Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.23. 18:32:32

csak azt felejtitek el, hogy én nem nyálaztam alvest, hanem direkt odaírtam, hogy :
máskülönben én is örülnék, ha végre egy klasszis formában játszó jobbhátvédünk lenne

tehát nekem is hiányzik a régi alves.

de abba is érdemes belegondolni, hogy kit hoznánk a helyére ?
jobbhátvédek. (a positionnál kell kiválasztani.)

ezért is írtam még azt a végére, hogy :
így csak bízhatunk benne.

mivel mást nem tehetünk, nem úgy van, mint alexisnél, pedronál vagy éppen mascheranonál, hogy a náluk jobb vagy legalább egy szinten lévő játékosoktól hemzseg a piac.
De lehet.
Mert ha azt vesszük, h ugyan messze nem a legbrutálisabb formáját idézően játszik egy srác, de a társai zöménél sokkal inkább odateszi magát (elindul a veszettnek tűnő labdáért is, visszatámad, a 90. percben is még meghúzza a szélén, stb...), akkor igazán pozitívum a hajtás és ki lehet emelni emiatt (az esetleges hibák ellenére is).

Ha az adott csapatból 7-8 játékos tolná olyan tűzzel, mint ő, akkor nem lehetne pozitívumként kiragadni ezt. Így, h ez nem sokszor van jelen (de általában még ez is elég a győzelemhez...), sajnos bezony az átlagnál több azzal, h legalább hajt. És ez független a fizetésétől meg h pár éve mit csinált. Legalábbis én így gondolom
isten áldjon meg. [-o< :wink:
miihii
KHAL

2013.10.23. 18:24:16

Sanama írta: Mi az, hogy legalább ő elmondhatja, hogy hajt? Ez a minimum, ezzel ő nem lesz semmivel sem több, vagy plusz, hogy hajt.
De lehet.
Mert ha azt vesszük, h ugyan messze nem a legbrutálisabb formáját idézően játszik egy srác, de a társai zöménél sokkal inkább odateszi magát (elindul a veszettnek tűnő labdáért is, visszatámad, a 90. percben is még meghúzza a szélén, stb...), akkor igazán pozitívum a hajtás és ki lehet emelni emiatt (az esetleges hibák ellenére is).

Ha az adott csapatból 7-8 játékos tolná olyan tűzzel, mint ő, akkor nem lehetne pozitívumként kiragadni ezt. Így, h ez nem sokszor van jelen (de általában még ez is elég a győzelemhez...), sajnos bezony az átlagnál több azzal, h legalább hajt. És ez független a fizetésétől meg h pár éve mit csinált. Legalábbis én így gondolom ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.10.23. 18:19:49

shutterisland írta:a mostani alves is bőven jobb még nála ? igen.
Ezt a kérdést fölösleges is feltenni, mert nyilvánvaló. Nem hinném, hogy nála elég az, hogy bőven jobb a cseréjénél, aki mellesleg egyelőre az ígéretes tehetség kategóriába tartozik. Nála szerintem is az a mérce, amit Sanama írt. Tud-e még olyan formában játszani, mint anno, amikor a világ legjobbja volt a posztján, vagy legalább meg tudja-e közelíteni azt a szintet. Jó ideje úgy tűnik, hogy nem.

Negatívan semmiképp sem lóg ki a csapatból, de nem hinném, hogy ennyivel meg kéne elégednünk hosszútávon. Nem véletlen, hogy felmerült a vezetőségben, hogy nem hosszabbítanak vele.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.23. 17:58:57

a keret egyik leghajtósabb, legnagyobb küzdője ? igen.
kilóg negatívan a csapatból ? nem.
montoya a konkurencia a posztján ? igen.
a mostani alves is bőven jobb még nála ? igen.

#-o
Sanama
Llegenda del Barça

2013.10.23. 15:26:55

shutterisland írta:nekem annyira nincs vele bajom, sokat hibázik, úgy, mint a többiek, de egy human dynamo a pali, hajt, mint az állat, ő LEGALÁBB ezt elmondhatja magáról.
máskülönben én is örülnék, ha végre egy klasszis formában játszó jobbhátvédünk lenne, de a keretre leszűkítve pedig magasan jobb, mint montoya.
Komolyan nem értelek most sem.
Mi az, hogy legalább ő elmondhatja, hogy hajt? Ez a minimum, ezzel ő nem lesz semmivel sem több, vagy plusz, hogy hajt. Oda ne rohanjak már, hogy millió eurókért ő hajt. Ami amúgy igaz, de most ezt kiemelni, hogy ő legalább hajt, az kb. annyira nevetséges számomra, mint az, hogy összehasonlítod Montoyaval, egy 22 éves gyerekkel, aki játszott kb. 5 meccset kezdőként Alves helyén, de te már szidod, és gyenge, és ebből is kihozod, hogy Alves a király.
Ahelyett, hogy összehasonlítanád Alvest azzal az önmagával, aki jól is játszott egykor, és az alapján ítélnéd meg a mostani teljesítményét. Ennyi erővel miért nem Devecserit méred már hozzá, hát Alves legalább nem fejel öngólt, adjunk neki aranylabdát.(és elolvastam, hogy keretre leszűkítve, csak nekem ebből már megint az jön ki, hogy Montoyat fikázni kell valahogyan, azt meg valahogy ki kell hozni, hogy Alves a király.)

És én bírom Alvest, a felfogását, a hajtását, és esküszöm emelem a kalapomat előtte, amiért 22es-ben játszik, és aláírom, hogy jobb alternatíva nincs nála jelenleg, viszont gyenge önmagához képest egy ideje már. Viszont az, hogy úgy fényezzük, hogy ilyen sallangokat mondunk rá, hogy hajt, meg hogy jobb, mint egy nullkilométeres 22éves gyerek, azért az már nekem kicsit sok.
Chino
Llegenda del Barça

2013.10.23. 15:07:44

Én személy szerint bízom benne hogy hosszabbít a vezetőség vele. Montoyát ennek ellenére nem írnám le, tavaly azért megmutatta, hogy nem egy Oleguer, idén valamiért gyengélkedik. Szerintem vele fejben van valami gebasz. Azért valljuk be Alves még mindig fontos része a csapatnak, ráadásul idén Messi többet húzódik ki a jobbosra, a brazillal pedig nagyon jól érzik egymást és ez nagyon fontos lehet.
Viszont ha tényleg el akarjuk adni, akkor Montoyat többször kéne játszatni. Az a gond, hogy jobbszélsőből nagyon vékony a piac, aki pedig megüti a mércét szinte elérhetetlen.
Forca Barca!!!!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.23. 11:57:39

nekem annyira nincs vele bajom, sokat hibázik, úgy, mint a többiek, de egy human dynamo a pali, hajt, mint az állat, ő LEGALÁBB ezt elmondhatja magáról.
máskülönben én is örülnék, ha végre egy klasszis formában játszó jobbhátvédünk lenne, de a keretre leszűkítve pedig magasan jobb, mint montoya.
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.10.23. 11:42:53

Barcaman14 írta:Idén sincs valami nagy formában eddig. Védekezésben és támadásban is egyaránt gyenge, amit nyújt már egy jó ideje. Egy két jó meccs van csupán, de már nagyon messze van attól, amit az első időszakában teljesített. Ami aggasztó, hogy nincs igazán alternatíva a helyére, mert Montoya sem rukkolt elő túl fényes játékkal az Osasuna ellen.

Ha igazak a hírek és nem akarunk vele hosszabbítani, akkor jövő nyáron még egy poszt várhat megoldásra.
Montoya alig kap lehetőséget Alvés mögött. Ha sokkal több játékpercet kapna a jövőben, akkor szedne magára egy kis meccsrutint, így stabilabb játékossá válhatna. A Barcelonában elsőszámú játékosnak lenni bármilyen poszton is nehéz. Így a sok játéklehetőséget is egyelőre váratni kell. De ha egyszer megkapja a bizalmat és élni is tud vele, akkor kellemes kis játékos lehet. Nem azt mondom, hogy csúcskategóriás játékos lehet, de stabil jobbhátvéd igen. Alvésnek pedig szerintem kevesebb éve van hátra a Barcelona játékosaként, mint ami mögötte van. Kérdés, mikor lépik meg a vezetők az eladását.
Kép
Kép
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.10.23. 10:28:48

Idén sincs valami nagy formában eddig. Védekezésben és támadásban is egyaránt gyenge, amit nyújt már egy jó ideje. Egy két jó meccs van csupán, de már nagyon messze van attól, amit az első időszakában teljesített. Ami aggasztó, hogy nincs igazán alternatíva a helyére, mert Montoya sem rukkolt elő túl fényes játékkal az Osasuna ellen.

Ha igazak a hírek és nem akarunk vele hosszabbítani, akkor jövő nyáron még egy poszt várhat megoldásra.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Lionel85
Llegenda del Barça

2013.10.23. 09:36:43

Idegesítően buta hibákat tud véteni. Teljesen felelőtlenül megy bele a párharcokba sokszor, a gyenge beadásait már megszoktam, de még mindig szidom, ha elszórja a labdát. Úgy vagyok vele, hogy marha jó játékos, de nem pótolhatatlan és ha egyszer eladja a Barcelona, akkor én nekem nem lesz szomorú érzésem vele kapcsolatban. Nem nőtt a szívemhez, elnézem mint Barcelona-játékost, de egyszerűen képtelen vagyok elfogadni a mentalitását.
Kép
Kép
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.13. 13:58:42

miihii írta:Alves a Barca történelmének legtöbb meccsen pályára lépő (260), legtöbb szezont játszó (6) és legtöbb trófeát nyerő (16) brazilja - Tot El Camp
És ő a Barça történelmének legjobb brazil játékosa is.

Oh wait :mrgreen:

Rég néztem már meg azt a gólját, úgyhogy most megnéztem egymás után többször is. 8)
http://www.youtube.com/watch?v=9d7MPyxKYrI" target="_blank
miihii
KHAL

2013.09.12. 22:57:51

Alves a Barca történelmének legtöbb meccsen pályára lépő (260), legtöbb szezont játszó (6) és legtöbb trófeát nyerő (16) brazilja - Tot El Camp

Meglepő adat, h éppen ő a legelegleg brazil :D
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.08.24. 21:41:14

MQuC írta:Imádom a palit. Mindig a "Mindenki nyugodjon le a p***ába" feliratú kép jut eszembe a makiról, aki mindent elrendez :lol: Mondjuk a VB-re adott válaszát kicsit furcsállom,bár az is igaz, hogy most nagy a bizonyítási vágy a csapatban.
És a hasonlatai is nagyon jók. Ez a Ferraris dolog telitalálat volt. Nagyon jól tud nyilatkozni, látszik, hogy van agya. :D
Jó edző lenne belőle. Tuti tudna motiválni.
Kép
Kép
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.08.24. 13:17:11

Imádom a palit. Mindig a "Mindenki nyugodjon le a p***ába" feliratú kép jut eszembe a makiról, aki mindent elrendez :lol: Mondjuk a VB-re adott válaszát kicsit furcsállom,bár az is igaz, hogy most nagy a bizonyítási vágy a csapatban.
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.08.15. 12:40:29

Jött a beadás, azt hitte simán kicsúsztatja szögire, hát nem úgy sikerült. Ő is csak legyintett rá, előfordul az ilyesmi. Azért nem kövezném meg miatta.

szerk.: Az is lehet, hogy tippszmixűt
Kép
splinter
Jugador del Barça

2013.08.15. 11:25:11

Barcaman14 írta:
Itt vajon mire gondolhatott Alves?! :D Hazaadja vagy mi? Egy öngól elég balszerencsés többnyire, de ez elég amatőr megmozdulás volt tőle.
Igazából, pörgött a labda mint, a spulni ,és nem bírta kellőképp irányítani már.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.08.15. 11:22:07

Itt vajon mire gondolhatott Alves?! :D Hazaadja vagy mi? Egy öngól elég balszerencsés többnyire, de ez elég amatőr megmozdulás volt tőle.
Kép

MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.08.15. 10:23:45

Ez nagyobb volt MEssi BL döntős fejes góljánál is :twisted:
Kép
barka
Jugador del Barça

2013.08.15. 08:03:42

Mondhatok bármit, ha később visszavonul simán betenném a legszebb góljai közé! :D
Aki nem látta volna a tegnapi csodálatos felhő fejesét, annak ajánlom: :D

http://videa.hu/videok/sport/dani-alves ... art=39.102
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.15. 00:23:24

megye 1-ben fogná a fejét mindenki ezért.
viccen kívül.
ferninho
Madridista

2013.08.14. 23:38:19

Dani Alves gyönyörű fejes gólt szerzett a Svájc-Brazil meccsen, amellyel el is döntötte a találkozót, mivel csak ez az egy találat született.

most tényleg nem bántásból, mert megesik az ilyen sokkal fontosabb meccseken is, de azért ez ügyes volt... :D
madridista
negyesizoli
Barça C

2013.08.13. 16:38:29

A PSG nem engedte el Silvat, majd azt hiszik, hogy majd megvehetik Danit!?!?!?!?! :evil:
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.08.07. 10:03:28

Korrekt nyilatkozat. Szeretem, hogy ilyen nyiltszívű. Jó, lehet, néha mond bődületes ökörségeket, de ki nem? :oops: :lol:
Kép
Gery0704
Jugador del Barça

2013.07.25. 21:00:07

Chino írta:A visszavonultatás amúgy Spanyolországban úgy tudom nem lehetséges a limit miatt.
Na mostmár értem hogy miért nem szaladgálnak 99esben az emberkék spanyolban, erről eddig nem hallottam :D

Alvesnek meg kívánom hogy játékával is méltó lesz rá és tényleg szép gesztus ez tőle :)
miihii
KHAL

2013.07.25. 19:41:59

BritishKnight írta: Persze örökre nem lehet visszavonultatni. Én úgy gondoltam, hogy mondjuk csak a következő szezonig kellene visszavonultatni, vagy amíg tart Abi pályafutása.
Akkor mégis mi értelme lenne?

Ha nem lenne a 25-ös keret spanyolban, valszeg vissza lenne vonultatva, de így nem lehet, még ha történetesen akarná is a klub. Egy évre meg ilyenek viszont teljesen értelmét veszítené és komolytalan lenne.
Válasz küldése