Ligue 1 - Franciaország
Olyan fogalmatlan lett ez a Marcelo,hogy fáj nézni,sokszor 4m-re se tud pontos labdát adni,siralmas... Fogjon kezet Danival...
-
- Capitá del Barça
De szépen kifütyülték Blattert meg a brazil elnököt. 

- Barcaman14
- Director del Fútbol
Ma kezdetét veszi a konföderációs kupa.
A csoport
A Braziloktól mindenki nagyon sima továbbjutást vár, elvégre hazai pályán ez a minimum. De szerintem meg fognak szenvedni mind a három meccsen. Ma a Japán elleni meccsre kíváncsi leszek. Lentebb is írtam, hogy Japánban látok potenciált, szervezettek és vannak egyénileg is jó kis játékosaik, úgyhogy nem lesznek könnyű ellenfelek. Pláne, hogy elnézve a brazilok játékát, engem annyira nem győztek meg, ahhoz képest, hogy milyen nevek alkotják őket. Mondjuk nálam még a régebbi brazil válogatottak jelentik a mércét, mondjuk egy 2002-es, de egyre inkább kiveszni látszik a játékukból a könnyed varázslat.
Mexikó szintén okozhat meglepetést, az olaszokat pedig sosem szabad leírni.
B csoport
Ezt a csoportot nagyon simán nyerni fogják a spanyolok szerintem. Uruguay tényleg nincs túl nagy formában, talán a támadóik villanásaiban bízhatnak. Tahiti nem lehet ellenfél, ha komolyan veszik őket és nem nagy mellénnyel állnak ki(bár ez nem jellemző a spanyolokra). A jelenlegi Nigériáról pedig nem tudok sok mindent mondani, de a lényeg, hogy őket is verni kell.
Nálam a papírforma sokkal inkább spanyol győzelmet ígér a végén, mint brazilt.
Egyébként nem várok túl nagy színvonalú tornát. A legtöbbeknek csak egy púp a hátára ez az idény végén.
A csoport
A Braziloktól mindenki nagyon sima továbbjutást vár, elvégre hazai pályán ez a minimum. De szerintem meg fognak szenvedni mind a három meccsen. Ma a Japán elleni meccsre kíváncsi leszek. Lentebb is írtam, hogy Japánban látok potenciált, szervezettek és vannak egyénileg is jó kis játékosaik, úgyhogy nem lesznek könnyű ellenfelek. Pláne, hogy elnézve a brazilok játékát, engem annyira nem győztek meg, ahhoz képest, hogy milyen nevek alkotják őket. Mondjuk nálam még a régebbi brazil válogatottak jelentik a mércét, mondjuk egy 2002-es, de egyre inkább kiveszni látszik a játékukból a könnyed varázslat.
Mexikó szintén okozhat meglepetést, az olaszokat pedig sosem szabad leírni.
B csoport
Ezt a csoportot nagyon simán nyerni fogják a spanyolok szerintem. Uruguay tényleg nincs túl nagy formában, talán a támadóik villanásaiban bízhatnak. Tahiti nem lehet ellenfél, ha komolyan veszik őket és nem nagy mellénnyel állnak ki(bár ez nem jellemző a spanyolokra). A jelenlegi Nigériáról pedig nem tudok sok mindent mondani, de a lényeg, hogy őket is verni kell.
Nálam a papírforma sokkal inkább spanyol győzelmet ígér a végén, mint brazilt.
Egyébként nem várok túl nagy színvonalú tornát. A legtöbbeknek csak egy púp a hátára ez az idény végén.

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Gareth Tello írta:Az argentinoknak meg sajnos esélyük sem lesz, amíg a Banega-Mascherano-Di María középpályával, vérbeli irányító nélkül játszanak... Mondjuk ha Messi tényleg azt hozza az összes találkozón, amivel annyi meccset megnyert már a Barçának, akkor lesz minimális esélyük a döntőre.
Számomra totál érthetetlen, hogy miért nem játszatja Pastore-t... Egyszerűen pont egy olyan játékosra van szükség a középpályán, mint ő. A másik őrületes homály az Di María szerepköre, hát kérem szépen, ez az ember teljesen buta. Jó kis szélső, gyors, jól cselez, remek kis ösztön-játékos, de buta mint a föld, semmi esze nincs a játékhoz, akkor miért játszik a középpálya azon részén, ahol irányítani is kellene? Az más kérdés, hogy azért a meccseken nem mindig ott játszik, ahova felrajzolják a taktikában, de akkor meg lyuk van a helyén... Vagy fel kéne pakolni a jobb szélre, Pastore-t meg a kp-ra, vagy leültetni a padra...
A konf. kupán egy hatalmas olasz lebőgést várok egyébként, valahogy úgy érzem, hogy még a csoportból is simán kizúgnak, akár az utolsó helyen... (ilyenkor szokták megnyerni a tornát, de ezt most valamiért kétlem

A braziloknak se lesz sétagalopp a csoport, sokkal erősebb Mexikó meg Japán is, mint papíron gondolná az ember, az ázsiaiaktól különösen sokat várok.
A másik csoport elég színtelen első rápillantásra, az uruk gyenge formában, Tahiti.. szóval nem idevaló. Nigéria jó játékkal simán továbbmehet a spanyolokkal, merthogy ha VDB fiai kipottyannak ebből a csoportból az a világ szégyene lesz.
Érdekes kis kupa lesz ez, bár színvonalában nem nyújt majd sokat szerintem. Kár, hogy a nagyobbik részéről lemaradok a vizsgák miatt.

- ozsimiki
- Adminisztrátor
Holnap rajtol a Konföderációs Kupa, itt egy kis történelem, vmint résztvevőkről pár morzsa:
http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014 ... gy-2253633
http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014 ... gy-2253633

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
-
- Az Év fórumozója 2013
Dettó, én is nekik fogok szorítani legfőképpen. A spanyoloknak az elődöntő a minimum, de a végső győzelem sem elérhetetlen cél (sőt), velük kapcsolatban igazából arra leszek kíváncsi, hogy az Isco-Thiago-féle generáció mennyire fog lehetőséget kapni a tornán.shutterisland írta:én, mint argentin és spanyol szimpatizáns, örülnék, ha a négy közé menne legalább mind a kettő.
a spanyolokat még mindig a legnagyobb esélyesnek tartom, az argentinoknak viszont nem kis mák is kell (pl könnyű csoport, ág) ahhoz, hogy valahogy bemenjenek a négy közé.
ja, és persze 100%-os messi, anélkül vége.
Az argentinoknak meg sajnos esélyük sem lesz, amíg a Banega-Mascherano-Di María középpályával, vérbeli irányító nélkül játszanak...

Alig várom már.shutterisland írta:más, konföderációs.

Tahitire én is kíváncsi leszek.
Cikk róluk: http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014 ... el-2252877
Akikre érdemes lesz figyelni: KATT
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Nem hiszem. Én jövő időben írtam egyrészt, hogy most össze kéne szedni a csapatot a kapitánynak, másrészt Messi nélkül is illene egy Ecuadort megverni, csak mentálisan nem egy összeszedett csapat. Jó nevek, adott esetben jó teljesítmény, de nem igazi csapat benyomását keltik, amolyan kedvfüggő játékosok. Ez kevés lesz a jövő évi vb-re.Barcaman1993 írta:Nem hiszem, hogy ez történt volna meg. Egyszerűen erősek az ellenfelek, másrészt az argentinok ennyit tudnak. Főleg, ha Messi állandóan padozik.Lionel85 írta:Elég cink zsinórban három döntetlen. Kicsit mintha elkényelmesedtek Messiék, Sabellának gatyába kéne ráznia őket.

- shutterisland
- Director del Fútbol
igen, most látom én is.
csak én egyrészt a sportcsatornákat néztem, másrészt magyar idő szerint 4 órával később kezdődnek, mint az itt megadott időpontok.
(nem kell a szemforgatós tehát.
)
csak én egyrészt a sportcsatornákat néztem, másrészt magyar idő szerint 4 órával később kezdődnek, mint az itt megadott időpontok.
(nem kell a szemforgatós tehát.

-
- Jugador del Barça
Szombat (Június 15.) 20:15remélem adja valami tévé a kupát, egyelőre a port.hu szerint nem...
Labdarúgó-mérkőzés (élő)
Konföderációs Kupa
Brazília - Japán
Élő közvetítés Brazíliából
Forrás : Port.hu

- shutterisland
- Director del Fútbol
én, mint argentin és spanyol szimpatizáns, örülnék, ha a négy közé menne legalább mind a kettő.
a spanyolokat még mindig a legnagyobb esélyesnek tartom, az argentinoknak viszont nem kis mák is kell (pl könnyű csoport, ág) ahhoz, hogy valahogy bemenjenek a négy közé.
más, konföderációs.
a szombaton rajtoló kupa sorsolása :
A
brazília - japán (június 15, 16:30)
mexikó - olaszország (június 16, 16:00)
brazília - mexikó (június 19, 16:00)
olaszország - japán (június 19, 19:00)
olaszország - brazília (június 22, 16:00)
japán - mexikó (június 22, 16:00)
B
spanyolország - uruguay (június 16, 19:00)
nigéria - tahiti (június 17, 16:00)
spanyolország - tahiti (június 20, 16:00)
nigéria - uruguay (június 20, 19:00)
nigéria - spanyolország (június 23, 16:00)
uruguay - tahiti (június 23, 16:00)
ugyebár első kettő megy tovább a csoportokból, aztán a1-b2, b1-a2.
személy szerint tahiti meccseit nagyon kíváncsian várom, főleg a spanyolok ellenit.
amire pedig nagy esély van, hogy vagy az elődöntőben, vagy a helyosztókon létrejön a régóta hőn áhított spanyol-brazil derbi.
remélem adja valami tévé a kupát, egyelőre a port.hu szerint nem...
más, konföderációs.
a szombaton rajtoló kupa sorsolása :
A
brazília - japán (június 15, 16:30)
mexikó - olaszország (június 16, 16:00)
brazília - mexikó (június 19, 16:00)
olaszország - japán (június 19, 19:00)
olaszország - brazília (június 22, 16:00)
japán - mexikó (június 22, 16:00)
B
spanyolország - uruguay (június 16, 19:00)
nigéria - tahiti (június 17, 16:00)
spanyolország - tahiti (június 20, 16:00)
nigéria - uruguay (június 20, 19:00)
nigéria - spanyolország (június 23, 16:00)
uruguay - tahiti (június 23, 16:00)
ugyebár első kettő megy tovább a csoportokból, aztán a1-b2, b1-a2.
személy szerint tahiti meccseit nagyon kíváncsian várom, főleg a spanyolok ellenit.
amire pedig nagy esély van, hogy vagy az elődöntőben, vagy a helyosztókon létrejön a régóta hőn áhított spanyol-brazil derbi.
remélem adja valami tévé a kupát, egyelőre a port.hu szerint nem...
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Nem hiszem, hogy ez történt volna meg. Egyszerűen erősek az ellenfelek, másrészt az argentinok ennyit tudnak. Főleg, ha Messi állandóan padozik.Lionel85 írta:Elég cink zsinórban három döntetlen. Kicsit mintha elkényelmesedtek Messiék, Sabellának gatyába kéne ráznia őket.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
http://www.youtube.com/watch?v=Y1UgYJ--kio
Kína - Hollandia 0-2 Ők ott voltak a 2002-es Eb-n, mi nem

Elég tapló módon játszanak, mit ne mondjak...
Ma meg a fiatalok remélem legyőzik a spanyolokat
Durva lenne, ha 1-0-ás meccsekkel ismét világversenyt nyernének...
Kína - Hollandia 0-2 Ők ott voltak a 2002-es Eb-n, mi nem

Elég tapló módon játszanak, mit ne mondjak...
Ma meg a fiatalok remélem legyőzik a spanyolokat

Hasonlóan gondolom. A két dél-amerikai óriás közül a brazilok számomra jóval erősebbnek tűnnek. Elől nincsenek olyan befutott klasszisaik, mint Argentínának, de vannak nagyon tehetséges fiataljaik, akik a VBre beérhetnek, a védelme viszont sokkal jobb a braziloknak, és emiatt szerintem könnyedén le is győznék Messiéket, ami nem kis öröm lenne a szurkolóiknak hazai pályán.recrea írta:Nem érzem ebben az argentin válogatottban az esélyességet. Véleményem szerint egy német, spanyol, olasz hármas a legtöbb meccsen megveri őket, hovatovább akár könnyedén is, utóbbira volt is példa 3 éve. Nagy a lelkesedés, de tudás nem párosul hozzá. Elöl egész jók, sok helyzetet alakítanak ki, de hátul átjáróház...ezt egy taktikus, jól záró, okos csapat kihasználja.
Nem érzem ebben az argentin válogatottban az esélyességet. Véleményem szerint egy német, spanyol, olasz hármas a legtöbb meccsen megveri őket, hovatovább akár könnyedén is, utóbbira volt is példa 3 éve. Nagy a lelkesedés, de tudás nem párosul hozzá. Elöl egész jók, sok helyzetet alakítanak ki, de hátul átjáróház...ezt egy taktikus, jól záró, okos csapat kihasználja.
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Múltkor az Eurosporton néztem a Japán-Ausztrál meccset és abból kiindulva a Japánok bárkinek okozhatnak meglepetést a VB-n. Rendkívül kulturált focit játszanak, már van egy két tapasztaltabb európai játékosuk is(Kagawa,Honda,Uchida), úgyhogy nem lennék meglepve, ha viszonylag sokáig eljutnának.
Egyébként maga a Japán bajnokság(amit néha szintén elcsípek az Eurosporton) színvonala is rohamosan nő, a jövőben biztosan meghatározóbbak lesznek a világ futballjában.
Egyébként maga a Japán bajnokság(amit néha szintén elcsípek az Eurosporton) színvonala is rohamosan nő, a jövőben biztosan meghatározóbbak lesznek a világ futballjában.

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Panama épp ma hajnalban veszítette el a veretlenségét, az amcsiktól kaptak ki idegenben. Honduras viszont nyert, így előzött. Costa Rica és Mexikó ikszelt, szóval nagyon érdekes a helyzet: egyaránt 7 pontos az USA, Mexikó, Costa Rica és Honduras, 6 ponttal áll Panama, 2 ponttal Jamaika.Bob_Marley írta:Én a Concacaf csoportra hívnám fel a figyelmet, valóban még korai, de azt hittem azért megemlítődik, hogy Panama remek focival ott van a közvetlen nagyok közelében, nagyon szurkolok nekik, mindig felüdülés olyan csapatot látni a VB-n, akinek először, vagy ritkán adatik ez meg.
Komoly dolgok lesznek még itt.
Idegenben bármi lehet az örmények ellen, és benne lesz a dánokban ez a zakó is. Ettől függetlenül valóban az lenne a meglepő, ha nem hoznák azt a meccset.shutterisland írta:a dánok tényleg lépéshátrányba kerültek ezzel, viszont ha nyerik a 4 meccsüket (talán az olaszok ellen beleférne az x szerencsés esetbe) még meglehet.
de tényleg meleg a pite.
Bármi benne lehet még, de nagyon nehéz dolguk van...
Kamerunnál a feltételes módon volt a hangsúly.

Ez a belga csapat meg annyira ígéretes, hogy tuti pechük lesz és bekerülnek valami halálcsoportba mondjuk a németekkel meg a brazilokkal.

Közben éjjel nyert Chile, Alexis gólt rúgott.
Uruguay pedig idegenben verte Venezuelát egy Cavani góllal, ezzel meg is előzték őket, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszottak. Szoros lesz még a vége, de az uruk szerintem valahogy behúzzák az 5dik helyet minimum, a pótselejtezőn meg bármelyik ellenfelüknél jobbak papíron, de ne szaladjunk ennyire előre...
- shutterisland
- Director del Fútbol
ok, de vedd figyelembe azt is, hogy a két málta elleni meccsen kívül ugye a dánok is még egyszer játszanak az örményekkel, szinte lehetetlennek tartom, hogy 2x egymás után botoljanak ellenük.Dánok.
Otthon egy sima 4es... Olsen lehet, hogy tényleg fel fog állni ezek után. Igaz, hogy játszanak még 2-szer Máltával, de 6 pontjuk van, és a 10 és 9 ponttal rendelkező Bulgária és Csehország is játszik még egyszer Máltával, szóval ha úgy nézzük, hogy mind a három csapat megveri Máltát (Dánia oda-vissza), még akkor is bőven ponthátrányban van az Olsen-banda. Szerintem elszálltak.
csúnya ez a 0-4, nagyon, de a játék képe nem sugallta ezt.
még otthon lesz egy meccsük az olaszokkal, ráadásul az utolsó előtti fordulóban, ahol az olaszoknak már elvileg nem kellene erőlködni, addigra be kell biztosítsák ekkora fórból.
ezzel szemben a bolgárok és a csehek idegenbe mennek az olaszokhoz (még korábban) és egymással is játszanak egyszer.
a dánok tényleg lépéshátrányba kerültek ezzel, viszont ha nyerik a 4 meccsüket (talán az olaszok ellen beleférne az x szerencsés esetbe) még meglehet.
de tényleg meleg a pite.
azért attól a második helytől nem kell berezelni, holtverseny, ráadásul a listavezető ellen még játszanak, OTTHON.Afrikában meg Kamerun megint csak a második helyen áll a csoportjában, hihetetlen, hogy megint képesek lehetnek elszúrni, és még a csoportból is kipottyanhatnak akár...
Eto'o lemondta a válogatottságot végül, ugye?
attól függ, mi számít jó vb szereplésnek.shutterisland, mivel én nem követem figyelemmel az európán kívüli csapatokat, igy tőled kérdezném, hogy mit gondolsz, az alábbi csapatok közül ki lehet, akiben benne lehet egy jó VB szereplés?
azt hiszem, egy japán, kolumbia, mexikó szerű csapatnak a továbbjutás a csoportból is jó eredmény, ilyen tekintetben simán benne lehet egy jobb sorsolással.
az uruknak meg az előző vébét is tekintve alap lenne, hogy a csoportjukban a tj egyik favoritjai, főleg ugye a keretük minőségének tükrében, de hát még a vébén sincsenek kinn, és rezeg is a léc.
picit elvonatkoztatva még, de ez a téma : a belgáknál van most meg az a minőség, amivel a szárnyaló kiscsapat titulust simán meg lehetne fogni.
courtois,vermaelen,vertonghen,kompany,fellaini,witsel,hazard,dembele,
benteke,lukaku,mirallas,de bruyne...stb.
milyen névsor.

Ecuador tényleg jó volt egy döntetlenre. 1-1 a vége.
Messi 30 percet játszott, Mascherano kiállíttatta magát.
http://www.youtube.com/watch?v=T7jSOfsoqpk
Úriemberhez méltóan méghozzá.
Kolumbia lesimázta, ők is lassan célegyenesben vannak, innen már nem fogják elszúrni, ahogy szerintem Ecuador sem.
Amúgy a kolumbiai középső védelem rendkívül acélos, Yepes-Perea...
Chile is megléphet egy kissé, ha verik Bolíviát, meglepődnék, ha nem így történne...

Messi 30 percet játszott, Mascherano kiállíttatta magát.
http://www.youtube.com/watch?v=T7jSOfsoqpk
Úriemberhez méltóan méghozzá.

Kolumbia lesimázta, ők is lassan célegyenesben vannak, innen már nem fogják elszúrni, ahogy szerintem Ecuador sem.
Amúgy a kolumbiai középső védelem rendkívül acélos, Yepes-Perea...

Chile is megléphet egy kissé, ha verik Bolíviát, meglepődnék, ha nem így történne...
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Én a Concacaf csoportra hívnám fel a figyelmet, valóban még korai, de azt hittem azért megemlítődik, hogy Panama remek focival ott van a közvetlen nagyok közelében, nagyon szurkolok nekik, mindig felüdülés olyan csapatot látni a VB-n, akinek először, vagy ritkán adatik ez meg.

Dánok.
Otthon egy sima 4es... Olsen lehet, hogy tényleg fel fog állni ezek után. Igaz, hogy játszanak még 2-szer Máltával, de 6 pontjuk van, és a 10 és 9 ponttal rendelkező Bulgária és Csehország is játszik még egyszer Máltával, szóval ha úgy nézzük, hogy mind a három csapat megveri Máltát (Dánia oda-vissza), még akkor is bőven ponthátrányban van az Olsen-banda. Szerintem elszálltak.
Ázsiából a japánoknak elég jó keretük van (pl. Kagawa, Honda...), szóval bennük lehet a meglepetés a vb-n. A többi válogatott szerintem gyenge, az ausztrálok is jóval gyengébb kerettel vághatnak neki, mint legutóbb és szerintem Dél-Korea is kevés lesz.
Dél-Amerikában az uruknak muszáj nyerniük, de szerintem sanszosabb az iksz, amivel komoly csávába kerülhetnek. Nagy csalódás eddig a szereplésük, főleg a vb után. Ecuador pozitív meglepetés, egy döntetlenre jók is lehetnek hajnalban.
Afrikában meg Kamerun megint csak a második helyen áll a csoportjában, hihetetlen, hogy megint képesek lehetnek elszúrni, és még a csoportból is kipottyanhatnak akár...
Szerk.: Ja és még Ghána is lépéshátrányban, még az elején kikaptak otthon Zambiától, akik vezetik is a csoportot, a másik két csapat nagyon gyenge, így a Ghána-Zambia meccsen dőlhet el a dolog, amit azért illene hozniuk a ghánaiaknak.
Egyiptom nagyon simán vezet, mellettük még Tunézia, az elefántok meg Nigéria tűnik favoritnak, ami a kijutást illeti. Ha őket nem sorsolják össze egymással, akkor kint lehetnek a vb-n.

Ázsiából a japánoknak elég jó keretük van (pl. Kagawa, Honda...), szóval bennük lehet a meglepetés a vb-n. A többi válogatott szerintem gyenge, az ausztrálok is jóval gyengébb kerettel vághatnak neki, mint legutóbb és szerintem Dél-Korea is kevés lesz.
Dél-Amerikában az uruknak muszáj nyerniük, de szerintem sanszosabb az iksz, amivel komoly csávába kerülhetnek. Nagy csalódás eddig a szereplésük, főleg a vb után. Ecuador pozitív meglepetés, egy döntetlenre jók is lehetnek hajnalban.
Afrikában meg Kamerun megint csak a második helyen áll a csoportjában, hihetetlen, hogy megint képesek lehetnek elszúrni, és még a csoportból is kipottyanhatnak akár...
Szerk.: Ja és még Ghána is lépéshátrányban, még az elején kikaptak otthon Zambiától, akik vezetik is a csoportot, a másik két csapat nagyon gyenge, így a Ghána-Zambia meccsen dőlhet el a dolog, amit azért illene hozniuk a ghánaiaknak.
Egyiptom nagyon simán vezet, mellettük még Tunézia, az elefántok meg Nigéria tűnik favoritnak, ami a kijutást illeti. Ha őket nem sorsolják össze egymással, akkor kint lehetnek a vb-n.