Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
visca el barca
Presidente del Barça

2013.06.02. 17:46:03

a vbk nálunk is vadász, de én tegnap ota ezen gondolkodom h ozsi mi a rákra irta ezt a vödör vadászt :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.06.02. 13:40:39

kanty írta:Oké. De ilyen szinten, akkor kb. minden ember hozzászólásába bele lehetne kötni. Engem is zavar, hogy sok a helyesírási hiba, de az még jobban zavarna, ha minden második hozzászólás arról szólna, hogy valaki éppen a másikat javítgatja.

Amúgy nem nagy kunszt az egész. Az ilyen nagybetű, pont, vessző, stb. csak szimplán odafigyelés kérdése. Akinek meg komolyabb gondjai vannak a helyesírással annak egy-két megszólítás nem oszt, nem szoroz.
Egyetértek, ezt nem kéne erőltetni szerintem.

Nekem a helyesírásom több mint kiváló, fórumozásnál viszont nem érdekel,ha ejtek vesszőhibát, vagy nem kezdem nagybetűvel a mondatot. (fórumoknál nem figyelek ezekre, mert lényegtelen)

Aki meg durva helyesírási hibákat ejt, azt figyelmeztethetitek akárhányszor, mindig úgy fog írni.
Szóval ez trollkodásnak egy darabig vicces lesz, aztán inkább idegesítő az állandó javítgatás.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kanty
Llegenda del Barça

2013.06.01. 23:44:55

Oké. De ilyen szinten, akkor kb. minden ember hozzászólásába bele lehetne kötni. Engem is zavar, hogy sok a helyesírási hiba, de az még jobban zavarna, ha minden második hozzászólás arról szólna, hogy valaki éppen a másikat javítgatja.

Amúgy nem nagy kunszt az egész. Az ilyen nagybetű, pont, vessző, stb. csak szimplán odafigyelés kérdése. Akinek meg komolyabb gondjai vannak a helyesírással annak egy-két megszólítás nem oszt, nem szoroz.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.06.01. 23:23:51

sjd írta:
Bob_Marley írta: Kész, végem van, iponnal győztél :D
[grammarnazi]ippon[/grammarnazi]
Gareth Tello írta: Erről jut eszembe, sjd, tényleg megcsinálhatnánk már az SJDGT-féle autokorrektort. 8) :D
Ezen én is gondolkodtam, csak az a baj, h annyiféleképpen el lehet írni pl. szegény Chavi, Montolya meg Der Stegen nevét, hogy lehetetlen minden lehetőségre gondolni egy ilyen autokorrektorban. (Na meg pl. bizonyos szövegkörnyezetben az "egyenlőre" helyesnek számít, csak általában nem abban az értelemben használják)
Sztem a legegyszerűbb az lenne, ha Tim v vki kinevezne minket "Eurobarca grammarnazi"-nak, és akkor szabadon garázdálkodhatnánk. :D :wink:
Én ezt támogatnám, egy kis tanulás soha nem árt, pl ippon :D Helyesírás nagyon fontos, tök jó lenne ha lenne 1-2 ember, aki felhívja a figyelmet a hibákra.Emelkedne bőven a fórum színvonala, ebben biztos vagyok.

Tim Knoll "bicajozgat" :D
http://www.youtube.com/watch?v=UT-UYSdNZI8
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.06.01. 21:45:49

Nekem meg egy vödör vadász lesz pár embertől,ha ezt a sok ragyogó ötletet kukázom bizonyos topicokból.

talán veszitek a lapot. (tudom nagy betűvel kezdjük a mondatot, jegyezzétek meg frappánsan)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
MatyiG
Adminisztrátor

2013.06.01. 18:57:52

Gareth Tello írta:
sjd írta:Mondatot nagybetűvel kezdünk :P
De beszélhetünk amúgy a dologról, pl. egy sör Tim-nek, egy sör nekem. :wink:
Plusz egy nekem, és mindhármat Matyi pénzéből, mert merészelt beszólni az Eurobarça egyik hivatalos grammarnazijának. :wink:
Áh, csak a dobogóra akarok felkerülni. :mrgreen:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.01. 18:52:13

sjd írta:Mondatot nagybetűvel kezdünk :P
Plusz egy nekem, és mindhármat Matyi pénzéből, mert merészelt beszólni az Eurobarça egyik hivatalos grammarnazijának. :wink:
messideco
Presidente del Barça

2013.06.01. 18:47:44

Nyelvtan:

Elemi hibáim nincsenek, becsúszik pár -ritkábban használt szó esetében- egy-két kisebb hiba. De azt utálom a legjobban, amikor a főnévből képeznek melléknevet, és nagybetűvel írják: Arsenalos, vagy pl. Arsenal-os, szerintem simán csak arsenalos.

Ami nekem általában hiba, az élő beszédben leggyakrabban, az a nyelvhasználat, és sok esetben ilyen termékek születnek. :D
Kép
"And my heart will leave you never."
MatyiG
Adminisztrátor

2013.06.01. 18:18:46

Mondatot nagybetűvel kezdünk
Plusz pontot teszünk a végére. :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.01. 17:53:36

Gareth Tello írta:
Tim írta:A pilseni típusú söröket kedvelem..
sjd-vel majd tárgyalok az ügyben. :D
Mondatot nagybetűvel kezdünk :P
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.01. 16:25:19

Tim írta:A pilseni típusú söröket kedvelem..
sjd-vel majd tárgyalok az ügyben. :D
Game90 írta:(Remélem, nem volt egy helyesírási hibám sem, nem szeretném, hogy belém kössetek.)
:lol:
Tim
Mezei fórumozó

2013.06.01. 16:13:15

Gareth Tello írta:
sjd írta:Sztem a legegyszerűbb az lenne, ha Tim v vki kinevezne minket "Eurobarca grammarnazi"-nak, és akkor szabadon garázdálkodhatnánk. :D :wink:
Nem is rossz ötlet. Tim, mit szólsz hozzá? :D :D
Ezt mégis hogy gondoltátok?!! Csak így bemondásra,mint a képviselő urak a költségtérítésnél? Soha nem tennénk ilyet,és azt kell mondanom,megvan a véleményem a mai fiatalokról...Nem véletlenül tart itt az ország :roll:

A pilseni típusú söröket kedvelem..
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.06.01. 14:45:15

Na, elég a nyelv tani hibákbol és most lene egy kérdésem.

Moszkva tér környékén hol tudtok valami kocsmát, ahol lehetne nézni a mai meccset? Előnyben a kiülős helyek, de ez nem kifejezetten kritérium. A lényeg, h tudjuk nézni a meccset. Ja, és persze az árak ne legyenek kifejezetten magasak úgy a kocsma átlaghoz képest. :)
PCsabi
aka Game90

2013.06.01. 14:12:29

Én már csak azt várom, hogy sjd vagy GT hibázzon egyet és akkor könyörtelenül beírom, hogy grammarnazi.

(Remélem nem volt egy helyesírási hibám sem, nem szeretném, hogy belém kössetek.)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.01. 11:37:49

sjd írta:Sztem a legegyszerűbb az lenne, ha Tim v vki kinevezne minket "Eurobarca grammarnazi"-nak, és akkor szabadon garázdálkodhatnánk. :D :wink:
Nem is rossz ötlet. Tim, mit szólsz hozzá? :D :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.01. 11:25:20

Bob_Marley írta: Kész, végem van, iponnal győztél :D
[grammarnazi]ippon[/grammarnazi]
Gareth Tello írta: Erről jut eszembe, sjd, tényleg megcsinálhatnánk már az SJDGT-féle autokorrektort. 8) :D
Ezen én is gondolkodtam, csak az a baj, h annyiféleképpen el lehet írni pl. szegény Chavi, Montolya meg Der Stegen nevét, hogy lehetetlen minden lehetőségre gondolni egy ilyen autokorrektorban. (Na meg pl. bizonyos szövegkörnyezetben az "egyenlőre" helyesnek számít, csak általában nem abban az értelemben használják)
Sztem a legegyszerűbb az lenne, ha Tim v vki kinevezne minket "Eurobarca grammarnazi"-nak, és akkor szabadon garázdálkodhatnánk. :D :wink:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.01. 11:12:29

Négyes metró.
http://index.hu/belfold/budapest/2013/0 ... rt_terrol/
Talán még a harmadik évezredben elkészül.
Tim írta:Nem akarom elvenni az Eurobarca hivatalos nyelvtannácijának kenyerét
Erről jut eszembe, sjd, tényleg megcsinálhatnánk már az SJDGT-féle autokorrektort. 8) :D
miihii írta:A témához kapcsolódó stílszerű kép :lol:
Mintha nekünk találták volna ki. :lol:
MichaaBee
Llegenda del Barça

2013.06.01. 11:08:59

Gareth Tello írta:Könyvből meg csakis a "papír alapú". 8)
A jó kis Guttenberg OS, mi? :D
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.06.01. 04:50:27

Tim írta:

Nem akarom elvenni az Eurobarca hivatalos nyelvtannácijának kenyerét,de:
ellehet=el lehet,illetve efajta=effajta.
Kész, végem van, iponnal győztél :D
Eféle, efajta mindig halálom volt, dupla f-zés nálam logikátlan :D

Lola meg egy énekesnő, mellesleg szépen felcseperedett, jó kis nő lett belőle :D
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2013.05.31. 20:25:48

A témához kapcsolódó stílszerű kép :lol:

Kép

Xavi (Bob alteregójaként) nem függ , ahogy a háttérben "GT" is értetlenül nézi, h tudnak állandóan pötyögni a fiatalok a hülye fácsén :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2013.06.01. 10:00:01-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Tim
Mezei fórumozó

2013.05.31. 18:32:40

Bob_Marley írta:A fontos kulcs a nem akar, elfogadni ellehet és nem ezzel van a baj, de beletörődni nem, nem lesz kevesebb vagy több ember ha ezt csinálja vagy sem de attól még a gondolkodásmódot tükrözi az efajta kötődés mondjuk egy telefonhoz
Nem akarom elvenni az Eurobarca hivatalos nyelvtannácijának kenyerét,de:
ellehet=el lehet,illetve efajta=effajta.

Egyébként ki az a Lola akit említettél? Biztos nagyon fontos,és híres ember
de én lemaradtam Réz Lolánál :lol:

szerk.:Lui! Te meg ne kiabálj! :lol:
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.31. 18:21:17

lui1698 írta:KIOKTATSZ, DE ANNYIVAL NEM TUDOD MEGTISZTELNI bob-OT, HOGY LEGALÁBB A NEVÉT NAGY BETŰVEL ÍRD LE!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) :P :P :P :cry: :cry: :cry: :oops: :oops: :roll: :roll: :wink: :wink: :) :) :D :D :shock: :shock: :x :x :evil: :evil:

(mellesleg a túlzásba vitt smájli használat is irritál)
gonddoltam hoggy, ere röktön ugra-ni fokssz te nagy képü majom... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :evil: :evil: :evil: :evil:
Engem is amúgy.
Mellesleg mondtam már, hogy ronda az avád a túloldalon? :mrgreen:

Na jó, ne személyeskedjük ( :roll: ) és offoljuk szét az offot.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.05.31. 18:18:33

Gareth Tello írta:mondjukkitiltássalhonorálninemgondolodbob? :mrgreen:
KIOKTATSZ, DE ANNYIVAL NEM TUDOD MEGTISZTELNI bob-OT, HOGY LEGALÁBB A NEVÉT NAGY BETŰVEL ÍRD LE!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) :P :P :P :cry: :cry: :cry: :oops: :oops: :roll: :roll: :wink: :wink: :) :) :D :D :shock: :shock: :x :x :evil: :evil:

(mellesleg a túlzásba vitt smájli használat is irritál)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.31. 18:14:42

Talán ezt a topikot többen olvassák a Tanulószobánál, úgyhogy itt kérdezem.
A fórumról tanul(t) valaki svéd, norvég vagy dán nyelvet? :)
Csak mert skandinavisztikára jelentkeztem, és most kiderült, hogy a német emeltem írásbelije 89%-os lett, úgyhogy kezdek reménykedni abban, hogy meglehet az a skandi. :)
Szóval, tapasztalatok esetleg?
Bob_Marley írta:Tessék a +1 is, ami "kiborít" :D A lustaság jele, hogy nem fejtjük ki teljesen miért értünk egyet, csak némi utalás jön róla.
De hozzáveszem a kisbetűs írást, amit speciel nem értek miért terjedt el, de ez is kiborító :D Mostanában megfigyeltem durván minden 3ik ember kisbetűvel ír itt a fórumon, totál tagolatlanul csak úgy bele a vakvilágba :?
+2
jaamúgyengemiseléggéidegesíthavalakinemtagoljaazírását annyirairritálóhogynemtudomkibogarásznihogymi
azilletőközlésénekalényegevalamitkéneezzelcsinálni
mondjukkitiltássalhonorálninemgondolodbob? :mrgreen:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.05.31. 14:02:32

kanty írta:
Bob_Marley írta: Tessék a +1 is, ami "kiborít" :D A lustaság jele, hogy nem fejtjük ki teljesen miért értünk egyet, csak némi utalás jön róla.
De hozzáveszem a kisbetűs írást, amit speciel nem értek miért terjedt el, de ez is kiborító :D Mostanában megfigyeltem durván minden 3ik ember kisbetűvel ír itt a fórumon, totál tagolatlanul csak úgy bele a vakvilágba :?
De amit igazán akartam, hogy remek a cikk.
Oké, de ilyen szinten, akkor beléd is lehet kötni. Nem tettél a mondat végére pontot. Nem 3ik, hanem harmadik. Három mondatot kezdtél de-vel. :D

Gondolom érted, hogy mire célzok. :)
Sohasem az ember a hibás, hanem valami más. Valami más, a pillanat, a múlt, a sors, az átok, valami, amit nem ismerünk.
Igazad van, de legalább tanulok belőle. :D
sjd írta: Sztem a magatartás megváltozásáról is elmondható ugyanez (csak mint a jelen esetben is, ez legtöbbször a technikai fejlődéshez kapcsolódik). Pl. gondolom Te sem magázod már a szüleidet, ami pedig anno skandalumnak számított, és gyakorlatilag a magatartásformánk, gondolkodásunk nagy része bizonyos időt visszamenve hasonlóan botrányosnak és szokatlannak számított (volna). De sztem kis gondolkodással tudnék ugyanúgy mondani valamit, ami számodra legalább annyira fontos, mint a virtuális világ neki.
És azt veszem észre, h ahogy idősödik az ember, erről hajlamos elfeledkezni, és mindig az jön elő, h csak a nála fiatalabb generáció művel ilyeneket. Ez van, változik a világ, megnyugtatlak, h 20 év múlva teljesen normális lesz ez is, akkor majd éppen valami máson fogunk felháborodni.
A negyképűséget pedig ebből a "meg sem tud lenni" retorikából érzem ki nem feltétlenül a Te esetedben, hanem általában. Az, h Te meg tudsz lenni, egyszerű választás, és nem emberi nagyság kérdése, mint ahogy az is, h ő "nem tud". Ami inkább "nem akar", mint nem tud. Nyilván ha ott a kezében a telefon reggel, most rakja el inkább, mert akkor tudja bizonyítani h meg tud lenni nélküle? Minek?
Pl. ma reggel én is ezzel kezdtem, tegnap meg, amikor kelni kellett és menni vizsgázni, akkor nem
A fontos kulcs a nem akar, elfogadni ellehet és nem ezzel van a baj, de beletörődni nem, nem lesz kevesebb vagy több ember ha ezt csinálja vagy sem de attól még a gondolkodásmódot tükrözi az efajta kötődés mondjuk egy telefonhoz.

A magázás pont rossz példa volt, jóval több embert magázok mint tegezek, ezt múltkor pont kifejtettem miért :D De a példa leképezését természetesen értettem.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése