visca el barca írta:kakát is ide lehet venni
65 millioért vették, 4 éve ott van évi nem tudom, kb 8-10 millios fizetéssel, az eddig cirka 100 milla. ha még hozzá teszed h az istennek nem tudnak tőle megszabadulni, akkor még két évig ott marad, az megint egy 15-20 milla
(Nem feltétlenül csak neked)
Újabban eléggé elharapózott ez a fórumon, hogy akkor számoljunk bele jövőbeni fizetést, amortizációt, adót, vámot stb. és akkor mindenkiről kijön, hogy 150 milliós bukás.
De akit meg nyereségesnek akarunk kihozni, annál számoljuk bele a marketingértéket, a televíziós jogokat, a szponzori szerződéseket, mezeladást, a játékos arcképével díszített WC-papír eladását stb. és akkor ő meg tuti nyereséges lesz.
Elismerem, hogy komplexebb a téma, mint hogy kivonunk X összegből Y-t, és akkor ennyit vesztett a csapat, de tekintve, hogy ezeknek a tételeknek a 90%-áról semmi fogalmunk nincs (meg arról sem, hogy pontosan hány dolgot is kéne belekalkulálni az egészbe), szerintem nem fogunk reális képet kapni így , maximum csak bűvészkedni lehet a számokkal, hogy "ennyi és ennyi lett volna a következő két évben a fizetése, de biztos sok mezt adtak el, meg marketingérték meg minden." Főleg úgy, hogy a legtöbb esetben csak valamilyen állítás bizonyítására szolgál az egész, és ennek megfelelően meglehetősen egyoldalúan vannak a különböző kiadási és bevételi tételek kiválogatva. (Pl. az most meg sincs említve, hogy Kaká reklámbevételeinek a felét le kell, hogy tegye a Madridnak, azért az sem kis pénz)
Szóval én azt mondom, hogy még mindig az adja a legjobb közelítést, hogy vesszük a vételárat, kivonjuk belőle az eladást, és megnézzük a különbséget, nem kell ezt semmilyen irányba felnagyítani.