendre elmaradnak a gyilkos passzok, a szép lefordulások, amik régen jellemezték. Nem mondom hogy el kell adni, csak félek tőle hogy túl nagy ikonná válik, akinek biztos helye lesz még jó pár évig a kezdőben, miközben ezt a pályán nem igazolja. A jelenlegi formájában nálam nem férne be a legerősebb kezdőbe sajnos. Nagy kérdés, hogy Cesc-Ini páros meg tudná-e oldani a középpályás irányítást és osztogatást, de meg kellene próbálni. Jobb ha most kiderül hogy erre esetleg nem alkalmas Cesc, mert akkor továbbra se lesz helye itt, ugyanis nem lesz később se posztja. Egyik nagy kedvencem Xavi, de ez nem mentség az utóbbi 1 év átlagos játékára.shutterisland írta:a csúcsformában játszó xavi (milan elleni visszavágó, 2012-es eb döntő,stb.) még mindig irtózatosan magasra teszi a mércét bárkinek.
viszont az a büdös nagy helyzet, hogy érzésem szerint általánosságban fékezi a játékot, és lassít.
értem én, hogy stabilitás, meg ez a filozófiánk, meg ezzel nyertünk x+1 kupát...de örülnék, ha elkezdenénk most már komolyan építeni a busquets-cesc-iniesta középpályát.
ezzel pedig egy szóval sem mondtam azt, hogy nem játszana nálam xavi soha.
+ Jordi Alba, Mascherano, Oleguer.salas9 írta:Na, bekötötték a fejét tegnap, gratulálok nekiJó sokan voltak, a mostani brigádból Messi, Iniesta, Pedro, Cesc, Valdés, rajtuk kívül Toquero, Jorquera, David Villa, Gabri, Reina
Ha jól tudom még nincsen kicsi Xavi, úgyhogy ráállhatnak ők is a dologra
Sok boldogságot nekik
Én azt hittem, h Rafinha játszik hátrébb és Thiago előrébb, de akkor vélhetően rosszul tudom. Számomra Thiago is támadó középpályás. Közben segített mindenki Vikije, és tényleg Rafat írja attacking-nak. Muszáj lesz Fabregasból kinevelni a posztot, mert akkor egyébként mi a facért vettük meg?!Gareth Tello írta:Rafinha tudomásom szerint sokkal inkább támadó szellemű játékos, aki közelebb szerepel a kapuhoz, a Barça játékrendszerében ez nagyjából Iniesta posztjának felel meg. Viszont ő tud játszani fals 9-esként is, illetve a széleken is hasznos, úgyhogy őt szerintem ne tekintsük Xavi-utódjelöltnek.
Alapvetően igaz, amit írsz, én mégis ebben a szezonban éreztem először, hogy Xavi már nem az a Xavi, aki volt.recrea írta:Xavit nem akkor lehet észrevenni, ha játszik, hanem akkor (a hiányát), amikor nem játszik. Összefogja a csapatot, tökéletes kapocs a védelem és a támadók között, nagyon érti a játékot, taktikailag erős. Én nem gondolnám, h temetni kéne, Zidane, Pirlo, Totti bőven 30 fölött is képes nagyszerű teljesítményre, ahogy Xavi is. Többet pihenhetne.
Thiago tulajdonképpen simán lehetne Xavi utódja Xavi posztján, hiszen ő is rengetegszer majdnem a saját tizenhatosáig húzódik vissza a labdáért, hogy aztán onnan kezdje el szervezni a támadást. Viszont (amit te is írtál) a kivételes technikai tudása, gyorsasága, cselezőképessége, a támadás befejezésénél észrevehető higgadtsága (lásd Zaragoza) miatt inkább Iniesta pozíciójában tudnám hosszabb távon elképzelni őt.recrea írta:Én nem szeretném, ha Thiagot "lebutítanánk" Xavi szintjére, és itt most a technikai képességekre, az egyéni megoldásokra, a támadások segítésére, a kapura törésekre értem, szerintem a brazil-spanyolnak nem az a posztja.
Fabregast már inkább el tudom képzelni a helyén, de szerintem nem lát annyira a pályán és közel sem olyan okos, ami komoly baj, hiába van meg hozzá a technikai képessége.
Ellenben Rafinha azt hiszem hasonló poszt és nagyon dicsérik, övé lehet a jövő.
Szerintem Busquets tudná étvenni a helyét, csak akkor meg Busquets helye lenne üres..herlius írta:Én az idén szinte folyamatosan azt éreztem rajta, hogy valahogy nem találja a helyét a csapat idei játékában. Volt 1-2 egészen jó meccse (főleg ősszel), de ezeken kívül többnyire az volt az ember érzése, hogy valami nem stimmel vele. Úgy érzem, hogy Tito valami újat próbált meg játszatni a csapattal, viszont ez sok játékosunknál érezhetően nem jól sült el és Xavi az egyik közülük. Én úgy látom, hogy valamilyen szinten taktikailag és szerkezetileg is megújúlásra van szükség, amiben már nem feltétlenül kellene Xavi-ra építkezni. Ez nagyon szomorú dolog, de sajnos a jövő Barca-ját egyértelműen nem vele kell elkezdeni építeni, a megújúlásra pedig most már egyértelműen szükség van. Egy olyan középpályássorra van szükség, amelyik sebességben és technikában Thiagora épül (Inivel együtt), de taktikailag egyértelműen Busquets lenne az alap. A zseniális meglátásai és hihetetlen taktikai fegyelme miatt most már egyértelműnek érzem, hogy a karmesteri pálcát lassan neki kellene átvennie. Ezzel párhuzamosan pedig egy olyan hadrendbe szervezni a csapatot, ahol a maximális taktikai fegyelem dinamikával is párosul. Az alapanyag adott, de szükség van nagyon jó kiegészítő emberekre és 1-2 évre az átépítéshez. Hogy ez fog-e sikerülni Tito-val, az viszont már nagy kérdőjel.S.Agüero írta:Hogyan látjátok Xavi helyzetét? Szerintetek még jövőre is alapkezdőnek kell lennie? Szvsz lassan átvehetné a szerepét Thiago/Cesc.