zsovagi írta:Deus írta:GoT
Ám csodálkozom azon, hogy senki még nem említette meg itt, hogy Arya mindig mondogatja a Valar Morghulis -t, miután kinyír valakit. Hmm... Szöget ütött a a fejembe: Mivan ha ez már a részévé fog válni, mármint ő lesz az egyik gyilokgép mint Jaqen, mikor felnő? Vérebbel meg össze fog haverkodni, Véreb kiképzi őt, s voilá.... Vagy Jaqen, ki tudja... (Persze a könyvolvasók igen
)
Könyv alapján, spoilermentesen:
Ehhez csak annyit tennék hozzá érdekességként, hogy a szókapcsolat jelentése: mindenkinek meg kell halnia (nem emlékszem, hogy ez kiderült-e a sorozatból, bár aki rágooglizott, az úgyis tudja
).
Mondjuk elég egyértelmű jelek mutatkoznak, h valamit fog kezdeni a "Jaquen effekttel" és, h nem passzióból sorolja a neveket, valamint a pénzérme fel-feltűnése is sugallja, a Valar Morghulissal karöltve, h ezeknek tuti lesz szerepe majd. Így a sorozat kellőképpen "szájba rágja", h bizony a kiscsaj kezdeni fog valamit ezen a téren. Pláne most, h még meg is böködte a csávót itt a végén 
A Valar Morghulis dologra rákerestem én is és igen, konkrétan annyit tesz: Mindenkinek meg kell halnia. Továbbá a Valar Dohaeris-re is ránéztem és erre már nem volt konkrét definíció, hanem egy utalás, ami Ygrette és Jon egyik beszélgetése során jött elő. Ygrette mondta Havasnak, h mindannyiunknak meg kell halni végül ... de előtte éljünk!
Aztán jött a digigugi
Így ebből következtetve vezették le, h a viszontválasz jelentése kb ez :"Előtte éljünk" v így valahogy.
Ezt a képsort láttam fácsén én is, megdöbbentő néhány karakter kontrasztos megjelenési formája

Hodort hiányolom

(Utánanéztem, nem nagyon volt jelen a filmvilágban, mindössze egy másik tv sorozatban szerepelt: Ripper Street.)