connor írta:Bestbarca írta:...
A sok Hummels-ellenzőnek annyiban igaza van, hogy úgysem fog jönni, tehát végül nem fog bebizonyosodni, hogy jó lett volna-e nálunk. Azt viszont tarthatatlannak tartom, hogy a védelmünk törpékből áll és ha Busquets vagy Song nem lenne kis túlzással minden szögletből vagy beívelésből gólt kapnánk, mert Piqué nem lenne képes mindenhol ott lenni - szépen fogalmazva

Alba és Alves épp, hogy elérik a 170 cm-t (ha elérik), Mascherano pedig nincs 175. Összehasonlítva a korábbi Abidal-Puyol-Piqué-Alves négyessel azért ez nem kis "visszaesés". Márpedig Tito taktikáját ismerve, Alves és Alba jövőre is alapemberek lesznek. Adódik a probléma, hogy középre jó lenne egy jól fejelő, magasabb védő. (A kontrákat könnyebb lenne egy csapat szinten jobban megszervezett védekezéssel semlegesíteni.) Az pedig elég ritka, ha egy védő magas, erős és gyors is egyszerre.
De hogy akkor közös nevezőre is jussunk valahol.
Thiago Silva lenne a legjobb középre, mert ő a ritka kivételek egyike, akinek ráadásul megvan a kellő tapasztalata is. Ebben tehát Tito-nak igaza van. Az viszont már más kérdés, hogy ha ő nem, akkor ki lenne a legjobb. Ide tenném én Hummels-t a fenti érvek miatt.
Ha viszont akarunk is valamit nyerni jövőre, akkor talán nem újabb csatárban kellene gondolkodni és főleg nem a védőn és a kapuson is spórolni.
Ha már mindenképp a balhere Reina-t akarjuk elhozni, akkor igenis tegyük le a 45 milliót Thiago Silva-ra és hagyjuk választani, hogy maradni akar-e vagy jönni. Ha pedig védőkérdésben egy 2-3. számú megoldást igazolunk, akkor legalább kapusposztra hozzunk egy drágább, de ígéretesebb játékost. Ha mindenből a legolcsóbbat vesszük, akkor jövőre lemondhatunk a nagyobb sikerekről.
Az pedig remélem kacsa, hogy újabb csatárt akarunk.
Puyol is csak 178...Okés Abidal-Albat adom...De egy szöglet kivédekezésnél rohadtul nem egy magasabb emberen fog múlni...A helyezkedésen,meg az emberfogáson...Ha lendületből felugrik az ellenfél és úgy elfejeli akkor mind1 mekkora ember áll ott...Ha visszaemlékszünk a fejesgólokra,vagy a 16oson belüli szitukra,nem az volt a baj hogy ott volt vki és a magasabb jött elfejelte...Hanem hogy nem volt ott senki körülütte 5 méterre...Vagy megmásztak vkit a bíró meg hagyta,de ezt inkább hagyjuk...
Amúgy is Puyol 178al volt hogy lefejelte Peter Crouchot még anno...A magasság nem minden...Puyol helyből 60centi magasra tudott felugrani...
Amúgy meg nem csak Hummles magas ez nem érv...Ő 191...
Az alternatívák meg Marquinhos 183,David Luiz aki most nagyon képbe van állítólag, 189...Bár vele a fegyelmezettsége a nagy baj...Nem örülnék neki...
De most pár centiken fog múlni...Sokkal inkább azon milyen ütemben ugranak fel,hogy helyezkednek...Maldini 185volt,azt kb 20éven keresztül senki ne fejelte le...
Amúgy jogos,nem kéne spórolni pont ezeken a posztokon...Pláne kapuson,mert most ott nagy összegbeli különbségek nincsenek...
Védőnél adom hogy TS-ért ne feltétlen adjuk 45öt azért...Bár ha én lennék lehet kifiztném,lenyűgöz a játéka...De aláírom hogy azért így vagy úgy egy védőért irreális... De sztem annyiért sem lehetne megszerezni...Ez nem csak pénz kérdése...
David Liuz is belefájna vagy 30ba,és fegyelmezetlen...Okés ha fejben felnőne lehetne az egyik legjobb,képességei alapján lazán...De egy védőnél a fegyelmezetlenség...Akkor megha rászánjuk, vegyünk mást 30ért sokakat meg lehet szerezni...
Na közben Perec alkot...Tudom hogy vannak madrid szimpatizánsok is ezért most egy sort kitöröltem,megvan a véleményem..."Ha a Barcelonának nem kell,és nekünk igent mondd,akkor megvesszük..." Pont tudja hogy ha kell ha nem el kell engednünk 18ért...Hacsak nem szerződünk újra vele 3szoros fizuval,amit rohadtul nem érdemelne meg...Nem számít hogy rohadtul nem kell nekik,nem is játszhatna mert "nem elég nagy sztár" a Real kezdőhöz...Megvesszük...Csakhogy fricskázzuk a Barcát,hamár Neymarka álma az hogy szétszivassa őket minden meccsen...
Amúgy ha Thiago mint Barca nevelés elmegy mardidba menjen...Mertha elmegy máshova azt mondom nem kapott elég lehetőséget,vhol megértem...De ha madridba megy akkor az ilyen menjen is...Sok pénzért padra,majd a süllyesztőbe...