Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.05. 12:58:05

Ratatouille
A többi Pixar-filmhez képest csalódás. A sztori sem egy nagy extra, humor gyakorlatilag nincs is benne, persze ettől még egy korrekt animációs film, de én egy kicsit többet vártam volna el a stúdió neve láttán. (Mondjuk azt idáig is tudtuk, h Pixar= Andrew Stanton, de hát azért mégis.) Ami még elgondolkodtatott, h ezt komolyan gyerekeknek szánták? Lustaságból a szokott módon angol felirattal néztem, és pár helyen bajban voltam a fordítással (főleg Ego szövegeinél), úh meglepne, ha ezeket a szófordulatokat egy 6-8 éves anyanyelvi beszélő értené. Szóval sztem ezzel a filmmel a Pixar a szokásos hatásnak (nevezetesen h mindkét korosztály számára élvezhető filmeket gyártanak) pont az ellenkezőjét sikerült elérnie.
Ami viszont eszméletlenül tetszik, az a virtuális fényképezés, mintha direkt élvezkednének a rendezők (animációnál nincs operatőr, de javítsatok ki ha rosszul tudom), hogy ebben a műfajban gyakorlatilag bármit megcsinálhatnak ilyen téren.
Primitive
Entrenador del Barça

2013.06.05. 01:07:36

Bob_Marley írta: Camino:
http://www.imdb.com/title/tt1206285/

Főleg utóbbi nálam már-már 10/10es csak azért nem, mert 10/10 nincs, :D De iszonyat jó film.
Nagyon jó film!

Az összes jelenetbe beleéled magad... Azért nem egy könnyű darab ez. Kicsit az ember át tudja ilyenkor értékelni az életét. Vannak benne olyan részek, ahol az ember rendesek küszködik a könnyeivel... :roll:

Az egész vallásos vonulat, meg az anya karaktere bennem rohadt nagy ellenszenvet váltott ki.Ez a vallás dolog meg egyre jobban frusztrál, nem csak a film miatt, már egyébként is a begyemben van. (ez viszont már off) :twisted: :twisted: :evil:
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.06.04. 22:16:34

sjd írta: Miért, Te tudod, h ő hogy gondolta? :P
Sztem ha gondolkodni akar, ennél jobb filmet nem is kereshetne. (Amúgy is ráfér az emberekre, h egy-két ilyet lássanak, az Eredet csak belépőkategória ezekhez képest)
Jogos, de az általa felhozott példák nem ezen a vonalon mozogtak, inkább amolyan mindfuck vagy hogy is hívjam őket vonalon. :)

Btw, ennyi reklámmal most már tudjuk honnan futotta a stábba ilyen Nolaneket szerződtetni :mrgreen:
Biztos nagyon pénzszűkében voltak... :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.06.04. 21:48:11

Gondolom nem aktuális már, de akkor bedobok én is kettőt, amiket mostanában láttam s eléggé megfogtak, s gondolkodtatósak.
21 gramm:
http://www.imdb.com/title/tt0315733/
Camino:
http://www.imdb.com/title/tt1206285/

Főleg utóbbi nálam már-már 10/10es csak azért nem, mert 10/10 nincs, :D De iszonyat jó film.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.04. 21:28:49

http://index.hu/kultur/cinematrix/2013/ ... rman_film/
:shock: :shock: :shock:

Lehet, h ha nem lenne kalózkodás, még akár nyereséges is lehetne a film... :roll:
lui1698
Llegenda del Barça

2013.06.04. 21:27:04

sjd írta:amúgy nálad hogy néz ki a top3 képregénymozi?
Attól függ, mert ugye van a Marvel-DC vonal, meg vannak az olyanok, mint a 300 meg a Sin City amiket én nagyon bírok.

De, ha ezeket nem nézem, csak ezt az X-men, Vasember, Batman stb. vonalat, akkor valami ilyesmi:

1. Dark Knight
2. X-Men: Az elsők
3. Bosszúállovak

Biztos van amit hirtelen kifelejtettem, azért az elmúlt 5-10 évben rendesen rákaptak a stúdiók a képregények megfilmesítésére. Ez elég felemás, mert jönnek ki, mint ahogy a fenti példa mutatja jó darabok, amik tényleg nézhetőek akár többször is, viszont azért sikerült összehozni olyan retteneteket is, mint a Macskanő, Szellemlovas vagy a Wanted.

Most nézem egyébként, hogy az új X-Men filmet nem Vaughn fogja rendezni - ő csak producer lesz - , hanem Bryan Singer aki ez első két filmet csinálta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lui1698 2013.06.04. 21:29:14-kor.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
zola8787
Director del Fútbol

2013.06.04. 21:12:42

Memento a nyertes :) A fekete hattyút meg a Mementot nem láttuk még barátnőmmel. Köszi a válaszokat!

Amúgy a Requiem egy álomért nem tetszett :S Mindenkinek bejön, bárkitől is kérdezem, de én végig untam :(
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.04. 20:59:07

bence-barca írta:
soadroli írta:
zola8787 írta:Tudnátok írni gondolkodtatós filmeket? Eredet, Viharsziget, hasonlókat :)
Fekete hattyú, Requiem egy álomért
Rekviem egy álomért elgondolkodtató film, de nem abban az értelemben, ahogy ő gondolta
Miért, Te tudod, h ő hogy gondolta? :P
Sztem ha gondolkodni akar, ennél jobb filmet nem is kereshetne. (Amúgy is ráfér az emberekre, h egy-két ilyet lássanak, az Eredet csak belépőkategória ezekhez képest)
lui1698 írta:X-Men: First Class

Második nézésre meg kell állapítanom, hogy ez minimum top3 képregény mozi amit eddig láttam. Simán üti az előző X filmeket, de nagyon mást se tudnék mondani ami jobban tetszett volna.
A sztori jól össze volt rakva, tetszettek a kis utalgatások, meg úgy az egész kerek volt.
A szereplők meg szintén nagyon jól lettek kiválasztva. Fassbender legnagyobb király, de a dokit alakító srác is jó volt, hogy Békön-t már ne is említsem. Jennyke meg... :oops:
Én valahogy elég középszerű filmnek tartottam első látásra (és tképpen tartom még mindig), de azóta ahányszor belefutottam az HBO-n, Fassbender, ill. a filmzene teljesen odaszögezett. Lehet h adnom kéne neki egy második esélyt.
amúgy nálad hogy néz ki a top3 képregénymozi?
Rinku
Director del Fútbol

2013.06.04. 20:42:41

zola8787 írta:Tudnátok írni gondolkodtatós filmeket? Eredet, Viharsziget, hasonlókat :)
Pár kommenttel lejjebb írtam a Bronsonról. Nézd csak meg. :D Egy ideig fogsz rágódni rajta. :wink:
Football, bloody hell. /SAF/
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.06.04. 20:28:55

soadroli írta:
Fekete hattyú, Requiem egy álomért
Rekviem egy álomért elgondolkodtató film, de nem abban az értelemben, ahogy ő gondolta, h ilyen mindfuck van benne. Hanem drámai szinten, h mit csinálj-ne csinálj kb. De erre sem mondanám, h annyira gondolkodtató.
Fekete hattyú meg szerintem egyáltalán nem az.

Persze mindkettő jó film és nézzed meg őket, ha nem láttad! :D
soadroli
Llegenda del Barça

2013.06.04. 20:09:50

Egy csodálatos elme, Hatodik érzék, Pillangó-hatás, A forrás, Memento, Fekete hattyú, 12 majom, Requiem egy álomért, Mártírok
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2013.06.04. 19:50:35

Tudnátok írni gondolkodtatós filmeket? Eredet, Viharsziget, hasonlókat :)
messideco
Presidente del Barça

2013.06.04. 18:50:10

American psycho
(nem, még nem, igen, csak most)

Jó film volt, tetszett. Bale meg nem faarcú színész, ezt fényesen bizonyította számomra ebben a filmben.
Sok helyen hasonlított a hangulata a Pulp fiction-re, nem tudom csak én érzem így?
Jó volt a történetvezetés, az is tetszett, hogy csak a főszereplő van rendesen bemutatva, de ő azért nagyon komoly jellemmel bír.
Valakinek még feltűnt, hogy -nagy vonalakban- hasonlít a Dorian Gray c. filmre is? :-k

8/10
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2013.06.04. 16:59:02

X-Men: First Class

Második nézésre meg kell állapítanom, hogy ez minimum top3 képregény mozi amit eddig láttam. Simán üti az előző X filmeket, de nagyon mást se tudnék mondani ami jobban tetszett volna.
A sztori jól össze volt rakva, tetszettek a kis utalgatások, meg úgy az egész kerek volt.
A szereplők meg szintén nagyon jól lettek kiválasztva. Fassbender legnagyobb király, de a dokit alakító srác is jó volt, hogy Békön-t már ne is említsem. Jennyke meg... :oops:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.04. 15:29:08

Ösztön
Nagyon tetszett, kissé vontatottan indult, de aztán ragyogó film kerekedett ki belőle. Hopkins meg zseniális benne, ismét.
messideco írta:http://hungarian.imdb.com/title/tt0102569/

Nimfomán barbár a dinoszaurusz pokolban. Hát ez must watch kategória :lol:
Ez hatalmas, valahogy sort kerítek majd rá. :lol:
Deus
Boixos Nois

2013.06.04. 08:12:52

messideco írta:http://hungarian.imdb.com/title/tt0102569/

:lol:

Én nagyon sok ehhez hasonló retrós erotikus filmeket láttam, mint pl Emmanuelle filmek vagy a Lisa filmek. pl. Emmanuelle és az utolsó kannibálok c. film az elégé elborult darab volt... Erotika, szadizmussal övezve.

Vagy akár a fent említetteken kívül a Cannibal Holocaust....

Régen voltak olyan napjaim, hogy kedvem támadt megnézni ezeket a remekműveket, de azóta sohatöbbé :lol:
KépKép
Primitive
Entrenador del Barça

2013.06.04. 01:33:02

Rinku írta:Bronson (2008)
#-o :lol: :lol:

Két részben sikerült végigszenvednem a dolgot. Nekem annyira nem jött át, semmiféle érzelmeket nem váltott ki belőlem, vagyis.. Ha belegondolok akkor igen. :D Ugye elvileg igaz történet a film alapja, és akkor felötlött bennem a kérdés, hogy valakinek miért éri meg magát szétveretni, megaláztatni csak azért, hogy híres legyen? :lol:

Amit írtál, az igaz, miszerint a karaktert tényleg ragyogóan eljátszotta a főszereplő, de azt hiszem ezen kívül más pozitívumot nem tudok elmondani a filmről.

Az Andalúz kutya nekem sokkal jobban "bejött". :lol: Annak ugye sok értelme nem volt, viszont legalább rövid volt. :lol: :lol:

Láttam én ettől már betegebb filmet. :lol: :oops:
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Faust
Madridista

2013.06.04. 01:04:39

Kék bársony
(Blue velvet, 1986)

Egy órának kellett eltelnie ahhoz, hogy legyen egy olyan 10 perces rész, mely láttán elégedetten csettintettem, hogy ez igen, végre valami hangulat, végre beindul a sztori...aztán mégsem.

Több helyen is egyöntetű véleményeket olvastam, miszerint ez Lynch legjobb filmje...hát nem tudom. Értem az apropóját (az idilli környezet, a szentimentalizmus szembeállítása az erőszakkal), de ugyanaz volt az érzésem végig, mint a Veszett a világ kapcsán. Fél óra sztori, két órára nyújtva. Elképesztően unalmas és semmitmondó, szinte végig szenvedtem alatta. A helyenként kiváló operatőri munka, és a nagyszerű zenék kicsit felhúzzák, de amúgy semmi. Az már biztos, hogy Lynch sosem lesz a kedvencem - még a Lost Highway-t megnézem, ha az is hasonló "eredménnyel" zár, elkaszálom a többit, egyre kevésbé érdekelnek a filmjei. :(

5/10

A háború áldozatai
(Casulties of war, 1989)

De Palma ezúttal Vietnámmal próbálkozott. A Szakasz után 3 évvel elég nagy fába vágta a fejszéjét, viszont szerencsére a történet eltér a megszokott sémáktól: egy ötfős járőrszakasz történetét mutatja be, amint azok, emberi mivoltukból teljesen kivetkőzve szolgálat közben elrabolnak egy helybéli lányt, hogy mindannyian megerőszakolhassák. Az újonc (Michael J. Fox) mereven elzárkózik az esettől, és nyíltan szembeszegül, mely folyamatos ütközésekhez vezet a négy veterán társával, köztük a szakaszvezetővel, akit Sean Penn alakít.

Érzékeny téma, és sikerült egész jól elkapni a lényegét: bár nem mellőzik az amerikai heroikus beállításokat, összeségében inkább vádló a hangvétele. Összeségében jó film, bár én némi pluszt hiányoltam belőle. Morricone zenéje igen hangulatos, a színészek jók, a rendezés nem rossz, de valami mégis hiányzik...

De Palma nálam eddig stabil 7/10-es rendező. Eredeti ötlete szinte semmi, de egy bizonyos szintet általában képes hozni, ezzel a filmmel is így van.

7/10
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.06.03. 22:08:27

http://hungarian.imdb.com/title/tt0102569/

Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.03. 21:53:36

Push
Egy érdekes X-Men jellegű szuperhősfilm, csak a látványos jelenetek helyett inkább a fordulatos cselekménnyel próbál operálni. Amúgy egy egészen korrekt mozi lehetne, de sztem éppen ez a baja, h túlságosan is fordulatos akar lenni, a különböző jövőbe látások, telepatikus képességek között nem igen tudják elmagyarázni, h mi-miért-hogyan, ill. sikerül egy-két önellentmondásba is belefutni. Ambíció volt benne, de nem fogja megváltani a világot, inkább egy tisztességes iparosmunka.
messideco
Presidente del Barça

2013.06.03. 20:05:16

Penelope Cruz, mint Bond-lány?

Nem mondom, me gusta kategória, de szerintem már öreg lesz a szerephez...

A Cannes-ban bemutatott filmek egy része

Magyarországon is forgalmazásba kerülnek,legjobban a Lopom a sztárom, és az Only god forgives érdekel, de mindegyiket szívesen megnézném.
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.06.03. 13:27:04

messideco írta: Összesen 23 darab film került megnézésre, 6.5-ös átlagpontszámot adtam
Én 27-et, és az átlag 7-es :D

A Napos oldal szerintem baromi jó film, pedig nem szeretem az ilyen stílusú filmeket, de ez nagyon megfogott, főleg Jennifer Lawrence :oops: De Cooper és De Niro is jók voltak, meg is kapták a jelölésüket.
Tegnap a Megtorló 1-2-t lestem, mindkettőre dobtam egy 7-est, élvezhető kis akciómozik. Bár az nem tetszett hogy lecserélték a főszereplőt, azt sose szeretem, de Ray Stevensont bírom, szóval túléltem :D

Másnaposokra érdemes beülni? Föld után? Vagy inkább egyik se? :lol:
Kép
miihii
KHAL

2013.06.03. 13:13:09

Napos oldal (Silver Linings Playbook)

Néztem, h elég jó pontozása van és eléggé bírom B. Cooper-t, így megnéztem tegnap. Nos, asszem ez volt az első és utolsó ebből a filmből. Kicsit vontatott volt és nem is igen kötött le nagyon, így gyakran nézegettem mennyi van még, mert rengetegnek tűnt az a két óra. Az már csak hab a tortán, h elég kiszámítható. (adta magát, h a csaj írta a levelet és a végén a "fordulat" is egyértelmű volt...)
Egyszeri nézésre még elmegy, de túlzottan nem ajánlanám ezt a filmet.

Kárpótlásul utána megnéztem szinkronosan is a Raid redemption - A rajtaütés c. akciófilmet :D
Ez meg még mindig jó, ütős verekedős jelenetek, gyors cselekménysor. Hátradőlsz és kikapcsol, jóóóóez 8)

Azon gondolkodom, h miket is láttam még mostanában, de a jelek szerint erősen felejthető alkotásokat, mert nem tudom felidézni :lol:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
messideco
Presidente del Barça

2013.06.03. 11:08:27

Májusi filmértékelő

Összesen 23 darab film került megnézésre, 6.5-ös átlagpontszámot adtam (nem mérvadó a pontozás szerintem, alapból nem tetszik, nagyjából a filmklub miatt szoktam rá).

A legjobb film a hónapban a Gengszterosztag volt, nyolc pontot dobtam rá, kiemelkedtek még: Az újságos fiú és a Mielőtt felkel a Nap.

A lista másik végén a Kispályás szerelem áll, nem is tudom, hogy miért néztem meg :lol:

Pozitív meglepetés volt a fent említett Paperboy, nem sok jót lehetett olvasni/hallani a filmről, mégis tetszett nekem.
Negatív a Keleti nyugalom - Marigold hotel, és kissé talán A hatalom árnyékában is többet sejtetett.

Jah, és asszem mindenféleképpen láttam életem legrosszabb filmjét, A falu címmel....
Kép
REMY
Madridista

2013.06.03. 00:03:01

Superman/Batman - Közellenségek

Sam Liu nem fogta vissza magát, amikor nekiült egy szuperhős rajzfilm elkészítéséhez. A két nagyágyú, Batman és Superman mellett olyan nevek szerepeltek, mint: Lex Luthor, Atom kapitány, Marvel kapitány, Solomon Grundy, Major Force, Power Girl, Metallo, Black Lightining, Gorilla Grodd, Starfire, Killer Frost, Nightshade, Lady Shiva, Giganta, Mongul, Hawkman, és Captain Cold. Bővebben itt. 7,5/10 pörgős és akciódús.
Válasz küldése