Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyetértek, ezt nem kéne erőltetni szerintem.kanty írta:Oké. De ilyen szinten, akkor kb. minden ember hozzászólásába bele lehetne kötni. Engem is zavar, hogy sok a helyesírási hiba, de az még jobban zavarna, ha minden második hozzászólás arról szólna, hogy valaki éppen a másikat javítgatja.
Amúgy nem nagy kunszt az egész. Az ilyen nagybetű, pont, vessző, stb. csak szimplán odafigyelés kérdése. Akinek meg komolyabb gondjai vannak a helyesírással annak egy-két megszólítás nem oszt, nem szoroz.
Én ezt támogatnám, egy kis tanulás soha nem árt, pl ipponsjd írta:[grammarnazi]ippon[/grammarnazi]Bob_Marley írta: Kész, végem van, iponnal győztél
Ezen én is gondolkodtam, csak az a baj, h annyiféleképpen el lehet írni pl. szegény Chavi, Montolya meg Der Stegen nevét, hogy lehetetlen minden lehetőségre gondolni egy ilyen autokorrektorban. (Na meg pl. bizonyos szövegkörnyezetben az "egyenlőre" helyesnek számít, csak általában nem abban az értelemben használják)Gareth Tello írta: Erről jut eszembe, sjd, tényleg megcsinálhatnánk már az SJDGT-féle autokorrektort.![]()
![]()
Sztem a legegyszerűbb az lenne, ha Tim v vki kinevezne minket "Eurobarca grammarnazi"-nak, és akkor szabadon garázdálkodhatnánk.![]()
Áh, csak a dobogóra akarok felkerülni.Gareth Tello írta:Plusz egy nekem, és mindhármat Matyi pénzéből, mert merészelt beszólni az Eurobarça egyik hivatalos grammarnazijának.sjd írta:Mondatot nagybetűvel kezdünk![]()
De beszélhetünk amúgy a dologról, pl. egy sör Tim-nek, egy sör nekem.
Plusz egy nekem, és mindhármat Matyi pénzéből, mert merészelt beszólni az Eurobarça egyik hivatalos grammarnazijának.sjd írta:Mondatot nagybetűvel kezdünk![]()
De beszélhetünk amúgy a dologról, pl. egy sör Tim-nek, egy sör nekem.
Mondatot nagybetűvel kezdünkGareth Tello írta:sjd-vel majd tárgyalok az ügyben.Tim írta:A pilseni típusú söröket kedvelem..
sjd-vel majd tárgyalok az ügyben.Tim írta:A pilseni típusú söröket kedvelem..
Game90 írta:(Remélem, nem volt egy helyesírási hibám sem, nem szeretném, hogy belém kössetek.)
Ezt mégis hogy gondoltátok?!! Csak így bemondásra,mint a képviselő urak a költségtérítésnél? Soha nem tennénk ilyet,és azt kell mondanom,megvan a véleményem a mai fiatalokról...Nem véletlenül tart itt az országGareth Tello írta:Nem is rossz ötlet. Tim, mit szólsz hozzá?sjd írta:Sztem a legegyszerűbb az lenne, ha Tim v vki kinevezne minket "Eurobarca grammarnazi"-nak, és akkor szabadon garázdálkodhatnánk.![]()
![]()
Nem is rossz ötlet. Tim, mit szólsz hozzá?sjd írta:Sztem a legegyszerűbb az lenne, ha Tim v vki kinevezne minket "Eurobarca grammarnazi"-nak, és akkor szabadon garázdálkodhatnánk.![]()
[grammarnazi]ippon[/grammarnazi]Bob_Marley írta: Kész, végem van, iponnal győztél
Ezen én is gondolkodtam, csak az a baj, h annyiféleképpen el lehet írni pl. szegény Chavi, Montolya meg Der Stegen nevét, hogy lehetetlen minden lehetőségre gondolni egy ilyen autokorrektorban. (Na meg pl. bizonyos szövegkörnyezetben az "egyenlőre" helyesnek számít, csak általában nem abban az értelemben használják)Gareth Tello írta: Erről jut eszembe, sjd, tényleg megcsinálhatnánk már az SJDGT-féle autokorrektort.![]()
![]()
Erről jut eszembe, sjd, tényleg megcsinálhatnánk már az SJDGT-féle autokorrektort.Tim írta:Nem akarom elvenni az Eurobarca hivatalos nyelvtannácijának kenyerét
Mintha nekünk találták volna ki.miihii írta:A témához kapcsolódó stílszerű kép![]()
A jó kis Guttenberg OS, mi?Gareth Tello írta:Könyvből meg csakis a "papír alapú".![]()
Kész, végem van, iponnal győztélTim írta:
Nem akarom elvenni az Eurobarca hivatalos nyelvtannácijának kenyerét,de:
ellehet=el lehet,illetve efajta=effajta.
Nem akarom elvenni az Eurobarca hivatalos nyelvtannácijának kenyerét,de:Bob_Marley írta:A fontos kulcs a nem akar, elfogadni ellehet és nem ezzel van a baj, de beletörődni nem, nem lesz kevesebb vagy több ember ha ezt csinálja vagy sem de attól még a gondolkodásmódot tükrözi az efajta kötődés mondjuk egy telefonhoz
gonddoltam hoggy, ere röktön ugra-ni fokssz te nagy képü majom...lui1698 írta:KIOKTATSZ, DE ANNYIVAL NEM TUDOD MEGTISZTELNI bob-OT, HOGY LEGALÁBB A NEVÉT NAGY BETŰVEL ÍRD LE!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
(mellesleg a túlzásba vitt smájli használat is irritál)
KIOKTATSZ, DE ANNYIVAL NEM TUDOD MEGTISZTELNI bob-OT, HOGY LEGALÁBB A NEVÉT NAGY BETŰVEL ÍRD LE!!!!!Gareth Tello írta:mondjukkitiltássalhonorálninemgondolodbob?
+2Bob_Marley írta:Tessék a +1 is, ami "kiborít"A lustaság jele, hogy nem fejtjük ki teljesen miért értünk egyet, csak némi utalás jön róla.
De hozzáveszem a kisbetűs írást, amit speciel nem értek miért terjedt el, de ez is kiborítóMostanában megfigyeltem durván minden 3ik ember kisbetűvel ír itt a fórumon, totál tagolatlanul csak úgy bele a vakvilágba
Sohasem az ember a hibás, hanem valami más. Valami más, a pillanat, a múlt, a sors, az átok, valami, amit nem ismerünk.kanty írta:Oké, de ilyen szinten, akkor beléd is lehet kötni. Nem tettél a mondat végére pontot. Nem 3ik, hanem harmadik. Három mondatot kezdtél de-vel.Bob_Marley írta: Tessék a +1 is, ami "kiborít"A lustaság jele, hogy nem fejtjük ki teljesen miért értünk egyet, csak némi utalás jön róla.
De hozzáveszem a kisbetűs írást, amit speciel nem értek miért terjedt el, de ez is kiborítóMostanában megfigyeltem durván minden 3ik ember kisbetűvel ír itt a fórumon, totál tagolatlanul csak úgy bele a vakvilágba
De amit igazán akartam, hogy remek a cikk.![]()
Gondolom érted, hogy mire célzok.
A fontos kulcs a nem akar, elfogadni ellehet és nem ezzel van a baj, de beletörődni nem, nem lesz kevesebb vagy több ember ha ezt csinálja vagy sem de attól még a gondolkodásmódot tükrözi az efajta kötődés mondjuk egy telefonhoz.sjd írta: Sztem a magatartás megváltozásáról is elmondható ugyanez (csak mint a jelen esetben is, ez legtöbbször a technikai fejlődéshez kapcsolódik). Pl. gondolom Te sem magázod már a szüleidet, ami pedig anno skandalumnak számított, és gyakorlatilag a magatartásformánk, gondolkodásunk nagy része bizonyos időt visszamenve hasonlóan botrányosnak és szokatlannak számított (volna). De sztem kis gondolkodással tudnék ugyanúgy mondani valamit, ami számodra legalább annyira fontos, mint a virtuális világ neki.
És azt veszem észre, h ahogy idősödik az ember, erről hajlamos elfeledkezni, és mindig az jön elő, h csak a nála fiatalabb generáció művel ilyeneket. Ez van, változik a világ, megnyugtatlak, h 20 év múlva teljesen normális lesz ez is, akkor majd éppen valami máson fogunk felháborodni.
A negyképűséget pedig ebből a "meg sem tud lenni" retorikából érzem ki nem feltétlenül a Te esetedben, hanem általában. Az, h Te meg tudsz lenni, egyszerű választás, és nem emberi nagyság kérdése, mint ahogy az is, h ő "nem tud". Ami inkább "nem akar", mint nem tud. Nyilván ha ott a kezében a telefon reggel, most rakja el inkább, mert akkor tudja bizonyítani h meg tud lenni nélküle? Minek?
Pl. ma reggel én is ezzel kezdtem, tegnap meg, amikor kelni kellett és menni vizsgázni, akkor nem