Én örülnék neki, ha a Monaco vinné Valdes-t, mert ezeket az újgazdag csapatokat lehet a legjobban "megfejni". Tuti kifizetnének minimum 10 milliót. Annyiból pedig meglenne az alap pl. Ter Stegen-re.
Egyébként az Elmundo-n van egy érdekes cikk a pénzügyeinkről.
http://www.mundodeportivo.com/20130527/ ... 96831.html
Bár a google-fordító néhol zavaros, de a lényeg, hogy minden nyáron 50 millióból gazdálkodhatunk, plusz a távozókért kapott pénzből. Az alábbiakban a cikk által közölteket írom le, nem a saját véleményemet (bár néhol zárójelben azt is).
A cikk szerint Neymar 60 millióba "fájt", amiből tavaly nyáron fizettünk ki 10 milliót, de az 50 millió így is elment és már csak az eladásokból befolyó pénzből gazdálkodhatunk. A cikk állítása szerint az elsődleges egy kapus és egy hátvéd, de nem zárja ki még egy csatár érkezését sem (ami nekem pénzügyileg elég soknak tűnik, ha nem "bohócokat" akarunk igazolni).
Ennek a finanszírozása egyrészt a tavalyról (Alba 14, Song 19 + 10 Neymar miatt) maradt 7 millióból és a távozó játékosokból állna, akik:
Valdes - 10 millió körül
Villa - 10-15 millió között
Thiago

- 18 millió
Továbbá Bojan maradhat még 5 millió körüli összegért egy évre a Milan-ban (nem tudom ez mennyire megoldható, mert nem hinném, hogy ragaszkodnának hozzá), Afellay, Dos Santos és Fontás pedig fejenként 3 millió körüli összegért mehet. (Abidal?)
Tehát az eddigiek alapján, ha most mindenkinek a neve mellé beírt számokat összeadom, akkor az 59 és 64 millió közötti összegre jön ki, ami azért kiindulási alapnak nem rossz, a CIKK annyit ír: 40 milliónál több.
És akkor a lehetséges érkezőkről.
Reina 10-12 millióba kerülne, míg Ter Stegen 15 millió körüli összegbe. (Nem értem ha 3-4 millió van közte akkor miért kell Reina-t erőltetni

)
Védők közül Thiago Silva az elsődleges, aki minimum 45 millió lenne. Ha nem sikerül, akkor Tito döntése értelmében Hummels helyett Marquinhos vagy Kompany jöhet szóba. (Nem értem Tito-t és dühös is vagyok rá, hogy Hummels-t ennyire nem akarja) Marquinhos-ért 20 millió körül akarunk fizetni, de az olaszok minimum 30 milliót akarnak érte

(szerintem a felét sem éri a srác...). A cikk szerint Kompany esetében is hasonló alkupozícióban vagyunk/lennénk: 20-at adnánk, 30-at kérnek.
Itt jön szóba egy harmadik opció is: Inigo Martinez a Real Sociedad-ból, akinek a kivásárlási ára 30 millió, de biztos olcsóbban tudnánk elhozni.
Ennyit a cikkről. Az én véleményem az, hogy ökörségek sorozatát csinálná/csinálja a csapat. Egyrészt Thiago eladása óriási baklövés lenne, pláne 18 millióért. Jelenleg a fiataljaink közül Montoya és Thiago azok, akiknek komoly jövője lehet nálunk, én talán még Bartra-t is ide sorolnám, bár ő valószínűleg csak kiegészítő ember lenne, ahogy Tello is. Másodszor ha elhozzuk Reina-t akkor nyugodtan piros krumpliorral küldhetjük majd a pályára, mint főbohócot a védelem koronájaként. Főleg ha tényleg 3-4 millió euróval kerülne többe egy 10

évvel fiatalabb, jobb képességű hálóőr - ez esetben nyugodtan tárgyalhatna a vezetőség is bohócruhában. Harmadszor pedig a védőkérdés. Tulajdonképpen a 3 lehetséges variáció közül 2 esetben egy tehetséges fiatalt hoznánk ide - amiből nekünk is van, csak nem brazil, hanem spanyol és Bartra-nak hívják. Elég nagy baklövés lenne közülük bármelyiket is elhozni. Nem minden játékosból lesz Thiago Silva 2-3 évvel később. Kompany esete annyiban más, hogy nála megvan a kellő rutin, elég jól is játszott főleg 2011/12-ben. Idén sokat volt sérült, így a jó teljesítmény is elmaradt, de a 3 név közül vele járnánk a legjobban. Az viszont vicc, hogy Hummels nem kell Tito-nak. Kb. hasonló eset, mintha egy fénykorában lévő Rio Ferdinand-ot ajánlottak volna anno a Barca-nak és nem kellett volna. (Más posztokon [auto_cenzúra] már rendesen hasonló visszautasításon. Elég csak egy kellemes természetű holland edzőre és Ronaldo-ra(brazil) gondolni.)
Nem tehetek róla, hogy hosszú lett